Fredagskväll med Kulta lonkero och Gossip girl.

Den här dagen började med att jag steg upp ur sängen först klockan ett. Sedan dess har jag lagat mat, handlat lite godsaker tills T. kommer hit, och så har jag städat wc. Och nu sitter jag här och dricker en kulta lonkero och tittar på Gossip girl. Det är många som har talat om denhär serien, men jag har aldrig riktigt tyckt om den, till nu. Den är faktist rätt bra när man en gång kommer in i den. Jag har tittat på 4 avsnitt nu ikväll, men det är väl rätt så förståeligt att jag har lite att göra nu, eftersom T. kommer hit ungefär 11-tiden.

Imorgon skall vi tillreda en lite "finare" middag, och bara ha det mysigt. Känns som en evighet sen vi hade en helg alldeles för oss själva, så det är nog på tiden nu. Älskar min T. så otroligt mycket, han gör mig så lycklig. <3


Nu ska ja nog titta vidare.


Ha en bra helg!


En torsdagkväll i Jeppis.

Alla andra har troligen åkt hem till sina hembyar, men här sitter jag. Tony & jag skall nämligen vara här i Jeppis över helgen, vilket ska bli skönt. Efter sitzen i tisdags så känns det nog inte som om det kommer att bli något partajj denna helg. Det känns konstigt att tänka på att det är höstlov för de flesta, men vi på BI har inget lov. Men vi får ju iofs vara rätt mycket lediga hela tiden, så det är väl nog bäst att inte klaga.
Nåjaa, ikväll blir det nog bara hemmakväll med mig själv, Tony kommer först imorgonkväll, så ja får nog ladda ner några filmer nu så ja har något att sysselsätta mig med till han kommer.

En kanske trög skoldag idag, vi hade litteraturseminarium, vilket nu gick sådär, men jag är inte så aktiv från morgonsidan, vilket säkert många redan märkt. bättre lycka nästa gång!
Efter skolan for jag ut och shoppade lite, det blev några nya tights, hårband, smink, ljus, duk och så lite mat förstås.

Nu ska jag titta på desperate housewives och avnjuta min nystekta pyttipanna.

Ha ett bra höstlov, ni som får ha! ;)

Dagens måltid.

På dagens meny stod det makaroner med vitlök, grynost och knackkorv. Riktigt passande till en sån här dag då man inte är i sitt bästa skick. Matlusten är det nu inget fel på iaf, tyvärr orkade jag inte med precis allt.



Gott var det iaf.


Dagens maträtt.

Gulisintagning.

Jätterolig kväll igår, 2:orna och 3:orna hade nog hittat på ett riktigt roligt program åt oss. Men det blev lite för mycket av det goda, eller hur jag nu skall uttrycka det. Jag kan tänka mig att ja inte är den enda som är i dåligt skick idag. Men som sakt jätterolig kväll. Stafetter, babymatsätning, hinderbana m.m Orkar inte börja räkna upp exakt vad vi gjorde igår, men roligt hade vi och det ser ni säkert på bilderna också. Vi kom iaf andra i att vara bäst utklädd, så vi är nog nöjda.

Igår bestämde jag mig, jag skall bli tutor. Och nu borde allt vara klart med sponsorer till våra studiehalare, så om vi har tur får vi dem troligen före julen någon gång.

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Prison Break och så ta en dusch, och senare blir det troligen att gå ut och handla lite. Jag måst verkligen fylla på lite i kylskåpet tills T. kommer hit på fredag. Det blir mys fö flera hela helgen, så för vår del blir det ett lugnt höstlov, och det ser jag verkligen framimot.





Såhär fina var vi igår.


Skönt med ledig dag.



Idag är det självstudiedag, som det kallas. Vilket betyder att man ska studera på egen hand, och till en viss del så har jag nog gjort det men det blev nog ingen lång stund. Jag hittade nu iallfall en diskussionsfråga nu, men jag ska ännu läsa sista delen i boken om det finns något intressant. Det är ju först på torsda som vi ska ha seminarium. Jag har inte orkat engagera mig med några andra uppgifter ännu, men kanske om jag har tid så gör jag det imorgon innan jag åker i väg till Jeppis.

