Varför ska det alltid vara så svårt att hitta något BRA ställe att fira nyåret på?!?!

Varenda år, samma problem. Var ska man fira nyåret? Det finns nog några alternativ där man skulle kunna vara MEN det är verkligen inte de bästa ställen som man kan tänka sig. Helst av allt skulle jag vilja åka till Vasa. Men tyvärr så finns det inte egentligen någon som vill komma med och det finns inte heller någon skjuts så man kommer dit och hem. De flesta tycker att man är lite tråkig när man åker och firar nyåret på en bar, men är det så mycket bättre att fira det på en rutten lokal då? Nå ja ska nu inte bli bitter nu, det kan ju faktiskt hända att det blir kul. Men ja börjar nog få lite ledan av allt som har med nyåret att göra. Egentligen är det ju inte så speciellt, vi brukar ju ändå inte skjuta några raketer, så vad skulle nu det va för skillnad då ifall man skulle fira nyåret på Oliver's Inn?

Hoppas att ni andra får ett bra nyår iallfall! :)


Jag tror bestämt att jag skall bli nykterist efter nyåret..

Efter gårdagens bravader på Ollis så tror jag nog att det blir ett väldigt nyktert år 2009. Jag har fått höra en och annan detalj från igår så resten av denhär dagen så tror jag att jag spenderar under täcket. Men roligt var det ju nog igår trots allt, synd bara att man inte minns så mycket, men jag har ju som sakt fått höra det av andra så. Men jag har nu inte haft så där roligt på väldigt länge, så tack Josse för en rolig kväll!
Jag undrar om man alls har några hjärnceller kvar nu tills skolan börjar igen, förhoppningsvis finns det några kvar som kan hjälpa mig att överleva alla föredrag och alla uppgifter som skall vara klara tills vi börjar igen.
Jag är nog lite osäker om det blir något nyårsfirande för min del, som det känns nu så tror jag att jag gör det bäst om jag stannar hemma.

Nu tror jag bestämt att jag ska fräscha upp mig lite, det blir väl kanske att åka upp på pizza så småningom.





Juldagen..

Det var nog fullt ös överallt i Vasa centrum igår kväll och alla var lika fulla. Vi började på hos Höglund i hans lägenhet och Brage kom efter oss kl. 20. Vi startade på Ollis och som tur var så var det inte så lång kö då vi kom dit. Inom en timme ungefär så var det nog fullt på Ollis och trångt blev det. J., M. o. jag bestämde oss för att gå till Royal ett varv också och där var det nog helt okej. Stort dansgolv hade dom, och det var ju bra ;)
Det var nog riktigt roligt igår, särskilt mot slutet av kvällen. Synd bara att det ska gå så fort när man har roligt.
Får se om det blir att åka ut i helgen, tror nog att jag sparar mig tills nyår. Men var skall man vara då? Alltid samma problem alla år. Nog finns det några ställen dit man kanske skulle kunna åka men ja är nu inte riktigt säker på om jag kommer trivas där. Nå det återstår att se vart det bär av.






Nu ska ja börja avrunda mitt skrivande, soffan och TV:n väntar på mig.


Jahapp så var snart julen över då..

I onsdas firade vi julafton hos fam. Kaas och åt julmat, tittade på Kalle Anka och delade ut julklappar. Jag är nog jättenöjd över de julklappar som jag fick. Det bestod ju nog mestadels av yllesockor, choklad och pengar. Men här skall ni få ett litet smakprov på vad jag fick:



Snöarmband av T.         

       

Det galna partyspelet av mamma.



Dynvar av syster.



Drinking roulettespel av Mika & Mia.


Tack för alla fina julklappar!

Dan före dopparedan..

Japp. imorgon är det julafton, och då bär det av till Töjby. Mest längtar jag till julmaten, det finns inget bättre än det. Och vet ni va? idag har jag till och med fått lite julkänslor. När jag vaknade och tittade ut så såg jag att det låg snö över allt och solen lyste. underbart <3

Igår var jag med Iréne till Vasa, och det sista-minuten-julklappsshopping som var aktuellt. Så nu har jag alla mina julklappar handlade. Ojoj va pengarna går åt, men det är väl ganska självklart nu när det är jul. Efter nyår skall jag nog börja på med mitt sparande som jag så länge funderat på.

Igår passade jag också på att ändra min hårfärg. Jag klarar inte av att ha håret tråkigt brunt någon längre tid, jag är en person som vill sticka ut ur mängden lite då och då. Såhär blev resultatet:




FÖRE..                   EFTER..



