So far so good

Känns riktigt bra att vara här i Jakobstad nu igen, jag har glömt hur skönt det är att få lite tid för sig själv. Ingen annan som bestämmer vilken tv-kanal som ska va på, ingen annan som bestämmer vilken mat som ska lagas och ingen annan som tar min plats i soffan. Men nog å andra sidan så är det nog så mysigt när man får laga goda middagar för två, se någon bra film och mysa i soffan, så länga man kommer överens menar ja ;) Men som det känns nu så är det så otroligt skönt att få tänka på sig själv lite.
iKväll har det varit full rulle minsann. Först gick jag över till P. för att planera lite tills stadsrundvandringen imorgon med ettorna. Efter det gick jag till I. för att kolla läget där hon bor, och det var supersnyggt där. Och sist och slutligen besökte jag C, som också flyttat in i en ny lägenhet, och det var jättefint där också. Men nu sitter jag hos mig, kollar Sex and the city och äter goda smörgåsar. Och så småningom kryper jag ner under täcket och fortsätter läsningen i Magdalena Graaf's bok "det vore ett sant nöje att döda dig" som jag påbörjade igår.

Go' kväll!

 

Första dagen avklarad :)

Jag kan med glädje berätta att första "skoldagen" gick jättebra. Egentligen kan man väl inte kalla det skoldag utan mera "tutordag" efterom vi endast varit i skolan som tutorer idag. Roligt att Se nya ansikten i skolan, men på samma gång så var det ännu roligare att träffa alla studiekamrater på klassen. Man har ju inte sätt vissa på jättelänge, så det var hur roligt som helst att träffas nu igen. Imorgon börjar vår riktiga skoldag, men på eftermiddagen så ska vi på stadsrundvandring med ettorna, de blir skoj!

Nu ska ja tillreda lite mat, ta en powernap och så småningom promenera över till Pattrans.


Tillbaka till studierna!

Mamma och jag anlände hit till Jakobstad omkring 4-tiden och satte omedelbart igång med att städa och reda upp lite. Det tog den tid det tog men nu är det så fint och mysigt här. Det är lite blandade känslor att vara tillbaka här nu måste jag säga. Det har varit så skönt att fått vara hemma en hel sommar, men nu är det dags att bo själv en tid framöver. Men jag har nog på känn att T. kommer att få många besök av mig, och tvärtom. I och S har varit hit en sväng förr ikväll men de borde snart komma igen. Skönt att få tala lite innan första skoldagen imorgon.

En sak som är bra med att börja skolan igen, är att jag troligen kommer sätta mer tid på att blogga!



En lyckad kväll

Gårdagen måste nog ha varit en av de roligaste kvällarna hittills denna sommar. Och det tack vare mina underbara vänner <3 Träffade på en massa trevligt folk och dansade så mycket man bara hann. Men in på småtimmarna började det nog kännas av att man stigit upp tio före sex så jag sov i princip hela vägen hem från Åminne. Men jag hade nu iaf en superrolig kväll och det kunde nog inte ha blivit så mycket bättre!

 


Åminne säsongavslutning

Nu är det dags att åka till Åminne på säsongavslutning, och det "firar" jag tillsammans I, J, S, S o C- Nu är vi alla samlade hos mig och sitter och smakar av det goda. Om ni har tur så uppdaterar jag med några fina bilder efter några dagar, för nu ska jag överlåta mig till mina gäster. :)

Ps. besök gärna min kusin J's blogg : kjosefine.blogspot.com

Ha de bra!

Lill-lörda

For upp en sväng till Näsby med G. och N. Vi for direkt till teboil där vi träffade I. och satte oss för att dricka kaffe. Senare efter några om och men tog vi varsin öl för att fira att det snart är helg. Blev inte så långvarigt näsbybesök, men det var roligt att komma ut lite och inte bara sitta hemma. Men nu är det dags att bänka sig framför "Bachelorette-finalen" och vad passar inte bättre till det än ostbågar. ;)



Bachelorette Deanna


Trött, tröttare, tröttast...

Jag tror det här tråkiga vädret som vi haft idag varit den största orsaken till varför jag kännt mig så trött och slö idag. Jag visste nog inte riktigt hur jag skulle orka arbeta enda till halv 5, men det gick nog till slut. Och nu när jag äntligen är hemma så skulle det vara hur skönt som helst med en liten tupplur, men snart bär det iväg igen. Ska åka på kaffe med G, I och N. :)



Uppdaterar mera senare!


