Helgen.

Skönt med helg nu igen, men jag har ju den där dumma tenten att läsa på, hur ska ja hinna genom allt som allt som ska läsas :s nå ja orkar inte tänka på det nu. Nu ska ja berätta lite om mina helgplaner, men dom är nu inte så omfattande men jag skall nu skriva några rader iaf.
Igår satt ja och läste på tenten nästan hela dagen, men där emellan tittade jag på våra bästa år och skjutsade Denise ti skolmusikkårens övning. Klockan 7 kom Sara till mig, och jag satt fortfarande i badrocken, men jag fixade till mig snabbt och så for vi upp ti "Niesby", eller till Teboil rättare sagt. Det var roligt att tala av sig lite. Sen for vi till busstation och hämtade våra militärpojkar. Allti lika nervöst då man ser bussen komma, det känns som första gången man ska träffas. härlit <3 Sen for Tony och jag till "sjömoora" och åt varsin burgare och efter det hem och goosa hela natten lång. ;)
Idag ska vi bara ta det lugnt, ja ska väl läsa lite nu mitt på dagen. Ikväll blir det väl att skjutsa Josefine och Marita till Vargholmen, när de ska på klassfest. Vi ska väl bara och handla lite och åka hälsa på pappa. Efter det skall vi ha filmkväll me ostbricka.

Jag blev så glad igår när Sara sa att hon skulle komma och hälsa på mig till Jakobstad inom en snar framtid, de ska bli skojj. Och snart är det ju dansgalan i Kristallen i Jakobstad också, får hoppas att militärpojkarna slipper hem den helgen.

Nu ska ja krypa ner i en stund i sängen igen med min sötis, men sen måste jag nog ta tag i tentläsningen, suck.

Ha en bra lördag allihop.

Torsda och sista skoldagen för denna vecka.

Har bara en timme kvar för idag nu, och så åker ja hem till Närpes. Ska bli skönt med helg, men tanken att ja måste läsa på pedagogisk psykologi som vi har tent i på månda gör mig lite illa till mods. Men nog skall det väl gå om jag läser lite när ja kommer hem ikväll. Imorgon kommer Tony hem <3. Men före jag far och hämtar honom till busstation skall ja umgås lite me Sara :) Vet nu inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen men det återstår att se.

Det närmar sig med storsteg nu tills Josse fyller 18. ;) då ska vi nog minsann ha rolit. Det är väl enda orsaken man ser framimot denna långa vinter, för jag kan tänka mig att det blir många kvällar ute på stan då hon har fyllt år.

Nåjaa, nu ska ja gå på timme, sedan ti c-market, hem och diska lite och packa i bilen och åka hemåt.

Street-jam, gör dina höfter mjukare.

Japp, de kan man minsann säga. Ikväll har jag, Pattran o. Christina varit på gymmet, och den här gången va de street-jam som stod på tur. Street-jam är som man hör på namnet streetdance och vi fick pröva på att dansa enligt den stilen. I början kändes det lite obegripligt men när man kom in i det så gick det riktigt bra, och roligt va de också. Så ja tror absolut att vi kommer att åka på det igen. Jag har nu inte gjort så mycket annat ikväll, bara suttit här, och läst lite på inkommande tent på månda.

Nåjaa, ja orkar inte skriva så mycket nu för ja tänkte gå och lägga mig nu och vänta tills Tony ringer.
Ser verkligen framimot helgen älskling. <3


Gonatt!

Hemska saker..

Det är väl det minsta man kan tillägga om vad som händer i vårt fosterland. Vad är det som händer? Vad är det som försigår i unga människors skallar? Någonstans har det i allfall slagit fel. Och det måste ju få ett slut, så här kan det ju inte fortsätta. Är det så att gärningsmannen fått "inspiration" från han som sköt i Jokela? Man önskar att man kunde få svar på dessa frågor, eller med andra ord, jag önskar att jag överhuvudtaget inte skulle behöva ställa dessa frågor. Det som är mest skrämmande är att Kauhajoki inte ligger så långt borta från min hemstad, Närpes. Det går inte att beskriva med ord när sånt här inträffar. Jag har nog alltid varit medveten om att världen vi lever i är väldigt osäker men jag trodde aldrig att jag en dag som denna skulle sitta här och va rädd att bo i Finland. Men jag är rädd att dethär bara är början. Det är väl bara att inse att det en gång så trygga Finland är historia.
Mina tankar är hos alla dem i Kauhajoki som var inblandade i dagens tragedi. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara om jag själv sku vara med om något liknande.

