Flitiga Lisa.

Efter min lilla stressperiod förr ida så har jag lyckats lugna ner mig lite. Har iallafall tagit tag i lite uppgifter nu sedan jag kom från skolan så nu känns det lite glesare på "att-göra-listan". Fördelar med att vara i Jeppis in i veckorna är att man får något gjort på uppgifterna, när jag är hemma i Närpes är mitt tålamod lika med noll när det gäller engagemang på läxfronten.
Får snart besök av klasskompis C. vi skall troligen gå till det välbesökta Makuuni och öka på lite på studiemotivationen.

Om det finns tid och ork så uppdaterar jag senare ikväll!

?

Fick plötsligt en väldig stor "läjdonattack" eller hur man nu ska beskriva det på standard svenska. Jag har nu så länge som möjligt skjutit upp några uppgifter som skall vara färdiga inom kort. Detta resulterar då i att jag nu först känner mig hur stressad som helst. Vi har ett daghemsbesök innestående eftersom jag var sjuk i torsdas så nu måste vi offra en självstudiedag nästa måndag. Den värsta uppgiften av dom alla skall vara klar tills 15 maj och jag fattar fortfarande inte hur jag skall få den klar till dess. Nu får det nog lov och bli sommarlov så fort som det bara går för nu är jag riktigt trött på skolan! Men jag måste försöka lugna ner mig med att det endast är 4 veckor kvar tills sista skoldagen, Thank God!

Om du lämnade mig nu.

Vacker låt som jag hörde för första gången i helgen, och nu kan ja inte sluta lyssna på den!


Man ska ha husvagn..

Har nu under många självstudiedagar gått och funderat på den inkommande sommaren och allt vad den har att erbjuda. Har fått för mig att det skulle vara hur roligt som helst att låna någon husvagn och åka på roadtrip i sommar, kanske till Sverige. Men hur som helst så är det här endast något jag fått för mig de senaste dagarna och det betyder ju inte att det måste bli av. Men om det finns någon som gått och tänkt på samma så kan vi gärna slå ihop våra huvuden och fundera över saken.
En sak som är säker är att det bär av till Åland på Rockoff i sommar. Har ännu ingen aning om vilka artister som kommer dit men festivalen håller på från 17.7 till 25.7. Kanske man borde kolla upp olika bomöjligheter på nätet? Vi bodde på ett hotell/vandrarhem förra sommaren, och iofs skulle vi säkert kunna göra det i år också, men om jag känner mig själv och mina medresenärer rätt så letar vi inte efter något dyrt alternativ.

Ååh vad jag längtar till sommaren nu! :D


Monday!

Nu är det måndag då igen, vilket betyder att det bär iväg till Jakobstad ikväll.
Imorgon är det exakt 4 veckor tills skolan slutar för i år så det känns mycket roligare att åka tillbaka dit när man vet att det snart är sommarlov.

Idag är jag på ovanligt gott humör, men det kan delvis bero på att förkylningen börjar ge med sig och för att vårkänslorna verkligen börja sätta fart. Väntar med spänning tills torsdag och Vappen, när jag får åka ut med mina nära och kära och fira vårens höjdpunkt. :)



Sick of being sick.

Talade lite med I. och G. på msn för någon timme sedan och kom fram till att vi skall träffas hos I. kring 3-tiden, så när som helst beger vi oss iväg. Kvällen är ännu lite oplanerad men det brukar oftast bli bäst när man tar det som det kommer.

Dagens outfit



Jeansen är gamla som gatan men lika bra att göra hål på gamla än att köpa nya med hål färdigt.
T-skjorta från Code.
Halsduken tillhör D. och är från Jim&Jill.


Hej så länge!


Tecknade filmer <3

När tristessen håller på att ta över så finns det inget bättre än youtube. Tidigare var jag ingen fantast av det, men nu använder jag det flitigt varenda dag. Sitter just nu och tittar på snuttar från olika tecknade filmer och helst av allt skulle jag kunna krypa under täcket och ha maraton med tecknade filmer hela kvällen, men det har jag tyvärr inget tålamod till.

Lejonkungen - måste nog vara en av de bästa filmer jag sett.




Mulan - som man önskade att man var lika tuff som när man var liten.



