Back to school

Efter två veckors praktik känns det aningen ledsamt men på samma gång skönt att vara tillbaka i Jeppis. Har saknat min lägenhet och mina saker här. Men samtidigt så har det nog varit skönt att få vara hemma i 2 veckor. Studiemotivationen är det väl lite sii och såå med men ja måste tänka på att det endast är 2 veckor kvar tills jullov. Och inte nog med det så tror jag att vi har en hel månad ledig, vilket jag verkligen kommer att njuta av.

Anser att jag varit väldigt flitig ikväll angående skoluppgifter. Har lagat en 1/6 praktikuppgifter helt färdig, läst litteratur till några andra uppgifter och så har jag skrivit en sammanfattning om en finsk artikel. Så nu belönar jag mig med smörgåsar och tee och det bästa av allt är att de visar sex and the city från finska fyran, så nu är min kväll räddad.



Dagen efter

Gårdagen var faktiskt riktigt rolig men tyvärr blev den aningen kortvarig för min del, men inga kommentarer om det. Så kan det gå ibland helt enkelt. Men som sakt rolig kväll med mycket folk i ett pannrum. Det måste nog göras om, men kanske lite mindre alkohol nästa gång ;)

Nu är det dax att packa och så småningom ge sig iväg till Gerby. Och imorgon är det skolan som gäller. Tjohejj!

Glad Lilla Jul

Just nu sitter jag och dricker kaffe och funderar kring kvällen. Som det ser ut nu så blir det "pannrumsfest" och sedan kanske det blir någon bar. Jag väntar på att I. ska ringa nu så vi kan planera lite mera inför kvällen. Och som vanligt så är man lite osäker på vad man ska ta på sig, men det brukar nog ordna sig.

Nu blir det duschen och sen till Sara för klippning och färgning. :)


Sweet dreams

Nu tycker jag nog att det börjar bli dax att sova så att ja orkar med den sista praktikdagen imorgon. Imorgon väntar sagoläsning för min del. Vi hade för inte så länge sen i uppgift att skriva en saga i kursen barns språk så ja skrev en julsaga, så ja tycker det passar bra att läsa den för barnen imorgon.

Imorgon kommer äntligen T. hem <3 Så det blir nog bara fredagsmys då, men på lördan är jag nog beredd på att fira lillajul. Men var vet ja inte 100 % än. We'll see..




Gonatt!

De första julklapparna är inslagna.

Igår kväll slog ja in de allra första julklapparna för i år. Jag har inte mycket kvar på julklappslistan, så kanske ja slipper julstressen detta år. Tror ja ska slå in resten av julklapparna nu medan ja är ensam hemma så ingen ser vad jag köpt.



Och julklappsrim är ett STORT måste! :)

Bakning på gång

Blev just precis klar med mina dumblemuffins nu som ja ska bjuda på imorgon när det är sista dagen på praktiken. De blev aningen stora men det gör väl inget. Men ja börjar nog inse att bakning inte riktigt är något för mig, men T. däremot verkar kunna allt som har med bakning och matlagning att göra, så det får ja ju vara glad över.

Receptet hittar ni här.




Nu väntar en massa praktikuppgifter och slappande framför tv:n..


Onsdagsmys

Sitter och kollar bonde söker fru nu med mamma samtidigt som jag äter toast. Efter att ha suttit och kämpat med skoluppgifter tidigare ikväll så känns skönt att få ta det lite lugnare nu. Men jag tror nog ändå att ja ska satsa på att gå och sova tidigt ikväll så ja orkar med morgondagen.
Imorgon det bakning och annat skoj!



Tonfisktoastar


Endast två dagar kvar av praktiken

Börjar kännas aningen lessamt nu när praktiken snart är över. 2 veckor är nog allt för litet, 6 veckor skulle nog varit mycket bättre. Vi får allt för mycket teoretisk så man tycker ju att dom någon gång ska förstå att kanske vi behöver lite mera praktiskt också. På våren kommer vi att ha 6 veckor praktik så det ser jag verkligen framemot. Jag har suttit i 2 timmar nu och försökt skriva ihop lite av allt som jag observerat under praktiken men det verkar inte finnas någon ände på alla dessa uppgifter. Men ja har iaf som mål att få det mesta klart innan helgen så att jag med gott samvete kan fira lilla jul.