När skall alla hemska saker sluta existera?


Sähär på sidan om all tragedi så har jag det som vanlit här i Jeppis, mycket läxor men ändå så flyter det på. Roligt skulle det vara att ha sötnos med sig här alla dagar men "snart" får vi de ..
Nu ska ja tillreda lite makaroner och köttfärssås och sen skall jag vandra i väg till min klasskamrat Pattran.

Ensam i Jakobstad en söndagskväll.

Som det står i rubriken så är jag ensam i Jeppis ikväll, Jag skjutsade Tony till militärbussen halv 5 och sedan dess har jag bara tittat på film och surfat på nätet. Tony kom hem redan i onsdast denhär veckan och vi har spenderat mest av vår tid här i Jakobstad. Igår var vi ut och utforskade barlivet här i stan och det var nog bättre än vad jag förväntat mig, rolit att träffa nytt folk. Men mot slutet av kvällen tyckte jag att vart jag än vände mig så var det militärpojkar överallt. Men jag har börjat vänja mig lite nu, det är ju iallfall roligt för Tony att han lärt känna så där många i miilitären. Tony och jag dansade ivrigt i slutet av kvällen och jag tror nog nästan att vi ägde dansgolvet för en stund, men det var ju iofs inte så konstigt när man tänker på hur vi dansade, de va bugg och allt möjligt som vi drog till med, det bestod mest av snurrande hit och dit, men roligt va de. Kvällen avslutade vi med att gå till Subway efter varsin smörgås, steak and cheese blev det, och jag kan säga att jag har nog aldrig ätit en sådär god smörgås som jag åt igår. Den var så god så jag till och med gick efter en idag också. Vi sov till klockan 1 idag, kokade lite soppa och kollade på sex and the city-filmen och hade det mysigt. Det har varit en underbar helg, och det tack vare dig älskling. <3

Nu när jag ändå är på gång med skrivandet kan jag ju lägga till lite om sitzen som vi va på i onsdast. Halv 5 startade bussen från enheten (alltså skolan) och vi åkte raka vägen till Vasa city, sitzen skulle hållas på Fontana. På Fontana va de mycket folk, alla ihop om att bli något slag av lärare efter 3 år. Vi drack och åt och sjöng snapsvisor för hela slanten, alkoholen flödade och till sist var festen i full gång. Kvällen gick relativt snabbt och klockan 2 bar det iväg mot Jeppis igen, men före vi for hem var vi tvugna att hämta en stackars klasskamrat som hamnat i butkan p.g.a ett missförstånd. (tror vi iaf). Nåjaa när vi hämtat honom åkte vi hemmåt. Trots en väldigt ostadig cykeltur så lyckades jag ta mig till lägenheten, där min söte militärpojk väntade på mig.
Kvällen var jätterolig, träffade mycket folk och man kom dessutom klasskamraterna lite närmare. Jag har nu egentligen inget negativt att säga om den kvällen. Men dagen efter var det väl inte lika skojj. Mådde lite sii och såå när jag vaknade men endå tog jag mig upp och for till skolan. Men inte var man ju så riktigt aktiv om jag säger så. Gymmet blev det att skippa också, tror nog ingen av oss skulle ha klarat av ett Boogie Ladies-pass i torsdast. Men vi försöker igen nu kommande vecka. Jag vill komma in i denhär träningen på riktigt nu, inget mer fuskande, nu gäller det på riktigt...

Nu ska jag börja förbereda mig inför natten, men först skall jag titta på en film och så småningom borde Tony ringa och säga att de kommit fram till Dragsvik. Det är bara lite mer än 6 månader kvar nu till vi får va tillsammans hela tiden. Jag kan knappt vänta. <3

tj 193.