I'm so exited!

Har nu äntligen fått veta alla tider till måndagen och tisdagen i första studieveckan, börjar först klockan 13.00 på månda så det blir sovmorgon första dagen. Ska "ta hand om" ettorna och visa runt dem i skolan lite och så ska vi planera inför en stadsrundvandring som vi också ska ha med ettorna. Jag ser så framimot att få ta på mig rollen som tutor på riktigt, man har ju bara suttit och försökt föreställa sig det nu innan. Jag hoppas iaf att alla andra tutorer är lika exalterade som mig angående det här, för det kommer nog att bli så kul har jag på känn :)

Såhär inför skolstart så är det ju ett måste med lite nya kläder att ha på sig. Jag har nog hittat en del men jag har nog mycket som fattas från min "vill-ha-lista" ännu.
Var och snokade lite på ellos hemsida och hittade de här mysiga höst/vinterkläderna:

 

 

Monday

Det gick relativt bra på daghemmet idag, roligt att träffa alla igen. Men det märks nog nu att man är mycket tröttare än då jag bara arbetade 6 timmar om dagen. Men det är ju bara en vecka, så jag överlever nog. Måste bara tänka på hur roligt det blir sen när man får in lite extra slantar på kontot.
Ikväll har Sara varit hit och klippt + färgat mitt hår, och jag är supernöjd med resultatet. Efteråt for vi på kaffe med I, S och G!



En mörkbrun/svart-färg och det blonda får fortfarande hänga med!

Belive it or not..

..men jag har faktiskt varit ut en sväng och testat på kulstötning ikväll, och det var lika roligt som jag minns det. Inga kast som bar lika långt som jag stötte då jag var "på topp", men vad gör det. Jag gjorde det mera för rolighets skull, i brist på annat att göra.

Kanske man borde satsa på en comeback? nåjaa, det är nog mer eller mindre försent..



Efter mitt hårda "kulstötningspass" lagade T. och jag varsin omelett med

* Ägg
* Mjölk
* Rödlök
* Korv
* Paprika

+ massor med kryddor


  

Den blev inte så fin som jag trodde den skulle bli, men den var ju god iaf!

Tävlar hos inred mera om diskmedelshink

Såg på en kamrats blogg att hon är med och tävlar om en diskmedelshink från inredmera.blogg.se så nu ska jag också passa på. Det är första gången så nu hoppas jag ju självklart på att ja vinner!



Tävlingen avslutas 11 september, så ännu har även ni chansen att vara med och tävla!

Sad but true

Det blev ungefär som jag trodde angående spjutfinalen. Finländarna tog sig inte enda upp till medaljplats, vilket säkert många tycker är en ren besvikelse. Men det finns inte så mycket att göra åt det, när sjukdomar och besvär hindrar en från att fungera till 100 %. Nya tag nästa gång då bara!



Förutom att jag suttit bänkad framför tv:n har jag även hunnit öva en hel del på gitarrspelningen. Jag har lärt mig spela "om du lämnade mig nu" av Lars Winnerbäck, som är en riktigt fin låt. Om man verkligen tar sig tid att spela så går det nog till slut! :)
Resten av denna kväll blir nog bara att spendera på hemmafronten och ta det lugnt inför morgondagen så jag orkar leka med alla barnen.


Go' kväll!

Bracelets

Blev just tipsad om en hemsida som tillhör min kusins flickvän. På hemsidan kan ni se er omkring efter olika slags armband som passar både unga och gamla. Jag håller som bäst på och ska beställa nu, men det tog en stund innan jag kunde bestämma mig..

Så för alla er som vill ha armband som är både snygga och billiga, gå in på den här hemsidan:

designbylina.se


Lazy sunday.

Sitter och slappar framför tv-serien "Jims värld" nu som bäst och funderar på vad denna dag kommer att föra med sig. Det enda som jag vet händer idag är spjutfinalen i VM som man inte får missa. T. har även fotbollsmatch och jag skulle gärna åka och titta men det brukar va svårt att få någon med sig. Tror jag ska ringa åt grannen G. och se ifall han kommer med ut på en promenad, jag växer ju snart fast i soffan annars.