Nu blev ja sugen på glögg..

Oj hohho!

Varifrån ska ja få ork till att laga alla 6 uppgifter som ska vara klara tills nästa vecka? Det är nästan omänskligt hur mycket vi måste göra, och hur har lärarna tänkt att vi ska ha tid med detta. Praktik på dagarna och när man kommer hem få så måste man börja planera till nästa dag. Nåjaa ja måste bara ta en sak i taget och hoppas på att jag hinner bli färdig. Men en sak är säker, ja tänker inte skippa lillajulsfirandet pga av dessa uppgifter.




Julklappsshoppning.

Nu får jag äntligen kryssa av lite på julklappslistan, hittade nämligen ganska mycket nu ikväll. Men det återstår en hel del ännu så jag är nog inte klar med julklapparna på vääldigt länge.

Har ni något bra julklappstips så säj gärna till! :)


I really hate mondays

Har varit en typisk måndag idag. Trött och fökyld förklarar väl en hel del och så har ju vädret hjälp till en del också. Humöret är inte det bästa och allt känns bara fel. Och det konstigaste av allt så längtar jag tillbaka till Jeppis. Vill till min egna lägenhet där ja får leva efter mina egna regler och sitta i lugn och ro.
För att försöka göra denna dag lite bättre så ska ja snart åka och handla lite julklappar me grannen G. så får se då om vi hittar något.



Passande låt för denna dag!

Helgen börjar lida mot sitt slut

Endast några timmar kvarstår av denna helg och imorgon påbörjar jag andra och även sista praktikveckan. Imorgon ska vi fixa och trixa lite med trolldeg, som jag just precis blev färdig med. Får se då om den fortfarande är mjuk när jag tar den ur kylskåpet imorgon. Ett och annat skall jag nog hinna med denna kommande vecka. Skriva 6 olika skriftliga rapporter och se över så att jag har med allt och att jag svarat på alla frågor som hör till de olika uppgifterna. Dessutom måste jag handla en finsk dagstidning och analysera en artikel. Så nog finns det att göra, jag tror nog inte jag behöver vara orolig över att jag inte får tiden att gå.

Julöppningen var föresten ungefär som jag förväntat mig. Jag hade liite för stora förhoppningar som vanligt. Men ja fick ju iaf se när syster och de andra luciakandidaterna intervjuades på scen. Och jag kom inte heller hem tomhänt, jag har äntligen lyckats köpa en såndär hålstansare som man kan ha i sin mapp som jag så länge behövt, så det var jag nu nöjd över. Var även och åt till Casa med mamma, D. P. och G. och lite senare på dagen på glögg och pepparkaka till GottiGott med D. P. och G.

Nu avslutar jag. Dags att sussa.. Gonatt!

Julöppning

Idag är det julöppning och vi skall väl så småningom börja ge oss iväg och se vad de har för program att bjuda på idag. Bl.a så ska de presentera luciorna så det får ja inte missa. Och så tänkte ja att ja skulle passa på och se mig omkring efter några julklappar. Tyvärr är ju inte vädret så passande för julöppning, men solen lyser ju iaf.


Författare till en barnbok?

Ikväll när jag satt och ritade i mitt block märkte jag att det på pärmsidan fanns en gris och en groda. Omedelbart när jag såg dessa typer så fick jag inspiration till att skriva en barnbok. Och den ska ju förstås handla om grodan "Buller" och grisen "Bång". Fråga mig inte om namnen på karaktärerna för det var något som bara dykte upp från ingenstans. Skulle iaf vara rätt så roligt att försöka skriva en alldeles egen saga om någonting, för jag kan ju ha stor nytta av den när jag arbetar. Det kan ju hända att inspirationen är som bortblåst imorgon, men vi ska det ska vi inte hoppas på.

