Lördag

Sitter här nu igen alldeles för tidigt, och jag som trodde ja skulle få sova ut riktigt längre idag. Men lika bra att stiga upp och göra någonting vettigt. T. har badnyturnering idag och jag hade nog till en början tänkt åka men istället så valde jag att sova istället, eftersom jag inte fått så mycket sömn den gångna veckan.
Ikväll blir det ingen Halloween för oss, T. har alltför mycket uppgifter i skolan och jag har inga pengar att festa för så det blir en lugn helg. Det kan nog behövas lite lugn och ro efter onsdagen..


Gårdagen

Det blev nog en riktigt lyckad kväll igår fast vi var aningen nervösa innan sitzen började. Det blev en hel del sjungande och vi fick till och med dela ut några straff, t.ex. några fina grisnäsor som P. och jag tillverkat alldeles själva. Maten smakade bra och alkoholen gick nog åt den också. Det var ganska glädjande när vi räknade inkomsterna från igår och konstaterade att vi gick kring 200 € på plus, inte illa.
Efter sitzen så bar det iväg till någon krog och det blev Netti till en början, men vid 00-tiden så gick vi till Melody. Hade planerat att gårdagen inte skulle blir så långvarig men när jag satte min fot innanför dörren i lägenheten var klockan halv 4. Det blir så där när de spelar så bra musik så man helt enkelt inte kan sluta dansa. Hade iaf en jätterolig kväll, och jag kan nog lugnt garantera er om att B2 är världens bästa klass! <3


Blev bara 4 timmars sömn förra natten så nu säger jag Gonatt!

Ett hektiskt liv som aktiv studerande

Idag har det mest gått ut på att ställa att till rätta inför kvällens Halloweensitz. Vi är nog nästan så gott som färdiga, bara maten och dukning kvar. Det kommer att bli en jätterolit kväll har jag på känn.
Vi har även haft höstmöte med styrelsen och andra studeranden idag, det var ju iaf roligt att det kom några, men synd att flera var borta. Vi valdr ny ordförande samt gick igenom vem som kan tänka sig att gå med i styrelsen 2010. Jag fortsätter givetvis och 5 andra av 2009's styrelse, men vi fick även med oss 4 stycken av ettorna vilket är bra eftersom styrelsen skall kunna fungera vidare senare efter att vi går ut.

Nu ska ja koka ägg och göra mig i ordning för att åka till klasskamrat P. och koka makaroner och annat gott och även göra oss klara inför kvällen!

Ha de bra!


Sweet dreams.

Nu börjar det bli dags att utnyttja skönhetssömen och hoppas på att man vaknar upp med ett strålande humör imorgon. Jag orkar inte komma med humöret i botten imorgon när vi inleder kursen i finskan. Jag behöver all positiv energi för att orka mig igenom det. Ja lovar, ja ska göra mitt bästa!

Gonatt!


Tisdagskväll

Ikväll har jag, P. och C. varit till vår klasskamrat E. på födelsedagskaffe, cheesecake och annat gott. Roligt att se hur andra från klassen bor också. Vi hade en gång i planerna att varje vecka besöka en klasskamrats lägenhet, så vi får se hur alla bor, men ännu har det inte blivit av.
Just nu sitter jag bara och stirrar rätt in i dataskärmen och blickar nu som då mot tv:n. Känner mig riktigt slutkörd idag trots att det inte varit någon extra stressig dag. Jag hoppas på att det blir lite lugnare nu framöver, men då hoppas jag väl nog för mycket.

Ser iaf framimot sitzen imorgon!

När orken börjar ta slut..

Känns obeskrivligt jobbigt nu men man måste nog bara kämpa på. Det märks nog att man påbörjat andra årets studier nu. Lärarna har mera press på oss och dera förväntningar av våra prestationer är skyhöga. Men man kan inget annat än att köra sitt eget race, brister det så brister det och om det bär så är man ju glad över det. Jag börjar nog förstå nu varför förra årets tvåor alltid var så uppjagade och stressade. Man får nog helt enkelt vara nöjd med om man överhuvudtaget blir godkänd i kurser, man kan inte hela tiden sträva efter det högsta vitsordet. Visserligen är jag oerhört stressad inför finskan denna period, och jag har på känn att det kan bli mitt största fall hittills inom studierna. Men som sakt man måste hålla glöden vid liv, mitt mål är ju att en dag utexamineras som en kompetent barnträdgårdslärare.

Let the beat rock..

Den här är dagens "vakna-upp-och-gör-någonting"-låt. Så nu minsann ska ja nog stiga upp från den varma sängen och ta tag i ett som annat.



Dagens "to-do"-lista.

  • Åka och bowla klockan 13
  • Laga uppgiften i didaktiska förhållningssätt
  • Sy fast ett halarmärke
  • Handla
  • Damsuga, tvätta golven, diska.

Nog finns det att göra idag också fast jag är så gott som ledig, men det är ju då man ska passa på. Åtminstine punkt 2 är ett måste idag!


