Onsdag.

Idag har vi arbetat igen, dagen har gått relativt fort vilket är ovanlit när det gäller att arbeta i växthus. Men jag skall inte klaga, jag tycker det är roligt att väga jordgubbar, mycket roligare än att plocka dem :D men det sköter vietnameserna. Det är så roligt att arbeta med Tony, har får mig alltid att skratta. Kommer nog att bli tomt utan honom medan han är i militären men min vän Sara kommer också att ha sin pojkvän i militären så vi är ju två om det. Vi kommer nog troligtvis att åka ner till Dragsvik och hälsa på dem och se om de sköter sig :D vilket de säkert gör.

Fortfarande inte några brev när det gäller skolor. Börjar bli otålig, kanske jag inte slipper in på någon skolan alls. men det är väl bara att söka på igen nästa år då. Har börjar fundera på den där utbildningen på Åland, tänk vad roligt att få träffa nya människor. Jag är på ett sådant stadium i mitt liv nu då det känns som om jag vill skapa nya kontakter och vänner, och det tror jag att jag kan få på Åland. Jag hoppas att någon skolan snart hör av sig så jag får börja ta itu med vilken jag skall välja.

Vill att det skall bli riktig sommar nu, så att man kan börja hitta på saker och ting. usch vad jag har tråkigt hela tiden, bara sitter i lägenheten framför denna dator. ingen bil har man, tror bestämt jag skall laga på sommarringarna ikväll så att jag entligen kan ta mig någonstans.

Imorgon skall jag troligtvis åka till Josse. jag har sett framimot det hela veckan, man har aldrig en tråkig stund med henne. :) får se vad vi hittar på.

Nu skall jag ta tag i städningen så vi får det färdigt någon gång.


Hejdåå.

Tjugonde maj.

idag har jag varit extremt effektiv (enlit mig själv iallafall). vaknade klockan 10 och började genast städa huset hemma i Norrnäs. Började med ena badrummet och gick senare vidare till mitt rum. Jag blev rätt nöjd med resultaten :D mamma blev jätteglad då hon såg hur bra vi hade städat. Efter allt städande for vi till mormor och åt "klimpsoppa", det är en av min mormors specialiteter. Med mätta magar for vi till Näsby, hämtade Denise och så for hon och jag till Pär och arbetade lite, medan Tony for på fotbollsmatch till Vasa. Ikväll har jag bara varit i lägenheten i Kåtnäs och plockat ner några saker i lådor, eftersom vi snart skall flytta. Bäst att plocka ner lite varje dag så det inte blir så stressigt senare. Har också lyckats klämma in lite träning ikväll också, sit-ups, armhävningar och benpress blev det ikväll. Jag tycker att jag äntligen börjar få till det med träningen nu, jag hoppas att jag orkar med det alla dagar nu framöver :D men jag är tyvärr lite av en lat person, så någon dag kommer jag troligen att bara slappa och kanske äta chips, men lite gott måste man få unna sig ibland. ;)
Jag bestämde mig också att tillreda lite mat åt Tony tills han skulle komma hem, för han förtjänar det, så mycket som han gör för mig. Det kan nog inte finnas någon snällare och omtänksammare pojkvän än Tony. Jag kan verkligen se en lycklig framtid framför mig med honom. <3

Nu ska vi titta på American Pie, den där nyaste filmen. sen blir det att gå och sova. arbetsdag imoron. :)

Gonatt, hejdåå :)

Nittonde maj.(och nu skall jag börja skriva på högsvenska för omväxlingens skull :D)

Idag har Tony och jag varit och arbetat hos Pär (Tonys pappa). Vi fick väga jordgubbar idag, det är inte så tungt, började halv 10 och slutade halv 5. Roligt att tjäna pengar. :D Jag måste nog börja lägga undan en och annan slant nu varje månad så att jag har råd med allt roligt jag och mina vänner skall hitta på i sommar.

Här är en liten lista på vad som händer framöver :

24.5 EurovisionSongContest-kväll och middag his Glenn.
31.5 Studentdimission, på kvällen middag på j&p och efteråt till Fagerö.
13-14.6 SÖU-rock i Molpe.
21.6 Midsommar, Fagerö.
27.6 Tony & Jag 1 år. <3
4-5.7 Tomatkarneval.
7.7 Tony åker in i Militären.
12.7 Fagerö.
18- .7 Rockoff, Åland.
26.7 Åminne.

Jag märker nu att jag knappast kommer att hinna ha tråkigt i sommar.

