!

Gun N' Roses - Better


Myspys.

Efter att jag städat så fint i lägenheten så kände jag för att bara lägga mig på soffan och linda in mig i fleecefilten. Några tända ljus och grönt tee + kriminalromanen "män som hatar kvinnor", tummen upp! Satsar på en tidig kväll ikväll så jag kanske för en gångs skull får känna mig riktigt pigg imorgon! 

 


Storstädning på gång!

Slutade redan 12 idag så för att få tiden att gå så tog jag tag i mina städgrejor och påbörjade storstädningen. Nu har jag en liten paus, men hittills har jag damsugit, torkat golvet, torkat dam och diskat. Bara det värsta kvar, wc!
Börjar känna att en förkylning sakta men säkert kommer krypande, har haft huvudvärk i flera dagar och halsen börjar kännas sjuk. I helgen kan jag nog ligga i feber men inte nu, eftersom jag inte vill missa daghemsbesöket på tosdag.

Nu ska jag ägna mig åt lite tv-tittande och sen blir det att ta tag i städningen igen. Och kanske senare idag så blir det kaffe på stan!


Good night sweetheart, good night!

Som ni märker så har jag inte skrivit så mycket idag, och det är väl främst på grund av att jag förra natten sov endast 3 timmar, så jag har tagit igen lite sömn nu under kvällens lopp. Inte så lätt ibland när man har fröken röd på besök och ingen värkmedicin inom räckhåll.
Vi har haft en relativt lätt dag idag, med både bild & form och musik, så fastän jag varit trött så har jag överlevt denhär dagen. Imorgon väntar rörelse och presentation av en arbetsuppgift.

Nu är det endast 3 dagar kvar tills Tony slipper från militären, så nu får jag förhoppningsvis se framimot många dagar med honom nästan vecka. Men det får inte bli någon ovana, för jag tror nämligen om han börjar bo här nu tills sommaren så satsar jag inte fullt på skolan, så det är nog bäst han hålls hemma något också.

Nej nu ska inte jag sitta och fördriva tid här längre, jag ska gå och läsa vidare på "män som hatar kvinnor" och hoppas på att det blir mer än 3 timmars sömn denhär natten.


Gonatt!


Hmm?

På fredag ska jag vara färgmodell åt S. som studerar till frisör, men jag vet fortfarande inte vilka färger jag vill färga mitt hår. Sitter och googlar och försöker hitta något bra men jag är nog lite osäker ännu.


Några alternativ

 

 

(Bilderna är googlade)



Eller varför inte så här:





Jag måste nog ta mig en riktig funderare nu, så kanske jag kommer fram till något häftigt senare!
Skall krypa ner under täcket nu och hoppas på en god natts sömn. Gonatt!

PAMPAS!

Jahapp, nu har man fått uppleva sitt allra första Pampas och det var nog absolut över mina förväntningar. Det är inte lätt att vara studerande ibland, men nog fan får man uppleva många roliga stunder. Vi var igång i princip hela dagen igår, gick på stan och kollade lite på olympiadspelen och njöt av både sol och sprit. Förfesten spenderade vi hos klasskompis E. och när klockan närmade sig 21.00 så bar det iväg till centrum igen. Fick våra efterlängtade halarmärken och gick glatt iväg till Oliver's Inn, och där dansade vi hela kvällen lång.
Runt 12-tiden idag gick A. och jag till Smedsbylokalen och skulle ta del av den mycket omtalade "sillisen". Där fick vi lite plockmat, bland annat ägg, köttbullar, smörgåsar, sill och potatis. Lokalen var fullproppad med glada studerande som alla tycktes ha samma mål för dagen. Tyvärr så avbröt jag mitt pampasfirande lite på förhand, mest på grund av min lätta plånbok. Nu väntar återhämtning och så senare ikväll när jag fått lite mera krafter så åker jag upp till "Näsby" och träffar I. :)

Nu ska ni får njuta av lite bilder från igår. Men ni märker rätt fort att det mest är en och samma personer som får va med på bild.

       


Snart bär det av..