Ett Nettibesök för att dränka studiesorgerna..

.. som C. uttryckte sig ikväll när vi satt och drack varsin öl på Netti. Det var jag, C, P och P som bestämde oss för att lugna ner oss med hjälp av ett Nettinbesök ikväll. Alla dessa tenter och uppgifter börjar verkligen bli för mycket. Vi deltog även i Pubquiz men denna gång fick vi nöja oss med en 4:e plats, vilket vi givetvis är nöjda med.

Imorgon ordnas det en Må-Bra-Dag i skolan, vilket jag ser framimot. Denna dag ordnas av styrelsens motionsansvariga och det går ut på att studimedlemmar får utföra en massa olika motionsformer helt gratis. Själv ska ja visa mina dolda kunskaper i bowling imorgon, men det blir tyvärr enda som jag kommer att delta i. Jag har så mycket som måste göras nu som måste va färdigt inom kort, så jag måste prioritera det först imorgon.

Nu ska ja kolla en film och så småningom sova!

Sommararbete 2010

Jag har redan börjat fundera på var ja skall arbeta sommaren 2010. Det är bäst att va ut i tid så kanske man hittar bra arbete. Har funderat på att åka till Åland och arbeta där, men det gäller att hitta en boplats där hyran inte är så dyr då. Diskuterade för en stund sen med en kompis som även ska arbete på Åland nästa sommar så hon föreslog att vi ska bo tillsammans, så det är ett alternativ.
Men ja ska nog försöka hålla ögonen öppna för arbete i hemtrakterna först, men helst av allt så skulle jag nog åka någon annanstans. Vi får se!

Måndaa

Denhär dagen började inte så bra och fortfarande är man lite irriterad över alla uppgifter som ska lagas, men ja orkar inte diskutera det mera nu. Efter skolan for jag, C. och P. och handlade inför onsdagens Halloweensitz. Det blev aningen dyrt så ja hoppas alla som kommer är väldigt törstiga! När ja kom till lägenheten så började ja genast på med en uppgift som ska va inlämnad på fredag, men jag har nog fortfarande mycket kvar på den men det sparar jag tills imorgon.
Ikväll blir det öl på Netti, vilket verkligen är behövligt en dag som denna. Om vi orkar och har lust medverkar vi kanske i Pubquiz som de även har på Netti ikväll.


Julen närmar sig.

Det känns som om julen snart är här, veckorna går så fort och det blir ju inte bättre av att de har ut julpyntet plockat i affärer redan. Jag tycker iaf att de kan låta Halloween komma och gå före de börjar ställa fram allt krimskrams som hör till julen. Galet nog så har jag börjat se ut julklappar åt mina nära och kära redan, och ja vet iaf vad mamma och T. skall få. Det är egentligen ganska smart att va ut i tid me julklappshandlandet så slipper man all julstress några dagar innan julafton. Men nog vet vi ju alla att man drar ut det i det sista så man står där bland Halpa-Halli hyllorna den 22 december och ska ha en sista-minuten-julklapp, som sist och slutligen resulterar i en konfektask.
Jag ser annars framimot julen i år, jag har lärt mig nu igen att tycka om den och njuta av den. Och det är inte längre julklapparna som gör julen så speciell, utan maten och sällskapet. Fast ja inte har så stor släkt att fira julen med så kan jag inte tänka mig att fira den med någon annan.

Nåja, nog pratar om julen. Måste ta tag i Halloween nu först och allt vad det för med sig. På onsdag ordnar vi Halloweensitz i skolan och på lördag blir det att fira Halloween på Ollis, vilket jag verkligen ser framimot.

Nu ska ja se ett avsnitt av Unites states of Tara och så småningom sova så man orkar med morgondagen.


Senaste modet?



Har sett på både tv och med egna ögon att dessa glasögon är inne just nu. Själv vet ja nu inte vad ja ska säga, det är ju inte min stil iaf. De som jag har på mig är mammas gamla solglasögon, där glaset är borttaget. Ja tycker ja ser ut som jag tagit fel på årtiondet. Va tycker ni, hiss eller diss? ;)

Bakning pågång

Pappa kommer hem när som helst nu och som vanligt så är vi igång med bakning och ett som annat, vi måste ju nog bjuda till då han kommer hem. Det blir skink/bacon-paj + sallad idag och lite annat smått och gott förståss.




Tillredning av maten



35 minuter senare, färdiiig!



Nu är det bara att vänta tills de anländer.

It's sunday

Vaknade ovanligt tidigt idag, fastän ja sa igår att ja skulle sova åtminstone till 12. Kanske man får någonting gjort nu så istället. Pappa kommer iaf hem idag, så det är väl denna dags höjdpunkt, men någonting som verkligen inte är någon höjdpunkt är att ja måste åka tillbaka till Jstad redan ikväll. Och dessutom har vi full vecka och börjar på med finskan på torsda. Nåjaa ja kan inte springa undan finskan hur länge som helst, jag ska iaf försöka göra mitt bästa och hoppas jag blir godkänd i kursen. Men det ändrar inte det faktum att jag verkligen inte kommer överens med det finska språket. Det är den största orsaken till att jag hoppas att jag i framtiden har bosatt mig någon annanstans än i Finland.

