I väntan på hockeyfinalen

Denna dag har gått hastigt undan och nu sitter både T. och jag och väntar ivrigt på att hockeyfinalen ska börja. Det är tilika skönt att OS börjar ta slut nu så man får börja återgå till det normala. Allt har mer eller mindre kretsat kring det nu denna månad.

M. & J. kom nog hit som planerat, och vi diskuterade lite ditt som datt. Riktigt trevligt att träffa dem nu när det är en tid sen sist, och det är ju alltid roligt med kaffegäster. Får bara hoppas vi har passligt att åka på dansgalan så kanske vi träffas då igen.

Imorgon är det skolan igen, men denna skolvecka tar slut redan på tisda så nog ska ja väl överleva. Och på onsda + torsda ska ja vikariera, yei!

Nu ska det diskas och tränas och sen är det soffan som gäller.


Plusgradig söndag

Vi var en sväng och handlade idag och oj va skönt det var när det inte var - 20 utan +2. Det enda som fattades var solen, istället får vi nöja oss med snöblandat regn. Men jag är iaf nöjd så länge det är på plus. Tills kvällen borde vi få gäster, Maria och Johan, så vi har laddat upp med lite smått och gott till kaffet. Trevligt att få träffa dem nu, det börjar bli ett halvår sen sist.

Tyvärr orkade vi inte stiga upp 05.00 imorse för att se hockeyn, utan vi kollade på reprisen istället. Så Grattis lejonen till bronset! :)


Lördagsmyset har börjat

T. kom där kring halv 5 och vi for iväg till CityMarket och handlade lite ätbart. Nu efter slit i köket är tacopajen i ugnen och vi sitter nu båda och är hungriga som bara den. Tills kvällen och melodifestivalen har vi också handlat lite smått och gott. En riktigt mysig lördagskväll!


Äntligen lördag

Snart, snaart, snaaart kommer älskling hit. Får bara hoppas han kör försiktigt, för det verkar inte vara det bästa vädret idag. Det är ju iofs nästan plusgrader, men snön bara fortsätter att komma ner.. Vill ha sommar nuu!!
Jag har iaf diskat, damsugit och försökat reda upp lite här i lägenheten idag så att T. inte ska tro jag är någon slöfåck. Får se då vad vi ska hitta på ikväll, antingen blir det att åka på kaffe med några bekanta eller så tillbringar vi kvällen i soffan och har lördagsmys. Hur det än blir så kommer det nog bli bra har ja på känn :)

Gårkvällens hockey blev ju verkligen en flopp, höjden av pinsamhet helt enkelt. Kanske de har lite tur med sig när det är bronsmatch och tar hem en tredjeplats, men tyvärr tror jag inte det blir så.

Nu ska det finslipas på några inlämningsuppgifter..

Träning och matlagning

Försöker få tiden att gå så fort som möjligt här i lägenheten, så vad passar inte bättre då än att köra ett träningspass på 40 minuter. Känns skönt att ha kontroll över träningen nu, vilket jag inte trodde eftersom nyårslöften aldrig brukar hålla. I brist på mat här i lägenheten så blev det bön&morotssoppa på menyn idag, vilket även tillreddes igår. Men hur länge jag hålls mätt på det är ju en annan sak.. tur att jag har vindruvor att frossa i ikväll!

Håller tummarna för FINLAND ikväll i hockey! :)


Nu tar ja helg!

Fick en hel del gjort i skolan faktiskt, och nu känns det lite lättare igen. Jag tog nog mig en titt på biblioteket också, ifall jag skulle hitta någon finsk barnbok. Tog en bra stund innan ja kunde bestämma mig för vilken ja ville ha, men till slut hittade ja "Siiri ja hurja Hunskeli". Det får lov och bli min godnattsaga ikväll efter hockeyn.

Ha en bra helg allesammans!


It's friday!

Sitter och tittar på Hannas hjälplinje (något barnprogram) och dricker en kopp kaffe. Ska så småningom försöka ta mig till badrummet och föna håret, men just nu är soffan så bekväm så ja tror nog ja skjuter upp det en stund än. Efter att jag sett favvoprogrammet Våra bästa år kommer I. efter mig och så åker vi och lunchar innan hon beger sig hemåt. För att få tiden att gå ska ja försöka få undan lite inlämningsuppgifter så jag får ta helg med gott samvete. Om ja orkar kanske ja går en sväng via biblioteket också, en finsk barnbok ska läsas till tisdagen.