Pochahontas - färger i en vind



Beauty and the Beast


God Morgon!

God morgon är väl kanske lite att ta i för min del nu efter min sömnlösa natt. Jag har hostat, hostat och hostat, och ett tag trodde jag nästan jag skulle kvävas. Hostmedicinen funkar inte och det var säkert 30 grader i mitt lilla rum. Så fort jag är färdig så bär det iväg till apoteket efter någon hostmedicin som faktiskt funkar.
Vårsolen fortsätter att steka utanför fönstret, metarn står nu på 25 grader i solen. Men för att hålla sig på den säkra sidan för att bli av med förkylningen så fort som möjligt så är det nog bäst att jag sitter här i mitt lilla och mörka rum.

Men bara så ni vet, nästa vecka ska jag nog vara pigg som en mört på dansgolvet i Hallis, så de så! ;)


Top Model

Som vanligt när jag är sjuk så har jag inte tålamod med att sova länge, utan stiger upp redan kl. 8. Om vad är inte bättre då än att top model visas på tv. Top Model säsong 4 som visas i repris nu varenda dag är troligen den mest galna säsongen. T.ex Lisa som tog på en blöja och kissade i den framför alla sina andra medtävlanden.
Man har ju visserligen sett alla avsnitt förr men det är nog ändå roligt att få skratta lite när modellerna gör bort sig.
Bäst i säsong 4 tycker jag självklart är Bre, hon verkar alltid ha svar på tal och har lite extra tuffhet som gör att man hejjar på henne!


I ett fotoalbum..

Har länge funderat att jag skall laga en samling bilder i ett fotoalbum men det har aldrig blivit av. Men nu när jag är sjuk och inte har något att göra så passar jag på att göra ett fotoalbum av bl.a Playa del inglés -08, klassresan till Bremen -07 och Rock Off -08 på www.ifolor.fi . 

   


Typiskt

Kände på mig igår att jag hade feber (jag har ingen termometer) så jag bestämde mig för att åka hem till Närpes. Vi skulle egentligen haft daghemsbesök idag, men pågrund av min förkylning känner jag att jag inte skulle satsa helhjärtat på projektet, så vi flyttade det till en annan gång.
Och verkligen typiskt att det är finaste vårvädret för i år när jag ligger inne i 37, 6 graders feber. Förhoppningsvis så är jag någolunda återsälld till helgen.

Nu skall jag smutta vidare på finrexinen och titta på serier resten av dagen!


*host host*

Ingen förändring angående förkylningen, och på grund av alla A-timmar som vi har i skolan just nu så har man inte tid att va sjuk. Det är bara att sätta på en god min och låtsas att man orkar.
I brist på annat att göra ikväll så började jag på med "min hembygds"-uppgift som skall redovisas i slutet på maj. I uppgiften skall det berättas om allt från kultur till geografi och kända personer. Och tänk att jag till och med hittade några videoklipp på youtube som jag kan ha bra användning av vid redovisningen. Det blir troligen att åka Närpes-runt i helgen och ta kort av olika "sevärdheter" och byggnader m.m Tror det här kan bli riktigt bra, för när man ser lite närmare på Närpes kanske det inte är så dåligt som man trott.

Tror faktiskt att jag skall börja avrunda denna kväll så småningom, om jag blir tvungen att gå med feber till skolan imorgon vill jag åtminnstone sova ordentligt.

Nati nati!




Tyck synd om mig!

Igår trodde jag att min förkylning höll på att vända och att det skulle gå till det bättre, men när jag vaknade idag trodde jag knappt att jag skulle komma ur sängen. Huvudet vägde minst 10 kg och halsen var så svullen så när jag prövade sjunga igenom Bockarna Bruse så kunde man jämföra mig med en kråka. Ligger som bäst nedbäddad under duntäcket och försöker ignorera dagsljuset. Lyssnar på lite gamla godingar för att försöka komma på lite bättre humör.


Let's twist again like we did last summer..

