Sommarlovet har startat..

Nu när jag inlett mitt sommarlov så har bloggen fått lida lite tyvärr. Jag har för det mesta haft fullt upp med något annat, men nu skall jag ta mig i kragen och skriva några rader.
Nu är det som sakt sommarlov för hela slanten, och man har hunnit med en hel del roliga upplevelser redan! I fredas for I. och jag ut med några av våra närmaste pojkkompisar på en riktigt rolig 'bilfylla' om man skall kalla det så. Skrattar än idag åt 'Blondinbella' som för en stund fick göra oss sällskap. Gå in på Iri's blogg om ni vill veta vem ja menar!
Igår var det studenternas stora dag, så det blev lite uppvaktning här och där. Mot kvällen åkte vi till J's villa och grundade inför årets säsongöppning i Fagerö folkpark. Det blev för det mesta att hänga i baren, men vi besökte även discot, där jag dansade ivrigare än aldrig förr med Glenn! En riktigt lyckad kväll, och vi måste absolut göra om det tjejer! :D

Nu ska ja ga ut och njuta av det varma vädret, och så småningom blir det troligen att besöka Näsby city för lite dagen-efter-skvaller med I.

Roadtrip

Hörde just en låt som gjorde att jag direkt blickade tillbaka till våren 2007 när jag och 3 andra gjorde en oförglömlig roadtrip. Vi tog oss också ut förra helgen på en liten "roadtrip" till Jurva och utforskade bl. a några fiskeställen (?) men det går nog inte att jämföra med vår otroliga resa till Talvinainen! :D
Skulle va roligt att åka iväg lite längre bort, kanske över till Sverige. Ni kanske märker att jag är jätteivrig angående sommaren, jag har nya planer hela tiden och jag MÅSTE hinna med allt. 

Inte skulle det ju sitta helt fel att åka på en roadtrip med denna låt på repeat, eller va säger du I? :D

 

Gamla favoriter..


 

Fast jag har hur mycket som helst att ta tag i så sitter jag nu som bäst och tittar på gamla serier som "sailor moon" och "Sandybell", två av mina absolut favorit barnprogram när jag var liten. Jag kommer ihåg en gång i nian när jag var hemma och sjuk, så kollade jag på alla Sandybell filmer på en dag.

 

Storstädning inför flytten

Denna dag har gått ut på att städa och göra i ordning allt innan jag flyttar hem över sommaren. Det är endast lite wc-städning och kylskåpstvättning som återstår.
Det känns nog aningen sorligt att flytta härifrån nu, eftersom man bott här ensam i ett år. Men på sama gång skall det nog bli skönt att få bo därhemma också. T. och jag planerade lite igår att vi skall flytta ut till villan i sommar och bo där. Det kan bli riktigt roligt det har jag på känn. Fiske, bastubadande och grillning, ett riktigt skäriliv.

Ikväll blir det troligen att gå över till grannan M. och tala lite med henne nu innan jag flyttar. för det kommer bli ett tag nu innan vi träffas igen. Jag har nu iaf haft många givande pratstunder med henne så länge som jag bott här. :)
Kring 11 tiden imorgon börjar jag bege mig mot Vasa och då är det färgning som gäller hos S. Det blir samma färger som tidigare. Rödlila, rött och blont. Skönt med en liten uppfreshning, har så ledan av den här "urtvättade" färgen som jag har nu.

Städningen fortsätter...



Snipp snapp snut, så var första året på BI slut..

Det här året har nog verkligen gått fort, och man kan knappt tro att man redan gått ut ettan. Nästa år när jag stiger in genom BI's dörrar så går jag på tvåan och tar på mig rollen som huvudtutor, spännande spännande. Det har varit ett väldigt roligt år, men på samma gång så har det varit oerhört krävande också, och värre lär det bli på tvåan. Men det får jag ta tag i då den dagen kommer, först och främst skall jag njuta av ett 3 månader långt sommarlov. Jag ser verkligen framemot allt som denna sommar  har att bjuda på. Bara det är vackert väder och jag får vara med rätt sällskap så kan det ju inte bli mycket bättre!



P, jag och C på gulisintagningen - 08


Inte mycket kvar nu

Endast en enda studiedag kvar av detta läsår. Imorgon har P. och jag presentation om "Electric Banana Band" och efter det har vi hembygspresentationer. Jag hade min idag så det beskymret är ur vägen nu.
Jag kommer att stanna här i Jeppis till onsda, då skall jag till S. och bli färgad, jeii! Och så behöver jag verkligen städa upp här i lägenheten ordentligt innan jag lämnar den för en hel sommar.

