Påsk

Det går inte att undgå att påsken är här nu och vart man än vänder sig ser man påskris och gula nyanser. Man kan äntligen säga att våren är här. Och enligt väderleksrapporterna så lär det ju bli "riktigt" varmt nu några dagar.
Imorgon ska vi något trevlig påsktema med barnen på dagis och det betyder även att jag och de andra i personalen ska klä ut oss som påskhäxor eller något annat påskinspirerat. Det kommer nog bli superskoj! Efter morgondagen följer några lediga dagar, vilka jag kommer spendera med de bästa. Jag har på känn det blir en del festande, men det är ju som sagt bara påsk en gång om året. Vet fortfarande inte var vi ska fira påsken, men sånt brukar nog ordna sig.

Glad Påsk alla!


Bilden är googlad.


Vart far dagarna iväg?

Klockan är 21.oo nu (2o.00 i sverige) och jag tycker inte att jag hunnit med allt som jag velat idag. Det var meningen att 2 skoluppg. skulle göras ida, men hittills har bara 2/4 blivit gjorda. Men det är ju en dag imorgon också, så kanske jag får mera skolgrejjs avklarade då.

En sak som jag är glad över att jag fick inspiration till idag är material till en saga som jag kommer att ha med barnen på daghemmet om två veckor. Har klippt och klistrat, virkat och målat. Jag fick hjälp av mamma med denna gulliga virkfigur:



Den ser aningen läskig ut, men den ska nog piffas upp lite till ännu.


Ha de bra!

Min virkpassion

Har lånat flera böcker från biblioteket idag på bl.a hur man virkar så söta figurer och stickmönster. Nu när jag är hemma i 6 veckor kommer det nog bli en HEL DEL handarbetande. I love virkning <3

 

Idag har jag tillverkat ett hårspänne och en "brosch". Om jag någonsin kommer använda dem är ju en annan sak.

Not a sunny sunday

Idag har det varit en riktigt typisk söndag. Regn och rusk utomhus, tiden har gått fort och man har varit rastlös. Eftersom tiden skulle ställas fram i morse så har ju denna dag gått fortare än fortast och nu sitter jag och funderar över den kommande veckans praktik. Det ska bli skoj att träffa alla igen, men samtidigt så vet ja ju att det är nu den riktiga praktiken börjar och jag måste förbereda mig inför min pedagogiska planering och mål.
Men vet ni va, 6 veckor hemma så känns ju nog otroligt skönt. Ja tror nog detta kommer att bli riktigt bra!




Ha en fortsatt bra söndag! Själv ska ja kolla filmen Rumor has is och sen sova.


Pampas kom och gick


Nu är jag stationerad hemma i soffan och det känns så otroligt skönt måste jag medge. Gårdagen gick ovanligt snabbt och helt plötsligt var kvällen över. Roligt att träffa massa med andra studerande och kvällens "höjdpunkt" var väl när jag, I. och E. blev intervjuade och filmade. Får hoppas att de inte visar allt vi sagt på tv. Man kan iaf konstatera att det gått mycket pengar igår och att det ätits lika mycket som druckits. Vi släpade även oss på Sillizen idag och där var det som väntat en fullsatt lokal med festsugna studeraden. I. och jag var nu inte direkt så festsugna, utan vi slängde i oss silliz-frukosten och for in till stan på lite dagen-efter-shopping.

Här får ni ett litet smakprov på mina nya inköp:



 
Det blev en tunn turkos blus, en orange lång runn blus, ljusa jeans med nitar och en svart bastopp. Och allt från Gina Tricot. Skorna kom på posten för några dagar sen från Celbus.

I väntan på Pampas.

Eller rättare sagt, i väntan på Iréne. Hon borde när som helst komma hit nu och då bär det iväg till stan och kolla läget. När jag vaknade var ja så trött så helst av allt skulle jag sovit vidare men nu när jag fått i mig en kaffe och musiken spelar högt på spotify så börjar feelisen sakta men säkert komma fram.



Stiini och jag på Pampas Nationaldag 2009

Det ständiga återkommande problemet..