Medan jag var därute och skapade rutorna så passade jag också på att ta en vinterbild. Det har ju inte direkt varit så fint vinterväder hittills så.






Nu tror jag no bestämt att jag skall ta tag i några uppgifter som ska vara klara efter jul. Jag har no bara satsat halvhjärtat på dessa uppgifter men man kan nu inte plåga sig själv hur mycket som helst heller. Julen är ju till för att man skall umgås med familjen och njuta. Så uppgifterna kommer nog i andra hand nu.



GOD JUL!

Ögongodis behöver måste man få lite av ibland.

I brist på annat så fick jag lust att göra en 10-i-topp lista på män som enligt
mig är det bästa ögongodiset som finns.



1. Christiano Ronaldo

  


2. Chace Crawford





3. Wentworth Miller





4. Johnny Depp





5. Jude Law




6. Gale Harold




7. Vin Diesel




8. Erik Winter




9. Josh Hartnett




10. Brad Pitt



Det närmar sig julafton..

Och jag har fortfarande inte fått några julkänslor. Men ikväll ska ja och lyssna på " de vackraste julsångerna" till kyrkan me Glenn, Bella och Iréne. Förhoppningsvis kommer julkänslorna efter det.

Denna helg har nu inte varit så givande. Julstädning för flera har det varit och julstädning innebär också stress. Jag tror vi alla är lite störda på varandra efter denna helg. Men nu har vi nu snart allt städat så kanske man kan slappna av lite.
Förhoppningsvis så blir juldagen mycket mer givande en vad gårdagen blev.

Imorgon ska ja och handla de sista julklapparna. Men ja är lite osäker på om jag ska åka till VaSa eller om ja kanske hittar julklapparna i Närpes. Får se. För varken Tonys eller min bil är i något bra skick, så ja vill nu inte direkt utmana ödet och åka enda till Vasa.

Nu vill ja att de ska va tisda så älskling kommer hem!
Och då behöver jag inte va ifrån honom på 12 hela dagar. HÄRLIGT.. <3




God Jul!


12.12-08

Idag fick vi sluta redan kl. 12 så nu har jag gott om tid att förbereda mig inför kvällens sitz. Ett tag kändes det nog som att man skulle ha kunnat åka hem idag redan, men nog är det roligt att vara på sitz också. Kommer väl hem till Närpes först mot lördagskvällen, det blir nämligen julklappsshopping på lördag i Vasa.

Jag tycker nog att julkänslorna börjar komma krypande nu trots allt. Men denna jul, liksom förra julen, kommer ju nog inte att bli som vanlig. Men man måste ju göra det bästa man kan av situationer, antar ja.
Snart har jag nu alla julklappar handlade, så då behöver jag inte tänka mer på det. Men min ekonomi måste jag väl däremot tänka på.

Hmm nu tror jag besämt att jag ska börja laga mig färdig lite grann, så jag får sätta mig i lugn och ro och dricka lite sen ;)

Ha en bra helg!





Usch vilken slöö dag det har varit..

Jag har varit totalt zombie idag. Jag skulle verkligen behöva lära mig att gå och lägga mig lite tidigare om kvällarna, men ja har allt fö mycket att göra så tyvärr kommer jag mig inte i säng före 12-tiden.
Idag har vi haft utvecklingspsykologi, tent i pedagogiskt förhållningssätt och avslutande seminarium. Det var nu inte så krävande men då man är trött så orkar man helt enkelt inte hänga med så mycket. Så idag har det nog inte varit så många bra prestationer från min sida. suck.

Jag har nu läst lite på musiktent nu ikväll, så nu har jag bara x antal kompendier kvar att läsa :s nåå jag tar väl det på talang. ehm.

På gång :

Imorgon: Julsitz på BI.
15.12: Tent i utvecklingspsykologi
16.12: Tent i musik
17.12 Laga rörselseuppgift
18.12 Observation av E. till "Barns språk"
19.12 Observation av A. till "Naturvetenskap"
20-21.12 Sammanställning av observationerna
24.12 Julafton hos Fam. Kaas.
25.12 Troligen Vasa.
31.12 Nyår, men var?
3-4.1 Förberedelse för muntlig redovisning av observation till "Barns språk"
5-6.1 TA DET LUGNT.
7.1 Skolan börjar igen. Redovisning av observation.

Usch mitt jullov kommer i princip att bestå av uppgifter, uppgifter och uppgifter..
Nå om jag vill bli btgl så måste jag väl stå ut med "lite" möda.


Imorgon är det sitz som gäller, får se då vad de har att bjuda på. Spännande att se vad man får för märke till studiehalaren. Men på lörda så blir det nog lugnt, skall bli skönt.

