Flitig söndag

Steg upp tidigt, drack lite kaffe och satte mig vid datorn för att påbörja skrivandet av en bild- och formuppgift som ska vara kring 5 sidor lång. Jag har till min stora förvåning nu lyckats skriva 4 sidor på två dagar och jag är mycket nöjd. Uppgiften ska vara inlämnad v. 6 så det känns skönt att vara ut i tid för en gång skull. Om jag orkar så kanske jag börjar på med en till uppgift nu medan jag väntar på att T. ska komma från Vasa. Det var ju sagt att vi endast skulle tillbringa en timme tillsammans denna helg, men han bestämde sig igår för att komma hem idag och åka tillbaka till Vasa imorgon. Jag åker troligen till Jeppis på tisdagsmorgon.. Skulle inte alls orka med denna skolvecka, men man kan inte annat göra än bita ihop och påminna sig själv om att det snart är praktik i 7 veckor. 7 veckor paus från Jeppis är nog rena himmelriket, men hur bra det kommer att gå för mamma, D. och mig att stå ut med varandra i 7 veckor är ju ett helt annat kapitel.

Hoppas ni haft en skön helg!

Weekend

Denna helg blev ju rätt bra då iaf fast det såg rätt mörkt ut igår. Gårdagen var det ju Let's Dance som gällde och jag fick även en och annan uppgift gjort. Ikväll så kom I. hit och gjorde mig och mamma sällskap. Vi har t.o.m sökt 2 sommararbeten och så har vi suttit bänkade framför Robinson Karibien och det var ju minst sagt spännande. Rätt som vann iaf! En riktigt lugn och bra lördagskväll och ett stort plus för att jag inte gjort av med några pengar. Vi har ändå planerat att kanske åka ut nästa helg, vilket jag ser framemot :)

Gonatt!


Suck

Kom just fram till att det egentligen var rätt så onödigt att ja kom hem-hem över helgen. Denhär helgen kommer T. och jag endast att tillbringa en timme tillsammans och jag har ju ingen aning om vad ja ska hitta på. Jag kanske nog skulle ha stannat i Jeppis, men ibland tänker man inte sig för. Nåjaa jag har ju en ganska så stor mängd med uppgifter som ska göras, så kanske det blir mitt projekt denna helg.

Hoppas ni andra får en bättre helg än mig! :)

Jag öppnar fönstret och tittar ut, hej vädret här e jag!

Vi har haft musik idag och jag satt just och nynnade på just den låt som får stå som rubrik. Men jag vet nu inte riktigt om ja e så ivrig angående dagens vädret. Frusna tår och illröda kinder är inte direkt något jag föredrar.
Efter att jag varit på samtal med egenläraren så gick jag och C. tilö K-kauppa och handlade lite föda och gick sedan hit till mig för att äta upp födan. Det blev grekisk sallad idag, vilket jag inte kommer hålla mig mätt på så länge, så det blir väl nog att röra ihop något senare ikväll.

Sitter och funderar nu hur jag ska få kvällen att gå. Ett Nettibesök skulle ju inte ha suttit helt fel, men ibland blir det inte som man tänkt. Lite tråkigt att sitta och trycka i lägenheten men nog ska ja hitta något att göra.


Still in school?

Sitter och fördriver tiden i datasalen med C. tills jag ska få gå på samtal med egenläraren. Då passar man självklart på och tar några fånga bilder i webcam!





Om ni undrar vad jag har på mig för vit stickig sak så är det min halsduk som jag har runt mig, eftersom det är förfärligt kallt i skolan idag.



Nyklippt

Nu har jag kommit hem från att ha varit över till C. och blivit klippt. Nu är det nog minsann kort, men i like it! Jag måste nog erkänna att det är nog no more long hair för min del. Trivs så bra i kort hår, och långt hår är bara ivägen. Det var ju trots allt därför jag valde att testa kort hår. Nu fattas bara en snygg färg i håret så är jag nöjd.



Nu tv och tee..

10 things you might not know about me..

Har varit oerhört sjuk i magen nu efter skollunch, så jag funderar nu om det var någonting i dendär rödbets-och auraostlasagnen som ja åt. Blir soffan nu några timmar och om jag känner mig bättre sen så går ja över till C. så hon får klippa mig.