Vad ska man ta på sig på Pampas imorgon? Nu när jag har gått genom de kläder jag tagit med hit till T. får man ju nog ta sig en funderare över hur man egentligen har tänkt. De kläder som jag släpat hit är antingen för tjocka och varma eller för tunna. Hmm, kanske lite stresshopping imorgon? Njääe det har jag inte tid med. Det får nog lov och blir något av de här konstiga klädvalen nu då.. Nåjaa det är inte första gången jag har svårt med vad ja ska ta på mig. Det kan ju iaf de flesta av mina kompisar intyga och särskilt T. Men jag antar att jag ändå inte är ensam om detta problem.
Sara har varit hit på kaffe ikväll också, skönt att inte behöva sitta ensam hela kvällen medan T. är och jagar bollar på träningen. Tack för sällskapet S. :)

Näänu hörni, nu bör jag nog förbereda mig inför morgondagen!

Dagens goda gärning

En klasskamrat lyckades få med mig till blodgivningen idag och det gick bättre än förväntat. Till en början var jag aningen osäker men nu efteråt känns det jättebra av att ha gjort denna goda gärning. Jag kommer definitivt göra det igen, men det blir först efter 3 månader.

 

Fick även en tygväska där det så fint benämner mig som en livräddare. Blev också en pins rikare som kommer att få ta plats på min studiehalare.



Soon goodbye..

Det har dykt upp i mitt huvud ett par gånger om jag borde uppsöka ett nytt bloggställe. Har även noterat att flera blogg.se-användare har bytt så nu har även jag börjat tänka tanken. Eller rättare sagt så har jag redan startat ett nytt konto på en annan plats, men var får ni inte veta riktigt än. Jag ska fixa och trixa lite och se om jag får bloggen som jag vill ja den. Var inte oroliga, jag meddelar när jag byter "på allvar". Har bloggat på blogg.se i 3 år nu så det börjar nog bli dags för en ny och fräsch start ;)

C. har just gått hem nu. Vi planerade lite inför morgondagens musikstund, drack kaffe och njöt av varsin bulle och så har vi mestadels av tiden suttit och slappat på soffan. Nu ska ja dra till med ett träningspass och sen se på ett efterlängtat 90210-avsnitt.


Ha en bra kväll!


Många järn i elden

Har hunnit med mycket idag må jag säga och jag känner mig fortfarande aktiv. Skolan 08.30-14-30 och efter det till bibliotektet, JNT, halpa-halli och till posten och postat brev. Och inte nog med det så har jag nu gjort ett finskareferat av filmen FC Venus + källhänvisat i en musikuppgift. Senare ikväll kommer C. över och vi ska försöka repetera inför vår musikstund imorgon. Men nu känner jag nog att hungern börjar ta över, så nu efter all effektivitet ska jag äta en välförtjänt Panini.

Imorgon är det sista skoldagen på 6 veckor, jippiii!

Kätcha brona!

 

Fick för mig att lägga på denn roliga chokladmask i brist på annat att göra. Jag hoppas ni inte får mardrömmar nu efter att ha sett de här bilderna. Nåja det är väl bättre att lägga choko i ansiktet än att äta det.

När jag kom hem förr idag märkte jag att ett kuvert med skolfotografierna hade kommit så jag måste ju helt enkelt lägga upp och visa nu hur beskedlig jag blev på årets skolkort:



Skolkort 2010


Näänu hörni ska ja se ett Desperate Housewives-avsnitt och passa på och sy fast några halarmärken!

Volleybollspel och Ålandspannkaka

Vilken härlig kombination jag fått till som rubrik minsann. Det blev ju ca. 2 timmars volleybollspel förr ikväll, tyvärr var vi bara 7 på plats men vi såg nog till så det blev bra spel iaf. Efter den ivriga volleyn åkte E. och jag till en klasskompis som så snällt hade bjudit några från klassen på Ålandspannkaka. Och jag kan ju säga att den var supermegagoood, Tack Cecilia! Har skrattat så magmusklerna fått sig en riktigt match och man kan nog konstatera att man har goa klasskamrater. Synd att vi åker på långa praktiken nu och är frånvarande i 6 veckor, men vi får väl försöka ta igen lite då i maj.

