Ready for action!

Har ingen aning om vart det bär av ikväll, men vi tar de som de kommer. E nu iaf klar för fest!

Ha de bra!


Tjohoo.

Fredakväll och jag har extremt lite att göra. Det ändå som ja är nöjd över att ja gjort idag är peeling + manikyr. Så nu känner man sig passligt fresh för en sitta-hemma-och-dricka-vin-med-mamma-kväll!
T. kommer nog hem denna helg, och vi har inte ännu kommit på vad vi ska syssla med i helgen. Det kan hända att vi åker till J:stad imorgon, men det är inte säkert. Vi får se hur det blir..


Va tycker ni om mina nyinköpta glasögon? Nänå inte har ja köpt dom, de är gamla som gatan och jag fick nu bara lust att prova dom. Inte går det väl att jämföra med Gucci och D&G, men nog är dom ju rätt snygga eller hur? ;)





Ha en trevlig helg allesammans!

!

När jag sökte låtar på youtube så kom denna låt upp i mitt huvud och den för en tillbaka till år 2003 då J. & jag brukade va ut på ett och annat. Minnen <3


Självstudiedag!

Man kan väl nog säga att ja haft lite av en självstudiedsag idag trots att vi inte egentligen har några uppgifter som ska va klara nu på en ganska lång tid.
Som jag tidigare nämnde i något av mina förra inlägg så har vi snart instrumentalspelning i skolan, och igår så bestämde vi oss för vilket instrument vi ska spela. Jag valde gitarr sist och slutligen och jag tror no att det var rätt val. Musikläraren sa att vi nog borde klara av att lära oss spela gitarr på ett år om vi spelar ca. 5 min varje dag, men hittills idag så har jag nog suttit åtminnstone 1 timme och spelat. Jag har nu inte direkt varit så musikalisk av mig tidigare, men jag tror nog att jag har lite dolda talanger som behöver komma fram. Så vi får väl se hur det blir, efter en vecka kanske jag sitter här och skriver att ja hatar gitarrspelning. Men ja ska nu försöka göra mitt bästa..


Booring!

En sak som jag funderat länge på är att när man kommer hem så blir man omedelbart omringad av tristess. Det finns inget att göra, man blir helt uppnött av att sitta framför datorn och desperat snoka igenom alla internetsidor som man kan få tag på. Så hur skönt det än må vara att komma hem, så nog fan är det tråkigt här också.
Men som de brukar säga "För att ha roligt så måste man först ha tråkigt".


Orkar nog inte skriva mer för idag nu, om ni har tur så är jag på bättre humör imorgon..




Ja antar att det är här jag kommer att spendera många timmar denna helg!


Home sweet home..

Hemma i Närpes nu igen. Veckorna går så fort så man hinner nästan bara och svänga ti Jeppis och så hem igen. Men vi är ju nog lite för bortskämda med att hela tiden få ha en-två dagar ledigt per vecka. När vi fick scheman för v. 8 så blev vi alla hysteriska när vi såg att vi hade full vecka. Men under  v. 9, 10, 11 är vi mest lediga. Tror vi har 3 studiedagar sammanlagt under de tre veckorna.

Va händer i helgen då? E de någon som vill ut? det vill nämligen jag ;)




Billiga Hallen..

Man kan nog hitta allt möjligt på Halpa-Halli. Ja gick dit för att köpa wc-papper, men när jag kom hem hade jag nog en hel del annat i kassen. Letade ifall jag skulle hitta någon fin tavla att hänga upp på väggen men ja hittade ingen som föll mig i smaken. Inte så lätt att handla någon tavla när ja hela tiden byter färg här i lägenheten, enklast skulle det ju va med svart eller vitt. Jag tror ja tar tag i det där problemet när jag fått in lite mer pengar på kontot.


Denna kubikskub hittade jag på leksaksavdelningen för 1, 95 €
och kunde helt enkelt inte gå ifrån den utan att köpa den.





Nu väntar Top Model och godispåsen!


!

Litteraturseminarium är nu över för denna gång, men nästa är redan v. 9. Imorgon väntar grupptent i Barns språk, men det orkar ja nu inte läsa på, jag tar det på talang (?).