Kom just att sitta och fundera kring sommarens danser och gick därför in på fagerös hemsida och fick till min stora förvåning syn på att det ordnas 8 danser i Fagerö i år. Inte för att jag är någon storfantast av fagerö längre, men det var faktiskt trevligt att se att de ökat på med lite fler danstillfällen än vanligt. Det som jag blev mest överraskad över är att de till och med ska ordna en höstdans tredje oktober, vilket jag tycker låter riktigt mysigt. Då har man ju i allafall något att se framimot när den gråa och äckliga hösten kommer imot.
Men mest av allt ser jag framimot Mötley Crüe's ankomst till Sauna Open Air i Tammerfors och Rockoff. Vi håller tummarna för att sommaren - o9 blir den bästa på länge!

Nu ska jag dansa iväg till sängen, dags att sova!

Jeppis nu då igen..

Men till skillnad från alla andra gånger, så känns det faktiskt ganska skönt att vara här igen. Hit får man komma när man vill ha lite tid för sig själv, och det behöver man nog ibland. Men det blir igen en kortare studievecka, vi avslutar den redan på torsdag. Denna vecka kommer väl mest tid att gå åt till att planera och utföra daghemsbesöken. Imorgon kommer vi att ha en musikstund med de ivriga 5-åringarna. Nervositeten har lagt sig till ro, så nu ser jag bara positivt på det hela. Jag tror det kommer att bli riktigt lyckat med andra ord.
Nu tror jag att ja ska koka lite te och bänka mig framför tv:n och se vad de har för tvprogram att bjuda på ikväll!


Räknade just ut att efter den här veckan så är det bara 5 gånger kvar att åka hit så är det sommarlov, låter det inte härligt? ;)




Älskar Tony <3

SUNday!

Det enda som är bra med den här dagen är väl att solen lyser, men jag har inte vågat gå ut ännu och känna på värmen. Det blir troligen att åka ut och söndagsköra lite idag/ikväll, det finns nu inte så mycket annat att göra. Inte för att det är så mycket nöje med att köra upp och ner i Näsby, men vad annat ska man göra? Jag har inte tålamod med att sitta hemma och trycka.
Som tur är så behöver ja inte åka tillbaka till Jeppis före måndagkväll så det känns skönt med lite extra "ledigt". Och om jag inte minns fel så slutar jag redan på torsdag. Man kan nog verkligen inte klaga på för mycket skoldagar, men de delar nog ut uppgifter till höger och vänster så det räcker och blir över. Hur skall man ha någon ro att sitta och försöka koncentrera sig på uppgifter nu när det börjar närma sig varmare tider? Nåjaa det löser sig..

Gårkvällen spenderade jag i Näsby och som körde runt hela kvällen med I. Det blev x antal teboil besök och mycket skratt som vanligt. Ett tag funderade vi på att åka till Logen och lyssna på Flamingokvintetten men vi kom fram till att vi nog sparar oss till Vappen. Skulle va roligt att testa på något annat än Hallis på Vappen, men nog är det ju någon slags tradition det också. Vart vi än åker blir det säkert hur roligt som helst. :)


Atchoooo..

Känner mig som en zombie idag, halsen är sjuk, snoren rinner och ögonen är röda. Hatar att va sjuk, speciellt när det är så fint väder ute och man vet att det finns 100 saker man borde ta tag i, men ingen ork finns det. Men skall iallafall åka till kyrkan och lyssna få Norakören då de sjunger och så blir det väl kanske att åka på kaffe eller nått, men det blir nog inte lika sent som igår, mitt huvud klarar troligen inte av att vara uppe längre än till 22.00.




Haha, skrattar fortfarande åt G.´s försök att vara en gyminstruktur till den här låten :D

Då va de min tur att bli sjuk..

Jag har klarat mig ovanligt länge från alla förkylningar som gått runt men nu är det min tur. Sitter som bäst och dricker finrexin och hoppas på att den s.k förkylningen ska gå om så fort som möjligt. Men nog blir det att åka ut och göra stan osäker över helgen för det, orkar inte ligga hemma och tycka synd om mig själv. 

 

Hade en minst sakt galen kväll i Näsby igår som involverade både tummenrapp och en Norrnäsallsång-sång. Undrar vad det blir ikväll? :D


Vill ha sommar nu!