Nu en liten lista på saker som ni kanske inte vet om mig:

1. Jag är beroende av rödlök. Om jag får välja ska rödlök vara med vid frukost, lunch och middag.
2. När jag har tråkigt eller är hemma pågrund av att jag är sjuk så tittar på barnfilmer som SandyBell, Sailormoon eller Alfons Åberg dagarna i enda.
3. Om jag någongång får barn så behöver dom inte vara oroliga för att bli namnlösa, för namnen har jag redan bestämt.
4. För att min sömn ska bli så bra som möjligt så måste jag åtminstone ha 2-4 dynor.
5. Har ett smygintresse för matlagning, men är tyvärr lite för lat för att förverkliga det.
6. Har varit aningen slarvig med allt som har med skolan att göra innan jag började studera till btgl, så nu för första gången i mitt liv är jag stolt över mig själv angående mina studieprestationer.
7. Har alltid haft en liten dröm om att bli skådespelare.  
8. Våra bästa år är och kommer alltid att vara min favoritserie.
9. Har jobbat i växthus sommaren -04,-05,-06,-07,-08,-09. Skulle helst slippa det sommaren -10.
10. Är en väldigt känslig person (fast det kanske inte alltid märks). Spelar ingen roll om det är olyckliga eller lyckliga situationer.



Såja, nu fick ni veta lite om mig så.


Idag är jag duktig

Idag blev det som sagt en kort studiedag, och det tar ju självklart C. och jag som ett tillfälle för att få undan lite uppgifter. Vi har under de senaste 2 timmar suttit här i skolans datasal och planerat en bild&formstund samt en musikstund och det roligaste av allt, skrivit ihop en saga som hör till bild&formstunden. Känns skönt att ha fått det lagat nu, så kanske man får tid för andra saker också.

Senare idag blir de kaffe med I. och ikväll ska jag bli klippt av C.


Idag fyller pappa, många Grattisar till dej! <3



Ha de så bra!

Wednesday morning

Sitter här i min soffa med handduken i håret och nykokat kaffe brevid mig. Det enda som tycks falla mig i smaken på tv är något finskt barnprogram som man inte förstår så mycket av, men det är ju bättre än ingenting.
Idag har vi en kort studiedag, vilket är bra så man hinner med andra saker ikväll också. Som vanligt så är det alltid en sak för mycket att göra på min lista, men nog ska det ordna sig.


Nu föna håret och så småningom gå till skolan.

Barnböcker som behandlar svåra känslor på ett bra sätt..?

Till morgondagens basgruppsträff ska ja ha någolunda vettigt svar på just det som står i rubriken. Har snokat runt lite på nätet men gav upp rätt så fort när jag inte hittade det jag sökte. Varför ska det alltid vara så svårt att komma fram till något? Denhär gången var det ju en ganska så intressant utgångspunkt, men hittills har jag inte stött på något som är i närheten av intressant.

Om det är någon som har något vettigt att tillägga angående rubriken säg gärna till.


Efter att ha lagat en riktigt god morots-och rödlöksomelett så har letandet efter svar på utgångspunkten till basgrupp övergått till letandet efter hälsosamma recept. Det går riktigt bra dethär "nya livet mitt", känner på mig att det nog rasat något enstaka kilo från min kropp och mera ska det nog minsann bli innan sommaren. Och som slutkläm på detta inlägg ska jag nu skylla på att min pilatesboll ligger och väntar på mig mitt på golvet nu så det är nog bäst jag avslutar här.


Tillbaka i Jeppis

Har haft en lång skoldag idag, som blandannat innehållit 2 låånga föreläsningar och broderande i x antal timmar. Just nu så sitter jag och bara slappar och kommer troligen göra det resten av kvällen också. Känns lite tråkigt att vara här nu igen, helst av allt vill ja va i Vasa med Tony. Men om våra planer blir som vi har tänkt så kanske vi bor tillsammans redan nästa vinter, vi får see.

Kanske jag borde börja tänka på att tillreda någon mat också, men jag har varken hunger eller ork för det nu. Kanske det blir någon omelett senare ikväll.

Nu fick jag en idé hur ja ska laga allahjärtansdag-kort så nu ska jag sysselsätta mig med det.
Tänker ni ge några allahjärtansdag-kort eller presenter i år?




Hur man får tiden att gå en måndag

Har hunnit med en hel del fast jag vaknade OTROLIGT sent idag. Andra tvättomgången är igång, men wc är fortfarande ostädat. Men jag har lyckats få in två uppgifter skickade så nu är det några beskymmer mindre på min "att-göra-lista". I brist på annat så är det Glamour som underhåller mig på tv nu, men jag hoppas det så småningom kommer något bättre så ja inte blir galen.

