Redo för fest

Nu är jag så gott som klar för kvällens nyårsfirande. Det känns inte direkt som nyår idag men kanske det känns annorlunda när vi kommer till festen.


Efter en timmes fixande av håret så blev resultatet såhär:

 


Och klädseln såhär:




Puss & Kram!

Gott Nytt År!

Nu är dagen kommen och ikväll ska det firas året som gått men samtidigt välkomna året 2010. När jag ser tillbaka på året som gått så har det inte inneburit så många förändringar i jämförelse med året 2008. Men jag säger det igen som jag sagt nu alla nyår, jag hoppas att det kommande året bär med sig många roliga stunder och något positivt som alla i vår familj/släkt kan glädjas åt. Samtidigt så måste man vara beredd på att ett nytt år kan innebära många sorgliga stunder också, men man kan inget annat än ta en dag i taget och försöka njuta av tillvaron som den är. Och det viktigaste av allt är att inte ta något förgivet..

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!



Bilden är googlad.


Förkyld

Sunkit värre att jag såhär passligt till nyår måste dra på mig en förkylning. Men det är inte så konstigt med tanke på att alla var sjuka när vi var till R & J i Kokkola och igår trängdes man med massa med snoriga människor i Vasa, så nu sitter ja här med snorpappret vid min sida.
Som tur är så ska vi ju fira det nya året tillsammans med mamma hos familjen Kaas så jag tror inte de har något emot min lysande röda näsa. Ser iaf framemot morgondagen, tror det kommer bli ett riktigt trevligt nyår.

Nu ska Tony och jag tillreda maten tills mamma kommer hem. Det blir kyckling idag.

2 veckor kvar av ledigheten.

När jag satt och kollade på High School Musical 2 för en stund sen så slog det mig att det endast är 2 veckor kvar tills allvaret börjar igen. Men iofs är det ju rätt så mycket man har att se fram imot nu under vårterminen: Fastlaskiainen, Pampas och 6 veckors praktik. Jag tror nog vi kommer överleva detta år också! ;)

Just nu har jag lust att ta mig en promenad men jag hatar att gå själv, och alla andra verkar vara upptagna med något annat just nu. Jag var ut och tog några kort tidigare ikväll och passade på och fotade våra fina julbelysning.

 

Crazy-shopping!

Man märker nog att alla är som galna höns när mellandagsrean är aktuell. Som tur är for vi redan kl. 9 i morse så att vi skulle slippa trängas bland allt folk. Jag hittade nog ett som annat; från GT så köpte jag en vinröd kofta, en "festtopp" och svarta jeansleggins. Från HM köpte jag ensast underkläder, eftersom utbudet på kläder och övrigt inte var det allra bästa. Men presentkorten är ju i kraft ett år, så det finns inga brådska för att handla upp dem under mellandagarna.

 


28 december.

Julen är nu över och nu väntar nytt år att se fram imot. Det är ännu lite oklart hur vi ska fira, men det kanske blir att spendera kvällen hos familjen Kaas. Vi får se.
Imorgon ska jag, D. och P. ge oss iväg på mellandagsrea, hoppas det ännu finns kläder kvar åt oss. Men jag är nog inställd på att jag inte kommer att hitta så mycket, men när jag riktigt tänker efter så behöver jag inte så mycket heller. Jag tror ja satsa på att köpa småsaker som smycken, väskor och annat behövligt. Om jag hittar något dokumenterar jag säkert med bilder här imorgon.


Nu ska ja läsa blogger och så småningom sussa..

<3

2 ½ år me älskling idag. Älskar dej! :) <3

Julannandag.

Det sägs att en bild säger mer en tusen ord, så idag bjuder jag endast på en bild som får tala för mitt tillstånd idag.






God fortsättning på julen! :)

Juldagen

Som jag skrev igår så är jag mer än nöjd över de julklappar ja fått i år. Men jag har på samma gång varit väldigt flitig med att köpa mycket åt andra också.