Efter att jag och C. suttit på min balkong i nästan 2 timmar i solskenet så längtar jag till sommaren mer än någonsin. Först drack vi kaffe och åt av Ben & Jerrys cookie dough men senare övergick vi till varsin öl. Och inte nog med det så satt C. och sjöng härliga s.k förfestlåtar ur sin nyinhandlade vispopvbok.. Härligt!
Det går inte att beskriva med ord hur härligt det är när vårkänslorna börjar dyka upp och man äntligen kan sitta ute utan vinterjackan. Och nu när det någolunda har ordnat sig med sommarjobben så välkomnar jag sommaren med öppna armar. Men före jag blir allt för uppspelt inför sommarens äventyr ska vi ta tag i Vappen och allt annat som april och maj månad innebär.



Jahapp, vilken nödvändig skoldag!

Kom till skolan till halv 11 och trodde självklart att vi skulle ha multikulturell pedagogik idag men tydligen inte. De är otroligt dåliga på att informera iställda lektion de här lärarna våra. A. och jag har i allafall planerat lite till vår fabulerande stund imorgon på daghemmet, får se hur det ska gå.
Nåja iaf så har vi ingen lektion förrän 13.15 då vi har instrumental så enligt mig var det nog helt onödigt att komma till skolan idag. Men om man tänker efter så vad skulle man nu ha gjort hemma då isf?
C. sa någonting om kaffe för en stund sen, vilket låter super. Jag orkar inte sitta ensam och stirra in in datorskärmen en kväll till.

Vill att det ska va helg nu, saknar alla där hemma!


Lugn och skön hemmakväll i en solig lägenhet

Orkar inte röra mig ur fläcken ikväll överhuvudtaget. Jag har försökt påbörja några uppgifter men soffan och tv:n har lockat mera. Men efter förra nattens sömnbrist så får soffan va den enda parkeringsplatsen ikväll. Så istället för att ödla tid på långa promenader njuter jag av solskenet genom ballkongsdörren.

 Har iaf orkat tillreda lite middag, vilket ikväll blev salladsblad, rödlök, grynost och grönsaksbiff. Lättlagat och nyttigt!



Ischias?

"Ischias ger smärta som strålar ut från nedre delen av ryggen och fortsätter ut i benet, ibland ända ned i foten. Du kan delvis förlora känseln eller få kramp i det område som drabbas. Det gör mer ont vid hosta, nysning eller om du försöker böja ryggen."

Börjar bli väldigt orolig för min stackars rygg. Riktigt så allvarligt som beskrivningen är det inte men ganska nära. Jag har en väldig smärta i nedre delen av ryggen och ibland strålar det ner längs ena skinkan och idag kände jag av lite på baklåret. Och just vid nysningar och när jag försöker böja ryggen så känns det nästan som ett knivhugg i ryggen. Jag vill verkligen inte få något problem med ryggen, jag kan inte dra mig till minnes när jag kännt mig så här handikappad som jag har gjort under de senaste dagarna. Jag kan knappt ta på mig skorna själv och att få ansiktet tvättat är ett helt dagsprojekt. 4 timmars sömn blev det inatt mest på grund av att jag inte hittade någon perfekt ställning att ligga i så att det inte skulle skära till i ryggen hela tiden och dels för att det var ovanligt varmt i lägenheten.

Oj oj jag bara klagar men just nu tar denna smärta upp rätt så mycket av mina tankar så ni får bara stå ut med mina klagoord. Om jag mår bättre ikväll kanske jag skriver något uppiggande inlägg!


I'm still alive!

Trots påskhelgens vilda bravader så sitter jag här återigen i Jeppis. Otroligt nog så har jag lyckats undvika huvudvärk och illamående, men dessvärre så har jag dragit på mig en grym ryggvärk som inte tycks gå om trots all massage och salvor. Förhoppningsvis så går det om inom kort.
Om jag skall beskriva påsken kort och gott så har den varit precis som jag ville den skulle vara. Hemmafester och inte särskilt mycket pengar har man gjort sig av med. Men som vanligt så har denna påsk inte endast bärt med sig positiva saker, men värre kunde ju ha hänt så vi får va glada att inga större skada är skedd.

Nu väntar en kväll med Harry Potter och saltade cahewnötter. Imorgon är det skolan igen..

Glad Påsk!