Om ungefär en månad så ska vi ettor åka på vår första "Fastlaskiainen" till Vasa. Fastlaskiainen går ut på att man ska pulka vid fiskehamnen i vasa (om jag förstått rätt) och se vem som har den bästa och snabbaste pulkan. Sedan bär det troligen av till Fontana (om inte Ollis hinner öppna tills dess) och där tillbringar ti förmodligen resten av kvällen. Jag ser verkligen framimot det. Nästa vecka ska vi börja på med vår maskot och även försöka bygga ihop vår pulka och "pimpa" den. ;) Men ännu roligare skulle det nog vara om fler från vår årskurs skulle kunna engagera sig lite mer. Nog är det förståeligt om man någon gång inte kan komma med, men varför är det alltid samma personer som åker ut på sitzar och andra evenemang och representerar vår skola? Nåjaa förhoppningsvis så blir det ändringar snart..

Nu ä det nog på tiden att jag kokar ihop lite mat åt mig och senare kanske det blir en promenad!


Finally!

Boken är något så när utläst och diskussionsfrågan är nästan så gott som klar. C. kom över hit en sväng ikväll och gav några råd och hjälpte mig på traven, så tack C! Det är mycket roligare att kunna sitta och diskutera med någon än att sitta själv. Så jag tror nog ja har allt på klart nu.. Så nu vet ni ungefär hur min kväll sett ut.

Och nu kommer vi till den här sommararbetsfrågan. Var ska man arbeta i sommar? Ja har sökt till ett ställe men inte är ja säker på om ja får arbeta där. Jag börjar ärligt få ledan av detta eviga letande efter en arbetsplats sommartid. Jag väntar med öppna armar till den dagen då jag blir utexaminerad härifrån och får börja arbeta med det ja vill arbeta med och då behöver man förhoppningsvis inte beskymra sig över vad man ska syssla med över sommaren. Ja ska nu skicka iväg några mejl och brev till ett par ställen imorgon och se vad jag får för svar.

Nu börjar Top Model, så nu avslutar jag mitt skrivande för idag..


Mötley Crue - Wild Side.


Sovmorgon.

Ska åka till skolan först till halv 12 idag, eftersom Kavven ska komma på besök.
Skönt att få sova 2 timmar längre än vanligt, men jag skulle nog ha kunnat sova till åtminnstone 12.
Kom rätt så långt med min bok igår och ja fick nog det ganska så bra sammanfattat så nu fattas bara en diskussionsfråga. Kanske C. kommer över ikväll och hjälper mig? :)

En vän till mig skickade den här länken och visst är det häftigt? ;) Kanske man ska skaffa sig en sådan..
http://www.engadget.com/2009/01/26/myracer-keeps-it-simple-with-new-lisse-s10-mp3-player/


Dax att fixa till sig lite, läsa ett kapitel och sen vandra iväg till skolan!


Dagens horoskop 26.1-09


 
 
 Tur
Att förlita dig på att turen ska infinna sig kan vara lite vanskligt. Den kan nämligen utebli när du behöver den som mest.
 Hälsa
Trots att allt inte går som du vill är du just nu på bra humör. Din hälsa bör vara god den också.
 Ekonomi
Du bör absolut lägga en peng i en välgörenhetsbössa när tillfälle ges idag. Du kommer att må bra efteråt.
 
 Arbete
Be om hjälp om en händelse idag gör att du förlorar viktig information.
 Kärlek
Du kan i dag få en överraskande kärleksförklaring. Detta kan göra dig både generad och glad.
 Relationer
Du riskerar att hamna mitt i en pågående konflikt. Försök dra dig ur i tid.



Hmm. vad ska man kommentera om detta då. Jag är nu inte förvånad när det står att turen inte är på min sida, för det brukar inte vara det annars heller. Och det där med att jag skulle behöva lägga en peng i en välgörenhetskassa vet jag nu inte vad ja ska säga om, jag behöver nog alla pengar jag äger och har för mig själv. Och någon konflikt har jag nu inte märkt något av än iallfall så förhoppningsvis klarar jag mig utan det.

Sitter och titta på Design Simon och Tomas nu och man blir riktigt sugen på att börja inreda ännu mer här i lägenheten, men kanske ja nu kan låta det vara så här som ja har det nu en tid.
Men om ja skulle ha haft lite mera intresse och talang inom Design så skulle jag nog bra kunnat tänka mig att söka till den nya utbildningen inom just Design som skall starta i Vasa. http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=35034 men hittills trivs jag nog som fisken i vattnet här på BI, trots alla uppgifter i tilldelats. Man måste se det från den ljusa sidan, man får åka på sitzar som omväxling då o. då och så har vi ju rätt så många självstudiedagar, så det är väl nog bäst att man inte klagar.