Ååh, kan det inte bli helg nuu. Satt och planerade lite med Iri förr ida under vår middagsdate hur helgen kommer att se ut och det kommer nog bli en riktig kanonhelg. Fest på fredag, shopping + RAX på lörda! Och då får man åka hem till kära hembygden och stanna där i 6 veckor. Känns skönt samtidigt som jag kommer sakna allt här i norr också.

Nu ska ja se film och ringa <3.

Back to reality

Har fått vara hemma i så många dagar nu så det känns aningen vemodigt att vara tillbaka på studieorten. Men om vi ska se det från den ljusa sidan så har jag haft finskatenten så nu är den ur vägen, det är bara att hoppas på godkänt nu då. Efter dagens skola åkte Iri & jag på tidig middag till café Fredrika och åt paj + sallad. Det blev även att ta någon runda via några klädbutiker. Inget köp för mig idag, men på lördag ska ja nog göra nytta för mitt 50 €'s presentkort till Gina Tricot.

Nu är det Volleyboll som gäller och efter det bjuder en klasskamrat på äkta Ålandspannkaka, kan det bli bättre? ;)

PS. Idag längtar jag så oerhört till sommaren och allt vad den kommer att bjuda på! Håller någon med?

Tiden räcker inte till

Nu när jag sitter och planerar den kommande veckan så inser jag hur pass mycket jag har att göra och hur lite tid det finns.

Tisdag: Vårmöte, finskatent, kaffe med I., pannkaketräff hos Cecilia och om jag hinner så åker jag och speler lite Volley.
Onsdag: Öva på musikstunden samt skriva ner lite på den skriftliga uppgiften om musikstunden, handla till Alko inför fredagen.
Torsdag: Musikstund och så bär det iväg till Gerby igen. Laddar inför fredagen.
Fredag: PAMPAS NATIONALDAGSFIRANDE

Med andra ord blir det alltså FULLT PROGRAM denna vecka. Iofs gillar jag när man har så pass mycket program att man inte hinner sitta still, och tiden går ju mycket fortare när man har många järn i elden.


Jag lär nog hålla mig uppdaterad under min stressiga vecka, så var inte oroliga att ni inte ska få ta del av den. ;)



Gonatt!

Hohho!

Har lyckats få det mesta gjort nu som stod på min "att-göra-lista" så nu tänker jag belöna mig själv med att gå ut på en promenad i det fina vädret. Sen när ja kommer hem lägger jag på bastun och väntar på att T. ska komma hem från träningen.
Ja borde också se över vad ja ska ta med till Jeppis denna vecka och vilka kläder som behöver tvättas till helgen. Nåjaa, det tar ja tag i efter promenaden.



Bjuder på en fin bild här nu från Fastlaskiainen 16.2.10
(Stiinis bild).

Självstudiedag

Har allt för mycket att göra idag men ingen ork alls för att ägna mig åt skolarbeten. Helst av allt skulle jag ha velat unna mig en shoppingrunda idag, eftersom min kläskrubb skriker efter vårkläder och färgglada nyanser. Noterade igår att det mesta i min skrubb är svarta och gråa kläder. Nåå, kanske nästa vecka har jag bättre tid för shopping.
Jaa, som sagt så är det skolarbeten som är i fokus idag. En musikuppgift ska skrivas ihop om Stiinis och min planerade musikstund. En annan musikuppgift saknar källhänvisning så det ska tilläggas. Och så har vi ju vår efterlängtade finskatent imorgon, så jag borde ju läsa lite till den också. Det är bara att bita ihop och förställa sig hur pass roligt man kommer ha på Pampas Nationaldag. Tanken på att det bara är 4 dagar tills evenemanget håller orken uppe.

Uppdaterar mera senare, nu måste ja dränka mig i boken musiikki varhaiskasvatuksessa.