.. mot Vasa och Pampasfirande. Farmor och farfar kommer och hämtar mig runt 12-tiden och skjussar mig till bussen. I Vasa ska ja träffa A. och då beger vi oss in till centrum för att se på finalen i olympiadspelen. Resten av dagen/kvällen får vi se hur det blir, men hur vi än gör blir det säkert riktigt skoj!

Vi ses på stan!


Good morning sunshine!

Hemma i Närpes nu igen och som vanligt så finns det inget att göra. Man vaknar och inser att man är ensam i huset. Ligger och funderar en stund vad man ska göra för att få denna dag att gå och så lagar man lite frukost och så till sist hamnar man här. Egentligen skulle man behöva ta sig en lång promenad och kanske börja tänka över vad jag ska ha med till Vasa imorgon. Det är alltså Pampas imorgon och jag har inte allt planerat hur jag ska göra än, men förhoppningsvis fixar det sig. Vi får hoppas att det är lika fint väder imorgon som det är idag!



Här var halaren ännu ren och oanvänd men
efter denna helg får man förbereda sig på det värsta ;)


!

Idag har det varit full rulle minsann. Till att börja med så har vi haft en full skoldag idag som bland annat involverat skolfotografering och en trög uppgift som jag aldrig trodde vi skulle få färdig. När jag kom hem städade jag undan lite och så bar det ut på stan med min granne Maria. Vi var och åt midda å så gick vi och inspekterade i några butiker. Jag kunde hålla mig från att köpa några kläder idag, men istället hittade jag det här lilla fyndet :

 

Kunde inte slita ögonen från det här armbandet som är från Lindex 4, 95 €


Resten av den här kvällen så blir det effektiv städning. Damsugning, tvätta golv, diskning m.m
Som tur är så börjar vi först halv 11 imorgon, så det känns skönt med längre sovmorgon..


In school.

Har just haft litteraturseminarium och det gick smärtfritt trots att ja va rätt så oförberedd. Men nu är det över, så nu kan ja andas ut. Nu väntar skolfotograferingen, och som vanligt när något sånt är aktuellt så råkar man ha en "bad hairday". Mitt hår brukar vara rätt så fluffigt och lockigt när jag fönat mitt hår men idag blev det alldeles tvärtom, hängigt och strömmigt. Dessutom så har jag lyckats dra på mig en liten förkylning. Men med hjälp av min trogne vän finrexin ska jag nog komma i form till Pampas. ;)

!

Efter ett cafébesök med två av mina studiekamrater och lite lasagne i magen så känner jag mig mycket piggare. Resten av kvällen ska ja bänka mig framför tv:n och bara mysa och äta riskakor som jag köpt idag. Imorgon väntar en fullspäckad dag och dessutom har vi skolfotografering, så det blir tyvärr ingen uppesittarkväll ikväll.



U.D.O Dancing with an angel.


Vaknat på fel sida?

Trots det fina vårvädret så har denna dag varit rent utsagt för jävlig. Först och främst har jag fått för lite sömn så jag har väl på grund av det varit lite extra grinig. Men den största orsaken är allt som har med styrelsen att göra. Från första början gick jag med i styrelsen för jag inte tidigare varit med i någon styrelse, och därför ville jag bli vald till Supleant. Men på grund av vissa ändringar så är jag just nu Viceordförande. De som känner mig vet att jag inte är någon som överhuvudtaget passar att vara i en styrelse, men som jag skrev tidigare så ville ja ju pröva på det någongång. Men jag har på senare tid faktiskt insett att det var ett stort misstag. Det är för mycket strul hit och dit för att jag skall kunna stå ut med det. Och inte blir det bättre av att folk börjar ge en "skitiga" blickar för att man inte haft tid att göra en viss sak. Men idag fick jag faktiskt ett och annat gjort, så vi får hoppas att de är nöjda nu!



I helgen är det alla studerandes höjdpunkt, Pampas nationaldag. Jag ser nog fram imot det också men det känns lite mindre roligt att åka själv dit. Jag har ju så klart mina klasskompisar som kommer att vara där, men det är ju iallafall inte samma sak. Jag måste ordna stjuss hem till Närpes på kvällen dessutom eftersom jag inte har någonstans att sova i Vasa. Nå vi får se hur jag ordnar det, på något sätt ska det väl nog gå. :)


Nu ska ja gå och handla och sen kanske det blir kaffe på stan!