Kvällen är reserverad för Let's Dance och hockey, så nog ska väl denna dag gå undan också.


Bättre lycka nästa gång!

Vi kom tredje i Musicquiz, men det var 10 lag som medverkade så vi är nog nöjda. Vi fick hela 20 poäng, och det är mest poäng vi någonsin fått, så om vi ser det från den sidan så är vi ju nog vinnare. Kanske vi vinner nästa gång ;)
Nu ska ja kolla lite på hockey, och hejja på de finska damerna och hoppas på att de utklassarna de svenska damerna. Det är iaf mer action än i herrarnas match!

Ledig dag imorgon, men flitiga jag ska nog ändå ta mig till skolan för att försöka få några uppgifter gjorda. Kan inte riktigt koncentrera mig här hemma, för då hittar ja bara på en massa annat att göra. Men före ja beger mig till skolan ska ja iaf titta på Våra bästa år och luncha med I. Priima!

Nu e de hockey som gäller.


Musicquiz

Det känns verkligen konstigt att sitta här i lägenheten fast vi inte har några mer skoldagar denna vecka. Men det är endå skönt att inte behöva tänka på att köra av och an denna helg, istället får jag ta det lugnt i lägenheten. Ska bli skoj att åka på musicquiz med I. ikväll också, så jag inte dör av tristess. Hon borde föresten komma när som helst nu. :)


Uppdaterar mera senare!

sista skoldagen denna vecka

Sitter och lyssnar på lite spotifymusik nu på samma gång som jag försöker skriva ett inlämningsarbet om musikaliska mål. Ska försöka sträva till att få det färdigt idag så jag inte behöver stiga upp allt för tidigt imorgon. Om jag är riktigt flitig kanske jag hinner med en promenad idag för att ta vara på det perfekta vädret vi har idag ;)

Ikväll blir det Musicquiz på Netti med Iri, och vi hoppas ju såklart på en vinst.



Vi ääger!

Fasiken va vi B2:or e bra på volleyboll, de blir att fortsätta med spelningen så ofta som det bara går. Det blir bara roligare och roligare för varje gång. Det blev en sen spelning ikväll så ja kommer nog knappast mig i säng på några timmar ännu, men vi har nu ändå bara lektion till 12 imorgon så nog ska det gå. Men efter det ska vi sälja sångböcker och halarmärken så vi hoppas på många köpare!

Ingen aning vad ja ska hitta på nu i två kvällar, men nog ska det gå på något vis. Har ju Let's dance att se framemot på fredag och imorgon blir det skoluppgifter för hela slanten. Och på lördag kommer älskling hit, äntligen.



Puss hejj!

Skolfotografering, caféchill, konfliktlösning och volleyboll

Vilken intressant rubrik jag mixade ihop må jag säga. Det är ungefär som en kort sammanfattning av denna dag. Hade som sakt skolfotografering idag och det gick väl bra antar ja, men nog är man ju nyfiken på hur resultaten blir. Och mamma ifall du läser detta, så kan jag meddela att jag visade tänderna på årets skolkort! Jag har enda sedan jag gick dagis framtill förra året haft samma min på alla skolkort så jag tyckte det var dags att bryta mönstret.
Efter skolan gick några av oss i klassen till Little Brown Bakery och drack kaffe och småpratade i någon timme, riktigt trevligt. Nu sitter jag och försöker komma fram till någon diskussionsfråga utifrån boken "om konflikter" och så ska vi berätta om någon konflikt vi stött på och sen diskutera kring det imorgon.
Ikväll blir det återigen ett volleybollpass i skolan med några från klassen. Jag trotsar mina sjuka armar och försöker mig på en match ikväll igen, så småningom blir vi nog alla proffs på det. ;)

Uppdaterar mera senare!