Shower Power

Jag var ju som sagt på skolmusikkårens show "Shower Power" igår och den får 8/10 till betyg av mig. Skolmusikkåren i sig har gjort ett jättebra jobb och de är verkligen duktiga. Dock tyckte jag att själva musikanterna försvann lite bakom vissa som verkligen ville överglänsa showen, men det har väl alltid varit så mer eller mindre. 1G3B var ju speciella också men det blev nog en låt för mycket av dem, och om jag får citera min mormor: "e va no na lete fö mytchy ljuud, ja fieg hövvärtchin". Men som sagt jag är stolt över min lillasyster som är så duktig, jag tänker nog minsann åka och se den igen i sommar.




Time for a break?

Nej nej, det är inte en bloggpaus jag menar nu utan en virkpaus. Fick min svart/lila mössa färdig igår hos mormor så nu känner jag att jag har fått ge tillräckligt utlopp för min virkpassion denna vecka. 3 mössor på 3 dagar börjar nästan låta lite sjukligt. Men det är roligt att ha hittat något att sysselsätta sig med, och det är så otroligt avslappnande att sitta och virka framför tv:n. Men nu som sagt ska ja ta en liten paus på några veckor och försöka koncentrera mig på skolarbeten.
Det blir att packa ikväll och åka iväg till Vasa, och på tisda bär det iväg till Jeppis. Men det känns rätt skönt att åka dit nu när man vet att man inte behöver åka tillbaka dit på 6 veckor efter denna. Iofs väntar en finskatent på tisda, men den får nog just gå som den går, jag har viktigare saker att tänka på.

Skulle vilja hitta på något roligt idag, men ja har ingen aning vad nu det skulle vara. Kanske T. har något förslag ;)


 

Är supernöjd med den nya mössan. Och till höger är en kollektion av det som jag hittills tillverkat.

Lörda då igen..

Håller på och lagar mig i ordning inför skolmusikkårsshowen som börjar kl. 3. Det ska bli intressant att se hur de valt att lägga upp den i år, och dessutom har de ju Cirkustema så det kommer säkert va en upplevelse. Det tog en stund innan ja kunde bestämma mig vad ja ska sysselsätta mig med senare ikväll, och nu har jag bestämt mig för att umgås med mormor ikväll. Jag tar med mig mitt garn och går över dit och tittar på körslaget. Visserligen har de någon lokalfest inte så långt här ifrån, men om jag inte har helt fel så är det bara för byssborna. Jag har ju endå inte blivit bjuden heller så, och jag tycker inte om att bjuda in mig själv. Så det blir nog bäst hos mormor ikväll minsann!

Ha de bra alla!


Virkoholic?



Hopps, jag som skulle ägna mig åt skolarbeten denna dag. Men som ni kan se på bilden ovan så blev planerna lite ändrade. Det blir nog att starta en mössbutik snart med den här farten. Ska iaf köpa lila och svart garn ikväll och virka en snygg mössa åt mig till nästa helg då det är dags för Pampas Nationaldag.


Home sweet home

Det blev nog minsann ett projekt att ta sig hem idag. Usch vilket väder och jag var säkert påväg ner i diket ett par gånger, men till slut kom jag välbehållen hem. Åkte till mormor och åt lite mat och sen hem. Har virkat på min mössa sedan ja kom hem och nu är den äntligen färdig. Om jag vågar använda den är ju en annan sak men jag är oerhört stolt över min första egenvirkade mössa. Ja ska köpa mera garn imorgon och virka en svart/lila. 

   



And we had fun fun fun..

Det blev en väldigt lyckad sitz igår och det får vi ju tacka våra superduktiga toastisar för. Vi var ungefär 45 st. som närvarade på sitzen igår, och alla representerade de nordiska länderna. Det blev även en Nettirunda, men den blev inte så långvarig. Det där måste vi nog ta om hörni, i had a blast!

Smakprov på gårdagen:

 

Stiini och jag och våra tolkningar av "iskall nordplussitz". Psst.. pannbandet har jag virkat själv, men den är påväg att bli en mössa.