Efter flera timmars läsning på litteraturseminariumboken så ska jag nu belöna mig själv med 2 timmars tv-tittande.



Go' Kväll!

Tillbaka i Jeppis..

Efter en rätt så krävande dag sitter jag nu här och försöker få ihop ett litet blogginlägg. Somnade inte förrän halv 2 förra natten så jag har i princip halvsovit mig igenom denhär dagen.
Har suttit och kämpat på med litteraturseminariumboken nu enda sen ja kom från skolan. Boken ska redovisas på onsda och jag har inte ännu kommit mig i genom hälften av den. Men ingen panik här. Jag är mån om att förse mig med många pauser, vilket innebär "top model" "Hell's kitchen". Men jag ska nog snart försvinna in i litteraturens värld igen.

Helgen som varit har annars varit hur bra som helst, skönt att bara ta det lugnt och inte behöva beskymra sig över hur man ska hinna med en massa saker. Det är ju det som Jeppis är till för; stress , stress, och åter stress .  Nåjaa så farligt är det väl ändå inte med det känns nog så fort man kommer hit att alla uppgifter som ska va klara bara väller över en. Men ja ska väl inte klaga för mycket nu, det är ju ändå jag själv som valt denhär utbildningen och vill jag bli barnträdgårdslärare är det väl nog bara att bita i det sura äpplet och se glad ut.

Dax för lite mera läsning.. men kl. 22.00 kommer Lipstick Jungle!


Lite studiemotivation är väl aldrig fel. ;)


Bölerevyn.

Den va bra som alltid, till och med bättre än förra året skulle jag säga. Jag trodde ärligt inte att det skulle bli så bra nu när de "äldre" inte är med så mycket mera, men nog är det lika bra. Riktigt roligt att för omväxlingens skull tillbringa en lördagskväll på revy.


Nu väntar tv:n och filmen King Kong.


Ha en bra kväll!

Musikaliska Lizze !

Japp idag har jag varit ovanligt musikalisk av mig. Det är nämligen så att mamma har tagit fram synthen som vi länge haft bortlagd. Och så prövade jag också mig fram med vår gamla gitarr som är hur ostämd som helst, men jag började genast på med att visa mina "talanger" (?).
Vi har snart instrumentalspelning i skolan nu också, så då måste vi bestämma oss för vilket instument vi ska spela. Det är nämligen så att det är obligatoriskt att man ska kunna spela ett instrument när vi blir utexaminerade.





Självstudiedag!

Inte har det nu skett några framsteg med studierna denna dag kan jag säga. Jag har nog bara utnyttjat självstudiedagen till att sova och surfa på nätet. Men efter att jag tittat på Våra Bästa År så ska ja nog försöka engagera mig lite.
Igår kväll tittade jag på filmen The Notebook, och det måste nog vara en av de bästa filmer som finns. Om ni inte sett den rekommenderar jag verkligen att ni ska ta och se den!
Ikväll sitter jag bänkad framför tv:n och kollar på Let's Dance. Jag håller tummarna för Morgan, han lär nog vinna tror jag. Vem tycker ni är bäst?




There's no place like home.

Känns skönt att va hemma i lilla Närpes nu, fast jag bara varit borta i 3 dagar. Men nog är det skönt att få vara lite för sig själv i Jeppis också men det finns nog ändå inget bättre än att komma hem när studieveckan är slut. 
Men usch va jobbit det är att köra med egen bil till och från Jeppis, man är ju helt slut när man kommer hem. Så jag tror nog det blir bussen på sönda. 
Ihelgen blir det mest  att ta det lugnt, vilket inte alls kommer att sitta fel. Let's Dance imorgon och så blir det väl kanske att va i Tonys mammas lägenhet på lörda och ta hand om kattungen. Och så bär det iväg till Jeppis igen då på sönda.

Nu ska ja ta en liten powernap och sedan kanske jag antingen går över till G. eller far upp till Näsby city me syster.


Årkeslöskväll för flera..