Lite av det som jag fick igår:

Telefon
Printer
Blender
Presentkort ti Gina Tricot
Lampa
m.m

Så småningom så ska vi börja ge oss av till Vasa, där vi fortsätter vårt julfirande. Bastukväll med spetsad glögg! Men efter det så bär det troligen iväg till Olivers Inn.


Ha d bra!

  


God Jul Alla!

Jag kommer troligen inte att ha tid att uppdatera mer idag nu eftersom all mat ska bli färdig, det ska dukas och "sista-minuten-städas" innan gästerna kommer kl. 3. Men ni ska ha en riktigt God Jul allesammans.


Det närmar sig..

Det är full rulle här i huset nu minsann. Julskinkan är klar och det doftar så gott av den. Vi har självklart hunnit provsmaka av den, och den var himmelsk god. Jag tror inte det finns någon som lagar julskinkan så god som mamma. Om det är något hon han så är det att laga julskinkan riktigt perfekt.
Tidigare idag så var vi till farmor & farfar och gav dem våra julklappar samt tog emot våra. Vi åt även julgröt och satt och diskuterade allt mellan himmel och jord. Något som jag verkligen uppskattar med farmor & farfar är deras glada humör och humoristiska sinne.

Imorgon blir det att stiga upp tidigt och ställa i ordning tills gästerna kommer. Och vi ska hoppas det blir en riktigt rolig julafton! :)



Laxpaté och julskinkan


Dan före dopparedan..

Imorgon är det äntligen julafton, jag känner mig nästan som ett litet barn igen. Ser framemot morgondagen och allt vad den för med sig. Och juldagen ser jag ju också framemot, då blir det att fira jul i T's lägenhet med några kära vänner. Det blir nog säkert bra!
Nu ska vi ta tag i de sista förberedelserna inför morgondagen..


God Jul & Gott Nytt År! :)



Snart är allt i sin ordning.

Nu är julgranen inne och den sista timmen har vi spenderat att klä den, så nu står den så fin mitt i vårat hus. Nu fattas det bara att lägga alla julklappar under den. Det börjar nog blir färdigt allt nu, endast julskinkan fattas men den lagar vi imorgon.



Julklappssäcken börjar bli full..




Den fina julgranen


i'm dreaming of a white christmas



Det ser lovande när det gäller att få ha snö på julafton i år. Just nu är lillasyster ute på gården och skottar lite så vi har någonstans att parkera bilarna och så att vi överhuvudtaget kan gå någonstans. Det är ju snö precis överallt. Men jag är bara glad att det kommer mycket snö, för det hör ju till när det är jul.
Det börjar bli städat i alla rum här i huset nu, endast lite småplockas här och där så är nog allt i ordning.

Jag har ju föresten varit och klippt mig idag till Sara. Det blev jättefint och nu är det ungefär så kort som jag vill det ska vara. Jag trodde inte att det var så här skönt att vara korthårig för en gångs skull. Det är så mycket arbete med långt hår. Så det är skönt med lite ombyte.

 

Endast 3 dagar kvar till julafton.

Vaknade just precis och ska så småningom bege mig mit Näsby och åka efter T. Vi ska nämligen åka till Vasa idag. Han ska handla sina julklappar och medan han handlar har jag lovat att städa hos honom. Han har nog inte städat så många gånger sedan han flyttade in så det lär nog behövas en städomgång.


Fjärde advent

   

Efter en jätterolig kväll igår så känner jag mig inte så riktigt i skick idag men jag antar det hör till efter en lyckad kväll. "Utflyttningsfesten" var riktigt trevlig igår, och roligt var det att tala med folk som man inte träffat på länge. Det blev JP efteråt och där var ovanligt mycket folk, men man fick ju träffa en och annan trevlig prick så det var skoj. Det blev även ett kortvarigt efterfest hos "utflyttaren" men hungern tog över så vi tog taxi till teboil och där satt vi klockan 4 på natten och avnjöt varsin dubbelostburgare, livet är nog härligt ibland.

Just nu är vi 4 hungriga krapolamonster i detta hus som väntar på pajjen som jag lagat. Det fick bli en korvpaj idag. (bilder kommer senare). Såna här dagar när man är för laat för att åka och handla tar man vad man har och är nöjd med det.