Efter många om och men så bestämde vi oss för att fira påsken redan igår på skärtorsdag. Kvällen spenderade vi hos T's mamma och festprissarna var till att början med T, I, G och jag själv, men senare på kvällen kom några till och ville vara med. Alkoholen minskade rätt fort, och några av oss tog en sväng till JP, där det tyvärr var en väldigt liten folkmängd.
Ikväll blir det gladeligen inget festande för min del, utan jag spenderar troligen min kväll på antingen tebben elller i Näsby city. Får se hur det blir resten av helgen, men vi får se hur det blir med det senare!

Idag fyller familjens frass Findus 10 år så vi firar naturligtvis med ett litet kalas idag! :)




Ett litet smakprov på gårdagens bravader:

   
    


GLAD PÅSK!

Onsdag 8.4-09

Om jag inte är helt ute och cyklar så borde denna dag kallas "askonsdag", om jag minns rätt från lågstadielektionerna. Nåja det jag skall skriva här idag har nu egentligen ingenting att göra med det men jag var tvungen att påpeka det iaf.
Nu bara strålar det påsk vart man än vänder sig och det väntar även lite längre ledigt nu också, vilket verkligen behövs så jag får någon ordning på dessa oändliga skoluppgifter. Jag har ännu inga planer till påsk, utan jag satsar mer på att få ta det lite lugnt för en gångs skull. Alla andra verkar redan ha andra planer, så då passar det ju utmärkt för mig att ta det lugnt, inte sant? J. kommer inte hem förrän på söndag från sin resa, så det blir inget påskfirande tillsammans med henne. Men kanske man kan fira påsken lite i efterhand.. Vi får helt enkelt bara vänta och se vad helgen för med sig för händelser!

Ikväll så ska C. och jag på ett Nettibesök och koppla av med varsin öl. Känns bra att få ta en liten paus ifrån alla pappershögar!


"Den magiska språkpåsen"

Idag har vi haft en föreläsning som så fint fick heta "den magiska språkpåsen". Kvinnan som föreläste var väldigt duktig och använde sitt kroppsspråk till max. Hon var alltså och föreläste om olika sätt man kan berätta en saga på och att man kan använda sig av de s.k språkpåsarna. I språkpåsarna kan man lägga i princip vad som helst för att väcka nyfikenheten och kreativiten hos barnen. Det var en väldigt intressant föreläsning och åtminnstone jag fick mycket inspiration till de inkommande daghemsbesöken. Nu gäller det bara att komma underfund med vad för sorts saga man skall välja och vad för slags saker man vill ha i sin "magiska påse". Jag tror bestämt att jag och A. åker en sväng till loppis imorgon och kollar utbudet på magiska fynd som vi kan ha bra användning för.. Visst låter det spännande? ;)
Innan jag glömmer nu så måste jag ju tillägga att vi var på vårt första daghemsbesök idag och det skall nog bli väldigt intressant att utföra barnkulturprojektet tillsammans med de barn som vi träffade idag. Får bara hoppas på att barnen är lika hoppfulla som vi.
Nu när jag ändå är inne på det här med dagis så fick jag besked igår att jag får jobba på ett daghem i sommar under 4 veckor, så nu ser det rätt så ljust ut angående sommararbetet. Så nu behöver jag bara ett svar från Halpa-Halli så att jag kan få någon ordning på det hela.

Kvällens program består mest av att fundera och planera lite kring allt det ovanstående, eftersom det är redan nästa vecka som vi skall börja på med vårt projekt! Det kommer nog att kräva mycket arbete så det är bara att hoppas att man är ovanligt kreativ dessa veckor framöver.

Måndag 6.4-09

Idag när jag kom hem från skolan så fick jag en riktig överraskning. Tony hade lagat ris och kyckling i mangosås + grekisk sallad, som numera är min favoriträtt. Om det vore såhär alla dagar får han nog gärna stanna här hur länge han vill! Näänå då blir det nog inte mycket gjort på skolfronten, men nog är det ju roligt när man är två också. ;)

Ikväll kanske vi åker ut till Citymarket och handlar lite, men efter det måste jag verkligen ta tag i ett skolarbete som snart skall vara inlämnat. Suck.



Nam nam!