 
 

Det blev ju ett och annat straff också, men det var bara roligt. Vi fick ju iaf sjunga vår finska version av Herr Gurka. Som ni ser på bilden längst ner till höger så användes sångböckerna ivrigt även på Netti, och av det är resultatet en sjuk hals. Men det är smällar man får ta ;)


Skriver mer imorgon. Nu ska ja passa på och myysa med min trötte pojkvän.

Sweet

Idag är jag på otroligt bra humör och mår som en prinsessa. Och med tanke på att vi festade lite igår så är jag lite förvånad över att ja mår så bra som ja gör idag. Det var iaf en rolig kväll igår, och det känns bra att man för en gångs skull trivs bra med att åka ut här i hemorten och inte måste åka enda till Vasa för att ha skoj.

   

Som vanligt såhär på en söndag så lyster man allt möjligt onyttigt, och det är precis vad vi ska tillreda idag: hemlagad pizza. Dessutom är pappa påväg hit så vi måste ju bjuda på något gott då.



Självklart har det ju tillsatts ost på pizzan också.. ;)



Ha en bra söndag!

Dance the night away?

Som det ser ut nu kommer jag och Iri åka på dansgala ikväll. Inte skulle ja ju direkt ha råd med det men inte finns det ju direkt så mycket annat att göra heller. Hemma satt ja igår, litteraturseminarieboken orkar ja inte läsa, och praktikmålet är färdigt planerat. Jag tycker nog att ja kan få unna mig att åka på dansgala ikväll. Ska se med T. ifall han vill komma med, men ja tvivlar på att han har råd eller tid att komma med. Och min favoritdansare Glenn arbetar denna helg, så jag tror jag håller mig till I. ikväll då :)

--

Ändrade planer. Det blir café JP istället, vilket nog blir frakligt billigare och så har man ju inte så långt hem. Det blir nog bra det här. Bara man får spendera kvällen med de bästaste av dom bästa så är det ju huvudsaken!



Min partypingla och jag när vi tog studenten 31.5.2008!

Vårkänslor

Kom just precis hem, har varit på på dejt med I. och kusin J. till café Gotogott. Sitter hemma nu men ska just precis åka ut igen, ska bl.a till pappa och så kanske ut med I.
Det har varit ännu en rolig dag på praktiken och det känns roligt men samtidigt tråkigt att denna vecka redan är över. Men som tur är ska ja ännu på månda på en extra praktikdag. På så sätt kan jag diskutera och observera ännu en dag till angående min pedagogiska planering och mål.

Efter dagens praktik kan jag nog konstatera att jag fått min dagliga motion genom att dra 5 barn i pulkor på gården, ingen lätt match men det gick nog. ;)

Ha en bra helg!


Tant Lizze

Orkar inte skriva något långt inlägg nu för jag tror ändå ingen orkar läsa om ja skriver 100 rader. Skall fatta mig kort istället. Kom hem för en timme sedan, har varit chaffis ikväll och kört syster till skolmusikkårsspelningen, så under tiden hon var spenderade jag lite tid med Iripiri. For på en kaffe och talade om lite allt möjligt.

Förutom mitt nykomna virkintresse hittade jag stickornålar (eller vad man nu kallar det) i skåpet ikväll också så nu har jag ett stickprojekt på gång också. Det blir nog att packa med allt när det bär av till Jakobstad nästa vecka. Kanske jag ska sticka något att ha på mig på "iskall Nordplussitzen", hmm. Det är nu iaf bra att jag börjat på med dessa handarbeten nu, eftersom jag högst troligen kommer att ha nytta av det inom yrket i framtiden.

Nu är det nog dags för mig att krypa under täcket..


Saknar älskling. <3


Good morning sunshine!

Ser ut att bli någolunda fint väder idag, men däremot tror jag det kommer bli väldigt plaskigt. Det är nog bäst att leta fram regnjackan nu ifall det börjar regna idag.
Laddar upp med en kaffekopp nu innan det där iväg till praktik dag 4, ny dag och nya möjligheter. Ska föreslå några idéer idag som jag hittade på nätet igår. Nu när det snart är påsk så är det väl tillåtet att komma med många påskpysselidéer!

Denna tillverkade jag igår kväll åt min kära telefon:



Ikväll påbörjas ett nytt projekt.


