The day before tomorrow

Känner mig vääldigt social idag måste jag säga. Jag har suttit isolerad i min lägenhet på fjuttiga 31 kvadrat och hetsläst till morgondagens tent i ungefär 3 timmar nu. Men om jag överhuvudtaget skall orka mera ikväll så är jag verkligen i behov av en uppfriskande promenad nu. Dessutom så måste jag och köpa blyertpenna + suddgummi på Halpa-Halli så att jag kan skriva tenten imorgon.

Tror inte det blir någon mer uppdatering ikväll. Skriver mer då jag fått undan tenten.

Plugga, plugga, plugga..

Denna dag har jag mest ägnat mig åt skolan och pluggande till onsdagens tent i socioemotionell utveckling. Tidigare idag kändes det ganska så hopplöst angående tenten, men efter att jag, P. och C. haft studygroup hos P. så känns det som en sten fallit från hjärtat. Jag tror att jag någolunda förstår hur man ska göra nu för att analysera olika teorier. Det återstår att de hur det går på onsdagen.

Nu ska ja se på Svenska Hollywoodfruar och äta choklad.



En helg i lugnets tecken..

Denna helg har som sakt varit relativt lugn, och det var nog precis vad som behövdes efter onsdagen. I fredas så kom jag hem från Jstad omkring 2-tiden, och orkade inte göra så mycket resten av dagen. Åkte och handlade me mamma och åt kex å drack vin på kvällen. På lördagen så bestämde T. och jag oss för att åka och plocka svampar och vi hittade nästan ett halft ämbar med trattkantareller. Om man bortser från ormarna och älgfrugorna som vi såg så var det riktigt härligt i skogen. Var även på hockeymatch med kusin J. igår också, och vi höll nästan på att bli osams med några pojkar som höll på det andra laget, men så går det när vi båda är så tävlingsinriktade.
Idag överlåter jag mig endast till tentläsning och allt vad det innebär. Har hunnit läsa en hel del redan, men jag kan nu egentligen inte säga att jag lärt mig något ?!



Mums ;)

Musicquiz på Visa Grande

Jag och fyra av mina klasskamrater bestämde oss för att delta i kvällens musicquiz på puben Visa Grande (också känt som Netti). Vi var alla väldigt tävlingsinriktade, men trodde ändå inte att det skulle gå så vidare bra. Men till vår stora förvåning så var det ändå vi team "dagisfröknarna" som gick hem med ett 15 €'s presentkort till puben. Inte illa presterat av oss måste ja säga, det blir nog absolut att åka igen snart!

Nu återstår packande, diskande och tv-tittande. Och så småningom så blir det läggdags, eftersom det inte blev så mycket sömn föregående natt..


I'm going to Wasa!

Det är Wasa By Night i Vasa ikväll, och jag hade inte tänkt åka på det men för en timme sedan ändrade jag mig. Jag har aldrig varit på det förr, så det börjar bli dax. Dessutom ska de bli skoj att träffa folk som man kanske inte träffat på länge. Och det bästa av allt, jag hade bubbelt så mycket pengar på kortet som jag trodde att ja hade så jag kan till och med åka ut med gott samvete.
Hade ju egentligen tänkt sitta hemma och läsa ikväll men jag läste ut en bok till en tent och en annan till en examinationsuppgift igår, så jag kan nog unna mig en kväll i Vasa utan dåligt samvete, så de så!

Nu ska ja börja ge mig iväg till bussen!

L.O.V.E

Tänk att bara för att man varit från varandra 8 dagar så får man den där nyförälskade känslan när man träffas. Det är just vid sådana tillfällen som man inser att man inte kan bli lyckligare. Om jag inte förstått det tidigare, så förstår jag iaf nu att jag måste ha världens bästa pojkvän! <3
Jag insåg även idag att kärlek måste vara en utmärkt drivkraft när man skall utföra studieuppgifter. Anser mig själv oerhört effektiv nu på kvällsidan, har åstadkommit en hel del och jag har för en gångs skulle inte kännt mig stressad. Jag avslutar min kväll med tv-tittande och en kopp te. Denna dag kan nog inte bli så mycket bättre!