Puss hej!

God Morgon Måndag!

Denna måndag spenderar jagi min ensamhet hos T. Han är just nu i skolan och efter det ska han även på träning, så jag får helt enkelt försöka hitta på något att sysselsätta mig med jag då medan. Sitter och dricker kaffe nu och funderar om det är för kallt för en promenad, men det får nog vänta. Ja har EN HEL del att ta tag i nu:

  • Tvätta kläder * 2
  • Städa wc
  • Göra studieuppgifter
  • Laga mat
  • Lägga på baston

De tre första punkterna ska ja försöka få klara innan T. kommer hem. De två sista punkterna är vad han önskat ska vara klart när han stiger in genom dörren, men det är låångt tills det än.



..de e dags för fredagsmyyyyyyyyyys!

Sitter just nu och funderar över några idéer som jag har till praktiken, det är bäst att skriva upp allt som man kommer på så man inte glömmer det sen. Jag ser riktigt framemot praktiken, hoppas att barnen och personalen tycker det skall blir roligt med mig där också.
Ikväll blir det Let's Dance som vanligt nu när det är fredag. Det blir en helt vanlig fredagsmyskväll, vilket jag absolut inte har något emot. Imorgon blir det revyn, men innan det ska vi troligen hitta på något med S. och B.

Var ju upp till Niesby idag också med J. Vi var bl.a och sökte sommarjobb och så var vi till Gotti-Gott Cafét :)

Ha en bra helg!

zz??Z?Z?Zzz?

Inget på tv och inget intressant på nätet ikväll, så nu ska ja nappa åt mig en bok och se om den är intressant ikväll annars är det nog läggdags för mig. Tidigare ikväll var jag till biblioteket med G. och hittade några böcker som jag kan få användning av när jag ska ut på praktik. Hann även på en kaffekopp till tb och via I. och S. på en visit.

Imorgon är det fredag och det enda som jag vet ja ska sysselsätta mig med då är att åka upp till Näsby ett varv, kvällen spenderas troligen framför tv:n och Let's Dance..



Gonattt


Soffan är upptagen

Kom just precis från mormor nu och är mätt i magen av "klimpsoppan", så nu är det bara soffan som gäller. Jag tycker jag har varit oerhört effektiv idag så jag intar nog soffan en timme. Det enda jag är lite missnöjd över idag är att jag inte hann ringa angående ett sommarjobb, men det kommer ju en ny dag imorgon.

Nu Ghostwisperer och sedan till Näsby City!

Idag gör jag läxor

Har självstudier idag, imorgon och på måndag så nu ska jag försöka ägna den tiden åt att vara flitig studerade och få undan lite uppgifter så det inte hopar ihop sig riktigt innan praktiken.

Dagens att-göra-lista:

  • Skriva ihop en öppen ansökan på finska
  • Analysera simundervisningen som vi var och tittade på i måndas
  • Läsa i litteraturseminarieboken "Sorg hos barn"
  • Skaffa praktikplats

Av dessa ovanstående punkter så har jag hittills lyckats med 1:an och 4:an så nu är det bara två kvar. Det är nog bäst att fortsätta nu medan jag är pågång.


Ikväll blir de kaffe med I. och G. :)


Nöjd Lizze

Trots brist på sömn så är det en nöjd Lizze som sitter hemma i Närpes nu, och det pågrund av att jag lyckades kamma hem det högsta vitsordet (A) i gitarrspelningsexaminationen som vi hade idag. Jag är supernöjd och nu har jag mer motivation än någonsin att fortsätta på fortsättningskursen i gitarr hösten 2010.
Efter gitarrspelningen så åkte C. och jag iväg hemåt men jag tog en paus vid ABC i Vasa för att bjuda T. på "dagen-efter-din-födelsedag-kaffe", gav även honom en sak som jag lagat alldeles själv och som min bild & form-lärare påstod var JÄÄTTEFIIN. :)

Nu ska ja parkera mig i soffan och se vad tv:n bjuder på ikväll!



Allt övande gav ett fint resultat till slut.


Mätt i magen

Hade lite svårt att bestämma mig angående matlagning ikväll, men efter många om och men så blev det en omelett med paprika, tomat, avokado och rödlök. Och jag kan försäkra er om att det blev jättegott! Nu orkar jag nog med gitarrspelning och lite träning resten av kvällen!