Trist väder på denna måndagseftermiddag.

Nu har jag och de andra vid BI inlett den tredje studieveckan, oj va de har gått fort. Men usch så mycket man har att göra. Läsa läsa och åter läsa. Har åtminnstone 6 böcker här hemma som jag måste läsa, suck. Nå de har ju gått bra hittills så ja ska nu inte tappa hoppet redan. Men så här blir det när man inte läst så mycket böcker förut, eller läst har ja ju nog, men man läser ju på ett helt annat sätt när man skall försöka komma ihåg innehållet till en tent.
Som jag antytt i rubriken så är det väldigt ruggigt väder i Jeppis idag, kallt och bedrövligt. Tog bilen hit i morse och den här gången fick ja med rätt många gräjjor hit. Mormor hade köpt en kaffekokare åt mig så nu får jag börja koka riktigt kaffe och sluta ansvända snabbkaffet, nu blir Pattran nöjd :D Och så passade jag på och to hit cykeln nu när jag ändå tog bilen, så nu behöver jag inte gå ti skolan längre. Helgen gick fort som vanligt, men med lite tur så kommer Tony hit till Jeppis på onsda, de ska bli kul. <3 Vi har bara tagit de lugnt över helgen, tittat på film, pratat och sovit läänge. skönt. Imorgon skall vi på utfärd från skolan, svedja kallar dom det, så ja kan skriva några rader om de imorgon. Ikväll blir det shopping på city-market, får se nu då om jag hittar nån jacka. Onsda sitz, får se då va vi ska hitta på, ska iaf bli kul att åka ut me klasskamraterna.

Nu ska ja göra mig i ordning och sen ut på stan..


Mycket att göra.

Ojoj, tycker det är något på gång hels tiden. När jag flyttade hit trodde jag att jag bara skulle sitta i min lägenhet fö mig själv och titta ut genom fönstret i brist på något att göra. Men då hade jag nog fel, det är hela tiden något att göra : handla, läsa, städa osv. Har tänkt nu flera kvällar att ja ska lägga mig en stund och vila men tror ni att det funnits tid för det, nej. Nåjaa det är ju snart helg, och helgen är väl till för att vila.
Har läst rätt mycket i en av böckerna så det känns rätt bra så ja tror ja tar en paus över helgen nu från allt läsande och bara spenderar all min tid med Tony <3

Ikväll ska jag, P och C ut på en öl, det skall sitta bra de.

 Nu ska ja laga lite mat och göra mig i ordning så nu avslutar jag mitt skrivande. Skriver mer en annan dag.


Måndag och ny skolvecka.

Andra skolveckan har jag nu inlett vi Enheten för barnpedagogik i Jeppis. Vi slutade halv 3 idag och efter det for vi ut på en liten shoppingrunda ti Prisma, Citymarket o. K-kauppa, handlade lite smått och gott som behövs. Har just precis lagat tomatsoppa så nu är jag mätt och belåten. Funderar på att läsa lite problembaserat lärande nu snart så jag får en inblick i vad det riktigt handlar om. Jag har en bok som jag skulle måsta läsa men det tar ja senare ikväll. Jag tror de blir en lugn kväll ikväll, om inte någon annan har någon annat förslag vill säga, men annars så har jag inga planer.

Har inte så mycket att tillägga idag men kanske jag har mer fantasi någon annan dag.



Vill att det ska bli helg igen så ja får va me älsklingen. Saknar dig varenda sekund.  <3


tröttis.

Usch va ja är trött. all information och fakta som matas in i mitt huvud, det är nog orsaken till min trötthet. Torsdag idag och ja tycker det flyter på bra nu hittills, det är ju fredag imorgon så den här veckan har gått väldigt snabbt. Men roligt har de varit. :) Imorgon kommer Tony hem, och på lörda blir det eventuellt fagerö. Ser framimot att åka hem och treffa alla i familjen och alla kompisar :) känns som om man varit borta från dem i en evighet fast man bara varit borta i en vecka. Idag var vi (Christina, Patricia o. jag) till fitness club och kollade lite vad dom har för program och funderade lite över när vi skall börja på med vårt gymmnade, såå nästa vecka börjar vi väl på.. med antingen flexi pilates eller boogie ladies ;)
Roligt att äntligen få börja på med träning, kanske man orkar med skolan bättre då, så man inte behöver va så här trött.

