Måndag 29.6-09

Nu börjar junimånad lida mot sitt slut och man har en fullspeckad julimånad att se framimot. Som alla andra somrar så tycker jag även nu att juni har gått allt för fort, och det tar väl nog inte länge innan man sitter i bilen på väg mot Jeppis och skolan inleds. Nåjaa det är ju nog någon månad tills det än, men det känns som om allt går allt för fort..
Idag har Tony o. jag varit och besiktat min bil, och allt såg bra ut, så nu är det bara att tuuta och köra! Men det svider nog lite i plånboken att betala 75 € för att dom tittar 10 min på bilen om den är i skick. De skulle ju helst kunna sänka det till 50 €!
Inga direkta planer inför denna dag, men troligtvis så åker vi snart ner till villan igen. Det var helt vindstilla på havet när vi vaknade och hur varmt som helst på verandan. Det är nog bäst att ta vara på det vackra vädret nu när det är här, det finns inga garantier på att det blir lika varmt senare i sommar. Men under Rockoff-veckan så hoppas vi ju på det bästa vädret hittills :D



Jag sommaren 2006

Åland, here i come!

Äntligen har vi fått Ålandsresan bokad och nu är allt klappat och klart, bara att vänta tills avfärden den 22. 7 nu då. Det såg ju aningen mörkt ut ett tag angående resan, men nu har vi tagit oss i kragen och bokat, så nu är mitt humör på topp kan man säga. Efter fjolårets besök på den vackra ön, så måste jag helt enkelt dit igen. Det finns ingen finare ställe än Åland! Denna gång blir det ett lite annorlunda gäng som åker, men nog skall vi se till så det blir minst lika roligt, om inte ännu roligare. Nu är det bara att se till så att man håller ekonomin i skick och inte slösa så mycket, men vi får väl se hur det blir med det.



Åland - sommaren 2008


Picknick i parken.

Som jag skrev tidigare så tillbringade jag, I. J och S. kvällen i parken med en liten picknick. Riktigt skönt med en liten "tjejkväll", det är rätt så sällan som vi alla är samlade så nu passade vi på. Jag tror bestämt att vi måste göra om det inom en snar framtid! :)



 
 

Sommarfeelis..

Efter allt vistande på skären så har jag äntligen fått riktiga sommarkänslor och det känns så härligt när man kan njuta till fullo av sommaren. Vädret är perfekt och jag råkar nu ha 2 lediga veckor framför mig, så nu skall jag nog försöka ta det lugnt och njuta av sommaren så mycket som jag bara kan. Syster och jag har legat på studsmattan nu i några timmar och solat så nu känner jag mig aningen bränd på axlarna. Men efter att jag skrivit detta blir det nog att börja sola igen.
Ikväll bär det av upp till parken, där jag och 3 av mina vänner ska umgås och ha en liten picknik, bilder kommer troligen upp senare..

Nu åter till solandet ..


  

En riktig skäribo!

Igår kväll bestämde jag, I. och T. oss för att åka ut till vår sommarstuga för att få ta del av ett riktigt skäriliv. Efter lite funderande så hoppade vi i båten och begav oss ut på lite fiskande, men tyvärr kom vi hem utan fångst. Efter vårt ivriga fiskande så eldade vi bastun och tog varsin öl. Eftersom jag nu lyckats dra på mig en förkylning så hoppades jag ju att det skulle bli någolunda bättre efter bastandet men icke, låg och hostade tills 2.
När vi vaknade idag så var det första vi tänkte på att åka och leta metmaskar. Ingen vidare mängd hittade vi och ingen fiskfångst idag heller. Bättre lycka nästa gång!
Det kan nog  inte finnas något bättre och fridfullare ställe att vara på än på "skären". När jag var i de tidiga tonåren så var jag rätt så skeptisk till att spendera tid där, men nu skulle jag kunna vara där dynget runt.
Ihäljen blir det troligtvis nyktert, så om vi inte har något annat att göra kanske vi åker ut på en till fisketur, med bättre lycka förhoppningsvis.


Förkyld

Det var ju bara att förstå att man skulle bli förkyld nu efter allt midsommarfirande. Och ännu mera typiskt är det ju nu när det skall vara varmast hittills i sommar den här veckan. Ja har försökt med alla dunderkurer för att få förkylningen att försvinna, men ingen förändring har skett. Det mest logiska hjälpmedlet när man är sjuk är ju att ta det lugnt, men de som känner mig vet ju att det är jag inte så bra på.
Ikväll åker jag möjligtvis över till J. och funderar lite över Ålands-resan, om den blir av eller inte. Det skulle nog vara hur roligt som helst att åka dit, särskilt eftersom det troligen kommer bli den enda "stora händelsen" i sommar. Dessutom har mamma lovat att bidra med lite pengar. Vi får se hur det blir efter ikväll!

Hej så länge!

