Tålamod är en fiskares bästa vän..

Förra veckan var T. och jag och fiskade till ett ställe som jag inte tänker nämna högt, eftersom det är ett ställe där man minst kan ana att det nappar. Första gången vi var till det hemliga fiskarstället så fick T. en stor abborre. Andra gången vi åkte dit fick han ännu en till abborre och efter en stund fick jag en pytteliten en.
Det är just på såna här sysslolösa kvällar som man får lust att åka och fiska, men ikväll har T. fotbollsmatch så det får bli en annan kväll. Åker ut till skären imorgon och solar och grillar gott med mamma och Denise. Förhoppningsvis så är det lika fint väder som idag så jag vågar mig ut på ett dopp i det blå.


Sunshine

Har precis kommit hem från dagiset nu, och nu sitter jag och funderar på vad man skulle kunna göra på en sån här varm och fin dag. Hittade just min gitarr liggandes ensam i ett hörn, så om jag har lite tålamod över så kanske jag tar med den ut och spelar någon trudelutt. Det är väl nog bäst att man börjar repetera lite nu innan skolan börjar!
Är ledig resten av denna vecka så förhoppningsvis håller det fina vädret i sig och man kan hitta på något roligt att sysselsätta sig med. Josses släkting Angelica är hemma från Sverige denna vecka så de kommer jag troligen tillbringa mycket tid med detta veckoslut.

Fick en sån otrolig längtan tillbaka till Playa del Inglés när jag tittade igenom lite bilder från resan. Om man ändå hade ett riktigt arbete med ordentligt betalt så man skulle ha råd att resa utomlands lite oftare. Nåjaa den tiden kommer väl, men det känns så långt tills dess..

Nu går ja ut och solar och hoppas att jag hittar på något roligt tills kvällen!



Playa del Inglés - 08

ÅLAND 2009

Nu har jag äntligen lite tid över att uppdatera och skriva om vår Ålandsresa för i år. Vi anlände hem igår sent på kvällen efter en lång dag av körande hit och dit. Jag tänkte jag skulle sammanställa resan lite kort hur vi haft det..

Onsdag 22.7

Vi kom till Mariehamn ungefär 15-tiden, letade upp gästhemmet som vi skulle bo på och checkade in. Tyvärr fick vi inte så gästvänligt bemötande av hyresvärden på hotellet, men det visade nog sig senare att han bara ville väl. Före vi gick ut på stan så vilade vi lite och letade upp något bra matställe. Vi utforskade några av barerna på kvällen men avrundade redan kl. 2.

Torsdag 23.7

Torsdagen gick lite i samma bana som onsdagen. Vi letade upp sportsbaren vid hotell Adlon för att njuta av de omtalade pizzorna. När J och jag skulle åka iväg för att handla lite träffade vi på Johan Palm och basisterna i Hammerfall. På kvällen började vi grunda i ett tidigt skede på hotellrummet och så bar det iväg på några barrundor.

Fredag 24.7

På fredagen regnade det i princip hela dagen så vi fick inte direkt något vettigt gjort. Det gick väl mest ut på att äta och dricka gott. Denna dag fick även träffa Markoolio och Remu från Hurriganes vid hotell Adlon.

Lördag 25.7

Eftersom ingen av oss hade riktigt mycket pengar kvar bestämde vi oss för att ta det lugnt på lördagen. På dagen fick vi ta varsin cykel från gästhemmet och så cyklade vi iväg till Gröna Uddens camping för att spela minigolf. Inte nog med det så hittade vi ett till minigolfställe in i stan som vi också prövade på lite senare. Kvällen gick ut på att äta och vila upp sig till hemfärd på söndagen.

Söndag 26.7

Hemfärd. Satt och väntade vid Hotell Adlon på att klockan skulle närma sig 14.25 när båten skulle avgå. Båtresan var rätt så seg, så det blev mest att gå i Tax free och försöka få tiden att gå.

Det har varit en riktigt lyckad resa trots att det inte var så lovande väder. Tack tack till ressällskapet!

Nu kommer lite bilder:

 




Och tro det eller ej men jag lyckdes också få Markoolio med på en bild:


Sextonde juliii

Några dagar sedan jag skrev här nu, men det har nu egentligen inte hänt något speciellt eller något som jag absolut måste skriva om. Dagarna spenderar jag på dagiset, där jag trivs jättebra. Jag börjar inse mer och mer att jag valt rätt yrke. Det händer att folk ibland ifrågasätter mitt yrkesval och undra hur jag skall orka arbeta med barn alla dagar? Men jag ser inte på saken som något måste, utan en möjlighet att lära barnen och hjälpa dem att utvecklas som individer. Det måste ju finnas någon som skall arbeta med barn, vart skulle det leda om ingen ville arbeta med dem? Det enda som jag anser tufft med det hela är själva utbildningen, det lär inte bli någon lätt väg innan jag är utexaminerad. Det är nog bara att bita ihop och hoppas att de 2 år som jag har kvar går vääldigt fort, så jag äntligen får börja arbeta med det jag vill.

Det närmar sig med stormsteg tills vi beger oss iväg till skärgårdarnas paradis Åland och jag har otroligt nog redan börjat se över packningen. Det är nog bäst att börja i tid så man får en liten överblick på det man skall ha med. Och känner jag mig rätt så kommer det bli överfull packning, men det är väl bättre att ha med för mycket än för litet. :)

Nu åker jag iväg på äventyr, hej så länge!