Helgen är över och återigen tillbaka i J:stad.

Kom just precis tillbaka hit till J:stad nu och nu sitter jag och halvsover framför dataskärmen. Allra bäst skulle ju vara att lägga sig i tid ikväll eftersom det inte blev så mycket sömn förra natten.
For iväg till Vasa igår där vi träffade J. & N. Det blev aningen sent innan vi kom oss iväg dit, mest på grund av att Tony hade en match som drog ut lite på tiden. Men när vi entligen som till Vasa så kunde vi börja grunda. Runt 12-tiden begav vi oss till Oliver's Inn och där var det nog mycket folk minsann, vet inte när det varit så många personer där på en och samma gång. Roligt att få åka ut med kusin J. eftersom det är så längesen sist, tyvärr gick kvällen alltför fort och den avslutades med ett Hesburgerbesök. Och denna dag har mest gått ut på dålig humår och för lite sömn. Skulle nog ha velat stanna hemma i flera dagar ännu, men vi har bara tre skoldagar denhär veckan så jag överlever väl.
Tittade föresten på en riktigt bra söndagsfilm idag också, familjen Robinson hette den, och den va så bra så ja skulle kunna ladda ner den och titta på den igen ikväll.







TJ. 11 Inte länge kvar nu. <3


Saturday!

Nu bär det av till Näsby till pappa och sen så ska Denise & ja och titta på när Tony spelar match med Kraft 2. Och som det ser ut nu så åker iväg till Vasa ikväll och där träffar vi J & N som vi ska spendera resten av kvällen med. Får se då om det blir krog eller ej, det kan ju hände vi lämnar i lägenheten och bara festar vi 4 också.
Igår va ja ut med G. Börjar bli längesen han och jag varit ut sist, och det är som vanligt alltid lika roligt. Träffade också S & B på teboil på en kaffe. Sen blev det att åka hem när militärpojkarna kommit med bussen. TJ 12!

Ha en bra lördagskväll och festa lugnt!

Oh happy day!

Fick just ett samtal från hyresvärden och nu är jag glad. Nu känns det bra, nu kan jag åka till Sauna open air 6 juni och på Rock-Off  17-25 juli med gott samvete! Sitter och lyssnar på Mötley Crüe och Hammerfall nu som bäst och laddar upp inför deras live-uppträdande som äger rum lite mer än två månader framåt.
Jag säger detta varenda år och säger det igen, den här sommaren kommer att bli den bästa på länge. Iaf så ska jag försöka göra den så rolig som det bara går. Vi får bara hoppas på en varm och fin sommar som inkluderar många kvällar på gräsmattan med trevligt sällskap.

Jag har skrivit många inlägg idag ser ja nu men jag har varit lite frånkopplad de senaste dagarna så jag tar igen det nu. Och som ni märker så har jag slutat med "dagens citat", istället får ni ta del av min musiksmak då och då.


Ha en bra helg allesammans!


Kvällens snacks, yoghurtsdragerade cashewnötter.


 

IL DIVO

I onsdas var il Divo i Helsingfors, Hartwall-arenan och uppträdde, och min mamma var så klart på plats. Om jag inte haft skolan så skulle jag säkert varit där. Jag har inte tidigare lyssnat på dem så mycket men deras album från 2008 är faktiskt inte så illa. Nu förstår ni säkert varför jag skrivit att jag är "en riktig allätare när det gäller musiken" under min visningsbild. ;)


Bild som mamma tagit från deras konsert i Hartwallarenan.



il Divo - La Fuerza Mayor (the power of love).



Vad händer i helgen?

Det är som sakt fredag idag och jag/vi har inte direkt planerat något till den här helgen. Ikväll har de Shan "the man" Atci på Ritz. Till en början funderade jag nog att åka på det men han hör inte till mina "favorit" komiker så jag tror nog jag sparar mig tills någon av dem kommer. Om vi åker ut denna helg så blir det nog först på lördag. En del av mig vill till Vasa medan en annan del säger att jag ska stanna hemma och spara pengar. Vi var ju iofs till Vasa förra helgen, men det skulle vara så roligt att åka ut med kusin J. Det börjar bli längesen vi varit ut tillsammans nu så jag tycker det börjar bli på tiden. ;) Måste diskutera lite med Tony senare ikväll, så får vi se hur det blir..