Till hösten är det ännu lite oklart hur jag väljer arr göra. För ett år sedan var jag helt bestämd på att ett sabbatsår skulle sitta fint nu efter gymnasiet men nu känns det som om jag skulle vilja fortsätta mina studier redan i höst.
Jag vet inte, det är svårt, särskilt för mig som är en person som har svårt att bestämma sig, fråga min kusin josefine om det. :D Men om det nu blir så att jag fortsätter atta studera så skulle restonom-utbilningen i Vasa inte sitta helt fel, men hotell - och restaurangutbildningen på Åland låter inte så pjåkigt det heller. Om det istället blir så att jag tar ett ledigt år så skulle en utlandsresa passa utmärkt. Jag tycker om att ta del av nya kulturer och männsikorna ut i världen är så välkomnande och trevliga, jag trivs med dem.
Nåjaa hur det än blir så blir det nog säkert bra. :)

Nu skall jag titta på en film med min underbara pojkvän. ;) <3

Gonatt, hejdåå.


Studentresultaten.

igoår fick vi besked från skolan om vi ha klara studentin elå itt. å JA KLARA A :D jeeii. ja je rekti glad nu.
had vuri så inställd åp att ja itt sku klar a, så e gar itt ti beskriv hu glad ja vort tå ja fieg viet att ja had klar a.
va ett studentmösson igoår å, on va rekti perfekt. :) bäre strompböxår som fattas nu så je allt färdit :D

ikvield var e åminne :D ha biida som fan åp he ja. rolit nu tå sommartillställningan buri, så man foår na
sommarfiilis. Ska va nier Jozze furi, ska vel far tiit ti 1 å buri oåp :D sedan tar vi buss ti åminne men häjm var e no
ti föli häjm me Tony. Hande häjmbussin bruk va rett sunki. Jag hoppas på en bra kväll! :)

Nu ska ja buri la me färdi å far å handel na dreck ti boodän.


Hejdå.

Torsda!

Tenkt no far i arbete ida, men e fanns itt na ti jier enlit Pär, så e vort in slappar dag igen nu tå. men ja har nu itt na imot täj så fö mieg jord itt e na. ;D men imrn ska vi no å arbet. måst snart buri legg ondan na pengar tärt Rockoff å.
bäre di sku buri la så man foår tjyöp biljetten. buri var otålåt ja :P

Ihäljen var e åminne. :) rolit tå täische sommartillställningan entligen buri. Ska va nier Josse furi, vi var vel no e rett så stort gäng, om all kmr vill säj. var no ti buri oåp tiidit tå.
Men e beror ju oåp kva täische studentexamensresultaten visar imrn å, var ja undertjänd så itt far ja ti na åminne tå itt. kmr ju bäre ti va en börd fö all ar tå. MEN om ja klarar a je ju en häjlt aron sak, ska no fest som bara den tå :D
foår sii imrn tå. uschå kva ja je närvyös. :s

Nu ska vi skå na Desperate Housewives-avsnitt. :)


Ha d bra allesammans!


Tisda.

Had som sakt hockeykväll nier Josse igoår, me kex + ostan (som vanlit) :) synd va e att finnän gåta ga å förlor.
Men bättre lycka nästa gång! No bra man har Josse, väjt itt kva ja sku jier annors. <3 Bättre kusin hittar ni inte.

Idag så ha vi stjussa Josse ti skolan å nu sitär vi i legenhäjten. Tony halvsover å ja sitär schen som vanlit. Ska vel snart far å arbet, så ekonomin utökar se naon gang :D Ikvield väjt ja nu itt kva e var, kanske ti Josse å ga ut å ga,
får see.
Ihäljen var e ju åminne tå. ska vel va nier Josse furi å ga ut ti viejin tå å vent åp bussin, bruk no va roli hande bussin tiit. men tony ska vel tjyör häjm tå, fö bussin häjm från åminne bruk däremot itt va så roli.

Nu ska ja skå om e finns na intressant ti ladd nier.

Hejdåå.


ojoj.

Måndag 12.5-08

Idag ha ja vuri åp "kaffe" me Sara, irien, josse å marita, baket he for jag å de två sistnämnda ti jymme
å va fliiti, je no rolit ti va tiit, man foår som na jort tå man je tier, itt årk man ju jier na tå man je schärhäjm.
nåjaa. baket he for vi å hanla na mat
, ska la näjn god sallad idag ;) mums. å baket he ska vi far å arbet
en stånd ti Pär. viik na loådår å na tådde. foår si noår vi ska få buri plock na jordgubbar.

Ikvield je Finland-Kanada som ska spiel å vi bestämd vi ska far ti josse ikvield å skå :D
hanla na gooda ostar som vi ska ta mie. namnam.