Tanken slog mig förr idag att efter mindre än 2 veckor anländer jag till Tammerfors och får se Mötley Crüe live. En bättre start på sommaren kan man ju inte få! Funderade lite med I. igår om vi skall åka på "Piece & Love festivalen" till Borlänge i sommar, men det är hittills bara planer så inget är säkert. Skulle inte sitta helt fel att få lyssna på Lars Winnerbäck där inte. Nåå, vi får see vad tiden utvisar..



Hittade en bild från förfesten innan Åminne på 3 söta vänner.


THIS IS THE LIFE

Denna låt har spelats X antal gånger under veckan som gått. En riktig summer-feelis-låt ;)


Tillfälligt avbrott

ursäkta för det lilla avbrottet i skrivandet men jag har haft ganska fullt upp den senaste veckan och jag har inte direkt haft tålamod att sitta vid datorn när det varit så fint väder ute.
Om jag skall sammanfatta veckan som gått så har den mest bestått av en massa körande av och an, onsdagsfylla, roadtrip m.m Har spenderat varenda dag med I. och vi har nog haft en massa funderingar och frågor utan svar. Vi är nog mästare på att grubbla minsann! Det kändes konstigt att åka tillbaka till Jeppis nu när man blivit så van med att vara hemma, men det är ju sista veckan här nu, så efter tisda får jag ha 3 månader sommalov, Yeiii!

Sitter som bäst och lagar en sorts "Lizze-scrap-version" av daghemsportfolion nu. Först hade ja inte menat lägga ner så mycket tid på den men jag känner mig extra kreativ idag.

 


Jag borde..

..göra klart de kvarstående uppgifterna som skall vara klara och inlämnade nästa vecka, men facebook är intressantare. Jag borde gå ut och sola när det är så här fint väder, men inget tålamod till det idag. Jag borde klä på mig och åka till växthuset och vika lådor, men den orken har jag inte hittat ännu.
Jaa listan kan göras lång, men det finns inget som lockar idag! Men humöret kanske blir lite bättre till kvällen, G. kanske kommer ut och gör oss sällskap ikväll så han får mig säkert på bättre humör!

Jag glömde att nämna att I och jag var ut på "vilda bravader" i ondas. Eller vilda kan man väl inte kalla det men vi bestämde oss för att fira ledigheten lite. Vi började i parken där det var varmt och skönt och jag skulle ha kunnat stanna där hur länge som helst. N. kom senare och blev då vår chaffis för kvällen, som började rätt dramatiskt med plånboksletande. Det bar iaf iväg till kstad och teuva och kaskö på upptäcksfärd men där hände nu ingenting speciellt, bäst var I. med sitt parningsläte "BON BOOON". :D

Denna helg vet jag dessvärre inte vad som händer, men det blir troligtvis en lugn helg! Vi får se vad som händer..



Dax att åka i arbete nu! Ha en bra helg.

Min kära hembygd?

Håller som bäst på och strukturerar ihop en powerpoint om Närpes som skall redovisas nästa vecka. Jag har med allt från historia till 1G3B så no borde detta blir riktigt bra! Det är en rätt så intressant uppgift egentligen, för jag har inte sätt på Närpes som något fint eller "speciellt" så länge jag kan minnas, men nu när jag sammanställt all fakta så ser det nog inte så illa ut. Men det är ju bara när man ser på utsidan om man skall kalla det så, när man tar en ordentlig titt så har Närpes nog sina nackdelar också.

Känns skönt att läsåret snart är slut och man får en liten paus från alla uppgifter och dylikt. Det skall bli så skönt att få återgå till det normala i 3 månader och få umgås med nära och kära som man inte riktigt haft tid åt när skolan har tagit upp så mycket tid. Denna sommar skall jag njuta av in i det sista!

Skall så småningom åka upp till "Näsby" och träffa I. Det blir en parkendag för oss både idag, och så kanske det blir att åka på äventyr senare mot kvällen.

Hej så länge!

Ljuvligt

Har inte tidigare lyssnat så mycket på Lars Winnerbäck men nu tack vare Spotify kan jag ta del av hans musik utan att behöva ladda ner. Han har verkligen det lilla extra eller hur man nu skall beskriva det, det finns en mening i hans texter som tilltalar mig. Ibland känns det nästan som om han skrivit vissa av sina texter till/om mig.