Vad ska ni göra ikväll?

Hårförlängningar?

Har lite beslutsångest över hur jag skall göra med mitt hår. Jag vill ha en förändring men på samma gång ska det inte se för "tillgjort" ut. Hårförlängningar har jag funderat på ett tag men de sägs vara så dyra och jag har ingen aning om hur de ska skötas. Färgen jag har på mitt hår nu vill jag inte ändra på, men hur skall jag göra med själva frisyren?


Pauline - give me a call


Ett steg närmare sommaren..

Nu har jag på känn att våren är här för att stanna, hoppas jag iallafall. Det går inte att beskriva hur glad man blir inombords när solen skiner in genom fönstret på morgonen och man ser att det är 5 + grader i solen ute.
När jag var upp till "Näsby" förr idag och träffade kusin J. så planerade vi lite tills Rock off i sommar. Förra året när vi var där så bodde vi på hotell och trivdes jättebra, men vi funderade att vi ska försöka hitta lite billigare alternativ den här sommaren. Jag väntar redan och hoppas verkligen att det blir minst lika roligt som i fjol..



Det närmar sig..

..tills Gina Tricot öppnar i Vasa. Laddar upp med att titta på deras vårerbjudanden på nätet och man inser nog ganska fort att april månad kommer att bestå av nudlar och knäckebröd. 




Överst på vårens "måste-ha-lista" står tygskor. Dessa är från La redoute.



Trött, tröttare, tröttast..

Steg upp klockan 7 och började ge mig av till Jeppis. Som tur var hade jag A. med mig från Vasa - Jeppis, jag skulle väl nog ha somnat annars. Trodde att vi slutade halv 3 idag, men icke. Det blev halv 4 i stället. Så efter att jag lagat lite lasagne så ska jag kasta mig på soffan och sova. Dagens höjdpunkt var väl då vi sålde Pampas-biljetterna, så nu är biljetten fixad! ;)




Dagens citat :

"Det bästa med framtiden är att den bara kommer en dag i sänder." - Abraham Lincoln


John Blund?



Som vanligt efter att man haft lite extra ledigt så är man åter igen i den onda sömncirkeln. Jag har fått dygnet totalt omsvängt och kan därmed inte sova. Så därför sitter jag här och fördriver tid tills den s.k John Blund skall komma på besök. Imorgon bitti klockan 8 ska jag vara redo att åka iväg mot Jeppis igen, och även denna vecka så har vi endast två studiedagar. Det känns nog väldigt onödigt med en lägenhet där, när man har mera självstudiedagar än skoldagar. Nå det ryktas ju att det blir tuffare tider på tvåan så då kommer jag väl nog att få lida för att jag suttit och klagat över för mycket ledigt.

Nu ska jag göra ytterligare ett försök att sova. Och så hoppas vi på fint vårväder och bart vägför tills imorgon..


Gonatt på er!

Oliver's Inn re-opening!

Som ni kan se på bilderna så var besökte vi nyrenoverade Oliver's Inn igår. Till en början hade vi lite problem med att få tillräckligt med folk i taxi, men det fixade nog sig till sist. Renoveringen hade nog verkligen skett till det bättre, och extra plus får toaletterna för dom behövde absolut lagas större. Én riktigt rolig kväll med trevligt sällskap och kanske lite för mycket av det goda!

     
   

Good Morning!

Kunde inte ligga och försöka sova längre, är aningen uppspelt inför kvällen så jag tyckte det var bäst att stiga upp. Om ingenting ändras så ska vi åka iväg på förfest till en kompis redan kring 3-tiden. Orsaken till att vi åker så tidigt är för att taxin kommer halv 8. Vi vill nog komma i tid till Ollis ikväll, eftersom det kan va mycket folk som ska dit.
Men som vanlit så har jag problemet vad jag ska ta på sig ikväll? som ni ser i ett av mina tidigare inlägg så har jag ju ett stort urval när det gäller klänningar, men jag är inte så säker om det blir någon av dem ikväll. Jag kanske lägger upp lite alternativ senare på vad jag ska ta på mig!