Nu blir det inga mer inlägg ikväll, återkommer imorgon!


So you think you can play guitar?

Har suttit och övat flitigt på låtarna som vi ska öva på tills imorgon, så nu är det bara att hoppas att det går bra imorgon och att de är nöjda med min prestation. Just nu känns det rätt så bra, men jag kan slå vad om att jag känner helt annorlunda imorgon när det är min tur att visa upp mitt kunnande. Håll tummarna för mig!
Vi har en repertoar som innehåller 14 låtar av vilka 10 är en komprepertoar och 4 är melodirepertoar. Av komprepertoaren kommer musikläraren och gitarrläraren att välja varsin låt/visa som jag ska spela upp, samma gäller melodirepertoaren. Men jag kommer själv också få välja en från komp och en från melodi. De låtar jag hoppas de väljer är Krokodilen i bilen, The Rose, Happy Birthday och Blinka lilla stjärna. De jag väljer själv är jag fortfarande lite osäker på men Love is All Around och Flickan i trädet är nu just mina förstahandsval.



Bilden är googlad.

Tisdag 19.1-10

Sitter och morgonslöar framför datorn och tvn nu och dricker kaffe. Ute snöar det och jag sitter och funderar hur ja ska orka gå till skolan idag. Men vi har vårt första styrelsemöte idag med nya styrelsen så det är väl dagens höjdpunkt. Efter det har vi finskaföreläsningar från 13.00 - 16.30, men ja måste försöka se positivt på det hela, det är inte mycket kvar av kursen.
Ikväll ska C. klippa mig och så ska ja spela gitarr så det ryyker av strängarna, vi har ju uppspelningen imorgon så det är bara ikväll kvar att öva. Men jag tror nog att det kommer att gå bra.. 


Idag fyller min älskling 21 år, Grattis Tony <3


Flitiga Lizze

Känner mig oerhört aktiv idag, har hunnit med en hel del och klockan är bara lite före 9 ännu.

  • Varit och sett på simundervisning
  • Skrivit över anteckningarna på datorn
  • Övat gitarrspelning
  • Lagat finskauppgifter och övat på hur man skriver en öppen ansökan
  • Styrketräning

Jag har nog varit flitig idag minsann!

Börjar först kl. 12 imorgon så jag behöver inte ha bråttom i säng ikväll heller, det blir nog en uppesittarkväll men någon film.


Oh it's monday again

Steg upp tidigt imorse för att ge mig iväg till Jeppis. Trots rusningstrafik och lite halt väglag så kom jag mig iväg. C. hoppade på halvvägs till Jeppis så efter det gick tiden fort när man hade någon att diskutera med.
Under denna "skoldag" har vi bl.a fått pröva på att måla till musik och så har några av oss i klassen tagit del av en simundervisning här i stadens simhall, trots den otroligt varma och fuktiga luften så var det roligt och lärorikt.

Resten av denna dag ska ja försöka laga några uppgifter, träna och se ett desperate housewives-avsnitt! :)


Helgen, kort och gott.

Fredagsmys är väl det som förklarar fredagen bäst, och Let's Dance var det som vi satt fastklistrade vid. Jag tycker absolut rätt person for ut, men jag måste säga de är flera som dansar jättebra i år.
Lördagen gick även i lugnets tecken; mamma och jag spenderade tid hos pappa, och sen bar det hem igen för att åter inleda en kväll med mys inblandat. En riktigt skön helg med andra ord, långa sovmornar och inga absoluta måsten. Men nu är det sönda igen och jag sitter hos T. och funderar om jag har allt nerpackat som ja ska ha med mig till Jeppis imorgon. Som tur är slutar denna vecka redan på onsda, så nog ska ja väl överleva denna vecka också. 
Något annat som vi hunnit med idag så är att T. och jag har varit på middag, jättegott. Och så har vi beställt revybiljetter tills nästa helg, ser framemot det.. 


Nu film och sen sängen! 


It's Saturday

Sitter just nu i min badrock och funderar över kvällen. Det enda ja vet är att jag ska och hälsa på pappa, men efter det har jag ingen aning vad som händer. Antingen blir det en lugn hemmakväll eller så hittar vi på något annat, vi får helt enkelt se.

Jag har iaf hunnit öva på gitarrspelningen, så snart sitter det som det ska. På onsdag gäller det!

Uppdaterar mera senare..


Friday

Nu är det dags för Let's Dance. Hejja Rabih! :)


Funderingar..