Dags att ta tag i lite städning nu.

Vad ska man göra ikväll då?

Det måste nog vara första gången på länge som jag verkligen inte har något att göra en lördagskväll. Iofs så kan jag ju stanna hemma med mamma ikväll men nog skulle det ju va kul att åka ut på någonting, men vad? Verkar som alla andra tar det lugnt ikväll också, så det finns väl nog inte så mycket annat att göra för mig då heller. Om jag ska va riktigt flitig kanske jag börjar på med didaktiska förhållningssätt-uppgiften så har jag nu iaf den undan.

Va händer ikväll?


90-tals tema.

Om två veckor kommer åtminsonte jag och klasskamrat P. vara närvarande på 90-talssitz på Ollis. Men det stora problemet är ju vad man ska ha på sig. Pannband, jeansjacka men vad mer? Jag måste nog ta mig en funderare nu vad som är passande till ett 90-talstema. Och bra musik kommer det minsann att bli; Spice Girls, BSB, Aqua, E-roctic m.m



Drömma får man alltid

Kan helt enkelt inte sluta drömma om en resa nu när det är så äckligt väder här hemma. Hittade just en resa på Tjäreborg, 2 veckor till Teneriffa för 489 €, sjukt billigt. Skulle nog ha råd, men när jag kommer hem sen så har jag ingenting att leva på, så det är väl nog bara att fortsätta drömma och hoppas på att det finns mera pengar på sparkonton nästa år.

Va händer ikväll då? Har inte riktigt engagerat mig och hört mig för om det händer något någonstans så jag får väl skylla mig själv om jag missar något då helt enkelt. Har egentligen inte så stor lust med att åka ut ikväll heller, det blir ju ändå att festa för hela slanten nästa helg! ;)



Gran Canaria, Playa del Inglés 2008

Jag-vill-ha från H&M!

 
  


Förändring

Är sugen på att färga håret nu också, men som vanligt så är jag osäker på vilken färg som skulle passa. Har länge funderat att färga det svart, men jag har mina aningar om att jag blir blekare än någonsin då, men det finns ju alltid brunkräm. (?) Och inte nog med det så är jag mitt i valet och kvalet om att klippa av mitt hår eller inte, men jag tror nog jag låter det växa en tid ännu. Det är alltid roligt med förändringar. :)

Nu ska ja nog gå och lägga mig bredvid älskling och hoppas på en lång och skön sovmorgon..



Ungfär som denhär hårfärgen kan jag tänka mig.

Ta mig till värmen!

Sitter och drömmer om en resa till varmare länder nu som bäst och funderar över hur man på bästa sätt ska spara ihop till en resa. För det första så måste man ju ta bort utgifter som inte är helt nödvändiga och överväga att börja leva på nudlar.

Fem i topp - resmål :

- Portugal, Madeira
- Grekland, Kreta
- Cypern, Ayia Napa
- Turkiet, Alanya
- Teneriffa




Portugal, Madeira.

Friday!

Tenten i kognitiv utveckling gick faktiskt rätt så hyftat, så nu känns det verkligen bra att ta helg. Har ännu två arbeten som ska va klara inom block 6 men de orkar jag inte stressa upp mig för ännu.
Skönt att va hemma nu. Som det ser ut så blir det en lugn helg, har inte hört om det händer något någontans, så det blir möjligtvis en hemmarsittarhelg. Imorgon kanske ja åker och kollar hockeymatch, men det är ännu inte säkert. Vi får helt enkelt se vad det blir!

Ha en bra helg!


Nya kläder, ja tack!

Nu medan jag sitter och kämpar på med min tentläsning så kan jag inte sluta fantisera om att få köpa nya kläder, tänk va roligt med något nytt i garderoben. Men tyvärr finns det nog inga inkomstkällor till det just nu. Ibland kan jag bli riktigt irriterad på såna som får precis allt serverat på silvetfat och som säkert blev matade med silversked när de va bebisar. Själv kämpar man på med att betala hyra, komma från och till studieorten, ha råd med mat, festa nu som då och samtidigt spara tills nästa sommars hyrbetalning och eventuellt någon utomlandsresa. Jag har minsann inte jobbat mindre än någon annan i sommar men mina pengar verkar aldrig räcka till, men egentligen så tycker jag att det hör till också att vara lite fattig när man studerar. Jag är nu iaf stolt över att jag får min hyra betald och att jag i stort sätt klara mig själv. Men ibland får jag ju helt klart lite hjälp av mamma också, men när man är 20 år kan man nog inte springa regelbundet i hennes plånbok nå mer.

Men de brukar ju säga, de som väntar på något gott väntar aldrig för länge..


God morgon!