Ha en bra dag!

Halv 9 hos mig

Har suttit och virkat mest hela kvällen, har bland annat gjort en virkad boll åt Findus och ett bokmärke åt Denise. Undras vad jag gör här näst? Har även hunnit fundera över praktiken och vad jag vill utveckla barns förståelse för under mina praktikveckor, men det finns fortfarande mycket att ta tag i.
Det har annars varit en jättebra dag idag, och nu känns det som om jag kommit in i gänget riktigt. Det här ska nog bli så bra det så.

Helgen då? Ingen aning. Men jag och I. ska iaf hitta på nått, men vad återstår att se. T. har fotboll och möjligen någon bastukväll så han får ha sitt och jag mitt. Bara vi får sova tillsammans är jag nöjd. Jaja återkommer nog om mina helgplaner i ett senare skede.

Puss hej!


På gång!

Kom att tänka på förr ida att det är ganska så mycket på gång nu under våren, vilket är bra eftersom sommaren kommer fortare.

  • 16.3 Halarinvigning och iskall NordPlus-sitz
  • 26-27.3 Pampas Nationaldagsfirande
  • v. 13 Långa praktiken inleds och Påskfirande
  • 30.4 VAPPEN!

Och så blir det ju en massa annat skoj också mellan dessa datum, men de ovannämnda punkterna är väl vårens höjdpunkter. Vappen skulle iaf va rolig att fira i Vasa i år, måste väl se med de andra vad de tycker om den saken.



Nu ska ja läsa utdrag ur boken Relationskompetens i pedagogernas värld och hoppas på att jag kommer fram till något vettigt.


Still going strong

Jag är nog fortfarande i livet efter andra dagen på praktiken, och namnen på alla börjar klarna. Det är ju tur att man känner att det börjar gå bättre och bättre iaf och inte tvärtom. Men en sak som verkligen skulle underlätta är ju att bli av med denna förkylning som jag dragit på mig. Känns som man inte kan satsa 100 % på allt vad man vill när det huvudsakliga fokuset ligger på snorpappret. Nåjaa någon gång måste den ju avta och jag kan återgå till mitt normala jag och inte "Lise-Lotte med den röda näsan". ;)

Efter praktiken så for jag ut med I. Vi hade planerat in lite pulkning idag, men pågrund av att det blåste så mycket så tar vi det i helgen istället. Körde runt och pratade, skrattade och tog en kaffe på teboil. Det känns riktigt hur vårkänslorna kommer krypande nu när det är bart på vägen och man kan njuta av att köra bil. Längtar så fruktansvärt till våren och sommar. Varma och sena sommarkvällar finns det ju inget som slår!


Vill göra något kul i helgen! Det blir väl att diskutera med I. och se om hon har några förslag :D



1,5 € från Halpis, Ingen big deal ;)

Praktikdag 1

Det var riktigt roligt på den första dagen och ja kom in i gruppen rätt bra och både barn och personal var ju riktigt toppen. Roligt att få en sådär bra start på praktiken. Synd bara att jag är lite förtjyld så ja har kännt mig väldigt hängig idag. Jag får nog tacka finrexin och x antal kaffekoppar för att jag lyckats hålla mig pigg idag. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.

Nu återstår fortfarande lite finslipning på en uppgift och så blir det träning och soffan resten av kvällen.

Praktikdag 1

Det var riktigt roligt på den första dagen och ja kom in i gruppen rätt bra och både barn och personal var ju riktigt toppen. Roligt att få en sådär bra start på praktiken. Synd bara att jag är lite förtjyld så ja har kännt mig väldigt hängig idag. Jag får nog tacka finrexin och x antal kaffekoppar för att jag lyckats hålla mig pigg idag. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.

Nu återstår fortfarande lite finslipning på en uppgift och så blir det träning och soffan resten av kvällen.

Våren är påväg!?