Efter dagens gymbesök så har jag inte åstadkommit så mycket här i lägenheten. Det var planerat att jag skulle ta en riktig storstädar-dag men inte har det hänt något ännu. Men istället har jag lyckats laga lite på en uppgift som snart ska va inlämnad. Men mest av tiden har jag spenderat framför datorn och kollat på min nya favoritserie, 90210.
Inga planer till helgen ännu, men förmodligen blir det en lugn helg. Jag har en hel del som jag måste ta tag i och så kommer ju pappa hem på besök på sönda. :)


Nu ska ja packa det sista tills imorgon och så småningom bädda ner mig i sängen med min bok som jag redovisade lite om i mitt förra inlägg.

Gonatt!



Idag blir det träning..

Det bär iväg till gymmet kring 3, och det ska bli så skönt att börja på igen med träningen. Det blir bara vanligt gym idag, men nästa vecka hoppas jag att vi har möjlighet att gå på Boggie Ladies.
Har en del jag måste ta tag i lägenheten också, det ska diskas, packas, städas m.m. Och dessutom så måste jag läsa ut en bok tills nästa onsda. Men för en gångs skull så är denhär boken som jag läser nu faktiskt intressant, om man jämför den med de andra tråkiga böcker som vi läst tidigare.






Nu ska ja diska undan lite och så börjar ju Våra Bästa År snart.

Huudå!

Varför är det så kallt i min lägenhet, det kan ju nog inte stå rätt till när man till och med tänker sova med en stickatröja på. Men vilken tur man har en dator som kan värma upp i sängen lite iallafall.

Hittade denhär bilden när jag snokade igenom bilderna på datorn, och det fick mig genast att längta tillbaka till sommaren 2006. Lite sommarvärme skulle nog inte sitta fel nu..



Som ni ser så va ja inne i en blond period där, men jag har nog hunnit ha en del hårfärger sedan dess.
Men nu just håller jag mig nog till rött, och jag tror nog att jag lyckas hålla det så nu en längre tid.




Gonatt allesammans!

.

Jag har längre haft behov av svart jeansbyxor, så jag passade på att se mig omkring lite nu när jag var på stan. Hittade till slut ett på Llindex för 19,90 €, vilket jag tyckte var ganska förmånligt. Handlade också en t-skjorta på Code för 5, 57 €.
Hittade ingen födelsedagspresent, men jag tror att det som jag köpt tidigare får räcka..






Nu ska ja börja tillreda lite mat och sen börja på med arbetsuppgifter.



Och glöm inte Top Model ikväll! ;)


Ledig Dag.

Vaknade kring halv 11 och sen bar det iväg till skolan på lunch. Vi har också varit på jakt efter något loppis och vi hittade nog en hel del till vår maskot. Det ska bli rolit att se hur den börjar se ut sen när den är färdig.
Idag/ikväll blir det nog att ta tag i några arbetsuppgifter så inte allt lämnar till helgen, för då har jag nämligen andra planer.

Nu tror jag bestämt att jag ska ta en sväng på stan, måste hitta en födelsedagspresent åt Tony <3.



Våra bästa år visade sitt 10 000:e avsnitt idag på Sveriges trean.
Jag har kollat på våra bästa år enda sen ja va 7 år, och tycker
fortfarande att det är dagens höjdpunkt när programmet sänds.


Blue Monday.

Det sägs enligt tidningar idag att denna måndag är den mest deprimerade dagen i världshistorien. kallt vinterväder, julen är slut, krediträkningarna hopar sig, nyårslöftena som brutits och den ekonomiska krisen.
Nyårslöften som brutits kan jag väl medge att det stämmer, eftersom för drygt en timme sen satt jag och åt chips. Och jag som skulle inleda mitt hälsosamma liv nu efter nyår. (?) Nåjaa. nog visste ja väl att jag inte skulle lyckas hålla mitt löfte, eftersom jag så många gånger tidigare har försökt. Men jag måste väl nog bara försöka på nytt och hoppas på bättre lycka. Ekonomiska krisen har jag därmed inte märkt något märkbart av, eftersom jag fick pengar idag som jag kommer att klara mig på en längre tid. Men det här med att julen är slut så fick jag faktiskt lite nedstämda känslor över idag, eftersom jag städade bort julen idag här i lägenheten.

Imorgon är det ledigt från skolan, vilket innebär mest städning för min del. Det ser ut som en bomb skulle ha slagit ner här. Vi ska också åka på loppis och se efter lite smått o. gott som vi skulle kunna få användning av till vår maskot.

Nu ska ja kolla på Lipstick Jungle.

Virtual barber-shop.