Låt mig presentera "Buller och Bång".

 

 


En liten förändring

Idag har jag äntligen varit och klippt mig lite kortare som jag så länge velat testa. Det blev jättefint, och jag skulle nästan kunna tänka mig att laga det ännu kortare. Ska till Sara igen nästa vecka och färga, så kanske hon tar lite till då på samma gång. 



Fredagsmys hos mormor

T. och jag gick över till mormor tidigare ikväll och har kollat på postkodmiljonären, Idol och Skavlan. Hon bjöd nog på ett som annat ätbart och det tackade vi ju inte nej till. Riktigt mysigt att sitta och bara vara hos mormor en fredagskväll. Och ännu roligare blir det ju när man ser att hon verkligen uppskattar vårt besök.

Angående kvällens Idol så tyckte jag att alla var bra på sitt sätt, men ja tror Reza åker ut. Calle var bäst ikväll, inga tvivel om det.



I want something different.

Vill ha en ny frisyr nuuu. Men ja kan inte bestämma mig. Jag vill ha kort, ja vill ha långt, ja vill färga det svart, ja vill ha de rött. Ojoj de e inte lätt att ha beslutsångest.

Hitta en sida på internet där man kunde testa olika frisyrer så här får ni några smakprov:



Lite föör kort?



Hmm.




Ja har nog någonting att bita i nu, för jag har som mål att ja ska göra en förändring innan jul..

Lugn kväll ikväll.

Ska bara vara hemma ikväll, ligga under täcket och se massa med serier på chanel131.com. Bäst att vila upp sig nu så man orkar med helgen också. Imorgon är det fredag och då blir det nog bara en hemmakväll med Idol. Men på lördag så ska kanske jag och T. åka och bowla med I. och S. Om inte det så hittar vi nog säkert på något annat skoj! Ser iaf framimot en helg utan festande, ska försöka ägna mig åt andra saker nu för en gångs skull. Julklappshandel kanske inte vore en så dålig idé!





Första veckan snart över

Den första veckan av praktiken är snart förbi och det är otroligt hur snabbt det går. Jag börjar komma in i rutinerna nu så nu skulle ja ju kunna stanna där ännu längre. Men skolan och Jeppis kallar efter lite mera än en vecka. Men som tur är så har vi bara två veckor i skolan när vi kommer från praktiken, och då får vi jullov. Har nog erbjudit mig att ja kan arbeta under jullovet, men de skulle återkomma angående det senare.

Nu måste ja skriva lite i loggdagboken och så blir det en liten powernap. Och kanske lite julklappshandel ikväll!



Bad dreams, bad dreams go away. Good dreams, good dreams here to stay.

Angående rubriken så var det någonting som de sa i kvällens avsnitt av Grey's Anathomy. Och det är nämligen dags för mig att sova nu så jag orkar med ännu en praktikdag imorgon. Dessutom känner jag mig så utmattad av vaccinet så det är nog bäst att krypa under täcket nu och hoppas på att jag vaknar pigg och kry imorgon.

Gonatt!

Sticker iväg på kaffe!

Har bestämt träff med I. kl. 20 så det börjar nog bli dax att ge sig iväg. Jag har sovit en halvtimme nu innan och det var nog verkligen behövligt. Värst då man blir så orkeslös när man sover mitt på dagen/kvällen. Nåjaa det är bara att hoppa i bilen nu, återvänder till Greys Anathamy kl. 22.


E tar pipi!

Känner nog av muskelvärken idag men det är inte så faligt, och förhoppningsvis går de snart om. Har haft en rolig dag på praktiken idag och det är nog synd när vi bara har 2 veckor. Men om jag har tur så kanske de behöver någon vikarie inom en snart framtid.
Måste skriva lite loggdagbok nu över dagens

Ikväll blir de kaffe me I. och så kommer kanske G. också. De e nog bra ja kommer mig ut på något annars blir jag snart försoffad.

Gonatt !