Häljen :


Fridain va vi nier josse å skåda tå finnän spela mot lettland. oåt ostar-kex å drack viine :D sedan for vi opp ti

niesby å tier treffa vi irien, glenn, nicke o kim. sesst i me täj å tjuörd runt. vort nu itt ti dreck na mytchy.

Lördain va joss, glenn, jag å tony å shoppa ti Vasa. entligen hitta ja mina efterlängtade shorts, di va så

fiin. <3 + na toppar å näjn blus å na smått å gått. tådde som behövs. sedan for vi ti villon å drack na smått

tier, men e vela no itt rektit ga nier så bra. je itt näjn rekti fantast å hitche uöle, e ska no va brännvine elå

na smirnoff/breezer. men vi tar vel he niesta häli tå. tå e je åminne säsongöppning. :) hehe.


nåjaa. nu ska ja ga hjälp Tony ti laa matin. sedan far vi å arbet.


Hejhej.


Vill ha sommar!

Å he nu mesam! har så läjdon åv våren å hison vårtrötthäjten. vill va pigg så man sku årk ta tag i saker å ting.
men nää, allti liik trött je man, å endå har itt man förstånde ti ga ligg fast klåckon je 00.40. nåjaa domthyöv får kroppin liid bruk di ju säj, vilket oftast stämmer in rett bra åp mieg.
Vill siti åp stjären å dreck o. grill na gott me gått sällskap. vill far ti fagäröjjen å va social. (men nu åp säjnast tiidin ha ja faktist kumi underfund mie att man no buri var gambäl, men he lås ja itt om.)
Vill far åp Rockoff ti Åland. he mytchy som je bra me somarin. :) förutom aliplåtan föschtåss. som ha ställd till me tillräcklit så e reckär fläjr år ti fram. äckliga små jävlar.
       I somar far Tony in i militärin. ha itt tenkt så mytchy åp he, men ja väjt no att ja kmr ti tjänn me grymt ömsand

ibland. Vi ha snart vuri ilag e år, bodd ilag i e halvår, så e kmr no ti tjänns konstit ti itt va ilag all dagar som vi ha vuri nu i snart 11 måna. Men ja kmr vel no antagligen ti ha ganska follt opp häjle tidin så tå kanske e gar betär. :)

Upcoming:

8.5 Vasa me irien.
10.5 Vasa me tony.
11.5 Morsdag, middag med hela släkten.
14.5 Malin 19 år. :)
17.5 Åminne, säsongöppning.
19.5 Sara 19 år. :)
31.5 Förhoppningsvis dimission + fagerö-säsongöppning.

Nu måst no ja ga ligg så ja årk va i Vasa imrn.

Gonatt.






Tisda.

Idag ha e vuri in rekti arbetsdag ;D nåå itt rektit, va 6 tiim sammanlagt. wow.
nämen he tyckär ja faktist e rett mytchy i e vexthus, fö tier gar dagan så sakens
sakta så 6 tiim tjänns som typ 12 :s ska tiit imrn ijenn. men e tjänns nu bra tå
man tenkär att man tjänar pengan häjle tiidin. :) måst spar ihop na tärt Rockoff.
Fan kva he ska var rolit. ha aldri vuri åp he ja så ja biidar rektit. :) å rolit kmr e
ti var ti få far me sina närmaste vänner. <3 ni e bäst. kanske itt säjr he så ofta
åt är men e finns itt nar som edär. ni är värdefulla.

Har ja na mäjr intressant ti skriv idag nu då? hmm. nå ja va nu å hemta ut
avgångsbetyje igoår ti skolan, 76 kurser star e åp a nu tå, rekti passlit :D
foår bäre biid åp resultaten tå. :s hoppas hoppas.

såde i övrit så ha ja börja oåp me na tåsche 'bantas' nu :P itt fö att man
nu je na fäjt, men vem vill nu itt si bra ut ti somarin ;) så ja ska no ta tag
i hitche rektit nu. va ti jymme me joss igoår å prova lyöparvbande, jieg
no rekti bra he. imrn var e långpromenad. :P

imrn va e ti far me sara åp inträdesföhyör ti frissa å åp torsda ska ja me iri :)
sjölv ventar ja ivrit på en inbjudan från vasa yrkeshögskol, restonom, tiit vill ja!!
nåjaa, syökän dit åp nytt niesta år om itt e gar ioår. :)

Ihäljen var e ti far å shopp ti vasa :D hehe. behövs no.

Nu hockey.


bajjbajj.

RSS 2.0