Pröva detta! Men använd hörlurar och blunda när ni lyssar på det, det är inte samma sak annars.


Lizze's homemakeover !

Har gjort lite ändringar i lägenheten nu igen. Jag blir lätt uttråkad och det botar jag med att då och då ändra om lite i min lägenhet. Jag har haft det att gå i brunt nu en längre tid så nu ska ja köra på lila å se hu länge det varar.







Och här kan vi se en aningen lat C. som slappar på min soffa! ;)

?

Vad tycker ni om min nya design? Kommentera! :)

.

Föresten den här låten är min nya favorit nu för tillfället, man blir så glad och på danshumör när man hör på den.






Och en annan som är otroligt bra är Leona Lewis version av Snow Patrol's "Run".




Jahapp så var helgen snart över igen nu då..

Har just lagat sista arbetsuppgiften för denna helg nu och nu återstår endast packningen. Men jag behöver nu inte ha med mig så mycket eftersom vi slutar redan på torsdag. Jag åker iväg halv 8 imorgon så jag måste väl se till att jag går och lägger mig någongång ikväll då.
Vi ska väl kanske åka och se efter något loppis imorgon. Vi har planerat att ha ett bord där och sälja lite av våra onödiga saker. Skulle också måsta engagera oss i träningen denna vecka men vi får väl se imorgon hur det blir med det.

Det blir också att börja ringa och söka sommararbete denhär veckan som kommer nu, för jag har faktiskt ingen aning om var jag skall arbet i sommar. Alltid lika svårt att hitta något arbet. Och det verkar nog vara ganska så omöjligt att få arbete på ett daghem. :/

Nåjaa. nu ska ja gå och packa lite och kanske kolla en film innan det bär i säng.

Hemmakväll med Irish Coffee!

Som rubriken säger så blev det hemmakväll ikväll, och det är väl inte helt fel det heller. Hade nog planerat att hitta på något annat ikväll men det blev nu inget av det, men får va här hemma och titta på körslaget nu då istället.

Ha de bra!


Let's Dance!

Fredag kväll betyder såklart Let's Dance, och mamma och jag sitter nu bänkade framför tv:n med varsitt vinglass och lite smått och gott där till. Febern har gått ner nu så jag känner mig lite bättre nu.
S. & B. har varit hit ikväll, och S. har klippt mig, det blev riktigt bra.



  


Självstudiedag!

Det har nog inte blivit så mycket "självstudier" för mig idag. När jag vaknade så hade jag feber, 37,7. så hittills har jag bara tittat på en hel del avsnitt av "90210", min nya favoritserie. ´
Men som tur är finns det finrexin och andra hjälpmedel som gjort mig lite friskare nu så kanske jag orkar göra någon annat än ligga i sängen nu då resten av dagen.

Ikväll ska ja ti S. och klippa mig. Jag har inte bestämt mig ännu hur jag vill ha det men troligen blir det som förra gången, för det blev jag verkligen nöjd med. Och så blir det väl att färga håret igen nästa vecka, eftersom den här färgen har gått ur så fort.

Ha en bra helg! hoppas ni får va friskare än vad jag är..





Typiskt att det ska vara så här fint väder när man är sjuk..


Usch va de e tråkigt att va sjuuk!

Har varit förkyld nu i 3 dagar och värre blir de. Men jag har ju faktiskt klarat mig rätt bra tidigare utan någon förkylning så jag får väl lida för det nu då.
Hemma i Närpes nu, men trött som tusan är ja, de tar nog på att köra enda från Jakobstad. Skönt med helg nu så man får koppla av lite, för denna helg blir det nog inget partajj.

Känner mig väldigt duktit nu när det gäller skoluppgifterna, jag lagade en hel del igår och skall just börja på med en ny. Det bara flyter på och dessutom så håller vi på med en jätteintressant kurs nu i skolan "Barndomen och självutveckling".
Jag inser nog mer och mer att jag har valt rätt utbildning. Och det är ofattbart hur mycket man har lärt sig efter bara en termin.

Nu blir det som sakt lite pluggande och så ska jag försöka hinna med en promenad sen också.


Trötter.