TISDAG 23.02.2010

Hej och hå! Kom just precis till lägenheten från att ha varit och spelat volleyboll med några klasskamrater i skolan. Det var skojjit, men nu är man förfärligt trött och sjuk i armarna. Nu blir det nog att koka lite tee och relaxa i soffan en stund.
Känns konstigt att ha 4 dagar skola denna vecka, och en massa uppgifter därtill men bara man tar en dag i taget går det nog. Finskan gick över förväntan idag, det var ju rätt roligt trots att jag var nervös innan. Om jag inte är helt ut och cyklar så tror ja det är endast 3 gånger kvar av finska-föreläsningarna, det låter ju hur skönt som helst.. Får hoppas man får godkänt i tenten då också ;)

Jag tycker nog det kan bli helg nuu, ser så framemot att T. kommer hit, ska bli så skönt med en helg när vi bara är vi två. <3


Nu chiiillll.


Måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag

Sitter och försöker få ordning på några uppgifter nu men det är lika långt som brett och jag tycker inte jag får någon klarhet i något, men det är bara att kämpa vidare och försöka få så mycket som möjligt gjort. Såg för en stund sen att ett nytt desperate housewives-avsnitt har kommit ut på ch131 , så nu är min kväll räddad.

Kanske jag borde laga mat ikväll också. Hmm, ja tror det blir grönsaksbiffar, bönor och sallad idag. Det låter förfärligt nyttigt, men det är gott..


Sönda

Vill inte, orkar inte åka till Jeppis imorgon, och dessutom är det skidning som gäller. Har hittat mina egna skidor men skidskorna är spårlöst försvunna, så det blir att låna skolans skidor från 70-talet då istället. Hoppas verkligen inte att det är samma förfärliga väder imorgon som det har varit idag, då är jag nog inte så ivrig med skidningen kan jag säga.
Det blir iaf ett mellanstopp i Vasa ikväll, och så sitter jag på med E. imorgon till underbara Jeppis. Kommer att bli ovanligt att ha skola 4 dagar nu när vi blivit så vana med kortare skolveckor, men för mig spelar det egentligen ingen roll för jag ska ju ändå stanna i Jeppis över helgen. Jag undrar vad jag skall sysselsätta mig med på fredagen? T. kommer ju först på lördag. Nåjaa nog brukar det ordna sig.

Föresten, hittade ett spel på jepser.nu igår som jag brukade spela för 1-2 år sen, governor poker heter det, så nu vet ni ju vad jag kommer att göra resten av denhär dagen ;)

Kraftigt men gott

  
Nu har vi provsmakat delikatessen som syster och jag bakade ihop igår, och den var nog lika god som vi trodde. Men en negativ sak med cheesecake är att det oftast blir lite för kraftigt. Det lämnade en hel del så vi frös in lite och så ska jag ta med till Jeppis också, tror jag bjuder över C. imorgon så hon får hjälpa mig äta upp lite ;)

Mumsfilibabba!

Nu är blåbär/hallon-cheesecaken i ugnen och borde när som helst vara färdig. Eller riktigt färdig är den ju inte ännu, den ska ju stå i frysen öven natten så först imorgon får vi njuta av den. Men ja tror nog det är riktigt smarrig, iaf kan man tro det genom att se på den. Vi får helt enkelt vänta och se till imorgon.



Den som väntar på något gott.. väntar aldrig för länge!

Vad vore livet utan musik?

Det finns nog inget bättre än rikigt bra och motiverande musik när man tränar. Idag är det Lady Gaga's låtar som spelats ur högtalarna och denna nya låt är ju precis som alla hennes andra låter i det bättre laget:


Iskall lördag

Hur vackert och fint väder det må vara därute idag så tänker jag inte vistas ute mera än nödvändigt idag, det är ju hur kallt som helst. Varför kan det inte vara kring en - 5 grader och sol, varför ska det alltid vara - 20 och iiiskaaallt. Idag är det endast 5 veckor till påsk, så det är ju iaf ett tecken på att våren och sommaren närmar sig, fast det känns ganska så långt borta när man ser snön ute.