Fjärde Advent idag då, det betyder att det är endast 4 dagar kvar till julafton. Jeii!

Året 2009

Innan jag somnade igår så låg ja och tänkte på det gågna året och alla händelser som inträffar. Så jag tänkte ja skulle göra en liten lista på året som gott:

  • i början på året 2009 så fick jag uppleva mitt allra första fastlaskiainen samt Pampas, vilket jag kommer minnas länge. Och om jag någon gång glömmer så är det bara att ta fram halaren och granska den. '

 

  • I april kom T. ut från att ha varit i militären i 9 månader.

 

  • När sommaren 2009 började inledde några av oss sommaren med att åka och se favoritrockbandet Mötley Crüe i Tammerfors. En dag jag kommer att minnas läänge.

 

  • Första gången under mina tomatkarnevalsfiranden så fick vi uppleva minusgrader i början på juli 2009, vilket slutade med att vi gick runt med vantar på.

 

  • I slutet på juli 2009 åkte några av oss till Åland för att semestra. En semester som var både rolig och mindre rolig. Jag antar att inget slår Ålandsresan sommaren 2008.

 

  • När jag ser tillbaka på sommaren så har jag också haft de bästa 6 arbetsveckorna på världens bästa daghem under sommaren. Jag insåg att jag valt rätt yrke och kom underfund med vilken åldersgrupp jag helst vill arbeta med i framtiden.

 

  • På hösten inledde jag mitt andra år som barnträdgårdslärare och fick på samma gång verkligen känna på hur det är att studera på universitetsnivå. Trots all skolstress och alla uppgifter så har vår lilla klass blivit mera sammansvetsad under denna höst och det är ju verkligen något positivt.

 

  • Jag har fått pröva på hur det är att va toastis på en sitz, vilket var nervöst men på samma gång väldigt roligt.

 

  • Under december månad har kusin J. fått studentexamen och lillasyster har varit med i luciaföljet som tärna och det är två minnesvärda dagar.

 

  •  Julaftonen firade vi hos oss och släkten var samlad. Pappa kom också hem några timmar, vilket var väldigt uppskattat <3



En punkt lämnar ja tom eftersom året inte är helt och hållet slut ännu, så det är bara att vänta och se om denna jul blir något att minnas.


Gonatt

Denna kväll har jag mestadels spenderat med I. Vi var på kaffe till tebben och efteråt satt vi i B's lägenhet och planerade lite smått inför vår sista-minuten-resa hösten 2010, vilket kommer blir hur roligt som helst.
Imorgon väntar en dag med mycket som ska göras. Fick inte min finska insändare klar idag så ja fortsätter imorgon. Dessutom ska ja spela gitarr, har några nya låtar ja ska pröva mig på. Och så klart, så finns det fortfarande delar av huset som ska städas. Höjdpunkten på morgondagen blir iaf att T. kommer hem och då har även han jullov.


Natinatt!


Who are you? :)

Jag har på sista tiden börjat undra vem ni alla som läser min blogg egentligen är? Vissa vet ja nog men det är fortfarande många som ja inte vet. I förrgår hade jag nästan 40 läsare, vilket är väldigt roligt men det skulle vara ännu roligare om flera gav kommentarer så ja får en liten aning om vem som läser min blogg.



Bilden är googlad

Gårdagen

Vi var ju som sakt till Vasa igår och letade efter de sista julklapparna och ja har int många kvar nu. Åt T. har ja allt handlat, han får nog vara nöjd nu. Åt D. och kusin J. har ja också allt. Åt mormor så hittade ja igår, och ja tror nog hon blir glad över sin julklapp. Så nu är det bara det sista åt mamma kvar så är ja klar för i år angående julklapparna. Det är bara att vänta tills julafton då och se vad man själv får för julklappar.

Idag måste ja ta tag i en finskauppgift som ska va in imorgon..