Somnade inte förrän halv 2 förra natten så nu år jag lida för det idag då. Har gått runt som en zombie hela dagen. Men för en gångs skull så har vi faktiskt haft rätt så intressant föreläsningar idag, så det har ju hållit en vaken. Vi fick vara i båra nya basgrupper idag också, och nog var det en helt okej grupp. Roligt med lite omväxling också..
Gick på stan en stund efter skolan med C. och kollade runt lite och handlade lite mat. Så nu sitter jag här i soffan och är mätt och belåten och kollar på "Hell's kitchen".
Ikväll måste jag ta tag i de där armade uppgifterna som jag sakt att jag ska gör nu i flera veckor.


Men först tar jag en liten tupplur ;)

Tillbaka till Jeppis city.

Kom just precis in i lägenheten och det första som jag gjorde var att poppa lite popcorn och bänka mig framför tv och datorn. Det är nog rätt så äcklit att köra så här lång väg i mörkret men som tur var så hade jag sällskap från Oravais av C. så då gick tiden lite fortare.
Jag har tyvärr inte orkat göra något åt mina arbetsuppgifter ännu, men kanske jag hinner med det imorgon (?).

Jag rotade bland några gamla bilder förr idag och hittade en väldigt rolig bild från gymnasiet, så och om det är någon som någongång undrat hur jag kommer att se ut när jag är typ 60-70 så ska jag visa er :




 Lizze 18 år              Lizze 65 år

Jag har nog minsann inga rynkor när jag är 65, jag satsar på att bli en riktigt hot grandma' :D


Nu ska ja kolla lite på tv och sussa.

Livet är en fest!

Det börjar nog nästan luta åt det hållet nu. Det blir nog absolut en mer lugnare tid nu framöver.
I lördas bar det iväg till Olives Inn, i Vasa. Det var nog en av de roligaste kvällar på länge skulle jag säga, det var så skön stämning där och ännu roligare blev det ju när vi var med och tävlade i olika tävlingar som de ordnade där. En av tävlingarna så var en sk. "ölhävartävling". Jag, J. och C. anmälde oss och fick sedan en och en gå fram på knä och försöka dricka upp en öl på så snabb tid som möjligt ur en tratt+slang. Jag vann så klart med 15 sekunder av flickorna, medan en av pojkarna vann med 4 sekunder. Vi var också med i en danstävling senare på kvällen men vi fick aldrig veta vem som vann den.
Men som jag skrev tidigare så blir det nog lugnare tider nu framöver. Vi har planerat att spendera en helg i Jeppis vi flickor också men det är lite oklart ännu när det blir av.

Ikväll bär det av till Jeppis igen, fast jag vet inte alls hur jag skall orka med det. Tar egen bil ikväll, så det känns nu iaf lite bättre än att åka med buss. Men jag har en hel del att ta tag i före jag ger mig iväg, så nu börjar jag avrunda mitt skrivande för idag.

Och föresten, bara så ni vet, brunettes have more fun! ;)


                                        

Ha de bra!


Ikväll blir det fest!

Det blir nog fest ikväll nu iaf, fast det såg nog dåligt ut ett tag men nu börjar det se bättre ut. Vi blir nog ett litet gäng som åker iväg till Vasa ikväll, troligen till krogen Olivers Inn. Vi börjar nog vara klara nu att börja åka i väg till "pannrummet" där vi skall ha vårt förfest innan det bär av till Vasa, vi skall bara vänta tills Josse kommer hit.

Festa lugnt ikväll! ;)


Hemma i ljuva Närpes..

Det känns otroligt skönt att vara hemma nu måste jag säga. Det finns inget bättre än att få gå in i sitt eget rum och bara kasta sig på sängen. Nästa vecka är vi lediga både månda och fredag så då blir det ytterligare en kort vecka. Men det blir tyvärr inte så mycket "ledig" tid, eftersom vi har flera uppgifter som skall vara klara nu inom kort. Men jag orkar nog inte engagera mig något före sönda.

E de ingen som ska ut i helgen? Jag vill ut men det ser tyvärr lite dåligt ut att få någon med sig. Inget fel på att stanna hemma heller, det skulle väl nog vara bästa för en själv men vi får väl se hur det blir när morgondagen kommer.

Vilken otroligt slöö dag det har varit..

Så fort jag kom hem så tog jag på mig mina ABI-byxor och fliströjan och bänkade mig framför tv:n. Har inte orkat göra något speciellt idag/ikväll, det har varit så skönt att bara ligga och ta det lugnt. Jag har till och med sovt i 1 timme, så får se nu då om man får sova något i natt.
Har dragit på mig någon slags förkylning nu också, men om jag har tur så går det över tills imorgon. Med lite finrexin så ska det väl no ordna upp sig!