Imorgon inleder jag en veckas vikariat på daghemmet och jag tidigare jobbat på i sommar. Jag ser framimot att få träffa alla barn igen, hoppas de inte har glömt bort mig. Men det innebär ju ett helt annat ansvar nu när jag är vikarie och inte sommarpraktikant. Men jag tror nog att det kommer att gå bra! :)




Princessa Avenue - Never never

Saturday!

Har hunnit med en hel del idag fast klockan inte är så mycket ännu. For opp till möbelaffären Masku med kusin J. idag igen och kollade på lite soffor åt henne, men tyvärr fanns det inga som var tillräckligt förmånliga för en studerande. Efteråt for vi på en standardkaffe till teboil, där det hur varmt och härligt som helst att sitta på "uteserveringen".
Har just tillrett lite middag åt T. och mig nu, det blev kyckling, revbensspjäll, grynost + sallad på bordet idag, smaskens!

Ikväll blir det troligen att åka och göra J. och N. sällskap i Kaskö. Hade nog till en början funderat att åka till Molpe, men det verkar inte som om så många ska dit. Men inte tror jag man missar så mycket fast man inte är där.

Ha en bra lördagskväll!


Not bad

Vi var en sväng till möbelaffären "Masku" för en dryg timme sedan för att kolla lite på deras utbud angående utemöbler. Jag var rätt så skeptisk till de första möblerna vi tittade på men till slut kom vi till ett bord + 2 stolar som var både snyggt och billigt, så jag slog till! Det känns bra att börja få ordning på allt som behövs till lägenheten nu, kommer nog att trivas riktigt bra där detta år har jag på känn.



Och kan ni tänka er, endast för 55 € ..


Äntligen Fredag

Alla har pratat om hur varmt det ska vara idag, men när jag tittar ut ídag konstaterar jag nog tvärtom. Men för att återuppta lite av solbrännan som nu försvunnit så är det väl nog bäst man går ut iaf.

Igår var jag och J. och tittade på Kraft 2's match och de vann med 5-0 mot Vasalaget ABC. Det börjar gå riktigt bra för dem nu, ja tror de ligger på fjärde plats nu. Efter matchen åkte vi på kaffe till Teboil, men det blev inte så långvarigt eftersom jag hade bråttom hem för att titta på 200 meters finalen för herrar i VM.

Inga planer överhuvudtaget denna helg, jag tar det som det kommer helt enkelt. Det skulle ju vara hur roligt som helst att åka ut på någonting men det ser nog rätt mörkt ut på den fronten. Men nästan helg är det ju villavslutning, så då blir det nog minsann ingen hemmasittarhelg!



Vappen 2008


faceinhole.com

Hittade denna roliga sida när jag surfade runt på nätet här om dagen, och nu kan jag knappt slita mig från det.



Jag, som en lite annorlunda drottning! ;)



En riktig filmstjärna ;)





Testa detta, det är jätteskoj!

Hemmasittarkväll

Beslöt mig för att helt enkelt stanna hemma ikväll och titta på VM tillsammans med mamma, och det var ju inte helt fel det heller. Men det går ju inte att titta på VM utan något att äta så jag plockade ihop första bästa och så här ser resultatet ut:

Saltade kex med baconsmak + gurka, rödlök, fetaost och kaviar.



Long time no see

Länge sen man hört/sett något av Shakira. Hörde hennes nya låt på radion förr ida och den låter nog helt okej!




Shakira - she wolf

Can it be more boring?

Jag låter säkert hur korkad som helst när jag skriver det här men jag vill verkligen att skolan skall börja nu. Jag vill få några rutiner i min vardag och inte slöa genom dagen som jag har gjort nu de senaste 2 veckorna. Inget fel på ledighet, men ibland är det nog mycket bättre när man har något att sysselsätta sig med.
Nästa vecka ska ja jobba sista veckan på daghemmet och veckan efter det börjar ÄNTLIGEN skolan. Hoppas för allt vad jag är värd att detta år blir lika roligt, om inte mer roligt än förr året. Det blir ju så roligt som man lagar det brukar det sägas.