Så småningom så börjar det bli aktuellt att söka praktikplats och jag har fortfarande inte någon aning om var ja ska vara. Det finns nog några daghem där jag skulle kunna tänka mig att tillbringa min långa praktik, men det är fortfarande mycket osäkert. Diskuterade lite med en bekant som också studerar barnpedagogik och hon sa att hon varit på en förskola (här i Finland så är den tillför 6-åringar) så nu har jag fått upp ögonen för att kanske vara på en förskola istället för på ett daghem. Jag trodde inte att man fick vara på en förskolan under långa praktiken, men tydligen så får man, så nu har jag nog något att fundera över.. Vi har en förskola här i byn där jag bor så det skulle ju vara perfekt. Jag måste nog diskutera lite med mamma och egenläraren och se vad hon tycker.

Let's Dance ikväll :)


Hos Tony

Sitter hos Tony nu och hungrar snart ihjäl. När jag öppnade kylskåpet så såg jag endast smör, tonfisk, olika drycker och pålägg. Men som tur va så kom ja på att ja en gång i tiden hade köpt hit köttpastejjer och de var till min förvåning fortfarande kvar. Så nu väntar ja ivrigt på att de ska bli färdiga. T. kommer inte hem före 7-tiden så jag får umgås med datorn och gitarren nu några timmar.

Vi har börjat planera in något slags klassfest nu också, vilket jag verkligen ser framemot. Klassfestet blir ju säkert på någon helg, men det har inte jag något emot, jag lovade ju faktiskt mig själv som nyårslöfte att börja stanna i Jeppis oftare över helgerna. Men som sagt så ser ja framemot klassfestet, ska bli så skoj att åka ut med de i klassen :)



Några klasskamrater från julsitz -08


I väntan på bussen

Sitter i skolan nu och slöar vid datorerna. Bussen som går till Vasa kommer 12.50 så det är en stund tills det ännu. Far inte hemhem ännu idag utan jag tar mellanstopp hos älskling, vilket alltid är roligt. Ska försöka öva på gitarrspelningen ikväll så att ja kan det ordentligt, jag antar att T. ändå kommer spela på Playstation hela kvällen så jag får nog sysselsätta mig med eget jag då. 

I helgen ska ja bara ta det lugnt och mysa hemma. Let's Dance imorgon och på lördag ska T. och jag hitta på något bara han och jag, kan nog inte blir så mycket bättre! ;) <3

Skriver mer sen.

Massakern på Virginia Tech

Läste just att det kommern en dokumentär ikväll på tv4 som handlar om skolmassakern i Virginia 2007. Jag har tidigare sett klipp på det på youtube och läst om det i tidningar, och det är ju en minst sagt förfärlig händelse. Jag blir nog tvungen att stanna uppe och titta på den nu. Får se om jag alls får sova efter det.

Taget från tv.nu:

"Brittisk dokumentär från 2007. När studenten Seung-Hui Cho klev in på Virginia Techs kampus i Blacksburg, USA, den 16 april 2007 anade ingen vad som skulle komma att ske. Strax därefter sköt Cho ner 32 oskyldiga offer till döds och skadade 23 stycken. I den här dokumentären försöker Jonathan Hacker ta reda på hur det kom sig att Cho gick från att vara en tyst kyrkobesökande pojke till en förvirrad ung man besatt av självmord. Han söker också svar på frågan om det hade gått att förhindra det som skedde."


Ivrig kväll

Har spenderat några timmar med I. ikväll och på den tiden så hann vi söka sommarbete på Åland, skratta en massor och sist och slutligen åkte vi iväg till McDonalds och syndade lite. Men om jag får skryta av mig själv lite så tycker jag att ja skött mig bra med mina nya hälsovanor hittills, så ibland får man nog unna sig lite, bara det inte blir för ofta.

Nu ska ja kolla filmen Up och sen sooova.

Nästsista dagen denna vecka

Imorgon är det dags att ge sig iväg hemåt för denna vecka, eller rättare sagt så ska ja till Tony. Veckan har gått rätt så fort undan, men det har ja inget emot.
Denna skoldag har bestått av två tråkiga föreläsningar + gitarrspelning. Efter gitarrspelningen gick ja hem, men det blev inte så långvarig soffsittarstund eftersom C. ringde och fråga om ja ville komma med till Little Brown Bakery, tackade ju självklart ja och gick glatt iväg dit. Så nu har vi suttit där nån timme och småpratat.
Just nu står det matlagning, diskning och packning på schemat. Det blir lax och räk/avokado/lök-röra idag, så får se hur resultatet smakar. Efter att ja gjort allting som ska göras går ja iväg till I.& I. för att se på deras nya lägenhet. 