Blir en relativt lugn lördag idag. Ska försöka få ett finskareferat skrivet och så ska ja och hälsa på pappa men efter det blir det nog soffan och melodifestivalsuttagning. T. for för en stund sen på bandy till Kurikka, så honom behöver jag inte förvänta mig att se förrän ikväll någongång. Tänkte nog föjla med till en början, men jag har nog tillräckligt att göra, och jag orkar inte sitta och titta på bandy i 5 timmar.
Som tur är så har min bandyspelande pojkvän mindre planer tills nästa helg så då kommer vi att spendera helgen i Jeppis, vilket vi inte gjort på vääldigt länge.



Nu ett dagligt träningspass!

Dags för let's dance

Har just kommit hem från att ha varit på kaffe med I. och G. och jag var även till G. en stund innan det bar iväg hem. Nu sitter jag redo för Let's dance i min ensamhet och väntar på att mamma ska komma hem. T. borde antagligen också komma hem snart.
Har hunnit med två träningspass idag, så jag unnade mig faktisk lite extra gott på Gotti Gott -cafét ikväll. Lite godsaker får man nog belöna sig med ibland. Men ska försöka hålla mig borta från köksskåpen nu resten av kvällen, jag tyckte mig se en påse med något gott i där tidigare ikväll. ;)

Ha en trevlig helg alla läsare!


Matlagning

Som vanligt när jag är hemmavid så är det oftast jag som får ansvara för matlagningen i detta hus. Ibland är det ju mera givande och ibland mindre givande, men hur som helst så tycker jag att jag utvecklat mina cookingskills väldigt mycket på sistone, och det bästa av allt är ju att jag till och med tycker matlagning är roligt. Det kan ju iofs bero på att jag öppnat ögonen för alla möjliga nya recept i och med "mitt nya liv".



Dagens maträtt: Kyckling i currysås med gratinerade grönsaker.

Fredag och självstudiedag

Har återigen en självstudiedag och jag steg givetvis upp tidigt för att vara aktiv studerande. Otroligt nog så har ja åstadkommit ett som annat och är nöjd för idag nu. På tisdag kommer alla i finskagruppen att berätta om en artikel som man läst och inte nog med det så ska man även skriva ett referat, göra en ordlista på 20 ord till artikeln samt 3 diskussionsfrågor. Har gjort allt utom presenterat artikeln och lämnat in referatet. En annan uppgift som snart ska inlämnas är en uppgift som handlar om konflikter antingen i hemmet, skolan eller i bekantskapskretsen. Det handlar om att analysera olika konflikter utifrån en steg-steg-metod. Den är så gott som färdig nu också, så nu kan jag väl nog ta helg med gott samvete, eller? Tyvärr finns det allt för mycket kvar som ska göras så det blir nog en studiedag imorgon också, men på kvällen tänker jag nog unna mig lite studiefrihet tillsammans med T.

Hur ser er helg ut?


Dagens goda gärning



Träningen är avslutad och nu ska jag läsa några bloggar..

Såg för en stund sen på reklamen att det börjar en ny serie 2 mars från kanal 5 som heter Dating in the dark, vilket går ut på att det ska dejtas i mörkret för att folk ska kunna se insidan och personligheten istället för bara det yttre. Jag tycker det låter som en rätt så intressant serie men på samma gång ganska skum.



I'm hoome

Nu har jag äntligen anlätt hem, och jag har självklart stationerat mig i soffan. Är relativt slut i kroppen efter dagens skrinnpass på jomppa, men en 2,5 timmars bilfärd gör ju nog sitt också. Ska ta det lugnt nu resten av kvällen, men jag ska nog försöka orka med ett träningspass. Har ju nästan gått ner 3 kg så det är nog bara att fortsätta i samma takt nu så är man nog i bikiniform till sommaren.

Imorgon ska jag ägna mig åt skolarbeten och försöka mitt bästa på att få så mycket som möjligt gjort. Om jag är riktigt duktit så belönar jag mig med att åka på kaffe med I. och G., men det lär nog bli kaffe fast jag inte är så aktiv också.

Ska prova på några nya recept i helgen också, och jag kan ju redan nu tala om att det bl.a kommer att involvera blåbärscheesecake och grekisk gratäng. Det ska bli spännande att se hur resultaten blir. Dokumenterar antagligen senare hur det gick med matlagningen.