Vaknade just och ska så fort som möjligt sätta igång med tentläsningen, men först och främst ska ja ha en liten facebookpaus + kaffe, annars blir det inte till någonting med läsningen. Jag kom igenom nästan all litteratur igår, så idag är det mest repetition som står på schemat. T. kommer inte hit före halv 7 ikväll så jag har gott om tid att läsa i lugn och ro. Det är ju som sakt sista tenten för detta block (period) så det skall bli skönt med en liten paus från uppgifter/tenter en tag nu. Det enda som tar imot är att vi börjar på med finska nästa vecka!

Ha en bra dag!

Kvällen lider mot sitt slut..

..vilket är skönt så det blir morgondagen fortare så jag får åka till Vasa. Dessutom så ska ja på kaffe med Josse & Sara imorgon också, så det ser jag framimot.
Har åstadkommit en hel del ikväll. Först och främst så har jag läst 3 kap. tills fredagens tent, vilket betyder 4 kap. kvar. Städat och ändrat om i här i lägenheten så nu är det fint och nytt här så nu trivs jag ännu bättre. Varit på promenad med P. och C. och diskat undan lite. Så det enda som jag har ogjort nu ikväll är att läsa det sista i litteratur seminarium-boken men jag tror bestämt att jag skippar det. Ser lite på en serie istället och går och lägger mig tidigt så jag får njuta ordentligt av att vi har sovmorgon imorgon.


Time for a break?

Tycker det får börja vara slut med alla tenter och inlämningsuppgifter nu, känner mig riktigt utmattad nu för tillfället. Men som tur är så ska jag, C. och P gå på en promenad snart så man får friska upp sig lite så man orkar läsa lite till senare ikväll. Efter allt läsande så ska jag belöna mig själv med att kolla på United states of Tara, en ny serie som jag började titta på igår och den hittar ni på www.ch131.com.

Ska bli skönt att åka till Vasa imorgon :)

Ooops!

Tenten gick inte så bra, men jag var nog förberedd på att den skulle gå dåligt. Men det finns ju som sakt omtent. Nu måste jag börja fokusera mig på morgondagens litteraturseminarium samt fredagens tent som är sista tenten i detta block. Måste så ut 3 dagar till. Men som tur är så åker jag till Tony imorgon (vi är lediga på torsda) eftersom vissa av oss i klassen fått det ordnat så att vi ska skriva fredagens tent i Vasa.

Det är dagar som denna som jag verkligen tar fasta på mitt citat som jag har i headern! :)

Wish me luck!

Nu sticker jag så småningom iväg och försöker skriva mattetenten, nu är det upp till bevis om jag läst tillräckligt eller inte!


Lugnet före stormen.

Känner mig inte så riktigt stressad nu just inför tenten imorgon, men allting kommer väl över mig imorgon när jag väl sitter med pennan och pappret och frågar mig själv varför jag inte läste lite till på tenten? Men om det inte går vägen imorgon så finns det ännu 2 tillfällen när jag kan ta om det så nog skall det gå på ett eller annat sätt. Funderar på att lägga mig så småningom och läsa lite i boken i dina kläder. OM jag orkar imorgon när jag vaknar så tar jag lite sista-minuten-repetition inför tenten.

Helst av allt skulle jag ha velat lämna i Vasa tillsammans med T. Jag trivs så bra i hans lägenhet och med hans sällskap. En vacker dag skall vi nog flytta tillsammans, men det blir först efter ungefär 1 ½ år.



<3




i'm on my waay to Jeppis.

Sitter i bussen nu som bäst och tacka vet jag trådlöst internet. Har inte testat att va in på nätet förr när jag åkt med buss men denna gång så slog det mig att det måste ju även funka när jag åker buss, varför skulle det annars heta trådlöst internet. Nu håller jag mig iaf sysselsatt tills C. stiger på.

Ikväll står det bara tentläsning och litt.sem-läsning på schemat, dvs ingen rolig kväll att se framimot precis.


Världens undergång.

Eller jaa, den där rubriken skall man väl ta med en nypa salt. Men just nu känns det faktiskt som om min värld går under lite. T. har inte tv3 och det betyder att jag just nu sitter här och INTE kan se dagens avsnitt av våra bästa år. Ni som kanske inte följer med den serien så bryr väl inte sig så mycket, men för mig som i princip följt med den sedan jag var 7 år så känns det aningen taskigt att inte kunna se på det  när jag en gång är ledig. Det finns ju förståss www.days.nu där man kan ladda ner/spela upp avsnitt, men de har inte lagt ut dagens avsnitt ännu. Men om jag har tur så kanske jag får se det ikväll! 

 
En ganska gammal bild, men den får duga.

Tentläsning!

Vaknade just precis och det är bara att börja på med repetitionen inför morgondagens matematiktent. Jag har nog hunnit igenom all litteratur, men hur mycket som verkligen har fastnat är ju en annan sak. Som tur är finns det ju omtentamen så kanske man inte ska läsa ihjäl sig nu bara för en mattetent, men klart de skulle va roligt att ha den undan. Vi får helt enkelt se hur de går!