Man märker nog att hösten delvis är här nu för de flesta börjar dra sig tillbaka till sin "lugna dvala" och inte syns ute lika mycket. Det varierar ju från person till person, men iaf jag tycker att man ska ta vara på det lilla som vi har kvar av sommaren. Why is everybody so boring? ;)


Fegiiiis!

För några dagar sen så fick ja en konstig värk i tänderna längst ner, längst bak till vänster och det har fortfarande inte gott om, så ja har inget annat val än att åka in på en "akut-tandläkartid" idag. Inte ser jag ju precis framimot det men bara värken går över är jag nöjd.
Efter tandläkarbesöket måste ja vika in till "Servi-Trade" (en dator-butik) och köpa mig en datorväska åt min nya dator. Och om ja hinner åker jag en sväng till Masku (möbelaffär) och ser mig omkring efter något passligt utemöblemang.

Det va sagt att jag och mamma skulle åka upp till Jakobstad med lite grejjor och städa lite idag/ikväll men efter lite om och men så beslöt vi oss för att ta det en annan gång.

Inga planer till helgen ännu, det blir troligen ännu en lugn helg. T. och ja kanske åker till hans lägenhet en sväng om vi orkar men annars inga planer alls. Jag saknar Ollis, så dit skulle ja gärna åka!

Nya inköp!

Idag har jag och mamma spenderat hela dagen i Vasa. Har bl.a varit och hälsat på pappa, sökt efter glasögon åt mamma och så var jag en sväng till GT och hittade snygga jeans!
Igår va ja till Halpa-Halli med J. och sökte efter inredningsgrejjor, och jag hittade bl.a två snygga tavlor. Äntligen har jag funnit en tavla som nästan täcker den ena väggen i lägenheten som är tom. Det enda som fattas till lägenheten nu är utemöbler och ett sängöverkast..
Det bästa inköpet är väl att jag fick min nya, alldeles egna dator på posten idag, YEI! :D



Den stora tavlan. 19,90 € från Halpa-Halli



Den mindre tavlan. 6,95 €



GT, 39,90 €



Acer emachines, 429,90 €


Blondiner har roligare?

Kan inte sluta skratta åt denna fjortisblogg som jag nu några dagar följt med. För någon dag sedan skrev hon att hon färgat sitt hår brunt, men skriver igen nästa dag att hon färgat håret blont igen för att hon inte tyckte om den bruna färgen. Hon nämner även det kända fenomenet "blondiner har roligare", som jag så många gånger spekulerat kring.
Hur roligt man har, tycker inte jag har något med hårfärger att göra, snarare med personligheten.
Under 10 års tid har jag hunnit testa flertal hårfärger och kan nog med ett stort leende på läpparna säga att jag haft lika roligt vad jag än haft för hårfärg. Men jag antar att vissa inbillar sig att "blondiner har roligare".

"-Varför finns det så många blondiner?
-Så att brunetterna skall ha någonting att prata om." ;)
 Källa www.roligsida.se


Scarlett Johansson passar bra i både blont och brunt.

Jippii, storstädning! :)

Nu är det nog minsann slut på alla långa sovmornar. Nu är det sista lediga veckan innan skolan börjar och nu ska huset städas, eftersom jag och mamma råkar ha ledigt samtidigt. Men även städning har en postiv sida. Jag har nu hela sommar letat efter mina solglasögon som jag köpte i södern -08, och nu när sommaren är över dyker dom plötsligt upp.

Inga planer tills ikväll ännu, men det brukar no ordna sig :)

 


Välkommen hösten!

Tidigare i veckan har jag mer eller mindre försökt ignorera att hösten är på väg med stormsteg, men nu inser jag att den är här på riktigt. Det första man hör när man vaknar är hur regnet knastrar på takplåten och hur det blåser ute, man vill bara krypa mer och mer under täcket och aldrig stiga upp. Men visst finns det positiva saker med hösten också fast man är lite vemodig mot den just nu. En sak som jag gillar med hösten är då det börjar bli mörkt om kvällarna, finns nog inget mysigare. Och nu när det närmar sig september så betyder ju det att skolan börjar för min del. Det är endast 2 veckor tills dess nu, men jag känner mig nog rätt så redo. Det ska bli så skoj att träffa alla klasskompisar igen, och så ska ju I. börja där också! jeii :)

Nu ska ja krypa under filten och påbörja läsningen av den första "twilight"-boken.