Fortsättning följer.. 

Tisda 12.1.2010

Det blev en lång dag i skolan idag, så nu är det extra skönt att ligga och slappa på soffan och kolla Ghostwisperer. Ugnen är på och snart åker broccoligratängen in och så gör ja lite kokta morötter till. Det går ju som en dans det här med det "nya livet", känns skönt att man äntligen har kommit igång och att det faktiskt kan lyckas denna gång.

Ikväll blir det lite gitarrspelning och så ska ja se några avsnitt av min nya favoritserie Flashforward. Men innan det blir det att ta en promenad till Citymarket med C. för att hämta lite ditt som datt..



Då var det dags igen.

Nu har jag packat upp alla kläder, köksredskap, damsugit, bytt sängkläder och stationerat mig i soffan. Känner mig aningen trött efter första skoldagen efter jullovet. Det var jätteskoj att träffa alla i klassen, men mindre roligt att bli bombaderad med alla uppgifter.

Denna vecka ska följande göras:

  • Ta reda på när fastlaskiainenbiljetter skall säljas och skaffa dem
  • Skaffa praktikplats till långa praktiken
  • Leta sommarjobb
  • Om allt detta avklaras och lyckas återstår ju att se. Wish me luck!



    Nu ska ja prova min nya blender och se om den vill göra något gott åt mig..


    The day after yesterday

    Tänker inte skriva så många rader i detta inlägg men ja tänkte ändå skriva lite om gårdagen. Vi var som sakt hos G. och åt grekisk sallad, pariserpotatis och fyllda paprikor. G. får nog en 10 av mig för idén med fyllda paprikor, de var jättegoda! Vinglas efter vinglas slank väl ner och vi spelade karriärspelet, ett spel som G. har tillverkat själv och det handlar om att man väljer ett yrke och under spelets gång så får man högre poster, riktigt roligt spel. For iaf till café JP kring 22-tiden och där var det till en början jättelite folk så M. och jag trodde vi skulle sitta ensamma hela kvällen, men så småningom dök mera folk upp och bl.a kusin J. :)

    Tyvärr tog ja inga bilder eftersom ja inte kommer så bra överens med kameran ja har, men M. tog många så kanske ja stjäl någon bild av henne sen.


    Saturday morning

    T. har åkt iväg på innebandy och jag vet inte när han kommer hem igen, säkert sent som vanligt. Men jag har rätt så mycket att ta tag i själv också. Måste åka och handla innan kl. 13 och efter det ska ja försöka göra något åt "finskaläxan" som ska va klar till tisda. Sen är det bara att göra sig i ordning och åka till G. för att tillreda middag.


    Snart är det dags för skelettdans!

    Skelettdans brukar farfar kalla Let's Dance för, och i vissa fall kan jag nog hålla med. Det blir iaf snart att gå över till mormor där vi ska ha "Let's Dance-kväll" ikväll, det kan nog bli riktigt mysigt. Ni vet ju vem jag hejjar på så det behöver jag nog inte upprepa idag igen, men ni kommer troligen att få höra mycket om det om han håller sig kvar i tävlingen. Känner mig som en liten 14-årig flicka när ja skriver detta, men inte finns det ju någon åldersgräns för att ha idoler.

    Imorgon blir det middag, sällskapsspel och mycket annat hos Glenn och efter det kanske till café JP, jag ser iaf framemot det eftersom M. ska komma med imorgon, det är allför längesedan vi träffats nu igen så det kommer nog blir riktigt kul :)


    Fredag igen

    Ja tycker det här lovet har mest bestått av helgdagar och lördagar mitt i veckan och så vidare, så jag kan inte riktigt komma  överens med kalendern angående vilken dag det är idag men det är fredag igen. Steg upp extra tidigt nu för ja ska åka upp till Näsby med mormor om en halvtimme ungefär. Efter det blir det bara hemmakväll med chips och dipp.. Nä nu skojar ja, jag menar ju förståss gurk- och morotstavar med dipp. Och så får ja ju inte glömma att nämna Let's Dance som börjar ikväll, ser framemot det!


    Ha en bra helg!


