Längesen sist.

Det börjar bli längesen ja har skrivit något nu igen. Men det beror mest på att datorn som vi har här hemma har åtminnstone 100 virus, så datorn har krånglat hela sommaren. Men nu har jag Tonys dator + en dongel som jag just skickat efter så nu kan ja va in på internet utan några större problem. Jag måste nog ta tag i det här bloggandet nu då jag börjar studera, så ni får följa med hur det går fö mej. På tal om det så är det ju bara 4 dagar kvar nu tills studierna inleds. Det börjar nog kännas att det närmar sig. Jag är både nervös och uppspelt. Det skall bli roligt att få träffa alla blivande klasskamrater och lärare. På sönda far mamma och jag till Jakobstad med mitt flyttlass, hoppas att allt rymms i bilen, men som tur är skall vi få låna en skåpbil av familjen Viklund så nog borde allt rymmas. Mamma skall stanna i Jakobstad med mig tills Måndag så det känns bra att ha någon att tala med dagan före skolan börjar, för jag kan tänka mig att det inte blir så mycket sömn. Men jag tror nog ändå att det kommer att bli jätteroligt. Alltid roligt med något nytt, och nya människor. Nu de här kommande dagarna skall jag försöka sova ut och ta vara på de sista lediga dagarna. På fredag bär det av till Åminne på säsongavslutning och på lördag firar vi villavslutning och kräftskiva på min villa. Så det blir en bra avslutning på sommaren. Ojoj va den här sommaren har gått fort, det är ju hemskt vad den gått fort. Särskilt augustimånad har gått fort som bara den. Men det har iallfall varit en händelserik sommar, och jag har hunnit med både det ena och det andra. Åland-resan är väl något som jag minns mest av, det försvinner nog inte ur mitt minne på länge.

Den här veckan har jag bara spenderat min tid til att packa och städa. Jag har allt för många saker, var skall jag få rum me allt i min lilla etta. Jag blir väl tvungen till att lämna ett och annat här hemma. Enda som jag saknar nu är ett tv-bord, så i helgen far jag ut på jakt efter ett sådant. Ser verkligen framimot att börja inreda lägenheten, så den blir så hemtrevlig som möjligt. När man bor själv vill man ju komma hem till en fin och beboelig lägenhet.
Fick brev från FPA igår och dom beviljade mig studie och bostadsstödet så nu är det problemet löst. Det lämnar ungefär 100 € över varje månad, vilket är väldigt lite, men jag har ju ännu pengar kvar från sommararbetandet och det räcker nog halva terminen åtminnstone. Så nog skall jag väl överleva. 

Nu vill jag bara att det skall bli fredag, alltså imorgon så jag får träffa Tony igen. Vi får tyvärr inte lika mycket tid för varandra denna helg, pågrund av flytten, men veckorna går ju ändå så fort. Men helst vill man ju att han ska va vid min sida hela tiden. Men det går inte att göra så mycket åt de nu. Dessutom fick han ett brev om nått fotbollsstipendium förra veckan, vilket han sökt om nu. Får se då om han får de. Det handlade om att han skulle få åka till USA och träna någon gång under 2009 med några "proffs" i 4 år och få 60 000 € / år. Det är ju en livs chans om han skulle bli antagen och jag tycker absolut att han skall ta erbjudandet isåfall, men tanken på att vara ifrån honom i 2 år och bara ses på sommar och jullov känns lite deprimerande. Men nog skall det gå det också. Det är ju inte säkert ännu, vi får bara vänta och se. Det är nu bra man får börja skolan nu så man har annat att tänka på.

Klicka för att se bilden i full storlek


Nu har jag hittat min lägenhet.

Jepp. Idag har mamma och jag varit till Jakobstad och utforskat några lägenheter. Alla var nog mer eller mindre fina men jag fastnade särskilt fö en. :) den ligger centralt och cirka 600-700 m till skolan, så det är nog riktigt passligt. De va en etta på 33 kvm och jag tyckte den va riktigt mysig. Hyrsgästen som ännu bor där hade ioförsej flyttgrejor över hela lägenheten men jag kunde nog ändå se de fina med den. Köket var väl enda minuset, de va inte i sitt allra bästa skick, men jag får väl fixa till det lite jag då. Något som är oerhört viktigt när man bor själv är att få komma hem till en fin och trygg lägnhet, och jag tyckte att den vi nu bestämde oss för var som gjord åt mig. Får se då sen när jag flyttar in hur jag trivs.
Börjar närma sig med stormsteg nu tills studierna skall inledas, börjar kännas lite nervöst men endå roligt. Ser framimot att få träffa nya människor och speciellt att få se något annat än Närpes :P Men som sakt, nog kommer jag att sakna den staden också.

Imorgon bär det av till Vasa me Iréne. Ska shoppa loss lite nu före skolan börjar. Hanla lite skolgrejor och nya kläder. :) Sen ska vi väl också åka och hälsa på hos Sara och granska hur hon har det i sin nya lägenhet på Brändö.

Osäkert ännu hur det blir till fredagen men troligtvis åker jag ner till Dragsvik med Sara. Tony skall nämligen svära sin faned där och inte i Nykarleby. Och på lördag är det bröllop som gäller. Min kusin Kristoffer och hans flickvän Jonna skall gifta sig. Det kommer säkert att blir hur fint som helst.

Nää nu ska nog jag gå och sova om jag ska orka shoppa imorgon ;P

Gonatt på er!


*Kämpa på pappa* <3


RSS 2.0