Bilden är googlad


LA inc

För någon helg sedan så såg jag tatuerings-serien "LA inc" med Kat von D som en av huvudpersonerna. Särskilt nu när det här med tatueringar kommit på tal så tycker jag att Kat är en väldigt häftig tjej. Jag själv skulle ALDRIG tatuera mig sådär över hela kroppen, men jag avundar de som verkligen vågar. Jag ser framimot att äntligen efter såå många om och men få en alldeles egen tatuering. Men det tog mig 3 år att komma på vad jag ska ha. I can't wait!



 


ändringar pågår

Blev så trött på min förra bloggdesign, så jag tyckte det var dax att ändra lite. Jag är rätt nöjd som det är nu, men de där blommorna högst uppe skulle gärna få försvinna, men tillsvidare får de nog vara där. Jag ska väl fråga råd av C. sen hur man gör när jag skall finslipa designen :)

Reunion

Träffade på en av mina gamla klasskompisar på stan för någon dag sedan, och klassträff kom på tal. Det har nog varit frågan om att ha ett klassfest tidigare också men det försvann liksom med vinden. Men den här gången skall det nog minsann bli av. Klassfestet är för vår högstadieklass D + E. Det skulle verkligen va roligt att träffa dem alla, det finns nog några som jag inte sätt på jättelänge. Men jag är nog säker på att det är många som lämnar hemma, men det är ju deras förlust. Vi ska nu försöka hitta något bra ställe att hålla det hela på och utse någon passlig datum nu att börja med, så får vi se så sen hur många som kommer.

Nu är det VM som gäller.. Hej!

YESS!

Oj va glad ja blir när jag lägger på tv:n och ser att det sänds friidrottsVM. Det kan nog inte finnas något bättre tidsfördriv en slö lördagsmorgon. Jag nämnde i något av mina tidigare inlägg att jag även själv varit aktiv inom friidrott när jag var lite yngre, så det är väl främst därifrån mitt intresse kommer.



Ps. jag tror att jag äntligen bestämt mig hurdan tatuering jag vill ha, så nu återstår det bara att beställa tiden! Skulle gärna visa den här, men ja tror det får bli en överraskning.

I'm impressed!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har det ordnats "slättens mystik" här i Närpes ikväll och det bjöds även på "tomatrock". Tomatrock har vanligtvis arrangerats på tomatkarnvalen som är i juli, men i år blev det lite ändringar. Under de senaste åren har iaf jag inte varit så förtjust i tomatrock men om jag ska va ärlig så var det förvånansvärt bra ikväll. De får nog en blank 10 av mig! Tyvärr betalade jag inte in mig på området, men man hörde lika mycket av musiken utifrån. Jag hoppas verkligen att de fortsätter med att ha tomatrock på slättens mystik i fortsättningen istället för på tomatkarnvalen, för det här va nog riktigt lyckat.

Nu ska ja ta mig till sängen och invänta morgondagen. Har ingen aning än om vad det blir imorgon men förhoppningsvis väntar något roligt!

Gonatt!



<3


Slättens mystik..

Imorgon har de "slättens mystik" i Närpes centrum. Slättens mystik går väl ut på det att man har torget fullsatt med ett och annat, och detta år kommer de att ha Tomatrock i parken. Jag är ännu aningen osäker om jag ska åka, det beror på om någon annan i mitt sällskap vill åka. Vi får se hur det blir imorgon.

Nu ska jag, P. och C. planera över msn allt roligt vi ska hitta på med årets ettor. Det skall bli jätteskoj, ja ser verkligen framimot det.



Gulisintagning 2008

Oops, i did it again!

Jag ignorerade pengabristen och tog en sväng till Vasa idag med T. Till en början hade jag inte planerat att handla så mycket, men det blev nog en hel del iaf. Men jag kom billigare undan än vad jag trodde jag skulle göra, så jag är nog nöjd med vad jag åstadkommit idag!



Grå kofta från GT
Blå topp från GT
Randig t-skjorta från HM

Svart blus/tunika från Veromoda
 + en massa småsaker

I'm going to Vasa.