    Keane

    För ungefär 3 år sen lyssnade jag på Keane väldigt mycket och de var ett av mina favoritband, men de har försvunnit lite från min musiklista nu på sistone. Men tack vare Spotify har de kommit in i mitt liv igen och de är lika bra som för 3 år sen. Ska ta på mig hörlurarna nu och bara njuta, och imorgon ska ja lära mig spela deras låtar på gitarren!


    Yeii!

    Nu är nätet fixat och vi kan återgå till det normala igen. Sitter just nu och lyssnar på Idol-Calles skiva på Spotify, och den är ju bara fö bra! På tal om Idol så kommer imorgon en annan Idol-favorit att inta tv-rutan igen, så nu kommer ni inte se så mycket av mig de kommande fredagarna. Det beror ju på hur länge han är kvar i Let's Dance. Rabih <3




    Bilden är googlad.

    Tillfälligt avbrott

    Har haft lite ledigt från bloggande nu igår och idag pågrund av att vi har haft lite problem med nätet här i huset. Just nu har jag dongeln till hjälp men när som helst borde en "nätgubbe" komma hit och fixa så att det andra nätet börjar funka igen, den här dongeln är lite trög så jag har inte tålamod med den så länge till.

    Det har egentligen inte hänt så mycket intressant i mitt liv nu medan jag inte kunnat skriva men igår var vi iaf på middag till farmor och farfar. Jag stjussade Tony upp till Näsby till hans bil så att han skulle få åka iväg till Vasa. Kollade filmen Sprängaren igår som var väldigt bra, och efter det började ja läsa män som hatar kvinnor boken. Som ni kan läsa så har det inte skett så intressanta saker, men det kan nog vara skönt med ett lite ointressant liv ibland också.
    Ikväll blir det också en hemmakväll med träning och gitarrspelning på schemat. Angående "mitt nya liv" som jag berättade om i ett tidigare inlägg så går det bättre än förväntat, jag kunde till och med avstå från farmors hembakade munkar igår, extra poäng till mig!

    Skriver mer sen när jag inte har så trögt nät.

    Inget festande ikväll

    Efter många om och men så blev det inget festande ikväll, vilket kanske är bäst med tanke på min förkylning. Man får ju se det från den ljusa sidan att man sparar pengar och inte behöver vakna upp med krapula imorgon. Ska på middag till farmor och farfar imorgon så det är väl nog bäst man är i skick då!
    Istället så blir det att se om det kommer någon bra film på tv och mysa i soffan, vad är nu bättre än det..


    Go' kväll!



    Bjuder på en egobild idag! :)

    Det klirrar i kassan!

    Har varit och arbetat lite idag så nu känns det riktigt bra med lite extra pengar till sparkontot. Men det kanske inte är så bra att stå på ett kallt cementgolv i flera timmarm, för nu har förkylningen har blivit värre igen. Finrexin är nog det enda som gäller nu. Men KANSKE om jag mår bättre ikväll så blir det att festa lite, men bara kanske.

    "Det nya livet" framskrider sakta men säkert, det har gått bra hittills. Är öm i musklerna efter gårdagens träning men det är nog bara att fortsätta idag om man ska se några resultat. Och nu tänker väl alla "ja men hon ska kanske ut och festa ikväll, vad är det för nytt liv?". Ja vet att man borde trappa ner med festande också om man överhuvudtaget ska påbörja något hälsosammare liv, men jag tänkte kanske köra på vin ikväll, det är ju hälsosammare?!


    It just keeps on fallin' down.

    Just nu sitter jag och hänger snor nästan enda ner till knäna pga att jag för en stund sedan var ute och borstade/skrapade/hackade bort snö från min bil som hade blivit rejält översnöad under dagen. Nu är den inkörd i garaget och jag antar att den stannar där ett tag nu. Jag börjar nog förstå nu varför jag kallar mig själv "sommarmänniska". Det är just sånahär dagar man önskar man satt på en balkong i ett soligt land med en smirnoff ice i handen.




    Bilden är googlad

    And here we go again..

    Jag har sagt det förr och nu blir det samma visa igen; idag så börjar vi på ett "nytt liv" här hemma. Ett hälsosammare liv för att vara lite mera detaljerad. Det är inte så ovanligt att man i de flesta hem påbörjar någon slags förändring när det gäller hälsa och kost efter jul, och vi tillhör den mängden. Idag gjorde syrran och jag ärtsoppa och fruktsallad till middag, det kanske inte låter så gott men det är pågrund av att vi tog vad vi hade helt enkelt. Ingen av oss har egentligen velat gå ut genom dörren idag när det har varit sånt oväder. Men för att inte köra det nya livet i botten direkt så ska vi nog minsann ut på en promenad senare ikväll oavsett väder.
    Jag ser mycket positivare på det hela nu när jag till och med fick en blender i julklapp, så nu kan jag börja tillreda mina egna soppor och göra smoothies och fruktdrycker som alla talar om. Och när man påbörjar "ett nytt liv" så är det alltid viktigt att ha något slags mål, och mitt mål är sommaren 2010 och södernresan hösten 2010.