Googlad bild


Nu soffan i en timme och sedan ett träningspass!


Hockey & hårfärg

Det enda som går att titta på när det är vinterOS är ju självklart hockey, så nu ska ja dra filten över mig och kolla hockey några timmar framöver. Dessutom har jag sovmorgon imorgon, så ja kan nog stanna uppe en stund med gott samvete.
För övrigt så drömmer jag om att få färga håret, men ekonomin tillåter nog inte det just nu. Jag får lov och vänta tills 4. mars då studiestödet kommer. Jag tror nog att jag fortsätter med någon mörkbrun färg, jag känner inte för något drastiskt just nu.

Ungefär som denhär färgen..



Bilden är googlad





Ha de bra!


Tävling

Tävlar hos Sofia om en produkt från E.l.f.


Kort vecka

Det blir en ovanligt kort vecka dethär minsann, kom hit idag och åker hem imorgon. Det är tur att det inte är så många veckor som är såhär kortvariga, så skulle det ju vara helt onödigt att ha lägenhet. Men det ska iaf bli skönt att åka hem imorgon. Jag har bättre studiemotivation när jag är hemmavid, konstigt nog. Ska bli så skönt med en lång och framförallt lugn helg, och jag har ju en och annan uppgift som ska lagas tills nästa vecka, hoho.


Nu ska ja försöka mig på ett träningspass med pilatesbollen.


En studerandes bekännelser

Ibland är det nog bara för härligt att vara studerande, eller universitetsstuderande om jag ska va riktigt noga. Gårdagen var hur rolig som helst, fick träffa massor med andra ivriga studerade, dricka varm choklad och en massa trevliga saker därtill. T. och jag hann till och med ta en svängom på dansgolvet igår också, och vi skrattade nog ganska så gott åt det. Jag måste nog erkänna att jag redan nu längtar till Pampas nationaldag som kommer att äga rum i slutet på mars. 

 

I pulkbacken flockades  studerande från många olika skolor.

Trots min förkylning är det ändå en glad Lizze som sitter här i lilla lägenheten nu. Ska så småningom gå över till klasskamrat C. som ska bjuda mig på klimpsoppa. Jag har ju inte haft möjlighet att äta någon klimpsoppa igår så men C. är snäll och bjuder med sig lite. Om ni inte visste så är ju klimpsoppa något av det bästa jag vet. Senare ikväll blir det att snabbläsa igenom litteraturseminariematerialet och så ska ja träna också, för det har ju blivit lite på hälft med det nu denna vecka.

Glömde ju att nämna att något som gjorde att denna dag fick en ovanligt bra start var för att jag fick ett samtal i morse om att ja ska få komma och vikariera på sportlovsveckan, så det säger man ju inte nej till. Jag trivs jättebra på det ställe där ja ska vara så jag ser framemot det. Och lite extra pengar är ju aldrig fel.

Nu ska ja titta lite tv och så småningom bege mig till C.

Ny favorit


Loading.. .. ..

Kaffebryggaren är igång och nu ska ja njuta av mina blåbärs-och hallonmuffins som jag bakade för någon dag sedan. Termosen står och väntar på att bli fylld, halaren börjar bli uttråkad och solen skiner ute. Det börjar så småningom bli dags att bege sig ut bland studerandevimlet och se vad denna dag för med sig. Jag börjar bli aningen uppspelad kan jag medge. 


 

Den enda bilden jag hittade på mig med halaren på.


Dagen är kommen

Jihoo, The day of Fastlaskiainen! Är uppe tidigt nu så jag ska hinna med allt som ska göras innan det bär in till stan. Det enda som fattas nu är den magiska ingrediensen i varmchokladen, men den kommer T. med när han slutar skolan. Jag ska träffa några andra ivriga studeranden i stan kring klockan 1, och då ska vi ge oss iväg efter biljetterna till efterfesten och då efter det är det pulkbacken som gäller.

Jag har faktiskt för en gångs skull tagit med mig kameran så om ni har tur kommer det upp bilder imorgon.


Självstudiedag?