Allvaret börjar sakta med säkert närma sig.

Har mer eller mindre försökt undvika alla hopas av uppgifter som vi har framför oss. Men nu börjar jag tyvärr inse att de faktiskt ska vara klara snart. Ibland måste man ta sig en fundera över vilka metoder som funkar bäst och det vitigaste av allt, vilken metod som undviker mest stress. Men jag tror nog ändå att om man gör lite i gången och lite på varje uppgift så går det nog. Alla har ju olika tillvägagångssätt.

T. kom hit igår efter att jag slutat för dagen, så det är väl mest därför som jag inte tagit mig tid att skriva någonting. Han står nu som bäst och diskar, och jag har fått flertal pikar medan jag suttit här så det är väl nog bäst jag går och hjälper till.

Girls night out! :)

Nu sitter jag här med I. och S. och vi förbereder oss för en utekväll i Jstad. Roligt att de kunde komma så jag inte behövde sitta själv här på en lördagskväll, men synd att kusin J. inte kunde komma.




Ha de bra :)


Fredagsmys

Sitter bänkad framför Idol nu och mumsar i mig lite chips och dricker en kall öl, och det bästa av allt så har jag en nystädad lägenhet med tända ljus överallt. Lovely <3 Det enda som fattas nu är Tony vid min sida i soffan, då skulle allt ha varit perfekt.


It totally made my day! :)

Kände mig aningen nere här förr ikväll, mest pågrund av att ja sitter här i min lägenhet ensam en fredagskväll. Det är första gången som jag kommer att vara här i Jeppis en hel helg, men nog tror jag att jag kommer att klara mig. Som det ser ut nu så kommer troligen I. och S. imorgon, J. hade inte riktigt bestämt sig än.
Nåja över till det som jag egentligen skulle skriva nu. Jag har flera gånger sett på facebook att många använt sig av websidan yearbookyourself.com så jag bestämde mig ikväll för att uppsöka sidan, och jag kan meddela att jag inte skrattat så mycket på väldigt väldigt länge. Mitt humör svängde på ett ögonblick och jag kunde helt enkelt inte sluta skratta.

Här är ett exempel :


Jag, J, S, och I.

Vi är nog otroligt snygga måste jag säga. Och man får ju se nu hur man
troligen skulle ha sett ut om man vore av det andra könet.. (?)

En helg i Jeppis!


Det blir som sakt att spendera helgen i Jstad denna helg, på grund av att vi har en examination på enheten lördag o. söndag. Det var meningen från början att J. I. och S. skulle komma hit, men det är lite osäkert med det nu just. Det är lite invecklat och de vet inte riktigt hur de skall komma hit, så vi får se hur det blir. Bäst skulle det ju vara om vi tog det en annan gång när saker och ting är lite bättre ställt, för jag vill ju inte att de ska känna sig tvingade att komma hit.

Jag tänkte nu iaf börja läsa lite kurslitteratur nu och försöka få ordning på saker och ting, och ikväll ska jag och chipspåsen umgås lite tillsammans med 90210 o. Gossip Girl!


Dagen efter..

Gårdagens sitz kunde inte bli mycket bättre, en av de roligaste kvällar jag varit med om. Vi sjöng, dansade och var allmänt sociala. Det är sånadär kvällar som är värt att minnas. Och vilka härliga ettor vi har i år, guldkorn. :)
Idag har jag till min stora förvåning mått bra, men på sista föreläsningen så började nog huvudet väga tungt. Men denhär kvällen har iaf gått i lathetens tecken, så nu känner jag mig rätt så bra i skick. Har även haft pizzabakning hos C. ikväll också, och det blev supergott..

Här får ni se någon bild från igår:



Gulisar på bordet..