    Wish me luck. ;)

    Nu ska ja spendera lite tid med min gitarr och öva på de låtar och sånger som vi kommer ha audition på snart. Det finns fortfarande någon enstaka som jag inte riktigt kommer överens med men det ska nog gå efter tillräckligt med övning. Efter gitarrspelningen väntar några finskauppgifter som jag försökt tränga undan hela lovet men nu tänker jag äntligen ta tag i det, främst så att ja kan åka ut imorgon med gott samvete.


    Är det söndag idag?

    Känner mig jätteförvirrad när det gäller veckodagar så nu tycker nog jag att det börjar vara nog med lediga dagar. Vill få lite ordning på vardagen nu och få dagsrytmen i skick, jag är lite orolig över hur många timmar jag får sova när skolan början igen.

    Just nu sitter vi alla samlade framför tv:n och filmen Pearl Harbour och den är lika bra som vanligt.

    Luftslottet som sprängdes

    Tänkte att jag måste ge ett litet utlåtande om filmen som vi var och tittade på ikväll. Den var nog helt klart den bästa av alla tre och både jag och T. tyckte att vi skulle ha kunnat se den igen när vi åkte därifrån. Synd att det inte kommer några mera filmer nu, men man får väl se om alla tre någon gång i framtiden.
    Jag tänker inte skriva destomer om filmen eftersom det säkert är flera som inte sett den ännu.

    Nu blir det att se om det finns någon film på tv och så småningom soova.

    Lördakväll



    Just nu sitter vi i Tonys lägenhet och ska så småningom åka iväg till bio där vi ska se filmen luftslottet som sprängdes. Det är nog bäst att åka itid så att man får någon bra plats. Värst då både T och jag är så förkylda och hostar som om vi vore två riktiga storrökare. Dricker varsin tekopp nu för att försöka lindra hostan lite. Men halstabletterna är nog nerstoppade i väskan ifall det blir riktigt krisigt.

    Ha en bra lördagskväll!


    I miss Jakobstad

    Konstigt nog så längtar jag till Jeppis nu. Det är endast lite över en vecka kvar. Det blir så långtråkigt att sitta hemma hela tiden och dessutom saknar jag att få vara själv i min lägenhet. Mitt nyårslöfte är i år att jag ska försöka stanna mera i Jeppis över helgarna och passa på att festa med klasskompisarna som inte åker hem över helgarna. Första veckan som vi är i skolan efter vårt långa jullov ska ja göra mitt första försök med att stanna över helgen, får se hur det ska gå.

    Idag står det bio på schemat och så ska vi ha myskväll i lägeheten efteråt, perfekt lördag!

    01.01.2010

    Det är aningen svårt att förstå att det nu är ett nytt år och när man nu pratar om förra året kan man lika bra säga förra decenniet. Som jag tidigare skrev så firade vi det nya året hos familjen Kaas och det var nog ett av de trevligaste nyåren jag varit med om. Tidigare år har det varit så svårt att bestämma sig var man ska vara och det ska alltid vara så planerat så att inget går fel. Men i år så tänkte vi att vi skulle ta det som det kommer, och det blev ju mer än lyckat minsann. Vi åt god mat, drack gott, spelade spel, sköt raketer och dansade in på småtimmarna. Som avslutning på kvällen/natten så gick vi ungdomar i bastun och efter det raka spåret till sängen.
    Denna dag har vi mest spenderat sittandes och liggandes och för att göra denna dag till en riktigt "dagen-efter-dag" så har vi ätit pizza. 
    Jag måste medge att jag är lite förvirrad när det gäller veckodagar just nu, jag trodde att det var söndag idag men enligt almanackan är det fredag idag, konstigt. Skönt med lite extra lång helg iaf. Imorgon kanske det blir att åka till Vasa och se filmen luftslottet som sprängdes.

    Gårdagen i bilder:

       
      

    Tack för en rolig kväll!




    RSS 2.0