Jag hade ju tänkt ägna mig åt massor med uppgifter idag på min lediga dag men tyvärr har jag helt enkelt inte haft tid med det. Har packat lite tills morgondagens Fastlaskiainen, lagat mat. och främst har jag försökt ta hand om mig själv och min förkylning. En och annan "varmkopp" har nog åkt ner och X antal halstabletter. Ingen märkbar förbättring än så länge, men kvällen är ung och ikväll väntar bastande som förhoppningsvis ska ta kol på förkylningen.
Det viktigaste är iaf packat tills imorgon, dvs. halaren, plånboken och termosen och en massa annat onödigt förståss. Men om jag har de tre ovannämnda sakerna lär jag nog klara mig utan större beskymmer imorgon.

Ses på stan!


Mondag morning

Blev besviken när jag vaknade för sen stund sen och insåg att jag fortfarande inte känner mig friskare. Har hostat sen i i torsdas och nu har jag fått ta till näsdukarna också, suck. Jag ska iaf försöka göra mitt bästa och bli någolunda fiskare tills imorgon då det är Fastlaskiainen. Det blir antagligen att dricka lite mindre nu när jag har dragit på mig en förkylning, men ut ska ja iaf, ja tänker absolut inte missa Fastlaskiainen :P
Ska dricka lite Finrexin nu och ta en varm dusch och så ska ja göra ett besök till apoteket senare idag och se vad de har för dunderkurer att ge mig.



Köket är hemmets hjärta

 

Som Vändagsmiddag blev det: Inre grisfilé, paprikasås, klyftpotatis och grekisk sallad.
Och till kaffet så bestämde jag mig för att laga blåbärs-och hallonmuffins:

  



Receptet hittar ni här.



Hoppas ni har en fortsatt trevlig vändag :)

Vissa dagar är vintern härlig

Har varit ute tillsammans med T. nu i någon timme och njutit av dagens väder. Har även försökt oss på att få bort snön från taket med det var lättare sagt än gjort. Men imorgon ska ja nog försöka igen, jag landar ju iaf mjukt om jag faller. ;)

 
 

Glad Alla Hjärtans Dag!

Jag tänker inte skriva något långt inlägg idag utan jag vill bara önska er en Glad alla hjärtans dag och hoppas att ni alla har en superfin dag idag. Denna dag tänker jag spendera med nära och kära, laga got mat och njuta av det vackra vädret ute.



Puss & Kram

Shall we dance?

Ni kan säker gissa vilket tvprogram som jag och mamma sitter bänkade för nu, men det är ju förståss inte samma sak utan Rabih men jag får helt enkelt hitta en ny favorit nu då. Ett minus med denna kväll är att jag blivit tvungen att leta upp min vän Finrexin, jag håller nämligen på och bli sjuk. Men jag ska göra allt vad jag kan för att bli frisk till tisdag då det är aktuellt med Fastlaskiainen, som jag ser jättemycket framemot.

Imorgon bär det av till farmor och farfar på god mat. Börjar bli en tid sedan vi besökt dem nu så det är nog på tiden. Imorgon kväll ska ja till kusin J och chilla och ha det mysigt. Riktigt passligt med en lite lugnare helg nu med tanke på förra helgen. På söndag så ska vi äta en vändagsmiddag här hemma, och så ska jag passa på och ge T. mitt egengjorde vändagskort, får se då vad han tycker om det ;)

Puss hej!

11 februari

Blev ännu en aningen kort skoldag idag också, men det har vi ju inte något emot. Har hunnit sy fast halarmärken, duscha och laga mat nu och det är fortfarande några timmar kvar tills jag och några klasskompisar beger oss till Netti för att försöka oss på kvällens musicquiz.
Imorgon är det fredag, vilket för de flesta av oss betyder hemfärd. Är ledig enda till onsdag så det känns skönt att få vara hemma lite längre och kanske hinna träffa alla man vill. På lördagen har T. och jag bokat träff med farmor och farfar så då åker vi dit och umgås med dem. Efter det blir det troligen att hitta på något med kusin J, men vad vet vi inte ännu.

Grattis till Glenn som fyller 21 idag! :)

Ha de bra!