Söndag 5.4-09

Även denna helg har gått fort förbi och det är återigen söndag. Visserligen börjar jag först halv 11 imorgon så jag får njuta lite av en längre sovmorgon. Fast vi inte har så tungt shema denna vecka så har jag ändå mycket att ta tag i, så får se hur bra det ska gå nu när Tony är här och gör mig sällskap hela veckan.
Vi kom hit till Jeppis igår kväll och tänkte till en början åka på dansgalan, men vi ändrade oss och for till Melody istället. Där var det mycket folk, vilka till största delen bestod av militärpojkar, men det var iaf roligt att åka ut och träffa de som Tony spenderat mycket tid med i Dragsvik.
Idag har vi inte gjort annat än slappat och tittat på x antal avsnitt av Spaniens motsvarighet till Våra bästa år. Second chance heter den på engelska och är numera min favoritserie!

Såå, nu vet ni hur denna helg sett ut lite grann iaf. Nu ska vi ta oss ut på en promenad och så kanske vi går via Makuuni påväg hem. ;)


Lovely!

Igår fick jag mitt hår färgat av S. och det blev super bra! Det är bl.a rött, lila, svart och blont i mitt hår nu. S. är enligt mig redan en färdig frisör, hon är så duktig!
Efter hårfärgningen så bar det iväg till nyöppnade Gina Tricot, och där var det som vi förväntade oss jättemycket folk. Jag hittade rätt så många plagg men det blev inga inköp denna gång. Kanske jag gör ett nytt försök nästa vecka efter att jag fått studiestödet!

 


Torsdag 2.4-09

Sitter hos S. nu och lånar hennes dator. Hon är forfarande i skolan eftersom de har kundarbete idag, så hon borde komma hit kring 6. Jag vet nu inte vad jag ska hitta på nu medan jag väntar, troligen sitter jag bara här och fördriver tiden. Senare ikväll far vi till Ollis ett varv om det nu inte blir alltför sent.

Usch vad jag är avundsjuk på J. och P. som får tillbringa sina dagar i varmare klimat denna vecka, jag vill också! Vi var ju iofs förra våren men inte skulle jag ha haft något imot att åka igen. Helst av allt skulle jag vilja åka till Grekland, för dit har jag aldrig varit, hittills har jag endast utforskat Gran Canaria. Nåjaa det är väl bara att bita ihop och hoppas på bättre tider angående ekonomin.

Ska se ifall de visar något vettigt från finlandskanalerna nu! uppdaterar kanske mera senare!


Rundtur i Jeppis..

När jag hade som mest tråkigt så skickade min granne M. och frågade om vi skulle åka och äta någonstans, och jag säger sällan nej till det, så det bar iväg till McDonalds. Satt och pratade om allt mellan himmel och jord. M. tog också med mig på en litetn sightseeing i Jeppis, fick se allt från slumområden till vattenparker. Roligt att se andra delar av Jeppis än centrum. Efter att vi runnat klart så gick jag upp och hälsade på hennes frass Melvin och så kollade jag i några hårkataloger och funderade lite kring hur jag skall färga det på fredag.. men fortfarande inte några större framsteg, jag tror bestämt att jag överlämnar all makt åt S. så får hon bestämma hur det ska bli.

Nu kryper jag ner under täcket och överlåter mig åt boken "män som hatar kvinnor". Filmen visas nämligen nästa vecka här i Jeppis så vi funderade kanske att åka och se den, så det är nog bäst jag passar på och läser ut boken nu!


Gonatt!

Första April.

Än så länge så har jag inte blivit lurad idag iaf men man vet aldrig vad som väntar. Jag brukar oftast vara rätt så lättlurad, så jag har kanske inte ens märkt att någon lurat mig idag. Nåjaa det är iaf hur härligt väder som helst idag och hela jag är fylld av vårkänslor. C. var just hit på kaffe och bullar så vi satte oss på ballkongen en stund och njöt av vårsolen.
Imorgon bär det av till S. jag ska nämligen sova över där tills freda när jag ska vara färgmodell åt henne. Och så har ju T. Ohi on imorgon också, så det blir säkert för S. och mig att åka på en öl till Oliver's Inn och fira deras hemkomst. Jeii <3

Nu lite tv-tittande och så småningom blir det matlagning. På dagens meny står det spagetti och köttbullar!


Se hela bilden


RSS 2.0