Nu ska ja bara hänga upp en dykmaskin och så försvinner jag in i matematikens värld (?) ;)

Söndag & 30- årskalas

Idag bär det av på 30- årskalas till en av mina kusiner. Ska blir roligt att åka och träffa hela stora släkten och äta en massa läckerheter. Efter det åker T. och jag till Vasa och där stannar jag iaf till måndagen. Jag ser inte direkt framimot denna vecka som jag har framför mig nu med alla tenter, men på något vis måste det gå.

Gårdagen blev relativt lugn, åkte ut med G. på ett och annat och till sist bestämde vi oss för att åka till honom och se "män som hatar kvinnor". Det var nog en av de bästa filmerna jag någonsin sett, men usch va obehaglig.






Vad blir det för mat idag?

Hittade några pepparkryddade kycklingfiléer i kyskåpet och bestämde mig för att ta fram mina dolda kockkunskaper. Någon extra hjälp behövde jag nog inte förvänta mig, så jag fick helt enkelt ta allt i mina egna händer och börja på.



Steg 1: Steka kycklingarna.



Steg 2: Kycklingen placeras i en ugnsform tillsammans
med en kryddad gräddsås + lök.



Steg 3: Den som väntar på något gott,
väntar aldrig för länge.



Steg 4: Matdags


Jag kan försäkra er om att det blev ett lyckat resultat!



I det lugnaste vattnet simmar de vildaste fiskarna.

När det äntligen slutade regna så bestämde jag mig för att gå ut och ta några kort och ta en liten promenad. Men till min förvåning märkte ja att det stod en stor bil på mormors gård och baasade till låten i've got a feeling av black eyed peas. Min promenad blev inte så långvarig, utan jag sprang efter D. och P. eftersom min första tanke var att det var något fuffens på gång i granngården. Vi gick dit och "låtsades" hämta posten och insåg att det bara var någon arbetskar som skulle fixa något hos mormors. Nåjaa nog kan det hända saker här på "Nässkatan" där jag bor också. För några år sedan på en lördagskväll så hade några "tattare" vistats här i byn och gjort inbrott i byns frisörsalong. Som tur var hann en man se bilen farandes iväg och kastade en hammare i "tjuvarnas" fönterruta. Morgon därpå så hittade vi tattarnas bil 100 m från vårt hus. En vinröd urgammal Saab med en söndrig fönterruta. Och det som väckte mest uppmärksamhet var att det låg brända tidningsbitar ur en finsk tidning bakom bilen. Betydde det att de hade planer att bränna upp bilen rätt utanför min gammelmormors hus? Ett tag blev denna nyhet om dess tattare så överdriven att min grannkompis pappa påstod "Kom nu, det är någon som har åkt förbi Lise-Lottes och skjutit". Och bara för 1 år sedan var det ännu ett illdåd hos samma personer som blev bestulna i föregående händelse. Men denna gång handlade det om ett gäng aktivister (tros det) som kom för att rädda en massa hönor, men på grund av ett misstag dog en del istället.
Det händer nog saker i en liten byn som den jag bor i också, fast man inte kanske kan tro det.




Här är iaf en bild som jag hann ta före jag såg den "baasande
bilen".


Vadå många uppgifter?

Tänkte göra en "att-göra-lista" nu så att ni ska få en liten blick över vad jag har att se framimot nu de närmaste veckorna, men även det som jag fått avklarat hittills.


* 17.9 Litteraturseminarium
* Tent i socioemotionell utveckling
* 9.10 Deadline Rörelseuppgift
* 9.10 Deadline Musikuppgift
* 12. 10 Tent i skriftlig kommunikation
* 13.10 Redovisningsseminarium
* 20.10 Tent i Matte
* 21.10 Litteraturseminarium
* 23.10 Deadline Etikuppgift
* 30.10 Deadline bild- och formuppgift
* 30.10 Deadline Didaktiska förhållningssätt
* 6.11 Deadline Skriftlig kommunikation

Endast 4 punkter kvar på listan, men våra kära föreläsare kommer nog säkert att lägga in någon smaskig uppgift nu inom en snar framtid.


Det är väl bara att börja läsa på mattetenten nu då..

Inte än, men snart.

Ni kanske undrar om inte det var idag jag och M. skulle och beställa tatueringstid, jo de var det men det har blivit lite ändringar så nu har vi ställt in oss på nästa helg. Det skall bli så spännande, men jag har nog inte bestämt mig riktigt än hur tatueringen ska se ut men jag lär nog ha gott om tid.


Det här är också en symbol för tvillingarna, men så
här kommer min tatuering absolut inte se ut.