Nu är det dags för frukost, dagens viktigase måltid ;)


Humöret på topp!

Nu känner jag mig riktigt laddad inför morgondagen. Vi har dock inte bestämt oss ännu om vi ska ta bil eller taxi till Vasa. Om vi tar bil så far vi till S. och förfestar där, samt sover över tills söndagen. Om vi bestämmer oss för att ta taxi så blir vi nog ett litet trevligt gäng som anländer till Vasa kring 9. Hur vi än gör så kommer det säkert bli en riktig "dånarkväll".
Tyvärr kommer två av mina favoriter inte att komma med imorgon, men vi hinner nog garanterat ta igen det senare! ;)




Storstädningsdag (?)

Det var meningen att jag skulle stiga upp redan kl. 10 och börja på med att städa rummet. Men som vanlit så drog jag ut på tiden och steg upp först halv 12. Det enda som jag lyckats med hittills är att dammsuga och nu sitter jag framför tv:n och funderar hur jag ska orka fortsätta städa.



Lady in black!

Efter att ja suttit och kollat på klänningar till våren/sommaren på nätet tänkte jag att jag för en gångs skull ska ta mig en titt i garderoben och se om jag faktiskt behöver nya klänningar. Jaa vad ska man säga.. kanske jag borde satsa på någon färggrannare klänning?



6 svarta klänningar som bara väntar på att få bli använda. Kanske jag nog inte
behöver handla några fler svarta klänningar.
;)


Dagens citat :

"Livet är alldeles för viktigt för att man ska kunna tala allvarligt om det." - Oscar Wilde


8-timmarstent!

Idag hade vi den efterlängtade åtta-timmars-tenten. Till en början verkade den omöjlig, och ett tag trodde jag faktiskt att jag inte skulle hinna bli klar i tid. Men efter att jag läst igenom frågorna några gånger och läst lite litteratur kom jag nog ganska fort underfund med vad jag skulle skriva. 3, 5 timmar tog det, så vi får hoppas att det räcker för ett bra vitsord.
Efter allt skrivande hämtade jag C. och for hemåt. Skönt att va hemma nu igen fast jag inte varit borta så länge, men som de brukar säga borta bra med hemma bäst.

I helgen får vi äntligen åka och inviga nyrenoverade Ollis och jag ser verkligen fram imot det ;)



   
En typisk "Lizze-på-vintern-bild",         Bild från Playa Del Inglés -08. 
blek och osminkad.. Vill ha sommar!
  En solbränna skulle nog inte sitta fel nu..
   

Just idag är jag INTE stark!

Min moster tipsade om dehär låten "Just idag är jag stark" av Kenta. Om man känner sig riktigt nere och orkeslös så ska man lyssna på denna låt och förhoppningsvis så känner man sig lite mera stark efteråt. Det blir nog att lägga den på repeat imorgon innan jag börjar på med "åtta-timmars-tenten".



Kom nu våren!

Känns som om mitt huvud håller på att spricka idag. Om det är bara huvudvärk som spökar eller om det helt enkelt är alla ogjorda sysslor som ska göras vet jag inte, kanske lite både och. Men det börjar skrida framåt lite grann, så riktigt mörkt ut ser det ju inte. Ikväll har vi planer på att gå till krogen Netti på en onsdagsöl och ta det lite lugnt. Vi har "åtta-timmars-tent" imorgon så en öl ska nog absolut sitta bra!

Funderar på att ändra om lite i lägenheten. Nya gardiner och en ljusare matta skulle piffa upp det lite extra och så kanske man får lite vårkänslor på köpet.


    

Panelgardiner och matta från Jotex. (finns i flera olika färger).





Dagens citat :

"Det är mänskligt att tänka vist men handla dåraktigt." - Anatole France



Back in town.