Gulnäbbssitz

Japp, ikväll bär det iväg till Vasa på sitz, och som det ser ut nu så är vi 22 pers. Jag har inte riktigt bestämt mig än om jag bara ska dricka lite ikväll och vara ansvarstagande tutor, eller om jag ska festa lika mycket som ifjol. Nåjaa det blir alltid bäst om man bara tar det som det kommer. Men roligt skall vi nu iaf oavsett om vi är spiknöktra eller dyngfulla. ;)


Kafí å Bulla



Efter att jag varit i full gång med allt från städning till att sy märken så belönar jag mig själv med lite kaffe och bullar som farmor bakat. Klockan är endast halv 8, så det blir riktigt passligt att bara få ligga och titta på tv nu resten av kvällen.  

Imorgon bär det av på sitz till Vasa och Fontana, de kommer att bli en rolig kväll har jag på känn. :)

 

Två av de nya märkena som fick
ta plats på min studiehalare.  


Tänk vad lite sol kan göra..

När jag kom hem från "enheten" så bestämde jag mig för att ta litt.sem.-boken och sätta mig på balkongen eftersom det var/är så fint väder. Tänk att humöret kan svänga på den korta tiden jag satt ute och njöt, jag förvandlades själv till en liten solstråle när jag hade fått lite sol på mig. ;) Nu har jag äntligen kommit en bra bit i boken + att jag fått lite solbränna på mig. Resten av denna dag skall jag ägna mig åt lite städande och pysslande, så J. och S. inte blir kvävda av allt dam nästa helg när de kommer hit och övernattar!


Håller jag på och bli sjuk?

Jag har iofs varit sjuk hela sommaren, hostat och haft slem 24/7. Men nu känns det nog som något annat är på gång. Fick en konstig "må-dåligt-känsla" här tidigare idag och nu har jag frossa. Jag trodde det skulle hjälpa med en promenad runt stan men tyvärr mår jag lika dåligt än. Skall lägga mig på soffan nu och ta det lugnt och hoppas på att det kommer något bra på tv ikväll. Och imorgon så är jag förhoppningsvis mitt rätta jag igen.




Bilden är googlad


När ska man hinna med allt?

Usch vad det är mycket som skall göras och planerat hit och dit. Idag har jag nog inte riktigt hängt med på noterna, jag har nog varit på någon annan planet. Just nu kretsar allt kring att få litteraturseminarieboken utläst, allt annat tar jag tag i efteråt. Det är nog bäst att ta en sak i taget, så man inte överbelastar sig allt för mycket.
Men jag har iaf onsdagens gulnäbbssitz och helgens "tjejkväll" att se framimot.

Nu ska ja läsa och senare ikväll blir det en uppfriskande promenad.



I helgen hittade vi en "bambugardin" på Jysk för endast
3 €. Den fick sin plats vid balkongdörren.

Helgen börjar ta slut

Sitter och fördriver tiden med att läsa i litteraturseminarieboken nu men jag vet nu inte om jag blir så mycket klokare av att läsa den. Men jag är en aning förvånad över att jag redan lyckats hitta en diskussionsfråga, så det är ju inte så omöjligt som jag trodde det skulle vara.
T. är på match och kommer hem igen kring sex-tiden, och då bär det iväg till Vasa. Det skall bli skönt att åka först imorgon till Jakobstad, för nästa gång jag ser T. blir väl först efter 2 veckor. Vi har nämligen en examination med adoptivbarn nästa helg, så jag blir tvungen att stanna i Jakobstad över helgen. Men nog skall jag väl överleva, bara bra att vara från varandra lite så blir det dubbelt så roligt när man träffas igen.


Lördagskväll, what to do?

Idag har vi varit på "dubbelexamensfest" till min kusin och hans fru. Där fick vi äta goda sallader och dricka vin och umgås med släkten. Efteråt blev det lite shopping på Citymarket, men det blev inga dyra inköp för min del. Än så länge är kvällen helt oplanerad, men som det ser ut så blir det relativt lugnt. Skall äta pizza nu med mamma, D. och P. och så kanske jag följer med till pappa senare. Allra smartast skulle det vara om jag stannade hemma ikväll och försökte läsa ut litteraturseminariumboken, men vem orkar med det på en lördagskväll? Inte jag iaf!