Dags att sova så jag orkar vara aktiv imorgon. Får hoppas min arm hänger med imorgon också, den är ganska så sjuk och svullen nu efter vaccinet, men förhoppningsvis har det gått ner innan morgonen.


Sov gott!


Iväg tidigt och hemma sent.

Kom just precis hem nu, är trött efter denna långa dag. Först praktiken i 7 timmar, till sjukhuset ett varv och sedan hos pappa i nästan 2 timmar och så direkt till mormor och äta klimpsoppa. Ja åt så mycket så att ja säkert skulle ha kunnat rulla hem. Nu blir det nog bara en lugn kväll framför tv:n, jag har nämligen fått det omtalade vaccinet idag. Inga biverkningar ännu men det lär väl nog komma inatt eller ikväll.


Praktikdag 2

Ska så småningom börja ge mig iväg till daghemmet nu och se vad roligt vi får göra idag. Ska iaf föreslå mina idéer som ja hittade på nätet igår och se om det finns någon annan som är intresserad av det.

Jag uppdaterar mera när jag inte sitter och halvsover. Ska äta lite frukost nu och försöka vakna upp...


Midnattsbloggning.

Kom just på att jag inte uppdaterat bloggen något idag, såå bättre sent än aldrig. Idag var det som sakt första dagen på småbarnspraktiken och det gick nog helt bra. Lite ovant nu i början men innan veckan är slut är jag nog säkert in i rutinerna. Har nog redan börjat planera lite inför en musik/rörelse-stund som ja ska ha med barnen, men den får nog vänta tills nästa vecka. Mina uppgifter under praktiken går ju som sakt mest ut på att observera och reflektera.
Googlade lite förr ikväll efter tips på olika "pyssel" och hittade nog en och annan sida där de hade saker som skulle vara rätt kul att göra tillsammans med barnen. Men enligt vår bild-och formlärare får vi inte kalla det "pyssel" utan skapa är ett mycket mer pedagogisk ord. Själv tycker jag ordet pyssel låter mera gemytligt och mysigare än att gå an och kalla det för skapande verksamhet. Men det är ju upp till var och en hur man benämner det.

Nu ska ja söka upp sängen, imorgon väntar en ny dag. Gonatt!


Fira dubbelt?

En riktigt rolig kväll igår, mycket dans och mycket skratt. Det hela började hos B. och S. där de firade att B. fyllt 20 år, så vi blev bjudna dit. Där var S's familj och B's familj så det var lite mycket folk i lägenheten ett tag. Efter att vi förfestat lite så bar det iväg till Ollis, där vi partajjade resten av kvällen.
Kusin J. hade student & födelsedagen att fira, så det blev nog en lyckad kväll minsann.
Det var en hel del från Närpes där också, de flesta hade tydligen tagit nån buss för 40 personer, så det var ju skoj att se lite kända ansikten också.
Gårdagen blev aningen oplanerad, men det blir oftast roligast så. Och kusin J. förtjänade nog att få åka ut och fira!



Vissa var ju mer på gång än andra ;)


Nu ska ja börja förbereda mig inför morgondagen och praktiken. Kvällen avslutar jag med att kolla filmen Heartbreak hotel.

Otursdag och tenten är avklarad!

Eller avklarad vet ja ju inte, men jag har ju iaf skrivit den nu och som det kändes efter tentskrivningen så tror jag nog att ja e godkänd. Vi ska hoppas på de bästa! Fick även en annan rolig nyhet idag, ja e så glad för din skull kusin J. Detta bör nog minsann firas!

Sitter just nu och kollar på kvällens Idol och som det känns nu så hejjar jag på Mariette. Hon och Calles duettlåt ikväll var väldigt bra, och jag tror den kommer att göra så att de två sitter säkert.



Ingen otur har jag mött på idag/ikväll iaf, så vi ska hoppas det fortsätter så.. En ny dag imorgon men lite osäkert vad som händer. Jag tar det som det kommer.

Ha en bra helg allesammans.

imorgon är det äntligen över.