Uppe med tuppen

Igår kom jag på att jag för en gång denna vecka skulle få en riktig sovmorgon idag, men mamma väckte mig redan kl. 7 och ville ha skjuts till bussen. Hon och mormor och en massa andra kördamer åkte iväg till H:fors imorse och skall uppträda samt se på teatern Så som i himmelen på svenska teatern, så de var nog aningen nervösa.
En timme fick jag sova efter att jag varit uppe och skjutsat, och nu sitter jag här, var annars. Men jag ska titta på ett 90210-avsnitt nu och dricka lite kaffe, så ska vi se då senare vad det blir av den här dagen! :)


Michael Jackson- tema

Ikväll har de Michael Jackson- tema i Idol och hittills så tycker jag att Rabih's låt som han valde är bäst ikväll dvs you're not alone.
Men den som jag håller tummarna för är Mariette, hon har en såndär speciell stil som gör henne till en Idol.


Friday, i like it!

Till en början tänkte jag åka ut med T. och några av våra gemensamma kamrater, men i sista minut ångrade jag mig och bestämde mig för att stanna hemma och kolla på Idol med mamma. Och jag är nog tacksam för att jag inte for ut ikväll, jag har fått lite på uppgift lagat, läst på tent, hälsat på pappa och nu ligger jag och tar det lugnt på soffan tillsammans med familjens frass Findus. Imorgon är det en ny dag, men jag har ännu ingen planer, vi får helt enkelt se vad det blir!

Jag håller tummarna för Mariette samt Rabih ikväll! Vem håller ni på?


Everything changes

Kom att tänka på idag hur mitt höstlov såg ut för ungefär 5-6 år sedan. Då var man ung och grön och höstlovet bestod till största delen av att vara hemma så lite som möjligt. Men hittills detta höstlov har jag bara suttit hemma och kämpat på med mina oändliga skoluppgifter och helgen verkar inte heller bli så riktigt rolig. Men det är väl bara att inse att när man passerat 20 så spenderar man mest sin lediga tid hemma. Det börjar väl nog bli dags att stadga sig, skaffa hus och barn, nej nej skämt å sido, det blir nog inte inom de 5 närmaste åren iaf.
Det är nästan så man längtar tillbaks till skolan nu när man är ledig. Då har man ju iaf något att göra, och folk att umgås med hela tiden. Det är också en sak som har ändrats hos mig, att jag faktiskt tycker om att gå i skolan. Om jag ser tillbaka ungefär 4 år så var skolan det värsta jag visste och ödslade nog ingen extra energi på den. Betygen var ganska nära botten och det ändå som intresserade mig var vad man skulle göra efter skolan. Men nu när jag insett att jag verkligen kan om jag vill så tycker jag att det faktiskt är roligt att gå i skolan. Jag strävar ju ändå efter att få en utbildning och va bra på det jag gör, så varför skulle jag kasta bort den möjligheten?


Ändringar pågår

Som ni kanske märkt kan jag inte riktigt bestämma mig vilken design som passar min blogg. Jag har inte direkt några fina bilder att piffa upp den med, men jag har planer på att J. ska ta några foton på mig som jag kanske lägger upp i headern, men det får vi se hur det blir med. Men som sakt nu kommer jag trixa lite med bloggen några dagar så bli inte irriterade ifall det ändras hela tiden! :)

Hotel room service



Min nya favoritlåt.

Mätt och belåten

Kom just precis från farmor och farfar och nu är både jag och T. så mätta att vi knappt orkar göra något mer idag. De bjöd på lasagne + sallad och så klart efterrätt och kaffe & bullar. Positivt är ju att som det känns nu så behöver vi nog inte äta något på åtminstone 3 dagar, men de vet man ju nog att man inte klarar av.
Skall iaf ta en liten powernap nu så man orkar med resten av dagen.




En bra början på denna dag

Steg upp klockan 10 och började genast på med bild- och formuppgiften som skall vara klar inom två veckor, och nu äntligen har jag den klar. Bara man ger sig in på att verkligen satsa på att få den färdig så går det nog. Dessutom så tog det endast 1 ½ timme och 4 sidor blev det, så lika bra att göra någon nytta 1 ½ timme än att sitta på facebook. Men nu efteråt när jag äntligen är färdig så belönar jag ju självklart mig med facebook och favoritserien Våra bästa år.
Klockan 1 åker vi till farmor och farfar som bjuder oss på mat idag, får se då vad det står på menyn idag.
Kvällen är som vanligt obestämd, men smartast skulle det vara om jag stannade hemma för att läsa på tisdagens mattetent.


i have made up my mind!

På lördag åker M. och jag till tatueringsstället Needle Point och beställer tid. Jag har enda sedan jag var 16 år funderat på att laga en tatuering men har aldrig vågat. Jag vet nog på ett ungefär hur min tautering ska se ut men den behöver finslipas lite ännu, så jag söker som bäst efter någon som skulle kunna laga den riktigt snygg. Tatueringen består av en symbol för mitt stjärntecken tvillingarna men den måste nog piffas upp lite om den ska bli i min smak. Måste hålla tummarna så M. och jag får en tid minst inom ett halvår, jag vill ha min tatuering nuu!