Jag har annars kommit fram till en sak nu som jag funderat över länge. En bidragande faktor till att jag känner av stress nu som då är för att jag oftast inte prioriterar mig själv framför allt annat. Det är ju klart att man till en viss del skall tänka på andra också. Men jag tycker faktiskt att jag inte haft tid att tänka BARA på mig själv nu på flera år. Men jag kan helt enkelt inte säga nej om någon frågar mig om vi skall hitta på något, hur trött jag än skulle vara. Och det slutar ju nog inte bra om man inte kan varva ner och tänka på sitt eget välmående, utan bara på andras. Så för mitt eget bästa kanske jag stannar hemma nu då iaf.. :)

Skriver mera senare..


Äntligen helg

Det känns extra skönt nu när det är helg. Kom just hem från Vasa och nu sitter jag bara och väntar tills mamma och D. skall komma hem.
Denna helg blir det nog mest lugnt, vilket skall blir jätteskönt. Det enda som jag vet vi ska ut på e på min kusins och hans frus examensfest.

Igår blev det att åka till Vasa och titta på när gulisarna hade roligt på stan. S. och jag kom tyvärr lite försent till "kläd-rallyt" och hann inte se när T. och B. medverkade. Men vi hann se 3 andra lag, och jag kan nog bara säga att jag är glad att jag inte behövt vara med om samma sak. De såg nog alla ut att ha roligt, men vissa gjorde nog bort sig kan man säga. :P I slutet på kvällen for de flesta till Olivers Inn, och även vi for dit och kollade läget. Roligt att träffa folk som man inte pratat med på länge. :)

Se vad fint jag har fått på posten:



Olivgrönt pärlarmband med texten follow your dreams



Svart läderarmband med texten made for an angel

Designbylina


Onsdagsöl med gulisar och tutorer

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt framför Idol 2009. Ikväll har vi tutorer spenderat vår tid vid baren Netti med årets gulisar, och det var nog minsann en riktigt lyckad kväll. Det var nog meningen att vi bara skulle ta en men det blev nog snabbt en till. Men efter två öl så bestämde de flesta av oss att gå hem, men några av ettorna stannade på baren. Vi har nog riktigt trevliga ettor i år måste jag säga, jag kommer väldigt bra överens med dom redan. En riktigt lyckad kväll!

Nu lite salt och gott och så småningom blir det läggdax!


Wednesday

Ikväll är det fullt program som gäller. Först och främst ska jag och C. va lite extra alerta och åka på träning, men efteråt bär det iväg till Netti på lite öl tillsammans med ettorna och andra tutorer. Ska tillreda lite mat nu och vila en liten stund så jag nu orkar göra någonting på träningen.


Herr Holms spa

 


Som om det inte räckte med att man äter choklad, nu ska jag även ha det på ansiktet. Skall just precis gå och ta av den nu så får se om jag får någon bebishud nu då. Men sägs det inte att man får finnar av choklad? hmm.
Efter att jag tagit bort masken, är det dags att ta hand om fötterna med lite fotskrubb och lotion som jag fått av kusin J. någon gång i julklapp. Och som perfekt avslutning på min ta hand om mig själv kväll så ska ja äta lite av kexen och ostarna som lämnade från igår.

(angående rubriken så handlar det inte om någon kar, det har nog en helt annan betydelse).

Go'kväll!

"Ta-hand-om-mig-själv"-kväll..

Kom just hem från C. nu, jag var över dit främst för att provsitta hennes nya fina soffan men även för att laga lite på en uppgift som vi ska göra i rörelse. Nu har jag planerat att lägga på en ansiktsmask och ha lite mini-spa, och så får man ju inte glömma att Idol börjar ikväll..




Tired, but still going strong.

Nu kom jag just precis hem från att ha varit på kaffe och lite shopping med M. Vi har inte setts sedan i somrast så det börjar bli ett tag sedan. Lite synd nu när inte hon bor här brevid mera, men no skall vi försöka klämma in lite kaffe nu som då iaf.
Nu väntar läsning till litteraturseminarium och matlagning här på "hemmafronten" så just nu tänker jag inte skriva så många rader, men jag lovar lite uppdatering innan kvällens slut.


Måndags-shopping!