Nu ska ja titta på Singing bee. Jag undrar vad mina grannar tycker om min sångröst, för jag kan inte låta bli att sjunga med. :)



Julfest på BI.

Ikväll har vi haft julfest och det var nog helt lyckat må ja säga. Vårt program gick snabbt och smärtfritt utan några märkbara fel. Tvåornas och treornas program var också bra, särskilt tvårornas. Enda negativa med det hela så är att vi haft lite för knapp tid att öva, så till nästa år börjar vi nog i tid så att det blir riktigt bra ;)
På fredag har vi julsitz, men tyvärr så får vi inte ha på våra nya halare eftersom att det är en "finsitz". De blir att åka hem tidigt på lördagsmorgon och då blir det julshopping med mamma och syster. På kvällen blir det nog bara lugnt framför tv:n och antagligen med utvecklingspsykologins grunder eller musikmaterial till tenterna som ja har på månda och tisa nästa vecka. hoho.

Om jag fick välja så skulle jag vilja hinna träffa alla nära och kära när jag är hemma på helgerna, men tyvärr så finns inte den tiden. Alla dessa tenter och inlämningsuppgifter håller på att suga musten ur  mig. Ibland kan jag nog förstå med om någon anser sig bortglömd eller så ibland, men om ni skulle komma till BI någon dag och se så tror jag nog att ni skulle förstå mig. Man vill hinna umgås med mamma och syster, hälsa på pappa, farmor o. farfar och mormor. Och förutom det så vill ja ju självklart hinna träffa mina kompisar. Men över jul skall man väl nog hinna ge lite tid åt alla. Men som sakt jag hoppas ni förstår att när man studerar på universitetsnivå, som jag så fint vill kalla det, så tar skolarbeten upp väldigt mycket av ens lediga tid.

Nu ska ja ta tag i pedagogiska förhållningssätt, som vi har tent i imorgon.


Lugn och ro..

Det är något som jag mer än gärna skulle vilja ha. Jag kan inte minnas senast jag tagit det relativt lugnt. Alltid är det något som skall göras. När man är i Jeppis så är det skoluppgifter för flera som skall göras klara. När man kommer hem vill man hinna träffa alla nära och kära och hinna umgås med T. Med det är inte alltid så lätt, eftersom skoluppgifterna oftast följer med mig hem när jag åker ti Närpes. Om man känner sig så här stressad redan efter 3 månader på ettan hur kommer det att kännas när man går på sista året då? Jag vill inte ens tänka på det.
Och julen närmar sig med storsteg och inga julklappar har man köpt. Nå, det är ju 22 dagar kvar tills jul så nog måste jag väl hinna köpa tills dess. Man trodde ju att man skulle få ta det lugnt över jullovet, men där trodde jag nog för mycket. Det är 4 uppgifter som skall vara klara efter jul : Rörelse, barns språk, naturvetenskap och tal o. samtal. Fyy f*n.
När vi var på styrelsemiddag för någon vecka sedan så sa tvåorna och treorna att det blir ungefär så stressigt som det är nu hela tvåan. Är det verkligen något att längta efter?
Nåjaa, efter första året borde jag nog ha klart för mig om jag vill fortsätta eller ej. Jag skall nog söka till några andra skolor nästa år tror ja. Inget fel på att bli barnträdgårdslärare, men är det verkligen meningen att man skall förstöra sin hälsa på vägen till att få ett yrke? Jag väljer nog ett annat yrke som inte är lika krävande isåfall. Som sakt jag har aldrig varit något plugghäst, och kommer aldrig att bli hellre, så det är troligen därför som jag är så stressad inför alla dessa uppgifter som skall vara klara. Inte för att skryta men hittills så har ja faktist lyckas få rätt bra i tenter och så, men det är nog inte pågrund av att jag läst mycket, jag skulle hellre säga att jag fått bra pågrund av att jag fortfarande minns lite från psykologi i gymnasiet.

Åh.. om man ändå kunde hitta lite ork någonstans så man skulle kunna ta tag i de här uppgifterna någon gång. Men det är nog inte alltid så lätt. Det här senaste 1 ½  år har nog verkligen satt sina spår. Ibland undrar man nog om man någon gång kommer att kunna acceptera all som har hänt. Allra bäst skulle det vara om man fick vara 5 år pånytt då alla ens nära och kära fanns till hands.



Nu ska nog jag lugna ner mig en stund och titta på tv och senare kanske jag försöker ta tag i sagoläsning som vi har på torsda.


Go kväll!

RSS 2.0