Gulis imorgon, det kommer att bli så kul. Jag har laddat upp lite redan idag med det som skall med, så jag borde nog klara mig.

Nu skall lillasyster och jag åka till biblioteket.




Söta Mira när hon var liten valp.

Mira.

Det lekande lärande barnet.

Det lekande lärande barnet är en bok som vi i ettan på BI måste läsa, och nu på torsda skall vi en och en berätta om det vi tyckt varit mest intressant i boken. Ikväll har jag läst igenom nästan allt och försökt att hitta något som jag skulle kunna lyfta fram på torsda, men än så länge har jag inte upptäckt något. Hur svårt kan det va? alla dessa pedagoger och forskare, varför intresserar inget mig? Troligen för att jag är så omotiverad just idag, förhoppningsvis går det bättre imorgon.
Skönt att inte behöva åka till Jakobstad före på tisdags eftermiddag, så får jag läsa i lugn och ro på den här förbaskade boken och förhoppningsvis komma fram till någon vettig slutsats så småningom.
Något positivt som man har att se fram imot är ju att vi har gulisintagning på tisdagkväll och det tror jag kommer att bli riktigt skojj. Jag måste komma ihåg att ta med kameran, för det som vi skall ha på oss så måste nog finnas med på bild. ;)

Nu skall jag fortsätta att fördjupa mig i pedagogikens värld.

Möjligtvis kommer jag med ett mer meningsfullt inlägg imorgon.


Tacokväll hos Josse.

Vi kom just precis hem från Josse. Mormor fick vara vår chaufför ikväll, eftersom det blev ett och annat glas. Hade inte planerat att dricka något men är man med rätt sällskap och på bra humör så kan man inte stå imot ;) Tortillas och taco blev det i stora lass, och gott var det. Tog också en pidron-match, men tyvärr så förlorade Josse och jag, men vi tar igen det en annan gång. Blev lite "poker" just innan vi for hem också, och så klart så vann jag. ;)
Tack för en rolig kväll!




Imorgon får min kära pappa komma hem på besök.


Gonatt!


Höstbilder.

Tänkte passa på och lägga ut några av de bilder som jag tog igår. Jag är ju ingen proffsfotograf men jag gjorde mitt bästa.














Nu ska vi göra oss i ordning och åka upp ti Näsby City och inhandla lite gott till kvällen. Sen bär det av till Töjby på tacokväll. Jag lägger nog troligen in några bilder från ikväll senare.


Finns inget bättre än fredagar.

Jag bara älskar fredagskvällar, ingen annan dag i veckan är lika bra som fredag. Då är det sista dagen på skolveckan men även första dagen av helgen. Förutom det så betyder ju fredagar oftast också att Tony får komma hem från Dragsvik, och ikväll blev det så. <3 en annan sak som är bra är att Idol börjar ha sina fredagstävlingar. Och vad passar inte bättre till det än salta kex och vin.

Ha en fin helg allesammans!



Denna underbara höstdag!

Först och främst belönade jag mig själv med en lång och skön sovmorgon. Halv 12 kom hörde jag ljudet av farmor och farfar, som hade kommit för att räfsa bort lite löv på gården. Som vanligt så hade farmor med sina goda munkar. Hon måste nog vara orolig över att jag skall tyna bort eller nått, men det kommer nog inte att hända i första taget. Till slut bestämde jag mig för att gå ut och hjälpa till med räfsningen, men före det så åt jag såklart en munk. Det var så uppfriskande och härligt att vara ute idag, vilken underbar höstdag. Det just såna här dagar som påminner en om hur fin hösten egentligen är. Tyvärr har vi inte tilldelats så många av de här dagarna i år. Efter att vi räfsat färdigt så gick jag in efter kameran och tog några bilder, för att senare kunna minnas denna dag.

Nu har har f&f åkt hem och jag sitter här och belönar mig själv med en liten paus innan jag måste påbörja matlagningen. Ikväll skall jag träffa Irene kl. 6, det blir kaffe på standardstället Teboil. Ungefär kring 8-tiden borde Tony vara framme i Närpes, har inte sett honom nu på två veckor så ikväll blir det nog bara myspys.