Kort skolda

slutade redan 10 idag, men jag och några andra klasskamrater stannade lite längre i skolan för att försöka få uppgifter gjorda. När vi ansåg oss färdiga traskade vi hemåt, och det första jag gjorde när jag kom in i lägenheten var att ta plats i soffan och det resulterade i en 2 timmar lång powernap. Jag har glömt hur skönt det är att sova mitt på dagen, jag tror inte jag har hunnit med det sen vi börja på tvåan. Nu är jag iaf pigg och steker köttbullar fö fullt , men det kommer att lämna massor men det är ju bra att ha något i frysen också :)

Ingen aning vad man ska hitta på senare ikväll, får se :)

Sweet Dreams

Nu ska ja läsa boken "i dina kläder" och efter det hoppas jag på en icke sömnlös natt. Vi har iofs bara en föreläsning imorgon men jag antar att det blir mycket studerande efter det, så det är nog mest jag letar mig till sängen nu.

Tänkte tillägga en låt här nu på samma gång som jag spelar till minnet av moffin, eftersom det idag är två år sedan han dog.


Within Temptation - Memories


Fullt upp

Det har nog minsann varit en fullspäckad dag idag. Steg upp 05.50 och gjorde mig i ordning tills arfärden mot Jeppis. I skolan från 08.30-15.30. For ti McDonalds och fyllde på lite energi och sedan tillbaka till skolan för att spela volleyboll. Spelade från 17.00-19-00 och det var nog det roligaste jag varit med om på länge. Jag har inte skrattat så mycket på ett tag, det var en riktig höjdare. Vi hade väl inte så många vinster, men vad gör nu de.

Nu ska ja försöka mig på en uppgift och så småningom börjar Halv 8 hos mig. Efter det blir det nog sängen och en lång natts sömn.


Självstudier

Sitter hos T. och har just precis startat igång första tvättmaskinen. Jag måste väl försöka vara aktiv nu när jag ändå har självstudiedag, men tyvärr så sovde jag lite väl länge så nu undrar man ju om ja kommer hinna med allt som jag hoppades på. Ska iaf tvätta kläder nu några timmar framöver, spika upp några tavlor, laga mat och så sist och slutligen ska jag försöka på en skoluppgift färdig också. En fullspäckad dag minsann..

Detta inlägg hittade jag från igår, och jag hade tydligen inte publicerat det, utan endast sparat det i utkastet. Så ni får två inlägg i ett idag nu.

"Vaknade rätt tidigt i morse och filosoferade lite över gårdagen. Som vanligt när man är lite bakis så hittar det alltid på att det är jättefint väder ute, och de flesta gånger orkar jag inte gå ut. Men idag så bestämde I. och jag oss för att utnyttja denna vackra dag och satsa på lite friluftsliv. Klädde på oss varma kläder och så bar det iväg till en grillkåta för att grilla korv. Roligt att göra något annat än ligga på soffan en söndag. Korven tog länge att grilla, men god var den när den entligen blev färdig. Jag tror det är bäst att jag hoppar i duschen så småningom också, för jag luktar nämligen som en grillad korv jag också."

Ha en bra dag!

En mening räcker..

Det blir nog inget JP på länge nu kan jag intyga..


Fredagsmys

Nu e de fredag då, och som vanligt så är det Let's Dance som tar upp vår tid ikväll. Kusin J. har varit här och gjort oss sällskap någon timme men hon for just för att hämta sin milikille till busstation. Jag sitter och hoppas att min kille ska dyka upp också så småningom, men det brukar nog alltid dra ut på tiden.

Har ju även varit ut på shoppingrunda med I. idag också, och vi hittade nog ett som annat. Vi hittade bl.a skor, byxor, toppar och någon tröja. En riktigt rolig dag med mycket skratt. Jag ångrar att jag inte köpte den där blommiga tröjan från HM, eller vad säger du I.? :D

Ha de bra!


Gonatt

Nu har jag stationerat mig i min säng och ska kolla Halv 8 hos mig på tv4play, sen blir de nog att ta natt så man orkar upp imorgon. Har haft en jätterolig kväll på Netti med klasskompisar och IriPiri. Skulle nog ha stannat längre om det inte vort för att vi börjar halv 9 imorgon.