Städdag nr. 3

Mormor och Rocky är här nu och hjälper till med städningen. Jag är fortfarande halft vaken och funderar över var ja ska börja med städningen. Egentligen skulle ja måsta göra mig i ordning inför julshoppingen i Vasa idag. Det går ju att städa på torsda och fredag också.



Mr. Rocky hjälper till med städningen. ;)


Kvällen lider mot sitt slut..

Imorgon fortsätter städningen och så bär det iväg till Vasa för att handla de sista julklapparna. Jag har bara några kvar nu så jag hoppas på att hitta till alla imorgon. Vi ska dessutom till T. på kaffe, så D. och mamma får se hur han bor.

Nu ska ja dricka kaffet och äta julstjärna + pepparkakor. Sen blir det nog sängen så småningom..


Tänk om..



Tänk om jag för omväxlingens skull skulle ha turen på min sida.
Tänk om jag helt plötsligt skulle kunna köpa mig en alldeles egen bil.
Tänk om jag inte skulle behöva ha studielån.
Tänk om jag skulle få sitta på ett flyg till varmare länder.
Tänk om jag helt enkelt skulle gå och vinna 10 000 € på lotten som jag
köpte idag. 9 rutor oskrapade och en ruta kvar på möjligheten till 10 000 €.

Det skulle nog minsann inte sitta illa med så mycket pengar. Då skulle ja
kunna hjälpa till lite här och var och dessutom kunna ägna mig saker som
jag annars inte har råd med. Tänk hur härligt det är att för en liten stund
kunna tänka sig in i en situation där man är 10 000 € rikare.
Allt går i fantasins värld. Det är bara att hålla tummarna nu och skrapa
vidare dag för dag, och vem vet kanske det blir just jag som vinner denna gång.


Det går som en dans..

..med gitarrspelningen. Det börjar gå riktigt bra nu, och det är ju bra med tanke på att vi har "slutaudition" efter jul. Har letar lite på nätet efter bra låter nu och en som jag kan sådär halft är Chasing cars. Håller som bäst på och försöker lära mig några julsånger också.

Om ni har förslag på bra låtar så säg till! :)

Homemakeover

I samband med städandet så har både mamma och jag konstaterat att det nog behöver läggas nya tapeter i flera rum här i huset. Jag har nog en del förslag, men mamma och jag har ju inte riktigt samma smak i vissa fall. Men iaf i tv-rummet tycker jag en fonvägg med något brunt eller guldfärgat skulle passa bra. Vi får väl se, det blir troligen först sommaren 2010 som det projektet sätter fart.

Hittade ett alternativ på nätet, men det lär nog dyka upp
många fler innan sommaren.



Bilden är googlad

Praktikuppgifterna är färdiga!

Äntligen är väl det enda ord som passar in just nu. Äntligen är de färdiga och ja kan nu börja njuta av lovet på riktigt. Visserligen har vi några uppgifter i finska också, men det tar ja inte så hårt. De går att göra på någon timme om man tar sig tid.
Nu är det bara att fortsätta med julstädningen om vi menar bli klara tills julafton.



Myspys

Nu är mysfaktorn på topp i mitt lilla rum, så nu ryms det ju faktiskt folk att sitta i mitt rum. För många saker och kläder resulterar oftast i att golvet är upptaget, men nu har jag det relativt i skick. Tummen upp!

 
Nya julljuset som ja köpte idag. Nu fattas bara en julstjärna.

Julklappshandel

Vaknade rätt så tidigt i morse och började ta tag i julstädningen men det lämnade lite på hälft när mamma och jag åkte upp till Näsby för att föra in hennes bil på service + besiktning. Medan vi väntade på att bilen skulle bli klar så gick vi iväg till H-H och kollade runt lite efter tänkbara julklappar och jag hittade nog en som annan. Vi blev klara rätt så fort så medan det ännu fanns tid kvar innan vi skulle hämta bilen så åkte vi till kusin J. där moster och S-G var, där åt vi pizza och drack kaffe.
Hemma nu efter en hel dag på "stan", har slagit in julklapparna och tagit tag i städningen nu igen. Väntar på att golvet ska torka nu så ja kan hänga upp julstjärnan och plocka fram lite julprydnader. Det kommer nog att blir så fint såå :)

 





A day to remember

De va jättefint i kyrkan ikväll och denna dag blir nog en dag man minns länge. Jag passade på och filmade och tog många kort även D. kan se sig själv och de andra och hur det gick. Jag gissar att de var så nervösa i kyrkan så de knappt hann tänka så mycket. Jag skulle iaf varit supernervös om jag stått där inför allihop.