Bilden har jag tagit av Josse (Midsommar i Fagerö).

Grisfest

Igår var det grisfest i Fagerö som gällde. Namnet grisfest kommer väl troligen från att man får köpa griskött där under danskvällen. Själv köpte jag tyvärr inget, istället blev det en grillad korv. Annars var gårdagen en av de bästa kvällarna hittills i sommar, jag hade obeskrivligt roligt! Förfesten tillbringade vi hos Sara. Vi var ett litet trevligt gäng som både drack och åt gott. Det blev även en och annan guitar hero och lips- match. Trots det dåliga vädret så bar det iväg till Fagerö runt 22- tiden, och där mötte man på ännu mera trevligt folk. För en gångs skull så slösade vi inte så mycket tid i baren denna gång, utan vistades mer på uteområdet och discot. Tack för en rolig kväll!

Snart bär det av till farmor och farfar för att fylla magen med ännu mera mat. Mot kvällen åker jag troligen till Näsby med Iréne.

Äntligen fredag!

Oj så fort denna vecka har gått. Ja trodde att den skulle gå jättelångsamt nu när jag påbörjat ett nytt jobb, men det har gått superfort. Visserligen är ju det bra så kommer helgen fortare, men på samma gång är det ganska tråkigt när det går så fort mot augusti. Det har gått bättre än vad jag trodde det skulle gå på dagiset, alla är så snälla och hjälpsamma. Längtar redan tills nästa vecka! Men nu först så ska vi ta tag i fagerö och grisfestet!

Inga planer tills kvällen, vi tar det som det kommer! Kl. 21 börjar iaf Golden Leage friidrott så om det inte kommer något ivägen så skall jag minsann titta på det! För de som inte visste så har även jag sysslat med friidrott i mina yngre dar, och då var det kulstötning som var min favorit.


Planering i högsta hugg

Efter dagens arbetsskift åkte jag iväg till J. för att diskutera och planera inför Ålandsresan. Sökte lite på nätet och tittade på kartor över M:hamn. Vi kommer att bo ca. 500 m från hamnen där båten kommer iland. Ca. 400 m från Mariepark, där Rockoff kommer att hållas. Det är ju som sakt bara en och en halv vecka kvar nu tills det bär av, och jag börjar bli riktigt otålig. Egentligen skulle det va bäst att börja fundera kring vad man skall ha med, så det inte blir som ifjol när alla kom med överfulla kappsäckar.
Vi har nu funderat att betala in oss på Rockoff åtminnstone en dag, och det är då Markoolio och Hurriganes spelar. Här hittar ni mera info om vem som uppträder under rockoffveckan.

Nu ska jag avsluta kvällen med att titta på svenska filmen Patrik 1,5.

Gonatt!

sjunde juli

Ursäkta nu igen för min dåliga uppdatering men jag har helt enkelt inte haft tid men skrivandet nu efter helgen. Och den dator som jag brukar använda är nu hos T. eftersom det egentligen är hans. Så nu använder jag systers dator, men tyvärr är det inte så ofta som jag har tillgång till den heller.

Tomatkarnvalen har varit rätt lyckad i för en gångs skull. Fredagen tog nog priset, tror inte jag har haft så roligt på länge, Lördagen var nog också bra, men tack vare det otroligt kalla vädret så sjunkte ju humöret en aning. Men jag fick nu iaf pröva på tältet i år, och det var nog värt det trots 20 €.
Och i går började ju jag på dagiset, vilket kändes lite konstigt nu efter att man haft så mycket ledigt. Men dessa två dagar som jag varit hittills har det gått riktigt bra, jättetrevliga barn och personal. Jag tror nog att dethär skall gå bra!

Nu e det någon som påpekar att jag skall börja på med matlagningen, så jag antar jag måste avsluta här för denna gång..


 

The Carneval of Tomatos.

Japp, tomatkarnevalen 2009 inleds idag, och när klockan närmar sig 4-tiden ger vi oss iväg mot niesby. Kommer troligen att va väldigt dålig med uppdatering under helgen, så jag skriver helt enkelt då jag har tid och ork!

Ha de så kul, de ska nämligen jag ha! ;)




Tomatkarnevalen 2006

1 JULI

Kom just precis hem från att ha varit och träffat A. Vi var till teboil på "kaffe" eller rättare sakt lemonad och battery. Efteråt for vi på en glass till Tinas. Längesen sist jag såg A. nu så det var roligt att träffas och tala lite :) Jag började faktist fundera här om dagen hur stämningen kommer att bli sen när alla börjar skolan igen. Vissa av mina klasskompisar kommer jag knappast att träffa någonting alls denna sommar, får se om man alls känner varandra när vi börjar igen. Äh, skämt å sido, allt kommer nog säkert att gå bra, vi har en så bra sammanhållning vi i klassen så alla är säkert ivriga med att få träffas igen när vi börjar. Saknar faktist skolan en aning fast det kanske låter lite konstigt, men jag säger väl nog annorlunda efter 2 månader och sommarlovet är slut. Måste passa på och njuta av det som är kvar nu!






Försöker undvika tanken av att det idag är 2 år sedan allt förändrades.
Skulle göra vad som helst om allt kunde bli som vanligt igen!


RSS 2.0