Snart är det över..

Endast 5 studiedagar återstår av första läsåret på BI. Det är otroligt hur fort tiden har gott och nu kommer sommaren emot med stormsteg. Det har varit ett år med många känslor inblandade, men i slutändan så har nog de positiva tagit över. Jag ser redan framemot nästa år när jag skall ta på mig rollen som tutor och guida runt de nya ettorna. Men först och främst skall jag passa på och njuta av sommaren och allt vad den har att bjuda på.

Imorgon väntar en olympiad med förskolebarn på sportplan, så jag tror det är bäst att jag börjar bege mig mot sängen!

Årets första sommardans

På lördag 16.5 inleds sommarens första ungdomsdans i Åminne folkpark. Jag och mina närmaste vänner har åtminstone de senaste 5 åren närvarat vid detta tillfälle och det har blivit en slags tradition. Åminne är nu egentligen inget att skryta över men det är nog mest för att man längtar så otroligt till sommaren och i och med att åka till Åminne så känns det som om sommaren börjar va nära.
Hade en liten åldersnoja förr idag och kom fram till att jag fyller 20 efter 1 månad och 2 dagar. När man närmar sig 20 känns det som om man inte riktigt vet var man står. De vildaste festerna börjar komma till sitt slut och man måste börja tänka i mognare banor.

Enda sedan jag började vistas på ungdomsdanser så har jag aldrig trott att jag skulle tröttna på det men nu när man börjar närma sig 20 så vet man att man snart kommer till den punkt när man känner sig för gammal. Men jag förstår egentligen inte vad det är för problem med att man är ute mycket fast man kommit en bit över 20. Det är ju ens eget val och man vet nog när det är dags att börja lugna ner sig och kanske fundera på att skaffa familj osv.
Det som är rätt så surt med dagens samhälle är att om en 25 åring vistas på ett ställe där medelåldern är 15 så blir 25-åringen genast klassad som konstig och framför allt gammal.
Ibland har man så många frågor med det finns så få svar, men jag tror nog att allt detta har att göra med att jag börjar inse att även jag kommer att bli gammal någon gång. Det är svårt att släppa taget om allt som varit, särskilt när det involverar så mycket som man önskar att man kunde åka tillbaka till.
Som det är nu så står jag med ena foten i det förflutna och andra på väg till framtiden. 



Vad anser ni om allt detta med åldernoja?


Barnböcker

Jag nämnde ju för inte så länge sedan att vi i skolan nu läser barnböcker för fullt. Det är allt från pekböcker till tjocka Pippi-böcker. Och jag måste nog erkänna att jag skulle kunna läsa dom dagarna i enda. Två av mina favoritböcker är Pettson och Findus & Richard Scarrys äventyrsvärld.



Till dagens barnlitteratur-lektion hade jag bl. a läst "Gonatt Alfons" och jag hittade till och med det på youtube så här får ni ta del av 10 minuter Alfons Åberg.


Tralalalalaaa..

Vi blev 4 ½ timmes ledigt mitt i schemat idag så vi passade på att göra klart kopieringsräkningarna som skall vara färdiga och utdelade innan vi slutar. Det tog visserligen längre än vi trodde men det känns iaf skönt att ha det över.
Jag höll på att somna under barnlitteratur-lektionen vilket tyder på att jag är i stort behov av SÖMN. Tog en timmes powernap när jag kom hem men efter det har det mest gått ut på att göra uppgifter. Ni som läser min blogg kanske tycker att det blir lite enformigt när jag hela tiden tjatar om mina uppgifter, men tyvärr så tar det upp väldigt mycket av min tid just nu så ni får stå ut helt enkelt ;) Har 3 av 6 uppgifter klara nu så jag känner mig jättenöjd!
Tog just ett litet träningspass med pilatesbollen också så jag tror nog att jag uppfyllt duktighetskraven för ikväll så nu blir det kiwi, vindruvor och riskakor, mums!


Avkoppling

Just nu sitter jag och kollar på inför Eurovision song contest 2009 på svt 1 och dricker en öl för avkopplingens skull.
Jag hade planerat att ta det relativt lugnt idag/ikväll men efter att ha tittat på tv i en halvtimme satte otåligheten igång och jag satte mig framför datorn och tog tag i ett och annat arbete. Och kan ni tänka er, nu har jag 2 av 6 uppgifter klara.
De fyra övriga är nästan färdiga, de behöver bara finslipas. Börjar nog äntligen se någon ända på alla dessa beskymmer.