 

Här är alla samlade hos                 På bäddavdelningen 13.11
 mormor 11.12


LUCIA

Idag är det lucia som gäller och vi kom för en stund sen hem från att ha varit och sett på lucia och tärnorna på bädden. De sjöng så fint, och det var så roligt att se när de äldre sken upp när lucia + tärnorna tog i hand med dem och önskade dem god jul.
Ikväll bär det till kyrkan för att se på dem ännu en gång, men det här är ju första och sista gången som jag får se min lillasyster medverka i luciatåget så det är nog att passa på nu.


Har just ätit wienersnitzel, klyftpotatis och grekisk sallad, smaskens.
Å på tal om klyftpotatis, så ska ni köpa rainbows med ost- och löksmak,
de är hur goda som helst.


Skratt förlänger livet

Det har nog minsann varit en kväll full med skratt, och god mat åt vi på Crazy Cat. Lövbiff men pommes frites och bearnaisesås, mums. Efter den goda maten for vi en sväng till Teboil där vi träffade G. Resten av kvällen har vi bara kört runt och så var vi till S's lägenhet ett varv och satt där och pratade om allt mellan himmel och jord kan man väl säga. Det blev en lyckad kväll trots att vi inte åkte ut på någon barn denna gång, men det hinner vi nog med senare på jullovet :)

 

På bilden till höger ser ni I's tappra försök att få loss 50 centen
som fastnade i apparaten när vi skulle spela.



*Saturday*

Håller som bäst på och gör mig klar inför kvällen, men tog en liten paus nu för att skriva ett inlägg. Det bär troligen av till Crazy Cat för att äta ikväll och efteråt vet vi inte riktigt hur det blir, vi får se. Skall iaf blir roligt att åka ut på nånting ikväll, det är så tråkigt att sitta hemma. Tack och lov så är både T. och jag rätt så sociala av oss, så vi får inte tråkigt i första taget .



Nu är julgardinerna uppe i mitt lilla rum här hemma, så nu är det lite mer julkänslor här.


Då var det över..

Idol 2009 är nu över för i år och tyvärr blev det inte den som jag hejjade på. Calle har varit min favorit de senaste veckorna, och inte att glömma Rabih som var min egna lilla favorit från första början. Nåjaa nu är det beskymret över, Erik är nog en värdig vinnare men tyvärr tycker jag att det redan finns så många som låter som honom.

Tror bestämt ja ska börja dra mig mot sängen nu och invänta morgondagen. Ska ut på lite julklappshandel och så mot kvällen ska T. och jag ut och äta med I. och S. Vad det blir efter det får tiden utvisa. Vi tar det som det kommer helt enkelt.




Jag är visst inte ensam om att vara trött..

11 december

Idag så har Närpes lucian och tärnorna farit runt till olika ställen och hälsat på och ett av dem blev hos mormor, så vi var självklart där på plats. Alla var så fina och sjöng så fint, det var riktigt gemytligt att sitta och lyssna på dem. På söndag är de i kyrkan, så då åker vi dit och lyssnar.



Fina systern som tärna


Ikväll blir det bl.a att bänka sig framför Idol-finalen, och så ska vi och se efter lite julklappar också.


Sova bör man..

Kan nog inte komma på senast ja varit så trött som ja var idag när ja kom från Jeppis hit till Gerby. Sovde 4 timmar i sträck från halv 3 till halv 7. Får se nu om ja alls får sova något inatt, men ja kan ju trösta mig med att ja får sova länge imorgon.
Helgens planer är fortfarande lite oplanerade ännu, men vi får se vad det blir. Det brukar nog oftast sluta bra på något sätt.