Kom just till Jeppis nu efter flera veckors "ledigt". Skönt att komma hit till en städad och fin lägenhet, så nu känns det riktigt hemtrevligt här. Jag tror det blir en tidig kväll ikväll, känner mig helt slut i kroppen efter körningen hit. Men innan jag går och lägger mig ska jag nog anstränga mig och träna lite med min pilates-boll som jag blåste upp för en stund sen.





Dagens citat :

"Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel, för det betyder ju att man är klokare idag än igår". - Jonathan Swift


Dags att packa.

Imorgon ger jag mig iväg till Jeppis efter en hel del självstudiedagar. Så resten av denhär kvällen går åt att packa och se över allt ja ska ha med. Eftersom damsugaren som jag hade tidigare har gett upp det så har jag skaffat en ny, så nu ser jag fram lite effektiv städning på onsdag. På torsdag har vi 8-timmars tent, men vi får göra tenten var vi vill så jag ska antagligen göra den i lägenheten. Redan på torsda åker jag hem till Närpes igen och då blir det bara att vänta in lördagen och nya Ollis.

Go'kväll!

Jag undrar när mitt hår kommer att falla av..

Enda sen jag gick i femman har jag regelbundet utsatt mitt hår för färgning. Jag kan inte ens dra mig till minnes hur jag såg ut när jag hade håret helt ofärgat. Det har varit svart, lila, rött, brunt, blont och slingor av alla slag. Tyvärr har jag bara bilder att dela med mig av från då jag var 15 och framåt..

 

15 år och då var det brun/lila hårfärg som gällde.


 

Under mitt sextonde år bestämde jag mig för att prova på att vara blondin.


    

17 år och lila, röd och svart hårfärg.


 

När jag fyllde 18 så hade jag en mer neutral hårfärg.
Brunt + ljusa slingor.


 

19 år och rött hår.


Som ni märker så har jag lite svårt att bestämma mig vilken hårfärg som passar mig bäst. Men jag är helt enkelt en sån person som måste ändra hårfärg lite nu som så, för jag hatar verkligen att gå runt med en "tråkig" hårfärg. Jag undrar hur min hårfärg kommer att se ut när jag fyller 20.

Vilken hårfärg tycker ni passar mig bäst?


Go' morgon!

Efter ett par försök att somna om efter att de andra gett sig iväg till jobbet repspektive skolan så bestämde jsg mig att stiga upp och försöka göra något vettigt. Sitter som bäst och tittar på Top Model på tv 3 och har Alice Millers bok "det självutplånade barnet" i famnen. Dvs jag har inte lyckats göra så mycket vettigt än.
Så nu är det måndag då igen, och en ny vecka påbörjas. Denhär veckan har vi bara två skoldagar så det blir ännu en kort visit i Jeppis för vår del. Men man ska väl inte klaga.. Det här året har verkligen gått fort, och snart är det sommarlov. Känns både bra och dåligt. Bra eftersom man har flera olika evenemang att se framimot. Dåligt pga att jag ännu inte fått veta något angående sommararbete. Men det verkar nog vara många som sitter i samma sits som mig, så jag är nu iaf inte ensam om att kanske bli arbetslös under sommaren. Eller arbetslös är väl lite att ta i kanske, nog har jag ett ställe där jag får arbeta lite, men det är bara under maj och juni. Nåå ja ska sluta klaga över detta problem nu och försöka fokusera mig på skoluppgifterna..


Dagens citat :

"Den som inte låter verkligheten störa sina drömmar är vis" - Christine Singer

Där mitt hjärta finns.

Denna film började just på tv 4 plus och enligt syster så är det en film värt att se.


Exotiskt?

Till onsdagens avslutande seminarium skall vi ta med oss något som vi anser är exotiskt eller udda, som vi vill bjuda med oss av till klassen. Det är alltså frågan om ett "miniknytkalas". Enligt läraren så behövde det inte kosta så mycket och helst skulle det vara någonting som man aldrig tidigare smakat på. Jag och mamma var för en stund sen och handlade lite så jag passade på och tittade mig runt efter något "exotiskt". Till slut kom jag till en hylla där jag fann "kryddade sniglar" och musslor osv. Jag var lite osäker om jag skulle köpa något av det, så jag sparar det tills imorgon.
Är det någon som har något förslag på någon udda delikatess som man skulle kunna bjuda på?