Jag vill bara att den där arma tenten ska vara över nu så jag får ta helg och slappna av. Det märks nog att de flesta i klassen känner enorm press inför morgondagen. Men vi kan helt enkelt inte göra något annat än göra vårt bästa och hoppas på att det räcker.

Nu ska ja titta på mammas pojkar och kanske om ja orkar så repeterar ja lite på tentlitteratur innan läggdax!



Det närmar sig helg

Tack och lov att det bara är en dag kvar av denna vecka. Men jag ser inte direkti fram emot fredagens mattetent men det går ju inte att smita undan heller. Håll tummarna för att jag klara det!
Men iaf ska det bli såå skönt med 2 veckor praktik, och det är ju nog allra bäst när man får vara hemma.
Har en hel del att planera inför praktiken, men för det mesta så går det ut på observationer och reflektioner.
Dessa ämnen kommer att involveras i praktiken:

  • Rörelse
  • Bild och form
  • Musik
  • Barns språk
  • Småbarns didaktik
  • Sexologi och könsidentitet



Läste föresten på nätet igår att höstens studentresultat kommer imorgon. Ja ska nog hålla tummarna för alla som skrivit. http://www.ylioppilastutkinto.fi/sv/



Time to go to bed

Har studerat "flitigt" nu hela dagen så nu börjar det nog bli dax att lägga sig så man orkar med morgondagen också. Imorgon fortsätter mitt tentläsande och förhoppningsvis så kan jag allt imorgon.

Gonatt!


Tentläsning på schemat ikväll!

Denna kväll kommer att tillbringas i soffan med mattelitteraturen i handen. Hur mycket det kommer bli läst är ju en annan sak, eftersom jag troligen kommer att upptäcka en massa intressanta program på TV. Men ja tycker nog ändå att jag förstår allt rätt bra, så man får ju hoppas att det hålls i minnet tills fredag.

Bara två dagar till helgen nu så får man slappna av lite iaf. Det "enda" som jag vet att ja måste göra är att planera ite inför praktiken men det kan ju inte vara så invecklas tycker man ju. Har inga särskilda planer till helgen, men en kaffe med I. måste jag iaf hinna med eftersom det börjar va längesen hon och jag umgåtts nu. Men jag har på känn att det kommer bli en relativt lugn helg, vilket jag verkligen behöver.


Det finns såå mycket annat som är mera intressant än att läsa på tent. Nu just kollar jag på gamla Idol-avsnitt på youtube. Ett gott skratt förlänger livet, eller hur var det? ;)


Jag + matematik = katastrof

Har ingen lust överhuvudtaget nu att läsa till fredagens mattetent, men jag vet ju att jag måste så det finns inga undanflykter. Dessutom så har vi litteraturseminarium imorgon, men det är ingen som jag direkt oroar mig för. Men det känns bara om allt möjligt är inklämt i en och samma vecka.
Nästa vecka får jag äntligen åka på praktiken, så i hela två veckor få jag pusta ut från Jstad.

C. kommer hit ikväll, och vi ska försöka plugga matte tillsammans, men vi får väl se hur det går! Men det känns nog ändå roligare när man är flera och försöker läsa tillsammans, än om man måste sitta för sig själv.


Kanske jag borde börja på med maten nu..

Världens längsta månda?

Hade skoldag från halv 9 till halv 5 idag, men vi fick sluta lite tidigare. Det känns nog nu att man kört 100 km i morse, varit i skolan heela dagen. Helst av allt så skulle jag vilja lägga mig under täcket, men allt för mycket uppgifter väntar.

  • Läsning av litteraturseminarieboken
  • Tentläsning
  • Planering inför praktiken
  • Öva på gitarr

Listan kan säkert göran ännu längre men det där är nu iaf tillräckligt just nu.


Vad tyckte ni annars om Idol i fredas?
Själv är jag väldigt besviken, min favorit for ut och nu vet jag nog inte om jag orkar titta på det mera. Nu hoppas jag iaf på att antingen Tove eller Calle vinner, Erik känns allt för förhandtippad så honom kan de lika bra rösta ut. Idol handlar ju ändå om att växa under programmets gång, inte att vara bra från början, det är ju bara tråkigt. Men alla har ju sina åsikter.