Nä nu måste jag nog börja packa och diska.


Vaknade upp på rätt sida..

Roligt att för en gångs skull vakna upp och känna sig relativt utvilad och känna att man faktist skulle orka med denhär dagen. Jag börjar först kl. 13 idag, så det är väl kanske en orsak till att jag fått sova ut ordentligt. Enda minuset är att det är så fruktansvärt kallt här i lägenheten, jag fryset i princip hela tiden. Är det meningen att man ska sova på med Abi-byxorna och en långärmad tröja? Ja tror inte det. + att jag har ett stort duntäcke. Nåjaa, det kan ju va mig det är fel på också.

Nu ska jag börja göra mig i ordning och gå till skolan. Idag har vi föredrag om observation i Naturvetenskap!

Såhär glad är jag alla dagar. (nästan) ;)



Vill va 15 igen..

Tittade just på några bilder från den unga och gröna tiden och nu sitter jag här och småflinar för mig själv för jag kan bara inte sluta tänka på hur roligt man har haft det i sina unga dagar. 

Jaa Josse ja säger nog bara "släkten är värst" ;)



Första dagen i skolan efter jullovet..

Dagen inledde vi med att ha muntligt föredrag i Barns Språk. De senaste 3 dagarna har jag varit jättenervös över presentationen men nu efteråt så kändes det ju inte så farligt iaf. Imorgon är det naturvetenskapsredovisning, men det orkar jag nog inte engagera mig i.
Känns ganska skönt att vara tillbaka i skolan nu och få ordning på vardagen. Nu när man har varit ledig så har man ju nästan dygnet omsvängt. Det blev inget gym denna vecka, men nästa vecka drar vi igång igen. Har 3 gånger kvar på mitt gamla gymkort så det blir nog att köpa ett nytt snart.
Ikväll blir det bara lugnt för min del, jag känner mig riktigt utmattad nu efter första dagen. Det blev att gå en sväng på stan efter skolan så nu har jag ett nytt vantpar inhandlat + att jag fick byta "slutdelen" på datorladdaren, så nu borde den nog fungera som den ska.



Blev sugen på att köpa en ny telefon idag, men för vilka pengar?

Denhär var rätt snygg.

Nokia 7500


Footprints in the sand..

Footprints in the Sand - Leona Lewis

You walked with me
Footprints in the sand
And helped me understand
Where I'm going

You walked with me
When I was all alone
With so much unknown
Along the way
Then I heard you say

(Chorus)
I promise you
I'm always there
When your heart is filled with sorrow
And despair
I'll carry you
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand

I see my life
Flash across the sky
So many times have I
Been so afraid

And just when I
Have thought I'd lost my way
You gave me strength to carry on
Thats when I heard you say

(Chorus)
I promise you
I'm always there
When your heart is filled with sorrow
And despair
I'll carry you
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand

When I'm weary
Well, I know you've been there
And I can feel you when you say

I promise you (you)
I'm always there
When your heart is filled with sadness (when your heart)
And despair (and despair)
I'll carry you
When you need a friend (need a friend)
You'll find my footprints in the sand

(I promise you)
(I'm always there)
When your heart is full of sadness (sadness)
And despair (And despair)
I'll carry you (I'll carry you)
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand

Dag 1 på mitt hälsosamma liv!

Steg upp klockan 10 för att ta tag i några uppgifter men hittills har det nu inte hänt några vidare framsteg. Jag är nu inte heller helt säker på om jag gör rätt, men jag orkar faktiskt inte bry mig i det nå mer nu, det får gå precis som det vill, jag hoppas nu iaf på godkänt.
Va händer ikväll då? Jag har hört att det finns några som ska ut och festa ikväll, på en MÅNDA? J. skickade och frågade mig igår om vi skulle åka till Vasa idag/ikväll, men då det är så lite på pengafronten just nu. Och festandet sparar jag nog till helgen isåfall. (hoppsan jag har ju börjat mitt nya liv nu).

Detta test hittade jag på min vän Christinas blogg. (stiini.blogg.se).

You Remember 50% of 2008
Okay, you were somewhat paying attention during 2008.
But you're not going to impress anyone with your knowledge of what went down.

You know the basics about what went down, but little else...
Let's just say you won't be writing the history book for 2008.

Idag blir det nog att gå ut och gå, vare sig det är kallt eller inte. Och så får vi se då sen vad det blir att hitta på när kvällen kommer.