Nu ska ja se ett avsnitt av Glee och sen försöka sova.. Gonatt!


Dålig uppdatering

Ursäkta för min dåliga uppdatering, men jag har haft väldigt mycket att göra nu på några dagar så bloggen har fått lida lite. Men som sakt så får vi jullov efter idag så då har ja en hel månad att ägna mig åt bloggen.. och en massa annat också för den delen. Otroligt nog så har vi inte så många uppgifter under jullovet, så med god tur kommer man tillbaka riktigt utvilad och med nya krafter när vårterminen inleds.
De närmsta veckorna kommer att ägnas åt julklappshandel och ställa i ordning hemma inför julen.


Ha en god jul allihop!

Nedräkning till jullovet: 4 dagar..

Det närmar sig jullov nu och jag ser såå framemot att få varva ner och vila upp mig ordentligt tills vårterminen. Om det var möjligt skulle ja gärna arbeta någonstans och få lite extra pengar, men det är inte så lätt att få arbete tyvärr. Men ja tror nog att jag hellre njuter av ledigheten denna gång, det finns nog mycket att ta itu med på hemmafronten också.

Är just nu i Gerby och ska väl så småningom sova, så vi orkar med julklappsshopping imorgon. Jag uppdaterar troligen mera imorgon när jag är lite piggare..


Självständighetsdag och pepparkaksbakning

Här har vi varit i full gång med pepparkaksbakning hela morgonen och nu sitter vi och njuter av de nybakade pepparkakorna. Det är 3 år sedan vi bakat dem nu så det börjar nog bli på tiden att föra in traditionen igen.

 




Skönt att  känna att julkänslorna faktiskt är här nu. Och ännu roligare känns
det när T. och jag ska på julklappsshopping till Vasa imorgon, och jag har som mål att försöka hitta åt alla.

En dag fylld med firande.

Efter ungefär om 45 minuter åker vi iväg på kusin J's studendimission till gymnasiet. Så nu är jag klar och väntar på att kameran ska bli färdigladdad. Efter dimissionen så åker vi iväg och ställer i ordning inför kvällens studenfest och kvällen lär nog blir lång. Men det är en väldigt speciell dag, och jag är så glad för min kusins skull. <3


Andra December!



I lucka nr. 2 finns pepparkakor


Nedräkningen är i full gång. Nu är det 22 dagar kvar tills julafton och jag börjar sakta men säkert känna julkänslorna komma fram. Ser verkligen framemot julen i år, det är så mysigt att få fira den med alla nära och kära.

Den händelse som är mest aktuell nu är kusin J's stundentfest som är på fredag. Och idag efter skolan så åkte jag och C. ut på stan för att leta reda på någon klänning åt mig. Det tog visserligen ganska länge innan jag hittade den rätta, men jag är nog nöjd med mitt val. Så klart är den ju svart, så ännu en till svart klänning i min samling, men den är iaf lite i finare laget så den passar nog till studentfest.



En figursydd klänning från Lindex för 28 €.

Musikportfolio

Jag har nästan tillbringat hela kvällen med att göra klart min portfolio i musik som ska vara inlämnad nästa vecka. Det är nog bättre att va ute i tid ibland och inte alltid spara uppgifter tills dagen före, vilket jag är expert på.



Har även varit över till C. ett varv för att planera en musikstund och det gick nog rätt så hyfsat. Något som jag verkligen uppskattar med denhär utbildningen är att fast man går andra året på ett universitet och är 20 år så får man ändå föreställa sig att man är under 6 år nästan alla dagar, lyxigt värre!

FöRsTa DeCeMbEr

Känns inte direkt som om det vore första december idag när man kollar ut genom fönstret och ser den gråa omgivningen. Men vi ska hålla tummarna för att snön kommer lagom till julafton, och helst ännu tidigare.
Fick en kalender på posten från mamma igår, så i morse öppnade jag första luckan. Tyvärr lämnade jag min chokladkalender hemma men jag får ju öppna 3 luckor på en gång då istället.

 

I första luckan finns ett ljus

RSS 2.0