Här är ett exempel på en symbol för tvillingarna,
men exakt såhär kommer den inte att se ut.

Veckans mittpunkt

Har hunnit med en hel del idag så jag känner mig riktigt stolt. Städat, handlat, lagat mat och dessutom läst en MASSA litteratur som ska va läst nu inom några veckor. Så jag tror bestämt att jag tar det lugnt nu resten av kvällen och njuter av liter ledigthet. Kanske det finns någon där ute som är sugen på att åka på kaffe ikväll, vem vet.

Ser iaf framimot helgen, eftersom vi kanske ska åka till Olivers Inn som inte varit så välbesökt av oss nu på sistone men om alla planer går som det ska så dyker vi säkert upp där.


cousins night out

Som rubriken säger så var kusin J. och jag ut på en "kusinkväll" igår och det blev en riktigt lyckad kväll med tanke på att vi inte direkt hade planerat kvällen så noga. Först och främst satt vi hemma hos oss tillsammans med mamma och drack lite vin och kollade på någon film som hette förintelsen. N. kom efter oss och stjussade upp oss till café JP där vi fick öl och cider för 1 € mellan kl. 22 och 23. Talade med mycket folk som man inte träffat på länge och det är alltid lika trevligt. Tyvärr kom inte bandet som skulle ha spelat på JP så vi gick då istället till grannkrogen Logen, där det till vår förvåning faktiskt var ett band och rätt så mycket folk för den delen. Där stannade vi tills kl. 3 och då bar det iväg till en annan kusin J. där vi efterfestade lite och övernattade.
Men nu sitter jag hemma och väntar på att vi skall åka till ännu en kusin J. och fira hennes 13-årsdag. Det skall bli gott med smörgåstårta en dag som denna!

Imorgon bär det av till Jstad igen, men T. har lovat att följa med mig denna gång och dessutom slutar vi redan på tisdag så jag får till och med njuta av lite höstlov.



Bild från Josses 18- årsfest.

Lördag 10.10-09

Skall så småningom bege mig till kusin J. och tillbringa kvällen med henne. Vi har engentligen inga planer tills ikväll, men vi tar det som det kommer. Vinet och lite smått och gott är iaf handlat, så jag är nog redo att åka nu.


Ha en bra lördagskväll!


Va skönt att ha tråkigt.

För en gångs skulle är det förvånansvärt skönt att bara ligga på soffan och ha allmänt tråkigt. Resten av denna kväll och imorgon skall jag bara vila upp mig och njuta av "ledigheten" för efter denna helg blir det återigen att gå tillbaka till allvaret och alla studieuppgifter.

Tänkte avsluta med en lista nu när jag ändå har så tråkigt.

Fyra skulle;

1. Skulle du vilja vara längre? Nej. Ja nöjer mig bra med mina 169 cm.
2. Skulle du vilja väga mer? Nej. Riktigt nöjd som det är.
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Nää.
4. Skulle du vilja dricka dig full ? Inte som det känns nu, men imorgon kanske jag känner helt annorlunda. ;)

Åtta kan;

1. Kan du vifta på öronen? Joodå!
2. Kan du slicka dig på näsan? Nee.
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Jopp.
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Jo då ja sover kan ja nog vara tyst.
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? Joo, men det blir nog tråkigt i längden.
6. Kan dina vänner lita på dig? Joodå!
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? Har redan piercing där.
8. Kan du hoppa? Jajjamensan.

Fyra antingen eller;

1. Pierca tungan elr näsan? Tungan.
2. Vara seriös eller rolig? Rolig!
3. Brinna upp eller drunkna? Drunka.
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Öh, mina föräldrar såklart!

Svara ärligt;

1. Tycker du om någon just nu? Joo <3
2. Sol eller måne? Sunshine baby
3. Vinter eller höst? Hösten, finaste årstiden.
4. Soligt eller regnigt? Soleen. :)


Ha de bra!

Home sweet home

Finns nog inget bättre och mysigare än att få komma hem till ett varmt och skönt hus när det är så kallt och ruskigt ute. Sitter nu som bäst i soffan och bara tar det lugnt, vilket jag tycker jag förtjänar att göra nu efter allt arbete jag lagt ner på olika studieuppgifter denna vecka.
Ikväll startar två nya program, mammas pojkar och singing bee celeb, så det blir iaf ingen tråkig kväll!

Helgen är ännu lite oplanerad, men lördagen ska jag iaf spendera med min favoritkusin J. :) Resten av helgen får blir som det blir..


Flickan i trädet..

Efter allt för mycket gitarrspelning är jag nu beroende av låten "flickan i trädet". Det är riktigt roligt när man äntligen får till det med gitarrspelningen och man tycker att det faktiskt låter bra också. Men jag har kommit fram till en sak, och det är att man kan inte tvinga fram talangen med att spela på en gitarr, man måste helt enkelt ha viljan och intresset för att det ska gå i längden. Det är nog bara att öva på om jag ska klara examinationen i februari! ;)


Konstiga miner är mitt kännetecken?