Ha de bra!


Den här dagen har nog inte varit min dag minsann!

Eller rättare sakt igår, klockan är ju efter 12 nu.

1. Jag vaknade upp tidigare än jag ville prågrund av att jag inte kunde sluta tänka på alla uppgifter som skall vara klara tills onsdag.
2. Jag har känt mig otroligt stressad och ändå inte gjort någonting vettigt.
3. Datorladdaren har slutat fungera.
4. Internet kapar hela tiden.
5. Jag började räkna över hur mycket utgifter jag har framöver och kom då på att jag knappt har några pengar.
6. Upptäckte på min läsordning att vi har muntlig redovisning av observationen till naturvetenskap på torsdag, vilken jag inte direkt har sammanstält ännu.
7. Det känns som om alla känslor jag har just nu är en enda röra.
8. Lagom till läggdags så passar koffeinet från kaffet på att kicka igång vilket resulterade i att jag låg och tänkte på en hel del och jag blev ännu mer frustrerad. (vilket nog är orsaken till att jag sitter här och skriver klockan 01.05 på natten).
9. Jag har PMS. (vilket säkert är orsaken till nästan alla ovanstående punkter).

Ibland önskar man nog att det skulle finnas ett ställe dit man kunde rymma och gömma sig i flera veckor, bara så att man skulle få ha tid för sig själv och kunna få göra precis som man vill.

Nåjaa kanske det känns bättre imorgon.


Jullovet börjar lida mot sitt slut...

Idag är det bara 3 dagar tills skolan börjar igen. Och jag har fortfarande inte alla uppgifter klara, men det blir väl att göra dem nu på månda och tisda. Jag har inte heller bestämt mig om jag ska ta bil eller buss på tisdakväll.
Positivt med att skolan börjar är att vi snart får ha halarinvigning. Jag har inte varit och hämtat bokstäverna till namnet ännu men inte är det någon brådska med det. Jag har nog hunnit ha på min halare X antal gånger och jag skulle nog kunna sova i den också om det inte skulle bli så varmt.
Förutom halarinvigning så träder ju också den nya styrelsen i kraft efter jul, det vill säga jag får ta på mig rollen som supleant. Får se hur det ska gå då.

Idag blir det nog att gå ut och gå en sväng, man måste ju passa på när det är så fint väder. Har inga planer till ikväll ännu, men troligtvis så blir det nog bara hemmakväll.

Jag med min snygga halare ;)


Jo ja lever nog efter nyårsfirandet..

Jag har inte skrivit något här nu sedan nyåret så jag ville bara försäkra er om att jag nog lever. Det blev att fira nyåret i Vasa. Först var vi hos Iréne och sen blev det att gå till Ollis och fontana. Nog var det en helt okej kväll, med mindre och mera bra upplevelser. Men jag vet ju av tidigare erfarenheter att nyårsfirande för min del inte är något som slutar riktigt bra. Till nästa år skall jag börja planera hur jag ska fira nyåret minst ett halvår på förhand.
I år och som alla andra år har jag nog något sorts nyårslöfte. På månda inleder jag mitt nya hälsosamma liv, och denna gång skall det nog minsann bli av. Så fort som möjligt skall jag åka till fitness club och skaffa ett nytt gymkort. Ni skall få följa med här på bloggen hur det går för mig och mitt hälsosamma liv, och som sakt på månda börjar jag!



År 2008 har varit ett väldigt roligt år bortsett från vissa saker så klart. Sommaren -08 har nog varit en av de bästa somrar jag varit med om. Rock off på Åland är nog en resa som jag sent glömmer, och jag skall nog minsann åka dit sommaren -09 också. Och studentdimissionen var ju också något speciellt som man inte kommer att uppleva någon mer gång. Saknar gymnasie <3
Allt skulle nog ha varit perfekt detta år om bara pappa skulle ha kunnat vara med om alla roliga stunder. Jag hoppas för allt vad jag är värt att år 2009 blir ett bättre år för min pappas del. Saknar dig här hemma så otroligt mycket.

Jag välkomnar år 2009 med öppna armar och hoppas verkligen att detta år blir lika bra, om inte bättre som förra året.

Och önska mig lycka till nu med mitt kommande hälsosamma liv! :D


Puss <3

Här får ni ett litet smakprov på Ålandsresan.




RSS 2.0