Kollade just på väderleksrapporten här och enligt den så kommer v. 10 bli både solig och någolunda varm, så det är ju en perfekt start på praktiken. Sol ute, sol inne, sol i sinne heter det ju, och det hjälper nog upp humöret märkbart om solen visar sig än om det bara blåser och är deprimerande väder. Nervositeten inför praktiken har stabiliserat sig nu och jag försöker enbart tänka positivt. Ja ska nog minsann försöka satsa på en god natts sömn inatt så jag är pigg och aktiv imorgon.

Nu är det soffan som gäller några timmar..

Tjingeling!

Oj va mysigt att sitta inne inlindad i täcket och se ut på all snö som kommer ner igen. Förhoppningsvis försvinner den lika fort som den kommer. Det ska ju som sagt bli kring 0 grader imorgon, så om vi har tur kanske våren äntligen är på kommande.

Gårdagen ja, den blev ju lika rolig som jag hade föreställt mig. Mycket folk på JP, och det är ju alltid lika roligt att träffa personer man inte träffat på ett tag. Bra musik, gott dricka och bästa sällskapet, det kunde ju som sagt inte blivit bättre. Tyvärr blir det ju oftast så att kvällen slutar allt för fort när man har roligt, och ett tu tre så stänger baren. Men som sagt en jätterolig kväll, och jag tror till och med jag lyckades med att inte göra bort mig något denhär gången, happy mee!

Nu ska ja passa på och kramas med Tony innan han sticker iväg till Vasa. Och OM jag orkar och har lust så måste ja väl ta tag i en inlämningsuppgift senare. Och kanske jag borde fundera lite kring den kommande praktikveckan också?

L.Ö.R.D.A.G

Har just precis varit och tvättat ur hårfärgen ur håret nu, så nu blir det spännande att se hur resultatet ser ut. Fick hjälp av lillasyster, för mitt tålamod tog slut ganska så snabbt. Det är iaf skönt att få bort den blonda slingan i håret nu, har stört mig på den i flera månader så nu är den bortaa.

Kl. 3 är det middag hos mormor som gäller. Hon ringde igår och var ivrig över om hon skulle laga mat åt Tony och mig idag, så inte tackar man ju nej till det inte. Det är bra att få mormors mat i magen innan kvällens fest. Om jag har tillgång till dator senare ikväll kanske ja uppdaterar lite..

Ha de bra! :)


What's the point?

Har länge funderat lite kring vissa test de har på facebook. Självklart är det ju spännande och roligt att ta vissa test som t. ex "när kommer du att gifta dig" och så får man svaret 25. Tiden får ju avgöra då om det stämmer eller inte. Här om dagen på facebook såg jag en av det kvinnliga könet som hade tagit testet "when will you lose your virginity" och denna "kvinna" är gravid. Vad är det egentligen för vits med att ta ett sånt test när man är gravid? Har hon lite att göra eller vad är det frågan om. Hon har väl inte blivit gravid genom någon jungfrufödelse heller. Nåja det där är saker man stör sig på en fredagskväll när man är lite trött och grinig. 

Imorgon väntar en ny dag och förhoppningsvis lika fin som denna. Jag har skrivit det förr och skriver igen, f*n va skoj att åka ut imorgon. :)

Puss å Godnatt! 

Jag vill..

  • Jag vill skida slalom medan det ännu finns snö..
  • Jag vill ha nya kläder..
  • Jag vill flytta till Sverige..
  • Jag vill att det ska bli Pampas Nationaldag nuu..
  • Jag vill att det ska bli vår/sommar och åka på roadtrip..
  • Jag vill veta om ja får något sommarjobb..
  • Jag vill åka till Grekland eller något annat varmt ställe hösten 2010..
  • Jag vill bli färdig btgl och åka utomlands och arbeta i bamseklubben..

Ojojoj, listan kan göras lång. Jag har kommit fram till att jag just nu är i ett sådant stadie i mitt liv när jag har många idér och tankar om framtiden. Det finns så mycket som ja vill göra, och ingenting är omöjligt. När jag gått skolan färdigt ska jag nog börja ta tag i ett och annat. Det återstår bara att få T. med mig, men han måste ju gå skolan färdig först också. Vi har tyvärr lite olika viljor, hans liv är här i tomatstaden medan mina drömmar är så mycket mera än så. Det blir nog att ta en dag i taget nu och förhoppningsvis så får jag några av ovanstående punkterna avklarade någongång..