Har inte direkt lagt märke till det förut men på senare år har jag kommit fram till det är ytterst sällan som jag kan vara "normal" på ett foto. Det bara blir så helt enkelt, jag tycker inte om att sitta som en stel pinne när någon tar kort, det är mycket roligare att spexa lite. Jag undrar vad mina framtida barn tycker om mina fina foton när de någon dag ska se på dem. Nåjaa, det är helt enkelt så jag är som person, orkar inte vara normal! ;)

  
 


Flitig studerande är väl det minsta man kan säga..

Två skoluppgifter skall vara inlämnade på fredag och jag är nästan så gott som färdig. Tycker jag har riktigt bra flyt när det gäller dessa uppgifter, jag stressar inte lika mycket som i fjol men får ändå mycket gjort. Kanske jag äntligen har hittat det rätta studiesättet som passar mig. Innan denna kväll tar slut måste jag även hinna med lite gitarrspelande och läsa litteratur till morgondagens grupptent i barns språk.



Googlad bild


Bättre lycka nästa gång!

Ingen seger denna gång, men vi hoppas på att det går bättre nästa gång! Det var iaf roligt att göra något annat än sitta och trycka i lägenehten hela kvällen. Resten av kvällen blir det filmtittande, vi har sovmorgon imorgon så jag kan nog titta på en film med gott samvete.

Go'kväll!



M, G och jag innan vi åkte och lyssnade på
Larz Kristerz. (Bilden är M's)

Fångad av en stormvind!

Nu kan man nog tala om ruskväder minsann, sitter här i min lilla lägenhet och fryser som aldrig förr. Men det är iaf mysigt när man får ha ljus tända och veta att man inte måste gå ut. Helst av allt skulle jag vilja ligga här i soffan hela kvällen och bara slöa men bestämde mig för en timme sedan att besöka Visa Grande och pubquiz! Håll tummarna för vinst ikväll också!

Hörde om en hemsk olycka idag och det får en verkligen att undra hur fort det går för ett liv att slockna. Jag beklagar sorgen för de som stod personen nära, det finns inte ord för att kunna beskriva en sånhär situation. Det får en verkligen att fundera över hur viktigt det är att ta hand om sina nära och kära, en olycka händer så snabbt.


Larz Kristerz, mina nya idoler ;)

Vi var ju som sakt till Fagerö och lyssnade på Larz Kristerz igår, och de var mycket bättre än vad jag förväntat mig. M, J och jag stod längst fram och shejkade i ungefär en timme och till slut fick vi vår vilja fram, dvs att de skulle spela "måste ringa Carina", och efter det så gick vi vidare till puben. Det var nog första gången i år som jag tyckte att det var värt att betala 15 € i inträde. Det blev även en liten efterfest hos G, men den blev inte så långvarig.

 


En lördag i Oktober

Vilken härlig dag det har varit idag. jag steg upp tidigt och gick i följe med T. ut och laga in ved i ladan. Vi passade även på och tog ner studsmattan så den inte ska bli förstörd nu när de varnar för snöstorm. Och flitig som jag är så har jag ju även hunnit laga en del på några studieuppgifter, så nu känner jag mig redo för fest!
Det bär som sakt av till Fagerö ikväll för att dansa loss till Larz Kristerz. Men innan vi åker dit påbörjar vi festandet hos G. med ett gäng trevligt folk.

Ha en bra lördagskväll! :)


Ny dag, nya möjligheter.

Det var meningen att ja skulle stiga upp klockan 9 och börja på fortsätta med några uppgifter som ska vara klara nästa vecka, men det drog nog ändå ut till halv 12. Men jag tyckte nog att jag förtjänade en sovmorgon idag, så att ja får känna mig tillräckligt utvilad.
Helgen är här igen nu, och jag har ingen aning om vad man ska hitta på. Det är höstdans i Fagerö och i och med det säsongens sista dans. Dansbandskanmpens vinnare Lars Kristerz kommer att uppträda samt en trubadur i puben, så nog frestar det ju satt åka men ekonomin säger en helt annan sak. De skulle va skönt att bara mysa hemma och åka på kaffe med några vänner. Men vi får se hur det blir imorgon.

Nu skall jag leka aktiv studerande, skriver mera senare.


Gulisintagning - o9

Sitter nu som bäst hos T. i Vasa och halvsover framför datorn. Gårdagens gulisintagning blev väldigt lyckad, och gulisarna verkade nöjda. Jag orkar inte börja förklara allt vad vi gjorde, men ni som är vän med mig på facebook får ta del av bilder där. Men det tog nog på krafterna att vara tutor, det krävs nog en hel del planerade och ännu mera stressande. Och dessutom hade vi ju tent i socioemotionell utveckling igår också, som nu inte gick riktigt så bra men jag hoppas på godkänt.

Nu har jag lovat Tony att ja ska städa åt honom medan han är i skolan, så det blir nog bara att leta fram damsugaren nu och börja på.

RSS 2.0