For med I. och kollade utbudet på Citymarket och Prisma och jag hittade nog lite smått och gott. Det blev bl.a lite krukväxter, fö att piffa upp det lite extra i lägenheten och så köpte jag även en del ätbart också.
I. kom hit efter shoppingen och vi delade en öl och åt salta kex och ostar, mums.

 

  De nya växterna. :)



Nu skall jag avsluta min kväll med att titta en film och kanske om jag orkar fortsätta läsandet på Magdalena Graafs bok.

Tillbaka i Jeppis!

Kom just hem från skolan nu och har lite beslutsångest nu över vad jag skall sysselsätta mig med. Jag skulle vilja ta en liten shoppingrunda på stan, jag skulle behöva ta tag i några ogjorda uppgifter och så borde jag antagligen läsa i litteraturseminarieboken. Helst av allt vill jag bara slöa framför tv:n och inte göra någonting alla, men det går ju inte i längden det heller.
Idag fick vi veta lite närmare info angående "gulisakademinsitzen" som är nästa vecka. Jag ser verkligen framimot det, iaf var det den bästa sitzen i fjol. Får hoppas att det kommer många ettor, så vi får chansen att lära känna dem ännu bättre.

Dax att aktivera sig lite, men ikväll skall jag bara relaxa! ;)

Säsongsavslutning i Fagerö

Igår var det säsongsavslutning i Fagerö, och vi var ett litet gäng som bestämde oss för att åka dit. Vi tillbringade första delen av kvällen hos B. och hade det aningen svårt att hitta någon chaufför. Men till slut kom T. till vår räddning. Det blev inte så långvarigt i Fagerö, vi kom väl dit till halv 12 och åkte hem kring halv 2. Men enligt mig var det riktigt passlit, skulle nog inte ha orkar vara där så mycket längre.

Och angående detta rabalder om svininfluenssan nu på Nylands brigad, så börjar även jag nu bli orolig. Det sägs att de som blivit först smittade kommer från Närpes och Jakobstad, vilket råkar vara de två ställena som jag bor på just nu. Träffade nog på en och annan militärpojke igår, men jag försökte hålla mig på avstånd, för man kan nog inte vara säker på om de är smittade eller inte. Men vi kommer väl nog alla att få det sist och slutligen, men hur pass svår grad det blir återstår ju att se. Jag hoppas nu iaf att pappa slipper få det, då vågar jag inte ens tänka på konsekvenserna.

Nu ska ja hjälpa mamma med maten, packa till avfärden till Jeppis och sen åka upp till pappa en sväng.

Sing Hallelujah!

Min dag började genast se mycket ljusare ut när jag insåg att jag har fått både lön och studiestöd idag. Egentligen skulle man ju borde hålla hårt i pengarna och vara sparsam, men shopping lockar så fruktansvärt. Ja ska se vad T. säger då han kommer hem från skolan.

Jag har på känn att denhär helgen kommer att gå ovanligt fort, sunkit när man måste börja halv 9 på månda.. Men vi är nu iaf lediga nästa fredag igen så jag borde nog överleva!



Självstudiedag!

Vaknade för en timme sedan och har ingen aning om vad jag ska hitta på nu. T. tog med nycklarna till skolan så jag kan inte ens gå ut. Han borde komma hem om 2 timmar kanske, så får se vad jag ska hitta på under tiden.
Det skulle ha varit perfekt tillfälle att påbörja läsningen i "ett litet barns dagbok" nu som vi måste ha utläst till v. 38, men den boken är hemma i Närpes. I värsta fall kanske jag kan städa lite här i lägenheten för att få tiden att gå.
Igår var vi ju på "lära känna" - kväll och det var nog riktigt trevligt. Det kom bara 9 st ettor, vilket var rätt så tråkigt men det kom ju någon iaf. Vi hade frågesport, lekte och umgicks. Jag och C. spelade tillåme lite pidro (ett kortspel) med två av ettorna, men tyvärr så förlorade vi.