Nu ska ja bädda ner mig i sängen och titta på våra bästa år som jag laddade ner igår, mysigt värre. Vet inte riktigt va ja ska göra ikväll, men de skulle va skönt med en lugn hemmakväll framför datorn. :)

Tony <3

Andra skoldagen.

Idag har det gått relativt bra tycker jag, en ganska händelserik dag. Vi fick påbörja två kurser idag; pedagogik som vetenskap och PBL (problembaseratlärande). I slutet på dagen så gick vi på s.k "stadsvandring" i Jeppis och vi fick se var t.ex tandläkaren, biblioteket och busstation fanns :) så nu vet man de då. Fick bekanta oss lite med vår basgrupp så nu känner jag nog några av dem också. Men mest umgås jag med Christina och Patricia, två trevliga typer. :D tror nog att det kommer att bli helt bra det här. Vi skall väl kanske ut på stan imorgon och så kanske bio någon kväll när vi har tråkit, vilket vi har nästan hela tiden. Men man gör det bästa av situationen :) de är ju onsda redan imorgon så de är bara 3 dagar kvar tills helgen. Då blir det myspys för flera och om vi orkar far vi ti fagerö på lördag, det är ju som sakt säsongavslutning. Får se hur de blir.

Nu ska ja lägga mig i sängen och läsa vidare på boken "i dina kläder", och så småningom gå och sova så jag orkar med en till skoldag imorgon.

Första dagen i skolan avklarad.

Nu sitter jag i Jakobstad i min lilla etta alldeles för mig själv. Tur är det ju att jag har datorn + internet. Sitter nu just och kollar på dagens våra bästa år-avsnitt på nätet. För dem som inte vet vad våra bästa år är så är det en serie som går enda tillbaks till 1965. Jag själv började titta på serien när jag gick på ettan i lågstadiet, och jag har inte kunnat slita mig från serien ännu. Det är ju inte världens bästa serie, men när man har kollat på den i så här många år så är det helt enkelt ett måste att se på det. Nåjaa nog pratat om våra bästa år, jag skall berätta lite om min första skoldag här i Jakobstad. Skoldagen började kl. 10.30 men jag gick lite före eftersom jag skulle skriva in mig i skolan. Sen satt vi i auditoriet och fick viktig information om utbildningen. Allting lät nog riktigt intressant. Dagen avslutade vi något före 3, vilket var bra för av någon underlig orsak så slutade datorladdaren fungera igårkväll och jag blev tvungen att bege mig ut på jakt efter en ny efter skolan idag. Jag hittade en så nu är problemet löst. Nu är allting på plats i lägenheten och det ser fint ut må jag säga. Enda som jag är lite besviken över är att jag inte får fram några kanaler på tv:n, men nog borde jag klara mig utan den. Jag skulle nog inte ha klarat flyttningen om jag inte hade mamma, hon är nog en riktig ängel som hjälpt mig igår och idag med all städning och inredning, tack mamma <3 Det är nog riktigt hemtrevligt här nu. Men ensamheten har jag nu inte kommit överens med ännu, men nog skall jag väl vänja mig. Jag känner  nu 2 av klasskamraterna rätt så bra nu så vi skall väl försöka börja på med några aktiviteter nu om kvällarna så man får tiden att gå. Gymmet skulle inte alls vara fel, inte med tanke på hur mycket man har ätit i sommar. ojoj. Nog skall det här bli bra nog, bara man kommer in i det hela så skall det nog gå vägen. Det blir väl att ta bussen hem på fredag, men jag tar nog bilen hit nästa gång.

Nu skall jag ladda ner en bra film som jag skall titta på ikväll innan jag lägger mig, och imorgon väntar ännu en skoldag. Får se vad för roligt vi skall hitta på då.
 


RSS 2.0