Gonatt! :)

Studiestödsdag

Idag har det efterlängtade studiestödet kommit, så nu känner man sig liite rikare än vanligt. Studiestödsdag betyder även att det är 2 €'s öl på Netti, så självklart är vi påväg dit ikväll. Det är även musicquiz ikväll så får se då om vi lyckas ta hem vinsten.

Yess imorgon får jag äntligen åka heeem, det här har varit en alltför lång vecka. Ser framemot lördagen, vad det än blir så får jag ju ändå spendera den med de bästa! :)




Another day has past away

Fastän man har lite smått ångest över att vara här i Jeppis, så går ändå dagarna överraskande fort. Nu är snart denna onsdag förbi och då är det bara torsda och fredag kvar. Imorgon blir det väl att åka en sväng till Netti, eftersom de har "biliöle" där imorgon när det är studiestödsdag. I. och jag bestämde just oss för att svänga in i Vasa och se oss omkring i några butiker på fredag när vi åker hem, får se då om man hittar något. Jag har ju som tur är två presentkort kvar från julen så jag kan ju shoppa med gott samvete iaf, NICE!

Nu ska ja titta på Vem vet mest och sen sooova.


My lookalike

Just nu pågår någonting på facebook att man ska ladda upp en profilbild på någon skådespelare, artist m.m som man någongång fått höra att man liknar. Jag har tidigare fått höra av någon enstaka person att jag liknar Sarah Wayne Callies från Prison Break. Jag kan väl till 50 % hålla med eftersom vi har ungefär samma hårfärg och ögonfärg, men några andra likheter kan jag inte direkt se. 

  

Lise-Lotte?                   Sarah?

Goodnight!

Nu har jag gjort mitt dagliga träningspass och jag ska så småningom leta mig mot sängen så att jag orkar med morgondagen. Vi slutar visserligen redan kl. 12 men vi har en hel del som vi ska ha gjort efter det så jag antar det blir att stanna i skolan rätt så länge iaf. Men innan det blir någon sömn ska nog se ett Desperate Housewivesavsnitt.

Gonatt!

Musiklekskola?

Jag och I. fick för oss på väg hit till Jeppis att vi någon gång i framtiden skall starta en musikkurs för barn genom medborgarinstitutet. Jag tycker det låter som en superidé och att vi absolut skall tänka över detta, det skulle vara jätteskoj! Det finns ju de som går i högstadie/gymnasie som startar kurser, så varför skulle inte vi också kunna göra det när vi nu ändå studerar till barnträdgårdslärare. Vi måste nog ta oss en funderare med det där I. ;)


Tiden går fort när man har roligt?

Fort har tiden minsann gått idag, men det enda roliga man varit med om idag är kaffe med I. och R. Trevligt att träffa R. som man annars inte träffar så ofta. Skolan gick väl relativt fort idag, men ämnet var väl inte någon favorit precis, dvs. finska. Men det var inte så himla krävande idag så jag är nu glad att jag deltog i undervisningen iaf.
Efter kaffet med I. och R. så åkte jag tillbaka hit till min lägenhet och satte genast igång med storstädningen som jag intalat mig själv att jag måste ta itu med idag. Precis heela lägenheten är så gott som skinande ren nu och till och med nya gardiner är upphängda. Det kan nog inte finnas något bättre en en städad lägenhet, synd att man måste vara så lat så det inte är så ofta som den är nystädad ;)

..

Tillbaka i min lilla lägenhet

Nu är jag stationerad i soffan och tittar på ett avsnitt av familjen annorlunda. Färden hit gick relativt snabbt eftersom I. var med så man hade någon att diskutera med längs vägen. Vi var även en sväng till biblioteket och lånade några böcker, så nu är det bara att ta sig lite tid i veckan och försöka hitta något intressant man kan ha användning av. Har fått en och annan uppgift färdig under häljen, så det känns skönt att börja en ny vecka och veta att det inte behöver bli en såndär stress-vecka som det oftast är då man är här i Jeppis. Ja ska väl försöka få någon med mig till Netti denhär veckan också, för jag orkar inte sitta här i lägenheten hela veckan och tycka synd om mig själv ;)


RSS 2.0