Mitt störta beskymmer just nu är vad man skall hitta på i helgen. Det är ju Fagerö-säsongavslutning på lördag, men det lockar inte särskilt mycket. J. sa någonting om att hon kanske skulle ut här i Vasa ikväll, eftersom de har öppet hus i hennes skola imorgon. Jag är inte direkt så bra på det här att bestämma mig, men nog kommer jag säkert på något vettigt till slut.

Nu ska ja äta frukost och (kanske) städa lite. :)

"Lära-känna-kväll"

Ikväll har vi tutorer planerat in en kväll då vi tillsammans med ettorna skall lära känna varandra lite bättre. Vi har planerat in lite ett som annat, t.ex spela sällskapspel, spelkort och leka olika lekar m.m Jag hoppas att de flesta kommer, för jag tror att det kommer att bli riktigt roligt!
Efter att vi lärt känna varandra, så åker jag iväg mot Vasa för att där träffa J. och kanske åka och titta på hennes lägenehet. Och när T. kommer från sin match hämtar han mig, och så åker vi till hans lägenhet.. Så ser min kväll ut hittills, om jag orkar och har tid så kanske jag uppdaterar lite mera senare.



Godnatt mina vänner!

Nu ska jag börja styra mig mot sängen och hoppas på en god natts sömn. Men först och främst ska ja läsa vidare på Magdalena Graaf's bok. Jag var lite skeptisk mot den först men hon skriver så bra så man kan inte sluta läsa.

Gonatt!



Elton John? ;)

Jippi jeii. :D

Jag la märke till nu att jag hade besökarrekord på bloggen igår, va roligt att se att så många är inne och tittar. Det är ju en annan sak om folk är in på min blogg för att den är intressant eller bara för att snoka. Hmm, nå min blogg är ju ingen hemlig plats, så det är ju fritt fram för vem som helst att läsa här.

Men det är iaf roligt att många vill läsa bloggen! ;)

Effektiv är bara förnamnet

Idag känner jag nog mig minsann som en zombie. Vi började visserligen först halv 11, men vi har hunnit med en del sen dess. Vi har haft "lekteorier", gitarrspelning och så har vi i studentstyrelsen varit väldigt flitiga idag också. Bara man kommer in i systemet nu och vänjer sig så blir nog allt bra!

Det blev samma mat som igår idag, dvs makaronerna + maletköttsåsen. Det lämnade över så pass mycket att ja kunde frysa in också, ifall det blir någon extra fattig period. ;)

 

Hej, John Blund!

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta och börja avrunda denna kväll. Det har varit så mycket program idag så nu är det nog dags att lugna ner sig lite. Börjar först halv 11 imorgon så det blir en liten sovmorgon imorgon.
C. kom hit förr ikväll och höll mig sällskap. Det är nog roligt att ha någon att prata med ibland, så man inte behöver sitta ensam hela tiden.

Gonatt och sov gott!



Jajust

Glömde att visa er de fina t-skjortorna som jag och P. fick för att vi er huvudtutorer. :P



Jag själv tycker nog att de kunnat satsa lite mer på utseendet på stjortan, men man får väl nöja sig med att man fick den gratis..


Den första "riktiga" studiedagen!

Idag hade vi våra första föreläsningar för denna termin. Men bortsett från det så hade vi även lite program med ettorna, dvs stadsrundvandringen. Den gick nog helt bra enligt oss tutorer, och jag tror nog att ettorna tyckte det också fast de nu inte var lika exalterade som oss. Efter att ettorna hade orienterat sig runt i stan så gick P. och jag tillsammans med dem till Little brown bakery och talade om ett och annat. Hittills tycker jag faktiskt att jag fått ett rätt så bra intryck av de nya studerande. Klart att vissa är lite mer tillbakadragna i början och kanske inte tycker att de passar in, men det är ju upp till en själv hur mycket man bjuder på sig själv. Första veckan i en ny skola känns ju alltid lite osäker med det ändras nog med tiden.

Nu är jag så trött som man bara kan bli, så jag tror bestämt jag kastar mig på soffan nu och tar en liten powernap. Inga särskilda planer tills ikväll, blir antagligen en skön hemmakväll.


Dagens maträtt ala' Lizze

Pasta/makaroner + malet kött + pastasås med tomat och chili


RSS 2.0