Kommer att sakna Rabihs leende ;)


Farsdag!

Nu har vi just precis kommit till Gerby. Det blir att åka till J:stad först imorgon, eftersom jag inte velat stressa mig igenom denna dag. Har besökt pappa och umgåtts med honom, och så har vi varit till farfar. Man skall nog verkligen ta vara på medan man har någon att besöka på farsdag. Det kommer nog den dagen då man inte har någon att besöka mera. Som vanligt så hade farmor lagat allt man kan tänka sig så nu klarar jag nog mig i flera dagar utan mat ;)

Hoppas alla har haft en bra farsdag!



Jag har iaf utan tvekan världens bästa pappa!


Back to the 90's

Ursäkta att jag inte skrivit nu på några dagar men när det blir helg så är det som om man helt glömmer bort denhär bloggen. Men iaf så var ju en del av vår styrelse på 90-talssitz i fredags till Olivers Inn. Jättegod mat och den bästa musiken man kunde tänka sig, så det kändes nästan som om man var på lågstadiedisco igen.

 

P. och jag redo att åka tillbaka i tiden.



Musicquiz

ikväll blir de musicquiz på Netti, hittills så e de bara C. och jag som e på väg men förhoppningsvis kommer flera från klassen. Vi hoppas ju självklart på vinst!

Har spenderat mycket tid åt gitarrspelning nu efter skolan så nu kan jag nog de flesta låtar som vi kommer att ha i audition i februari. Men det krävs nog mycket övande innan man är helt säker på alla låtar..


Nu mat och sen läsa litt.sem-bok.

Mulen torsdag

Sitter och dricker kaffe nu och konstaterar att det verkar vara en trist och mulen dag ute. Helst av allt skulle jag vilja ligga under täcket heela dagen, men tyvärr så har vi finskaföreläsningar i skolan som jag snart ska börja ge mig iväg till. Idag ska vi berätta om någon viktig sak på finska, så får se hur det går.
Tills kvällen finns inga planer alls, vi får helt enkelt se vad de blir.

Imorgon är det 90-talssitzen på Ollis som gäller. Det kan hända att kusin J. och T. kommer ut också men ja e inte säker. Ja ser iaf fram imot morgondagen! :D


Ha en bra dag!

Köttaktigt

Kom just hem från en kväll på Netti med klassen. Jag vet inte senaste jag skrattat så mycket som jag gjort ikväll, B2 är helt enkelt bara bäst! Och på tal om min rubrik så är det väl bara de i min klass som vet vad jag talar om. Kött är iaf något bra, medan fisk är något dåligt. Jaaja, dålig humor.
Nu ska ja sova så ja orkar vara aktiv på finskan imorgon!


God natt!


I can see the light

Har en känsla av att skolstressen håller på att avta nu och att jag kanske har en lite lugnare tid framför mig. Iofs har vi ju snart praktiken och till den hör massa med uppgifter men jag tror nog att jag i första hand kommer att satsa på att ha roligt med barnen och lära känna dem innan jag börjar tänka på några uppgifter och dylikt. Ser verkligen framimot praktiken, särskilt eftersom jag trivdes så bra där i sommar och alla barn + personal var så trevliga.
Idag på bild & form så fick vi lite idéer på vad vi kan göra med barnen under praktiken och det var bl.a play-doh och trolldeg som förslag, så jag tror nog minsann att jag tänker ta itu med den där trolldegen och se vad roligt man kan göra med den tillsammans med barnen. Så småningom måste jag nog sätta mig ner och ta mig en funderare över vad jag ska ha för "program" med de små knåttarna.

Ikväll blir det 2 €/öl på Netti. Det är alltid så billigt när det är studiestödsdag. Så jag och några klasskompisar ger oss iväg dig kring åttatiden.


Skippa morgonstressen!