De e dags för fredagsmyys.


Nu faar ja.

Orkar inte sitta hemma mera nu, har städat, tvättat och arbetat med snön här hemma idag så nu tänker jag nog minsann göra något roligare. Det blir att åka en sväng via alko också, och handla lite gott tills morgondagen! Ska bli så kul att åka ut, tycker det börjar bli ett tag sen nu igen. Roligt att få prata av sig och umgås med de man tycker om. Vi vet inte riktigt var och hur vi kommer att spendera morgondagen men vi tar det som det kommer, brukar bli roligast så.

Oj, nästa vecka e de praktikdags. NERVÖS! Men jag tror nog nervositeten släpper så fort ja lär känna barnen och personalen. Det blir ju så bra som man lagar det sägs det. ;)

Nä nu far no ja, orkar inte sitta här mera. Hejdåå!




A perfect day!

Man kan ju inte önska för mer underbart väder än vad det är idag. Iofs är allt annat än det väder som vi haft tidigare i veckan underbart, men denna dag är ju bara för härlig. Har varit ute nu någon timme och bl. a skottat snö av både parkeringen och hustaket. Jag övervann min lilla höjdskräck och joinade T. på taket. Passade på samma gång på och solade lite, vilket är rätt så sällan man får tillfälle till i mars.

Det blev även en och annan amatörbild:



 

 


Nu blir det att hoppa i duschen och senare ikväll ska ja på kaffe med Iri :) Ska köpa lite hårfärg också och sen försöka få håret färgat alldeles själv, får se hur det ska gå då.

Ingen mer snö tack!

Tycker nog det får lov och börja räcka med snö nu, vi har nog så det räcker och blir över. Vi får nog hoppas på att det hinner smälta bort innan juni. Just nu ser det ut som om det inte finns något slut på denna snö. Kanske det är pågrund av att vi klagat så många år nu att vi inte fått någon snö, så nu kommer allt på en gång. Jaa, inte vet jag. Värst är det ju när man ska fram och tillbaka, hit och dit med bilen. Vill ha vår, sommar och solsken.

Idag har ja iaf vikarierat på dagis och de va rolit att se alla igen. Vikarierar endast två dagar, så det är bara imorgon kvar. Skulle gärna varit fler dagar, men jag får väl nöja mig med att introduktionsveckan på praktiken börjar nästa vecka. Det börjar nog kännas aningen nervöst men samtidigt ska det blir kul att få komma ut en längre tid på praktik och lära sig ett som annat.

Har försökt få en uppgift gjord nu i 2 timmar, men inga framsteg. Tror det får lov och vänta tills imorgon..


Mondayy

Det har minsann varit en fullspäckad dag. Skola från 08.30 - 12.00. Lämnade i skolan och lagade uppgifter. For och skrinnande och efter det till biblioteket. Hann hem en timme och så iväg på volleyboll. Fick ju även med mig T. ikväll och det var jätteskoj. Vi spelade i 3 timmar och det känns nog i armarna nu att man varit aktiv ikväll.
Efter volleyn har jag hunnit laga färdig en musikuppgift som ja ska lämna in imorgon, och så har ja förberett mig lite tills morgondagens finskalektion.
Imorgon åker vi hem till kära Närpes då igen, så nu återstår lite packande. Måste ju ha koll på att man har hem tillräckligt med saker nu tills praktiken nästa vecka.

Lite ofattbart att det är "sportlov" denna vecka. Själv kommer man nog inte få njuta av nått sånt. Vikariera onsda, torsda och arbeta hos T's pappa på fredag. Nåjaa man tjänar ju en och annan slant då istället. Men oj vad jag ser framemot helgen, ska bli så skoj att åka ut. Men vart vet vi ju inte än, men vi tar det som det kommer. Brukar oftast bli bäst när man inte planerat något in i minsta detalj. :)

Packning och sen sängen, Gonatt!

RSS 2.0