Ikväll ska ja titta på ett avsnitt av 90210 som jag laddat ner.


Uppdatering

Ursäkta mitt lilla avbrott i skrivandet men jag har försökt koppla bort allt som har med datorer i helgen så även bloggandet fick en liten paus. Slutspurten på det första året har satt igång och vi har otroligt med uppgifter som skall vara klara nu inom 2 ½ vecka. "Sommarlovet" lockar mer än någonsin och jag längtar fruktansvärt tills jag skall få börja tjäna några pengar. Men det är bara att hålla ut nu och hoppas på att de här veckorna går fort.

I helgen så har jag ju varit på tutorskolning som jag nämnde i mitt tidigare inlägg. Lördagens program var nog betydligt bättre än fredagens, men nog var det ändå mycket som vi inte egentligen skulle ha behövt ta del av. Det skall iaf bli jätteskoj att "ta hand" om nästa års ettor och visa dom runt osv. Får bara hoppas att det finns fler i klassen som kan ställa upp till hjälptutorer, eftersom P. och jag inte kan göra allt själva..
Övrigt under helgen så var jag ut och runnade med J. och I. i fredas på kvällen som var lika roligt som vanligt, var även ut med R. och D. och körde galet längs små vägar, men det är ju sånt man måste vara beredd på när R. kör! :D
I lördas var jag och T. över till J. & N. och hade ost - och vinkväll. Vi kollade även på Butterfly effect senare på kvällen som hör till en av mina favoritfilmer. Den är visserligen väldigt skum men det är ju just det som gör den så bra.
Igår var det Morsdag och den firade vi på Seaside, där vi åt god matbuffé + tårta och senare var det "efterfest" hos mormor där vi fick ännu mera tårta. Ingen nöd på att bli undernärd här inte!

Från en sak till en annan så kom jag ju hit till Jeppis idag, vilket inte känns så värst hejhopphurra men det är som sakt bara att bita ihop. Har bl. a haft friidrott idag på sportplanen så det var ju iaf det roligaste på denhär dagen. Resten av dagen/kvällen blir det antagligen bara att slappa framför tv:n.

Tomatsoppa med vitlökskrutonger eller hur det nu stavas bjuds det på i Lizze's kök idag så jag avslutar här!

Tutorskolning

Nu skall jag snart sätta mig i bilen och styra kosan mot Molpe och strandhyddan där tutorskolningen kommer att vara. Det blir att tillbringa min tid där från 12 - 18 men sen bär det hemåt igen. Det skulle nog vara hur roligt som helst att spendera hela helgen där och lära känna nya människor, men det händer så mycket annat på sidan om just nu så jag tycker inte att jag har tid att va där hela helgen. Får bara hoppas vi får ta del av intressanta föreläsningar. :)

Skriver mera senare!

Onsdag 6.5-09

Orkar inte skriva så många rader ikväll för jag har inte hunnit med hälften av det som skall göras ännu. Ena uppgiften efter den andra börjar ja sakta ha färdigt skrivna nu, så om jag har tur kanske jag får det lugnare nästa vecka.
Jag blir så avundsjuk när jag tänker på att C. troligtvis ligger och solar nu just eller kanske dricker någon spansk öl i Puerto Rico. Jag vill också åka, Puerto Rico är mitt favoriställe och även det ställe som jag reste till första gången jag var utomlands. Men vi kan ju alltid hoppas på att det blir bättre och varmare väder här hemma så man kan fantisera att man ligger på någon solig strand i södern.

I häljen blir det att åka på tutorskolning med P. så får se då om vi lär oss något vettigt. Det är väl nog meningen att man skall sova över där och festa natten lång men jag tycker inte direkt att jag har tid eller lust med det tyvärr. Men man kan ju alltid ändra sig men som det känns nu så blir det nog bara att närvara vid föreläsningarna och åka hem efteråt.

Nu återgår jag till skrivandet och senare ikväll blir det att kolla på hockeymatch Finland - USA!


I can see the light!!