Just nu sitter jag och fundera över hur jag på bästa sätt ska undvika stressiga mornar och dessutom få sova lite längre.

  • Ägg är bra till frukost, och det kan man lika bra koka kvällen innan för att spara tid.
  • Lägg i filtret och kaffet i kaffekokaren, så är det bara att sätta på den när du vaknar.
  • Duscha kvällen innan.
  • Leta upp kläderna som du ska ha på dig redan kvällen innan.

Så nu ska ja testa detta och se om hur många minuter jag sparar och hur länge jag får sova imorgon.




Julklappstips

Tänkte visa er lite från GalleriAnn som jag skrev om i mitt tidigare inlägg.


      

Bjällerklang?

Verkar som det är fler än jag som börjat fundera kring jul och alla julklappar som skall köpas. Har läst flera bloggar idag där det skrivits om julklappar osv. Igår gjorde jag en lista på allt vad jag kan tänka mig att köpa åt mina nära och kära, och jag kan erkänna att listan är lång. Men frågan är ju hur jag ska ha råd med allt?
Jag vet redan vad jag ska ha åt mamma, Tony och Denise men med de andra så är det fortfarande lite osäkert.
Själv önskar jag mig inget speciellt eller något dyrt i år, eftersom jag inte tycker att jag kan begära så mycket nu när jag ändå är 20 år. Men lite får man ju nog önska sig, så får man ju se då sen vad man får ;)

Det finns en jättebra butik här i stan som heter GalleriAnn där det finns alla möjliga inredningssaker, må-bra-saker och mycket mycket mer. Di ska nog jag och handla julklappar så fort det blir lite ökning på kontot.

Vad anser ni är årets julklapp 2009?

Classic music: ON

Efter lite sökande på Spotify så slutade jag mitt sökande när jag kom fram till klassisk musik, ingen aning varför. Men nu kan jag inte sluta lyssa på det, det är så skön musik så man bara njuter av att lyssna. Det finns även sk. sleeping music, som troligen skall hjälpa en med sömnproblem, kan ju va bra att veta. Man får riktigt lust att ligga på någon strand i södern när man lyssnar på den här musiken. Tänk vad lite musik kan göra.




Nu ska jag lyssna lite till så kanske jag somnar :)


Ny favorit bland sötsakerna.

Kom just hem med Kalevs vitchoklad med blåbär från Halpa-Halli, och nu har jag en ny favorit.
Så nu ska ja sitta och mysa med tee och min nyinhandlade choklad resten av kvällen.


Back to reality

Efter att man fått vara hemma och slappnat av lite så är jag här i Jstad nu igen och som vanligt så drunkar jag nästan i alla uppgifter och all litteratur. Men som vår professor tydligt uttryckte idag så måste vi vara beredda att kämpa lite extra när vi ändå går på universitetsnivå. Jag håller nog med om att man inte kan förvänta sig att det ska gå slappt till när man studerar på en universitets nivå och att man ibland måste satsa mindra på vissa saker och mera på andra. Men det är ju inte heller rätt att flera ska känna sig sönderstressade och ha sömnbrist. Man väljer ju själv hur man planerar sina studier och hur man går till väga för att göra det så "ostressigt" som möjligt, men det är inte så lätt alla gånger att hinna med allt. Men det är nog bara att kämpa på!

Har börjat fundera kring svininfluenssan och vaccinet nu också, borde man ta eller ska man låta bli? Om jag skulle ta vaccinet så gör jag det inte för min egen skull utan för pappas skull, så det lutar nog mot att det blir att ta det iaf. Och dessutom när man skall arbeta med barn så borde man nog vara vaccinerad. Men det är ju upp till var och en om man tar vaccinet, vissa kanske inte alls reagera på det medan andra kan få 40-graders feber. Det är nog ett dilemma det här om man ska ta det eller inte, men man måste helt enkelt fundera ut det själv, man kan inte hela tiden lyssna på hur andra ska göra.

Nu mat och sen lite läsning av Lärande småbarn.

RSS 2.0