Nu skall ja gå och fixa till mig lite och laga mat tills mamma och syster kommer hem.

Ha de bra! 


 




Hemma i Närpes.

Idag har det varit väldigt dålit väder och det var inte särskilt rolit att åka bil i 2 timmar i regn. Jag såg knappt något och det var massor med lastbilar på vägen. Nåja halvvägs hem så blev jag på bättre humör när det kom en gammal goding på radio, dagen blev genast mycket klarare. Jag har inte gjort så mycket nytta här hemma ännu, bara legat och tagit det lugnt och kollat på desperate housewives. och vad passar inte bättre till det än med en riktigt kall öl.
Har ännu inga klara planer inför helgen, men jag tror minsann det blir tacokväll hos Josse på lörda. Imorgon skall jag träffa Irene, och så ska ja ge mig ut på jakt efter hårfärg, mitt hår är i desperat nöd av att bli färgat. Men jag har inte bestämt mig vilken färg det blir, något drastiskt blir det dock inte denna gång.

Idag fick vi prova vilken storlek vi skulle ha på våra studie-halare, så nu är jag i värsta extas. Jag vill ha min halare nuuu. Men vi ska väl ta tag i halarbeställningen nästa vecka bara alla har prövat halarna. Det borde ta till slutet på november eller början på december innan vi får dem. Usch va länge, jag kommer nog att dö av iver och väntan. Nå den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. ;)

Nu tror jag bestämt att jag skall ta itu med några uppgifter som skall vara klara nu inom en vecka, så jag inte behöver göra dem över helgen.


-

Svettig och effektiv träning på gymmet. Det blev inte så lång stund men nog hann jag pröva på en och annan maskin. Trot minsann jag skall blåsa upp min pilates-boll ikväll, så kan ja börja träna lite hemma också. Jag och träningen börjar nog komma överens nu tycker ja, det gäller bara att fortsätta med den regelbundet nu så ska det väl nog så småningom ge resultat.
Ikväll måste jag damsuga lite, och packa ner sakerna som jag skall ha med hem imorgon, och så kanske om någon av oss orkar, så far vi ut på en öl ti Netti. Skulle sitta bra nu efter allt tent-läsande.
Imorgon åker jag hem till ljuvliga Närpes, och den här helgen skall jag bara slappa och ha det mysigt med min pojkvän, som förhoppningsvis kommer hem från militären på fredag. lovely. Men så har vi ju boken "det lekande lärande barnet" som jag skulle måsta läsa, men det blir nog isåfall på söndag.

Nu ska ja ta tag i städningen. Ha de bra!

Freaks and geeks.

Som jag skrev i gårdagen inlägg så är det gulisintagning nästa vecka och temat är freaks and geeks. Jag, C och P har varit ut på stan och letat efter kläder som skall passa temat, och vi hittade nog minsann riktigt fina kläder. Får hoppas att någon annan också kläder ut sig, så det inte bara är vi som är utklädda. Jag ser verkligen framimot detta!

Nu ska ja åka iväg till gymmet, styrketräning som gäller. Skriver mer sen.


Pedagogik som vetenskap är inte kul.

Jag orkar inte läsa nå mer på tenten nu, det får gå som det vill. Man blir ju helt förvirrad av att sväva i pedagogikens värld. Jag var tidigare ikväll över till P. och där var också C. Vi hade planerat att läsa på tent tillsammans, och nog gjorde vi ju det till en viss del men det resulterade mest i att vi skrattade åt allt möjligt. Det fick nu en att slappna av lite inför denna omöjliga tent. Som tur är kommer det att vara ett litet uppehåll nu tills följande tentskrivningar. Så kanske man äntligen kan börja ta itu med träningen på allvar nu då man får lite mera "ledig" tid. Imorgon blir det troligen gymmet och det är styrketräning som står på schemat. Snart är det ju också vår första praktik, och jag skall vara på Kotte förskola i Kåtnäs. Jag ser nog framimot det men jag tror ändå att det kommer att bli rätt stelt i början. Men vi får ju hoppas att det ska gå bra.
Nästa vecka på tisdag, är det dags för gulis-intagning för oss ettor, de ska bli kul. Får hoppas dom är snälla med oss. ;)

Idag började jag längta tillbaka till Playa del Ingés, till värmen och de trevliga människorna. Om jag är riktigt sparsam kanske T. och jag far vår eller nästa höst. Jag älskar verkligen Gran Canaria. finns inget underbarare ställe att åka till om man vill slappna av. Helt klart skulle jag vilja åka och utforska nya ställen utomlands också, men det skall vi väl nog hinna med i framtiden. 