T. och jag bestämde oss för att åka in en sväng till Vasa idag för att kolla lite på inredningsgrejjor och dylikt. Och så blir det väl att åka till hans lägenhet och se över läget också. Det börjar nog bli ett tag sen jag har handlat kläder nu, så det känns bra att det äntligen blir av.

Jag uppdaterar mera senare!

Halpa-Halli, bra eller dåligt?

Jag tror nog bestämt att jag underskattar Halpa-Halli alltför ofta, för när man riktigt tänker efter så är det egentligen inte så dåligt utbud där som man tror. Om jag tänker mig tillbaka till högstadietiden så var det ju helt och hållet förbjudet att handla kläder och dylikt från Halpa-Halli om man ville höra till "innegänget". Jag kommer till och med ihåg en gång när jag hade ett svart byxpar från Halpa-Halli och en i nian kommenterade mer än gärna att jag hade billiga Halpin-byxor. Men om de visste att jag hade det så måste ju det betyda att de själva varit och rotat bland Halpa-Hallis klädvaror!? Nu när man blivit lite äldre så tycker iaf jag att H-H kan ha helt bra kläder och andra saker, och jag skäms inte för att jag handlar där. Men det är ju klart, vill jag fara ut på storshopping beger jag nog mig norrut, till Vasa.
Orsaken till detta inlägg är för att jag och kusin J. var ikväll till H-H och kollade runt lite, och vi hittade nog ett och annat. Men när man hittar något man vill ha så säger ju plånboken något helt annat. Men jag hade iaf råd med lite badrumsgrejjor åt T. och mig. Åt honom köpte jag ett duschdraperi och annat fint till badrummet. Själv köpte jag bara dessa fina ankor som ni ser här nedan på bilden :



För endast 1, 95 € så kommer mitt badrum smyckas med dessa charmiga ankor!
Åt T. köpte jag sådana fast fiskar.

Just me and my guitar



I brist på annat att sysselsätta mig med så letade jag upp min gitarr och bestämde mig för att en gång för alla börja repetera inför skolstarten. Det märks nog att man "kommit ur form" lite, men jag skall försöka skärpa mig nu och öva de sista veckorna jag är ledig. Letade på nätet efter låtar med gitarrackord och hittade den här



"So you're sitting there with nothing to do"..

Idag är det 3 veckor tills skolan börjar igen, eller egentligen 2 veckor och 6 dagar för att vara riktigt exakt. Egentligen skulle man ju behöva ligga på någon strand eller göra någon vettigt så länge man har ledigt, men jag sitter hemma och har ingen aning om vad jag ska göra. Det finns så mycket som jag vill hinna med innan skolstarten, t.ex

IKEA-besök
Särkenniemi/Power Park
Shoppa

Jaa, listan kan göras lång. Och fast jag har all tid i världen så lyckas ja aldri finna den tiden. Ikea-besöket har varit aktuellt nu en tid, och om T. inte har träning på torsda kanske det bär av.

Kom just på att jag borde få min dator denna vecka, woohoo. En alldeles egen, äntligen!


Månda kväll.

Kom just hem från "Niesby", och sitter nu hos G. Vi har varit och kollat på Tonys match, som de även vann för en gångs skull! Var också på kaffe med I. och S.
Nu tänkte vi se en film, för att få tiden att gå denna måndags kväll, och så småningom borde också T. dyka upp.

Go' kväll!



Och om ni undrar varför jag köpt en finsk tidning, så är det för att jag skall färska upp minnet lite angående finskan inför skolstarten.

Heelan gåår..

Har tillbringat mesta tiden på villan nu sedan i lördags så jag har inte haft tid att uppdatera, men nu tar jag mig tid och delar med mig av lördagens kräftskiva.
J. och jag for ut till villan i god tid och påbörjade all matlagning, vilket tog längre än vi beräknade men maten blev iaf god och alla verkade nöjda.
Efter maten så lät vi oss förfriskas av allt gott dricka och så småningom gick vi över till kräftätningen. Och som grädden på moset sjöngs det en del snapsvisor som satte extra stämning på det hela. Ungefär klockan 11 kom taxi och det bar iväg till Fagerö, där vi fortsatte vårt kräftkalas. En riktigt lyckad och rolig kväll, det där gör vi om! :)

 
 
 

Nu sticker jag..