Midsommarfirande för hela slanten

Orkar inte gå in i minsta detalj på allt roligt vi haft för oss men det har nog varit den mest lyckade midsommaren på flera år för min del. Fredagen var aningen oplanerad, men utifrån min erfarenhet så är det ju de där oplanerade gångerna som e bäst och så blev det även denna gång. Lördagen börjades hos mig, grundade inför midsommardans i Fagerö. Satt på en solig brygga och drack tills vi slutligen bestämde oss för att gå in och härska i discot. När vi äntligen skulle börja bege oss hemåt tänkte vi inte hitta någon chaffis. Och när han slutligen kom var det fem före innan vi skulle ha kört i diket. Efterfest kom det också att bli hos mig, så mer än 2 timmars sömn har jag inte fått. Men hur som helst så har det varit en väldigt lyckad midsommar detta år!

Shoppingdag i Vasa.

Idag har T, J och jag varit en runda till Vasa och slösat lite pengar. För en gångs skull så har jag faktist handlat sånt som jag verkligen behöver.. Som vanligt så svider det ganska rejält i plånboken, men man måste bara inse fakta att ja inte kan gå runt i söndriga och allt för "spetiga" byxor hela tiden.



Jeans från Gina Tricot
Vit tunika från Gina tricot
Röd topp från Gina tricot
Trosor från Gina Tricot
Skor från HM




Tant Lizze

Jahapp, då var man 20 år och jag har ännu inte riktigt fattat att jag nu är på väg mot 30! Usch.. Nåjaa det är bara att ta en dag i taget och hoppas på att vägen mot 30 är vääldiigt lång. Känner mig dock inte som någon tjugoåring, snarare som en ung och grön 16-åring! :) Men nu när man fyllt 20 så får man väl börja ta sig i kragen och tänka i mognare banor. Som en vän till mig skrev i dag, " välkommen i den mogna 20årsklubben "..
Har fått fina presenter och lite klirr i kassan och mätt som bara den är jag av tårtor av alla de slag. Har tyvärr inte med mig kameran just nu, men någon annan dag när jag har tid över så lägger jag inte lite bilder..



Imorgon väntar ännu en dag med jordgubbspackande, och efter det bär det iväg på kalas till kusin Jonas :)


Gonatt!

Storstädning !!

Vi fick ta en ledig dag idag, så nu passar jag på och städar huset. Har knappt hunnit med halva huset och svetten rinner redan som bara den. Det är väl bäst att jag försöker hinna med så mycket som möjligt så mamma blir glad. Annars blir det väl städning hela helgen, men det har jag tyvärr inte tid med..
På söndag tänkte jag påbörja bakningen tills måndag och min  20-årsdag. Jag har nog redan funderat ut något som jag skulle kunna bjuda på men det tänker jag inte skriva ut nu, det får ni se på månda ;)


Nu återgår jag till städningen..


Hoho!

Fast det inte blir så många arbetstimmar per dag så tar endå min rygg mycket stryk av att stå på ett kallt sementgolv. Känner mig helt slutkörd nu, men tyvärr så väntar allt för mycket arbete här hemma också. Blommor skall planteras, huset skall städas, jaa listan kan göras lång. Jag fyller ju 20 år den 15 juni, så nu måsta allt tydligen vara i toppskick på hemmafronten tills det. Jag tänkte inte ha något "kalas" till en början, men efter lite funderande så skall jag nog ha iaf. Så i helgen väntar bakande och fixande så att jag har någonting att bjuda gästerna på.

Nu skall jag fortsätta med städningen och så senare blir det att åka upp till Niesby och träffa I. :)


All in the name of ROCK N' ROLL!

Igår tidigt på morgonen bar det iväg till Tammerfors och Sauna Open Air. Vi anlände kring 2-tiden och började sakta men säkert bege oss in på området. Till en början var det Sturm und Drang som bjöd på en liten föreställning på den mindre scen, men där stannade vi inte länge. Kl. 18 så var det dags för Hammerfall, vilka satte igång feelisen tills Mötley skulle inta scenen.
Det går nog inte riktigt att beskriva med ord hur det kändes att få stå ca. 10 meter från Mötley igår och få se dem i det verkliga livet. De flesta band brukar ju bli en aning sämre under liveuppträdanden, men Mötley slår nog allt, de var så fans bra. Och om de håller vad de lovat så kommer de även nästa år, och det blir troligen att åka och se dem då också..


Ett litet smakprov från gårdagen:


  
  
 


Mötley Crüe:







Nikki Sixx



Vince Neil o. Mick Mars



Tommy Lee

Jobbbbbaaa

Mina dagar går nu för det mesta ut på att arbeta, men det skall man väl inte klaga över. Jag behöver verkligen alla pengar jag kan få ihop, så jag skall ha råd med att betala hyran och köpa en dator. Det blir nog bara att försöka hålla ihop nu och inte slösa så mycket. Men jag är inte direkt vän med ordet "snål" så vi får väl se hur det blir med det.

På lördag bär det ÄNTLIGEN av till Sauna Open air för att se Mötley Crüe! Jag bestämde mig för någon dag tillbaka att jag skall vara chaufför åt de andra, främst pågrund av pengabrist men också för att jag tycker det skall bli skönt att få se på favoritbandet i nyktert tillstånd. Så kanske man minns lite av dem ;)

Jag lover er många fina bilder från lördagen sen.


Nu ska ja åka upp till Neepan!

RSS 2.0