Ojoj, vad mitt minne sviker.

Ja kom genast på när jag publicerade mitt tidigare inlägg att Pattran och hennes kompis Nina var ju också med på festen i lördas, men ni ser ju nu då att mitt minne inte fungerar så riktigt bra när jag tänker tillbaka till i lördas. ojoj. tillåme Josse å Kennet var ju där också. Nää ja får nog gå hem och sova nu, det är ju skrämmande att man inte minns att dom var där.
Nåjaa någon gång skall det väl va såhär antar ja.

Tillbaka i Jeppis.

Sitter just nu i skolans datasal och har IT. Det är meningen att vi skall göra en uppgift men jag sitter nu mest och snokar runt på nätet. Jag är för trött för att orka göra nå mycket extra idag. Hmm. det får mig att tänka på att jag har en tent imorgon och hittills har inget fastnat. Men jag fick veta i morse att jag klarat den förra tenten, pedagogisk psykologi. Får hoppas det gå lika bra i tenten imorgon nu då, men det tvivlar jag nog på.

Häljen har gått fort som vanligt. Men jag har nog ändå hunnit med ett och annat. I fredas var jag bara hemma med mamma och kollade idol -08, vilket jag nu inte tycker är någon höjdare i år. Loulou är väl nog den som jag hejjar på, hon har en skön röst.
I lördas for Jag, I och S till S's lägenhet, det var dags för fest. Vi bestämde oss för att testa på det så kallade "100 minuters", vilket går ut på att man skall snapsa öl/cider/lonkero (det går med vad som helst) varje minut, och målet är att man skall uppnå 100 minuter, men vi tog oss bara till 29 minuter och då var vi nog minsann redo för fest. Vi gick till Ollis och där spenderade vi hela kvällen. Träffade på mycket folk, och skämde väl mer eller mindre ut oss för de vi träffade, men det hör väl nog till antar ja. Roligt hade vi nu iallfall. Nu blir det nog inget festande före Josse fyller 18, och det är ungefär efter en månad, så se upp för 6 galna tjejer den 15 november.

Nu ska ja försöka göra nå lite på en här IT-uppgiften. Skriver mer sen.

Må-Bra-Dag.

Idag måste jag erkänna att jag varit rätt aktiv. I morse klockan halv 10 samlades några från ettan, tvåan och trean vid Fitness Club. Där skulle vi inleda vår "MÅ-BRA-DAG" med att pröva olika träningsmaskiner. Efter det var det Pilates som stod på tur, vilket var väldigt avslappnande och skönt för kroppen. Klockan halv 1 hade vi kost-föreläsning i skolans auditorie med skolans hälsovårdare. Det var nog intressant, men man visste ju nog allt vad hon talade om från förrut. När det var slut så åkte jag hem, lade på datorn och tänkte börja på med en skoluppgift men sängen såg så bekväm ut så jag tog en 2 timmar-sovstund då istället. När jag vaknade var jag pigg som en mört och tog genast tag i städningen, jag har damsugit, torkat damm, tvättat golvet och butt sängkläder. Så nu är det fint och fräscht i min lilla etta. Jag har också packat allt som ska med imorgon, med det är inte så mycket denna gång. Det skall bli skönt att åka hem och chilla me mamma. Jag har en tent nästa vecka också, pedagogik som vetenskap, så ja ska väl nog ta tag i läsningen lite redan imorgon. Vet ännu inte om Tony kommer hem i helgen men förhoppningsvis gör han det.

Nu ska ja gå och duscha så ja inte behöver göra de imorgon och sen ska ja bädda ner mig i sängen och titta på Desperate Housewives.

RSS 2.0