 

Ser det inte gott ut? ;)
(bilden är googlad).

<3

Det har varit hur härligt som helst nu när Tony har varit hemma i 9 heela dagar. Känns konstigt att behöva åka och skjutsa honom till busstation nu igen. Men som sakt det är bara 25 dagar kvar nu så är det militära livet över..



Bild från sommaren - 08


Söndag.

Kom just hem från Näsby nu, Tony skulle och spela match till halv 11, så det blev en tidig väckning för oss i morse. Kusin J. kom också och tittade på matchen, eftersom hennes pojkvän spelar i det motstående laget. Kraft vann, vilket var liite oväntat men det var ju roligt med en överraskning för en gångs skull! Men usch så kallt det var i bollhallen, man blir nog definitivt förkyld nu efteråt, riktigt passligt tills man skall tillbaka till skolan igen. Men det skall nog bli skönt det också, skönt med lite egen tid för sig själv. Och så ska det bli roligt att träffa alla i skolan igen, för jag har nog saknat dem också.
Nu ska ja ta en tupplur, så ja orkar engagera mig i lite skoluppgifter senare ikväll!


Dagens citat :

"En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket." - Nalle Puh

!



Klar och i ordning, dock lite fluff-frisyr blev det. ;)


Dags att bege sig ut på stan nu, men vi har fortfarande ingen aning om vad vi ska hitta på kväll. Men vi ska nu börja med att styra kosan mot Näsby city.

Sugen på fest!!

Tanken på att åka ut och festa lite ikväll är väldigt frestande men som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är det ytterst få som vill åka ut. Favoritbaren Oliver´s Inn öppnar efter renoveringen nästa fredag så det blir troligen att åka dit på lördagen och kolla läget. Så det blir nog antagligen att spara sina krafter tills dess..
Man märker nog av att kusin J. har fullt upp med att läsa på studentskrivningarna nu. Det blir helt enkelt ingen bra fest utan henne. Jag avundas verkligen inte dem som sitter och kämpar på med studentskrivningarna. Jag minns nog hur nervöst det var för en själv. Men det är bara att hoppas det går bra för allihop!



Bild från sommaren - 07.  (ursäkta min "fina" grimas).

Söt-Mira.

Hunden Mira, alltid glad och på bushumör. Jag tror minsann att jag snart ska åka och hålla henne sällskap. Sötare hund finns inte. Hon är en tibetansk spaniel och är nu 1 år och 8 månader.






Här är hon bara 2 månader gammal.




Ensam hemma.

Tony har just åkt iväg på fotbollsmatch, mamma for till Vasa på körsång och syster är hos sin pojkvän. Så här sitter jag alldeles själv och funderar över vad man ska hitta på för att få denna dag att gå. Jag har iofs MASSOR med skoluppgifter att ta tag i, men vem vill nu sitta och slösa bort sin tid på uppgifter när det så här fint väder ute. Möjligtvis så kanske jag kläder på med ytterkläderna och tar mig en liten promenad.
Ikväll är det ännu oklart vad det blir. De har något coverband på café JP ikväll som spelar låtar av ac/dc så det skulle ha varit skoj att åka på men tyvärr verkade jag vara enda som var intressarad av det. Så jag antar att det antingen blir en lugn hemmakväll eller så åker vi på bio till Vasa.

Laddade ner Paint.Net här om dagen och kan inte sluta använda det. Har nog letat efter något Photoshop att ladda ner också men det verkar nog som om man skulle måsta köpa det isåfall, så jag nöjer mig med Paint.Net som är gratis. ;)


Dagens citat :

"Att skriva brev till sin käresta är som att rita en skinksmörgås när man är hungrig." -  Carl-Gustav Lindstedt

Ha en bra helg!

Ändringar pågår..

Som ni kanske märker så har jag ytterligare en gång justerat lite på min bloggdesign. Jag har länge vridit och vänt på alla sorters designer och färger men nu tror jag no att jag fått till det rätt hyfsat. Eftersom det varit så "vårigt" i luften idag så tyckte jag att det passade bra med lite vårstämning på bloggen! Det finns nog ännu lite småsaker som ska fixas men snart borde nog allt vara som det ska.