Äntligen efter så många veckors uppskjutande ser det rätt ljust ut med att få Korczak-uppgiften klar tills deadline. Konstigt nog så lyckades jag motstå facebook när jag kom hem från skolan och satsade istället på att få ordning på alla uppgifter. Känner mig väldigt duktig idag! Och när som helst kommer I. hit, hon har inträdesförhör till kosmetolog imorgon så hon ska komma hit och sova. Blev sugen på ett barbesök tidigare, så om vi inte har något annat att göra kanske vi åker till Netti ett varv.

Nu dags att titta på top model säsong 6


E.F.F.E.K.T.I.V

Nu när Tony har åkt iväg på träning får jag äntligen lite tid att ägna mig åt alla uppgifter som jag nu så länge har försökt rymma ifrån. Men nej nej nu måste det börja åtgärdas och nu finns det ingen tid för undanflykter mera. Först och främst så ignorerade jag regnet och gick ut och plockade lite material till morgondagens skapande tillfälle med dagisbarnen. Efter regnduschen har jag lyckats åtstadkomma en hel del må jag säga; jag har lagat färdigt 2 av 3 deluppgifter till Korczak-uppgiften, min hembygsuppgift är nästan färdig (endast lite finslipning kvar) och så har jag renskrivit portfolion till barnkulturprojektet. Jag känner mig såå duktig nu just, har helt glömt bort hur härligt det känns när man äntligen börjar få lite ordning på allt.
Bestämde mig även för att skjuta upp Jeppis-färden till imorgonbitti, så det blir en extra natt i sin egen säng så det känns ju inte alls illa!


Landskap i en låda.

Tills onsdagens rörelse har vi haft i hemuppgift att göra ett landskap i en låda. I går blev det allt från mossa till växthusplast som åkte ner i lådan. Till en början var jag aningen skeptisk till uppgiften men när jag hade börjat på med den var det faktiskt rätt så roligt! Så roligt att A. och jag skall låta barnen göra samma sak på tisdagens daghemsbesök.
Jag hade tänkt gå ut och samla lite mera material till det idag men vädret tillåter det inte, så jag får vara nöjd med det som barnen samlade förra gången, och så kanske A. har samlat något också.

Ni kan ju själva försöka dra slutsatsen vad detta mästerverk föreställer!

  

Denna regniga dag har jag spenderat med mormor i NäsbY. Först tog vi en sväng in till pappa och efter det så åkte vi till biblioteket och började på med sökandet efter en massa olika barnböcker. Tyvärr kom jag bara hem med hälften av de böcker som ska vara lästa till tisdagens barnlitteratur-föreläsning. Så nu har jag läst att från Max-böcker till Alfons Åberg.

Valborgsfirande och helgen!



Har inte riktigt haft tid att uppdatera mig något under helgen så jag passar på nu när det är söndag och allt ståhej är över.
I tordas var det valborg och det innebar självklart för oss närpesbor att åka till ishallen på dans. Förfesten startade igång hos Tony där vi både grillade, drack och dansade på en lerig gräsmatta. Kring 20-tiden bar det iväg till "kollan" där de flesta under men även över 18 firar Vappen.
Vi kom till ishallen ungefär kl. 22 och då var det Let's Däns som gällde, vilket enligt mig höll på liite för länge. På grund av tristess så smög jag mig iväg till "kollan" kring 00-01-tiden och där hittade jag Tony.
Det var nog en helt okej kväll, men den kunde ju självklart varit bättre, men pågrund av tidigare erfarenhet så har jag inte direkt så bra minnen av Vappen. Men jag hade iaf trevligt sällskap och det är ju det som är huvudsaken!
Fredagen spenderade jag med I. i hela 10 timmar i Näsby centrum, vilket involverade mycket ätande och ännu mera skrattande.
Lördagen, eller rättare sagt igår så var vi i Tonys mammas lägenhet och hade ost-vin-hockey-kväll. Efter besvikelsen över Finlands förlust avtagit en aning så bar det iväg ut på äventyr. Tony var vårt sändebud men tyvärr så kraschade planen. Istället satt vi och tittade på alla fulla människor som virrade omkring utanför baren.
Idag blir det betydligt lugnare kan jag lova, troligen så blir det att åka ut och se över läget senare ikväll men just nu blir det bara tv-tittande och bloggläsande!

Föresten så har jag kommit fram till nu vem av Tony och mig som får laga mat åt våra framtida matgäster, det blir utan tvivel Tony. Har just ätit pasta med trattkantarellsås som han lagat och det var nog det godaste jag ätit på länge.


RSS 2.0