..ner till villan och börjar på med förberedandet inför kräftskivan. Klockan fem borde alla vara på plats, så får se om jag hinner få allt färdigt tills det. J. borde iaf komma när som helst nu, hon har lovat att komma och hjälpa till lite. Om jag inte är helt borta ikväll så tar jag troligen några bilder, så dem får ni se på månda!

Ha en trevlig kväll allihop! :)

Kräftkalas, kräftkalas..

På lördag kommer jag + ett helt gäng ha en kräftskiva på min sommarstuga. Vi blir antagligen en 10 pers som kommer att tillbringa dagen/kvällen där. Ja ser framemot att få umgås hela gänget en gång, det har inte blivit så mycket av det hittills denna sommar.
Jag har en del recept och läckerheter som jag funderar på att bjuda gästerna på, så får se då om det blir någon lyckad kräftskiva. Senare på kvällen bär det iväg med taxi till Fagerö, där vi fortsätter vårt kräftskivefirande!

Om det finns någon som har några tips på bra snapsvisor eller annat som hör kräftskivor till så säg gärna till! :)




Bilden är googlad


Som en smörklimp i en stekpanna..

Så känner jag mig idag, det bränner överallt på kroppen och svetten rinner nonstop. Jag borde ju inte klaga nu när vi har det så varmt och fint, men när det nästan är för hett för att kunna vistas ute så är det inte så behagligt.
Har haft en bra dag på jobbet idag, och jag börjar trivas allt mer, lite sorligt när jag tänker på att det är sista veckan ja kommer att va där som sommarvikarie nu. Men jag fick veta idag att jag skulle få komma som vikarie "på riktigt" v. 35 så det är inte riktigt färdigjobbat där ännu.

Nu ska ja ta tag i lite städning så det blir färdigt någon gång. Uppdaterar mera senare!

Home alone

Nu när mamma och syster har åkt iväg enda till England så är det upp till T. och mig att ta hand om hushållet. Jag blev just precis färdig med matlagningen och diskandet, så nu tar jag en paus för att blogga. T. håller på och klipper gräset på gården i den stekande värmen, men jag tror nog jag håller mig inomhus. När klockan närmar sig sju åker vi iväg och firar farmor på sin 78-årsdag, där det säkert bjuds på en massa läckerheter.
Senare ikväll blir det troligen en liten fisketur, bäst att passa på när vädret är så bra!

Nu är det dags för en powernap och sen bär det iväg till Töjby!


Helgens händelser..

Kom just precis hem från Vasa nu. T. och jag har varit till hans lägenhet och städat och fixat lite tills han flyttar dit. Det var första gången jag var dit, och det såg nog riktigt bra ut. Den är mycket rymligare än min lilla etta så det blir säkert att spendera mycket tid där nu i fortsättningen.

Imorgon är det arbete igen som gäller, och fast jag haft lite längre helg nu så har den ändå gått fort.
I fredas så var hela släkten på midda till Åminne för att fira farmor & farfars 55-åriga bröllopsdag. Där fick vi äta god mat och umgås med nära och kära. Efter firandet så bar det iväg till en annan fest, till Töjby för att göra J. och A. sällskap. Drack lite hemma hos J. och så bar det iväg till café JP. Där var det egentligen inte så mycket folk men vi var bara där i 1 ½ timme, så det var nog riktigt passligt.

I lördas sov vi i princip bort hela dagen, vilket verkligen behövdes. Mot kvällen hade jag nog delvis planerat in att åka ut med J. och A. men de hade andra planer. Istället för att slösa pengar någonstans så åkte jag, Tony och Kim till Kaskö och fiskade med kastspö. Jag var väl förberedd på att jag inte skulle få något napp eftersom fiskning inte är någon alldagssyssla för min del. Men till min stora förvåning vann jag över pojkarna med att få upp mest fiskar. Jag lyckades få upp 3 stora gäddor och en minimal abborre. Tony fiskade upp två gäddor och Kim en gädda. Man nästan såg på pojkarna att de skämdes över min vinst, men jag kände mig bara stolt!
Mot kvällen så ringde några och ville att T. skulle vara chaffis till Åminne, där de hade skumdisco. Jag föjlde också med och hade riktigt roligt fast det blev en alkoholfri kväll.

Inte illa fiskat av en nybörjare.


RSS 2.0