Bloggdesign!

!

Har funderat nu ett tag på att åka och se filmen "Benjamin Buttons otroliga liv" på bio, så jag tror nog minsann att det bär av till Vasa i helgen..

 


Självstudievecka.

Inget arbetande idag, så det blev en lite längre sovmorgon. Men nog har jag hunnit uträtta en hel idag trots ledigheten. Jag brukar vara expert på att slöa hela dagarna om jag är helt ledig, men jag har faktiskt den ena skoluppgifter just och just färdig, så nu känner jag mig extra duktig.
Ikväll ska jag och kusin J. åka och fotografera kören som mamma sjunger i. De har lagat en hemsida och ska lägga ut lite bilder av kören, och det är då som vi rycker in. Eller rättare sakt J. Det är ju hon som har kameran. Här hittar ni hemsidan, men den är ännu under konstruktion. Norakören.
Imorgon är det fredag och jag/vi har nu inte några speciella planer. Det ordnas en dansgala i Malax, men om vi åker dit så betalar vi nog inte in oss utan det blir nog bara att åka dit och kolla läget.

Dagens citat :

"Lyckan ser alltid liten ut när du håller den i dina händer, men släpp den, och du inser genast hur stor och dyrbar den är." - Maksim Gorkij


Min kära syster har nu också börjat skriva blogg och den hittar ni här : Denoise92


Självstudievecka.

Onsdag är det idag och även sista arbetsdagen hos Tonys pappa. Nu har jag två dagar framför mig med skolarbete att se fram imot. Den ena uppgiften "Barndom & Självutveckling" har jag nog kommit igång med rätt så bra. Har skrivit 2 av 5 sidor så framåt går det ju iaf! Men det börjar nog kännas nu att ett sommarlov inte skulle sitta så fel. Och det skulle ju vara väldigt trevligt om man kunde får veta var man ska arbeta i sommar. Jag börjar få så sjukt ledan av att det varje år ska vara så här problematiskt att hitta ett sommararbete.. Och sist och slutligen hamnar man i något växthus. Men inte klagar jag över det, jag är glad bara jag har ett arbete.
Men hur kan det vara så svårt för en 20-åring att få ett sommararbete som inte inkluderar växthus?


Dagens citat :


"Godhet gör förvisso inte människorna lyckligare än lycka gör dem goda." - Walter Savage Landor

Självstudievecka.

Som ni kanske märkt så har jag inte orkat skriva så mycket nu denhär veckan, och det beror väl nog mest på att jag tillbringat nästan all min tid åt att arbeta hos Tonys pappa och så har jag kämpat med en del skoluppgifter. Har ingen motivation alls till att skriva långa skolarbeten på min lediga vecka när jag hellre tjänar lite extra pengar.
Fick just veta att jag inte fick sommararbete till ett av ställena som jag sökte till. Så nu hänger det på Halpa-Halli då, får hoppas att de tar emot en där. Men om det nu skulle sluta så dåligt att jag inte får sommararbete där heller så har jag iaf ett en B-plan.

Om ni har tur så skriver jag mera ikväll, men jag har så mycket att ta tag i nu så jag tror nästan ni får va nöjda för idag nu! ;)


Dagens citat :

"Jag gillar tanken på att månen finns kvar även när jag inte tittar på den." - Albert Einstein

Helgen börjar lida mot sitt slut.

Som vanligt så har även denna helg gått alltför fort och man tycker att man knappt har hunnit göra något. I fredags så tittade vi så klart på Let's Dance och åt lite smått och gått. Även igår tillbringade vi största delen av kvällen framför tv:n och fick också för oss att testa våra kock-färdigheter.

 

Skink -och baconpaj                                         Cheesecake


Idag har det varit så underbart vinterväder, så vi har nog faktiskt tagit oss ur soffan idag och varit ut på en promenad med hunden Mira. Lagade också lite varm choklad och bullar och satte oss i solen stund. Härligt.




Dagens citat :

"Hela livet är ett försök att bevara livet." - Ingeborg Bachmann


RSS 2.0